Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT

Danas sam menjao ležaj lančanika na točku. Kopkalo me to što motor ima 6500km a dosta ljudi prijavljuje loše ležajeve na maloj kilometraži. Skinuo lanac okrenuo točak, čuje se, nema lufta ali se čuje. Skinem točak, proverim rukom, od lančanika nije dobar, oni na točku sasvim ok, nije ušla ni prljavština ni voda. Odem kupim lager (hvala Živketu na spisku lagera, nisam morao da gledam koji je) i semering, zamenim, vratim. Motor je za nijansu tiši (barem mi se tako čini). Izbor je pao na Koyo lager, kažu da je malo bolji od skf.

Ono zbog čega sve ovo pišem... nije bilo zegera u lančaniku. Neki kinez zaboravio da stavi, tako da sam i to morao da kupim, ali srećom nađoh brzo pa nije bio problem. Inače lager je bio na mestu, nije se pomerio zato što je zeger falio. Sad je na redu lanac preko zime jer hoću da uzmem nešto bolje a vidim da mi je jedan oring oštećen a jedan fali. 

Ništa nisam slikao jer svi znate kako lager izgleda 😆

I da, sve je lakše kad imaš centralni stender 😁

Posle pala proba.

Screenshot_2025-10-23-19-18-54-878_com.cfmoto.cfmotointernational-edit.thumb.jpg.0aa513adb91f5cb88ea214bd38853dc3.jpg

Promenio član Rapax
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: MT450
On 10/2/2025 at 1:33 PM, živke said:

Fino terate vi to. Ja na skromnih 12000 km do sada. Skoro sam po treći put zamenio ulje, ne računajući servis na 1000 km. Zbog malo više offroad vožnje gledam da menjam na max 4000 km, ako ne i pre. 
Prvi put da nisam stavio oem filter, sada sam iskoristio Hiflo HF682. Ulje Silkolene PRO XP 10W-50 . 

Inače upoznao sam skoro @kaichi.xo na Zlatiboru. Nije više aktivan ovde, ali ne silazi sa motora. On je trenutno na oko 23 hiljade, što je i najveća kilometraža kod nas, koliko znam. 

Nemam kad da budem aktivan ovde haha ... evo sad sam malo usao da vidim sta se prica za MTXa , mislim da cu da se prebacujem. Na 450mt sam trenutno na 25k km, u zadnje vreme se javlja jedan problem i to je verovatno zaprljan TPS zbog dosta offroad voznje, motor nekad da jaci ler gas tipa na 4000 obrtaja, ocisticu TPS pa cu videti. Pored toga nisam imao ni jedan problem.

Ne znam sta bih vam vise rekao na 25k km , ako slucajno imate neka pitanja vi pitajte 😂

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1590 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

CFMOTO mt 450 exclusive, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 10600 km, Šabac. Cena 5.999 € - Motori - Polovni Automobili

Који је ово пакет опреме "exclusive"?
Мора да је то што му је имао познатог, виђеног, славног бившег власника @Skittles😆

Мене искрено занима како људи мисле да продају полован мотор, поготово из сегмента enduro-cross, који је згази 5-7-10.000 и кусур километара (асфалт + (већином) макадам) по цени већој од цене новог?
Није да иког исмевам или било шта слично, далеко од тога, само ми некако није логично.
И не причам за конкретан модел, има их пар на огласима, стоје већ неко време.
Нпр. мени се свидео онај у Кг са 1.700 километара на сату, клот и звао бих човека уколико продам мој мотор, али ме срамота да понудим ту неку цифру коју сматрам да вреди.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: ex V strom

Pozdrav ljudi

interesuje me a skoro sam siguran da u prethodnih 137 stranica nisam procitao. 

Kako bi se ponašao 450 mt kao motor za asfalt i po neki off road? Moze li da poveze dvoje bez mučenja? Iskreno ozbiljno se razmisljam o kupovini svidja mi se motor ali imam par nedoumica oko maksimalne težine koju moze da povuče bez da bude stalno u visokim obrtajima?

hvala unapred svima na odgovorima 

ziveli!

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Madass, 450MT...

Ja sam ga uzeo bas za to i za sada u par meseci i 3000km mi je top…

Mene sa 115-120kg i 189cm nosi sasvim korektno, cak sam jednom priliko nagovorio suprugu koja je normalno duplo laksa od mene da se provozamo i nosio nas je bez velike muke…

Ima do jaja kratak prenos za svakodnevnicu i super je za offroad cak i sa fabrickim gumama…

Svakako ne ocekuj nekog highway kruzera, vrhunski motor za lokalne potrebe 👌

• Drug član, 1017 postova
  • Motocikl: -
pre 20 minuta, dalibor007 je napisao:

Pozdrav ljudi

interesuje me a skoro sam siguran da u prethodnih 137 stranica nisam procitao. 

Kako bi se ponašao 450 mt kao motor za asfalt i po neki off road? Moze li da poveze dvoje bez mučenja? Iskreno ozbiljno se razmisljam o kupovini svidja mi se motor ali imam par nedoumica oko maksimalne težine koju moze da povuče bez da bude stalno u visokim obrtajima?

hvala unapred svima na odgovorima 

ziveli!

Nisi ti to dobro gledao.

@alexanto objasni ovom finom čiki neke stvari.

• Haha 1

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: ex V strom
pre 3 minuta, miki je napisao:

Nisi ti to dobro gledao.

@alexanto objasni ovom finom čiki neke stvari.

Mozda nisam, ali zato svako iskustvo koje bi ste podelili je dragoceno. Bas se razmisljam oko ovog modela i 800 mt-x. 
Ali kad saberem koliko prelazim i zasta ga koristim bas su mi sva iskustva bitna od ljudi koji ih bas voze da bih nekako mogao da se odlučim dok traje ova akcija sada. Pozdrav i svako dobro. 

Promenio član dalibor007

• Drug član, 1200 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Svaki motor može na off ako umeš :) . Na Tari na Sore bilo dosta MT, i bogami neki momci su to dobro terali. Blaži off sigurno može bilo ko,  a bolji majstori mogu to i ozbiljno terati 

• Drug član, 1884 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3

Baš sam skoro čuo priču o čoveku iz Beograda, iz druge ruke, koji s 450MT obilazi Evropu sa ženom kao saputnicom, 25000 je prešao za sezonu, veliki gospodin. Video sam sliku zadnje gume, vozi do same ivice, ko na stazi. Znači, s asfaltom problema nema. A za off je valjda dovoljno dokazan i pokazan.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• BJB Maxi Scooter Club, 6503 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@dalibor007

Ako si pročitao sve kako veliš, nisi me mogao "promašiti" u ovoj temi a pisao sam baš ovo što pitaš: putovanja u dvoje sa sve 3 kofera, buljkom stvari...

Pisao sam i o našim gabaritima, potrošnji, ponašanju motora, servisima, modifikacijama, pogotovo za touring. postavljao fotke sa putovanja. Ne mogu sad da se ponavljam. Pretraži na brzaka sa osvrtom na moje postove, bukvalno sve ti je rečeno... :takoje:

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Drug član, 2689 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Samo kucaj "dvoje" u pretragu za ovu temu, i naći ćeš.

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT

A opet i pitanje je šta je njemu povremeni "of road". Što reče jedan, 95% ljudi koji ima adv motore nikada neće raditi "off road" jer to podrazumeva da ideš motorom tamo gde nema puta. Sve što je po putu, pa makar on bio i zemljani nije off road. Samo ime mu kaže 🙂

A što reče Lemy, to može skoro svaki motor samo treba znati, i imati prave gume za to.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja