Jump to content

Moto Zajednica

milosm

Članovi
  • Broj tema i poruka

    27
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Zontes 350T

Poslednji posetioci profila

211 profile views

milosm's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

46

Reputacija u zajednici

  1. Izgleda da ima i zvanicno, nisam lepo pogledao, na zvanicnom sajtu: https://www.yamaha-motor.eu/rs/sr/home/ Tu ima link "kraj partnerstva", i odnosi se i na servis: https://www.yamaha-motor.eu/rs/sr/news/yamaha-plattner/
  2. Koji li je epilog, da li ovo znaci da gubim garanciju ako redovne servise nastavim u Plattneru, a vanbrodski motor mi jos pod garancijom?
  3. milosm

    Zontes 350T

    Hvala Vujke1! Hocu, pozvacu ih, svracao sam pre neki dan u AP, ali nisam nasao Micu, pozvacu ga. Malo su pogresili boju motora u dokumentaciji, pise mi u saobracajnoj i polisi da je narandzasta, a motor crn Verovatno cu i tu imati baladu da ispravim, pa sam zato isao licno. Jos jedna stvar, prilikom kupovine, s obzirom da sam kupovao testni model, prvo su rekli u AP da placam porez, pa su rekli da ne placam, dali dokumentaciju, ja registrovao na svoje ime, a nakon toga me zovu iz AP i kazu da ipak treba da platim porez na prenos. Par puta sam ih zvao, i nista vise ne znaju o tome, sad ko kreten stalno proveravam e-porezi da vidim da slucajno nemam neka dugovanja sa kamatom.
  4. milosm

    Zontes 350T

    Evo jedne mane, aku je ispod sedista, a sediste se otvara elektronski. Znaci ako mi crkne aku, mogu da se slikam. Sa donje strane repa ima konektor za punjenje, ali je nepristupacno da izmerim dimenzije sublerom. Ja uz moj motor u Auto Prometu nisam dobio punjac, ne znam da li ide uz moj model, ako jos neko ima T350, nek mi kaze @Vujke1 , da 'l bi mogao da mi kazes kako izgleda konektor na punjacu, da li je klasican 5.5mm naponski konektor, ili slikaj ako stignes kad stignes. Imam neki punjac (mikroprocesor), pise da moze da puni sve moto akumulatore (i gel), pa sam mislio da napravim samo taj kablic, ali ne znam kakav je konektor. Inace, motorce za sad super radi!
  5. milosm

    Cene motora

    Cene su nerealne, ali bez obzira, ja se pre par meseci zalepio za NC750. Pratio sam skoro nove na oglasima, i cene su bile kao da kupujem nov u salonu. Odem do Delte, i oni mi ponude (pre par meseci) nov, ali 2022 za 7600e, jos na kredit, kajacu se sto nisam, znam. Mislim da sam i Zontesu mogao da obaram cenu, ali bilo staro za novo... realno sa obe strane. Moram samo jos da vas smaram kako ja lepo umem da se cenkam: 2010 god. moj robovlasnik kupuje novog mercedesa, koji vredi 110k i prica kako je kupio za 80k, pa mi kaze da se i ja cenkam. U tom trenutku ja kupovao astru H za 12k, pitam tamo "moze li nesto malo jeftinije" i dobijem odgovor: decak ako hoces kupi, ako neces, tamo su ti vrata Tako da... ne umem da se cenkam, ali mi deluje da sada motorima mora cena dole.
  6. Ja danas napravio stender. Bio mi potreban stender koji mogu da guram po garazi, a nisam nasao da kupim, pa morao da napravim. Nije jos zavrsen, ovo je neka radna verzija Evo je slicka:
  7. milosm

    Zontes 350T

    Da, svi su sa jednim cilindrom. Rekose mi prilikom prodaje da ce mozda da se pojavi i Zontes 500cc, ali da ce opet biti sa jednim cilindrom, sto po mom misljenju i nema bas mnogo smisla.
  8. milosm

    Zontes 350T

    Kupio sam pre 10ak dana bas ovaj koji je bio testni model. Sve u svemu zadovoljan sam, nije bas da sam profi bajker, i da imam visoka ocekivanja . Presao sam 300km, uglavnom po gradu, tako da nemam nesto pametno da dodam na Jovanovu recenziju. Ubrzanje je bas jako za ovu kubikazu, meni je i udobnost ok, vesanje takodje ok po beogradskim rupama. Jedino sto mi se ne svidja jesu vibracije zbog jednog cilindra, sto je pomenuto mnogo puta. Iskreno, vozio sam bolje i losije jednocilindrase, tako da mislim da su mozda mogli vise da se potrude oko toga. Daleko od toga da je neupotrebljiv, ali ako bih morao neku manu da nadjem za ove novce, to bi bila prva mana. Ako nekoga bilo sta interesuje, a ja znam da odgovorim, rad sam da podelim sa vama.
  9. Vidim da neki navode $5.5k kao pocetnu cenu u Kini: QJ Motor’s Getting Into Maxiscoots With The Fortress 350 WWW.RIDEAPART.COM A collaboration between Ricardo Motorcycles, the Fortress 350 is QJ’s first foray into the category. E sad, sta se sve na to oduzima i dodaje, videcemo.
  10. Poklonio sam gumu kolegi! Heh, cek jos malo da izgustiram Zontesa
  11. Rastadoh se ja sa Sym-om, zamenio za Zontes 350T. Iskreno mi zao, mnogo je Sym zgodniji za grad, al me djavo poterao. Mozda se jednoga dana vratim, jer mi je Sym bas zgodan. Zaboravih, pisao sam negde kako sam probusio zadnju gumu, kupio Michelin City Grip2, i deluje mi za to malo voznje da je bolja od fabricke CST. Hteo bih da poklonim probusenu CST gumu ako ikome znaci, ali nemam dovoljno postova da ostavim oglas da poklanjam. Dakle: Poklanjam CST zandnju gumu, probusio sam je, vulkanizer je rekao da moze da se zakrpi (500din), ali sam ja hteo novu. dimenzije: 120/80-14 godiste 2021. Presla oko 3.5k km, god dana vozena, dobra je sara. Nemojte zameriti sto mogu samo licno da je predam, ili ostavim negde oko naselja Stepa BG, ne mogu da saljem brzom postom. Ko prvi posalje poruku, cekace ga. Ako nikome ne treba, bacicu je za 7 dana.
  12. ... i oni ti izdaju duplikat probne dozvole
  13. Uspeo sam da secnem gumu (kineska CST) na skuteru, i prateci teme ovde na forumu, shvatio sam da retko ko hoce da skida tocak. Krenem sinoc sam u akciju, i dodjem do glavne navrtke sto drzi tocak, da l bese kljuc 24, i polome mi se kineske gedore (racna). Vratim ja auspuh i ostalo kako je bilo, i nekako se danas odvezem do vulkanizera iznad Trosarine, Beranska ulica. Kupio sam zadnju Michelin CG2, guma kosta 9100din, prava sitnica . Zamena je kostala 2500din, trajalo oko 1.5h. Sto se tice vulkanizacije, rekao je da moze da uradi, ali je problem sto je blizu bocnom zidu, svakako sam ja insistirao na novoj gumi. Skuter mi je skoro nov, pa mi bilo zao da bacim novu kinesku mada je bas losa po mokrom. Mozda je i bolje ovako kad me situacija naterala.
  14. Kupim ja pre 2 god mazgu cx5, osnovnu verziju sto je tada bila u ponudi, fabricka led kratka/duga, halogena dnevna. Primetio ja da mi cesto blicaju. Odem na tehnicki i zamolim da pogledaju, kazu usmerenost je dobra, intenzitet jeste malo jaci ali nema sanse da smeta. Naravno, blicaju mi i dalje. Prilikom redovnog servisa, kazem za problem, i dobijem odgovor da su upoznati sa fabrickom greskom, ali da tu nema pomoci. Bas me nervira, a ne mogu tu nista...
  15. Da li su oni ovo napisali "kategorija V" umesto B? Da li je moguce da ni slova ne mogu da nabodu...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja