Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 188 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650
GITHUB.COM

Contribute to vincenzobpt/MOTO-HUB development by creating an account on GitHub.

Za ljude koji imaju T-Box verujem da ce ovo biti zanilivo.

1.png

2.png

6.png

Tek trebam da uzmem i isprobam aplikaciju. Mozda i ne radi :D

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: Honda CBR600RR

Ima li neko u BG povišeno sjedište?
Skoro sam kupovao nove pantalone ali su mi smetale tokom vožnje pa sam uzeo drugi model i to u većem broju ali isti problem, pa sam testirao u običnoj garderobi i sve je isto.
Zašto 2 god ne obratih pažnju na to ne znam, možda jer sam tek skoro počeo duže voziti od 30 min u cugu haha.

Da ne dužim, ne odgovara mi sjedjenje na motoru, nekako mi rotira taj dio tijela oko prepona kao i garderobu i onda ona počne da me steže. Nikako ne mogu da se namjestim nijedna poza na sjedistu ne odgovara. Eventualno kad podignem noge na crash barove malo bude lakše ili kad ustanem ali to nije rješenje. Na prošlim motorima nisam imao ove probleme, nešto ne ide s mojom fizionomijom i položajem, ne znam tačno šta al možda bi mi najlakše bilo da probam sa visokim sjedistem pa da vidim kakvo je stanje, al ne mogu da ga kupim tek tako bez da potvrdim da li je možda to.

I da li ima neko da je prešao na 800mtx sa 450 da mi uporedi, sve ga nešto mjerkam iako za moja 2 glavna interesovanja (provlačenje kroz gužvu, off) je bolji 450, 750mm veća širina, više zagrijavanja, skuplja reg, potrošnja itd al bas mi nedostaje snaga u pojedinim momentima i čim izađem na put hm

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

• Ne silazi, 3308 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Poslednji koji je mene pitao da proba visoko sedište je ipak uzeo MTX rađe nego da se cima sa probom :D @MladenV 
@Duta_91 je takođe prešao na MTX. 

A imamo i drugara iz Niša koji je prešao takođe zbog znage prvenstveno, ali je posle nekog vremena shvatio da mu 450 ipak više odgovara pa se opet vratio na njega. 

• Haha 2

• Drug član, 1677 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

Леп дан, ај да се провозам после месец дана.

e7ac87ff-da06-4099-9ef1-66c82873fe7d.jpg

087d2f28-1f8f-4518-b5e6-9ffaf1f7f73f.jpg

Ал прц, неће да може....

Назад кући.

a75b501e-0fb2-4b34-8c15-f6d83350df33.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Tužan 1

Да л је могао бити већи?🤣

5f42f20c-0a31-4558-8e6c-30a5add5ae81.jpg

Решено, хвала темуу ђе чуо и неЧуо. 

2ba82f4e-94f1-4a77-b9b9-db2ce52c3a59.jpg

53b015cf-31f3-4c27-bec3-9df2a55efc94.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Tužan 1

Ja bih najradije 3 4 motora imao ali finansije ne dopuštaju :D pa ako mora jedan za sve da nađem šta najbolje pokriva sve. Znači sve mi odgovara sem snaga i udobnost jer me baš sve više žulja ovo a još sam i smrsao dosta od kad sam ga kupio pa sad dal to utiče dodatno ne znam :D

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

16 hours ago, Marko05 said:

Леп дан, ај да се провозам после месец дана.

e7ac87ff-da06-4099-9ef1-66c82873fe7d.jpg

Da ne pomisli neko da mi je drago što si izbušio gumu, lajk je bio za ovu sliku :D 
Mnogo lepo ispalo, kako mali detalj ta zelena boja, a skroz drugačije izgleda motor.

• Hvala 1

Мени је драго, искрено, што је било у близини куће, и што сам стигао да се спустим до неке нормалне локације да ми доставе компресор и закрпу.😆
Морам се прилагођавати на "нове нормлности" с обзиром да није све асфалт и да нису у близини пумпе и куће поред пута.

А што се тиче зелене боје, тако сам замишљао овај мотор кад сам размишљао о куповини.
Само да се розе детаљ на седишту реши и биће како треба.

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: CF moto 450 mt

@Slavo Ja imam Fabricki i to samo gornji - kupljen kod nas u CF-u.
Testiaran je sa sitnim padovima - nista ozbiljno...Gornji crash radi svoj posao kako treba. Ja sam zadovoljan. 
Čitajuci forum i gledajuci YT dosao sam do zakljucka da je donji samo bacanje para. Srecna kupovina.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: CF Moto 450 MT

Ne bih se bas slozio za donji kres bar, imao sam pre neki dan iskustvo, pad na sumskom putu(pobegao prednji tocak u stranu, na kolotrazima) sav teret udarca je podneo donji kres bar, jer je takva situacija bila, dakle po mom misljenju, ako zelis da sacuvas motor, vazna su oba podjednako, 

Sugestija za kolegu @Marko05 kupuj crne i malo tanje inekcije od tih narandzastih, jer ces manje razvaliti gumu i spreciti kasnija ostecenja. Profesionalna deformacija, bavim se tim poslom 🙂

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

1 hour ago, Matic91 said:

Ne bih se bas slozio za donji kres bar, imao sam pre neki dan iskustvo, pad na sumskom putu(pobegao prednji tocak u stranu, na kolotrazima) sav teret udarca je podneo donji kres bar, jer je takva situacija bila, dakle po mom misljenju, ako zelis da sacuvas motor, vazna su oba podjednako, 

Sugestija za kolegu @Marko05 kupuj crne i malo tanje inekcije od tih narandzastih, jer ces manje razvaliti gumu i spreciti kasnija ostecenja. Profesionalna deformacija, bavim se tim poslom 🙂

Јбг, то било на стању.

Морам набавити тање.

Хвала на савету.💪

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT

Jeste da su komplet ogibljenje i tockovi aftermarket ali bajo moj ako se posle ovoga nije raspao onda nikad nece 👍

Ovde je masina na pocetku videa

Promenio član mandrak_
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Nego, posle skoro 200 strana ... 

Imamo li nekog ovde ko je uspešno rešio seckanje na gasu ili ti jerky throttle ? 

Pričam danas sa kolegom koji je na forumu ali nije više aktivan, i on nešto pomene da se seckanje lepo vidi i u mestu, kad motor nije u brzini i turira se. Iskreno nikad mi nije palo na pamet, a ima logike, i što je najbolje stvar više nije subjektivna nego se lepo vidi na videu. 

Pri ruci mi je bio drugarov motor 2025, euro5+ , fabrika, ništa nije podešavano.

I jasno se vidi da ispod 4000 nije moguće glatko podešavati broj obrtaja. Dakle stoji na leru, i čim mrdneš gas skače na oko 2200 obrtaja, pa onda skoro na 3000. Još je više izraženo kad pokušam da oduzmem gas. Koliko god polako i nežno pokušao za popustim gas obrtaji odjednom padaju na oko 2 hiljade. To je dakle to cimanje i ON/OFF. 
Kada se pređe preko 4000 - počinje da se ponaša kako treba, ja na isti način pomeram ručicu gasa ali obrtaji se menjaju tečno između 4 i 5 hiljada obrtaja. 
Snimiću i kod mene da vidim kako je sa modifikacijama, ali mislim da nije mnogo drugačije. 
Zanima me može li neko ko smatra da je rešio seckanje da snimi kako mu se ponaša motor ispod 4 hiljade obrtaja ? 

• Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: 450MT

Ispod 4k je verovatno smeša baš siromašna, pod opterećenjem je lakše dozirati. Koliko sam primetio ne ponaša se svaki isto.

Moj prilično lepo radi i na nižim obrtajima, ali ima neki problem, bag, često mi uđe u neki mod gde drži obrtaje na 2000 čak i kad je zagrejan.

Kao neki safe mod, ali bez upisivanja greške, ili check engine lampice.

Kad radi normalno, mogu od 3000 obrtaja na gore da ga vozim bez nekog cimanja.

Preko OBDa možeš da vidiš  u procentima koliko je otvoren gas i koliko glatko to ide.

Promenio član Boqy

Ne verujem da ima razlike kako motor dozira gas pod opterećenjem. Tj možda ne cima ovoliko koliko se vidi na obrtomeru, ali u suštini to je taj problem. 
Aj snimi kad imaš priliku ako te ne mrzi. Eto recimo od 3 do 4 rpm  i nazad  lagano.

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: 450MT

Nema razlike kako dozira, nego se manje primeti to cimanje na obrtajima kad je pod opterećenjem. Aj probaću i na leru da vidim dal je glatko od 3000 na gore.

Moguće je i da nije ista mapa na leru i kad si u nekoj brzini, znamo da nije ista sa pritisnutim i puštenim kvačilom.

Moj stari GSF650 je imao različitu mapu za svaku brzinu. Peta i šesta nisu imale siromašnu smešu.

• BJB Maxi Scooter Club, 6804 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

Rally sedište ot'šlo.

Ako je neko zainteresovan za donje crash barove, Sebina proizvodnja, imam na prodaju.

Montirao sam skid plate pa su ovi višak. Cena je 100 evara.

MT-01088.jpg

MT-01092.jpg

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Poezija

A mora se odati priznanje i CFu, kvalitetno je odradjena sirena, treba da izdrži ovu silnu upotrebu :D

image.thumb.png.684a14a583210a87454474adbbf0feb1.png

Deluje mi i da se Dušan dobro drži

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT
Pre 21 sati, živke je napisao:

Nego, posle skoro 200 strana ... 

Imamo li nekog ovde ko je uspešno rešio seckanje na gasu ili ti jerky throttle ? 

Pričam danas sa kolegom koji je na forumu ali nije više aktivan, i on nešto pomene da se seckanje lepo vidi i u mestu, kad motor nije u brzini i turira se. Iskreno nikad mi nije palo na pamet, a ima logike, i što je najbolje stvar više nije subjektivna nego se lepo vidi na videu. 

Pri ruci mi je bio drugarov motor 2025, euro5+ , fabrika, ništa nije podešavano.

I jasno se vidi da ispod 4000 nije moguće glatko podešavati broj obrtaja. Dakle stoji na leru, i čim mrdneš gas skače na oko 2200 obrtaja, pa onda skoro na 3000. Još je više izraženo kad pokušam da oduzmem gas. Koliko god polako i nežno pokušao za popustim gas obrtaji odjednom padaju na oko 2 hiljade. To je dakle to cimanje i ON/OFF. 
Kada se pređe preko 4000 - počinje da se ponaša kako treba, ja na isti način pomeram ručicu gasa ali obrtaji se menjaju tečno između 4 i 5 hiljada obrtaja. 
Snimiću i kod mene da vidim kako je sa modifikacijama, ali mislim da nije mnogo drugačije. 
Zanima me može li neko ko smatra da je rešio seckanje da snimi kako mu se ponaša motor ispod 4 hiljade obrtaja ? 

Bez ubacivanja aftermarket mape nemoze potpuno da se izbrise EU5 seckanje, skoro svi motori novije proizvodnje to imaju za EU trziste. Mora dekat, EVAP delete i mapa. Sve ostalo su samo improvizacije. Mozda i prodje samo sa mapom ali to je to, op op opa dosla nam evropa 😷

Podesavanje sajle gasa moze da umanji osecaj ali jednostavno mapa secka a ne gas.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

On 7/27/2026 at 2:28 PM, alexanto said:

@No_LiMiT

Kako stvari stoje, ja ću prodavati mije rally sedište. Znaću sigurno u sredu. 

8 hours ago, alexanto said:

Rally sedište ot'šlo.

Ccc, ja juce cekam i cekam. Ako ima neko u Beogradu stvarno bih probao na kratko samo da vidim jel to to pa onda mogu poruciti ili traziti polovno, svejedno. Citam malo po netu i izgleda da bi mi to rijesilo problem.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja