živke 7279 Napisano Ponedeljak u 17:48 Drug član, 2469 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, ivannadjalin said: @živke debljina lima 5mm. Kraći odstojnik 4cm, duži 8cm. Hvala puno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1208 Napisano Ponedeljak u 19:07 Drug član, 1169 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ivannadjalin said: @aca-pn ovo je alat koji je došao uz motor. Ovde očigledno fali ključ za točak jer obaj nastavak nema smisla bez njega, to je produžetak poluge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6660 Napisano Ponedeljak u 19:14 Enduraš, 6508 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Upravo, zato sam i pitao kako je kod drugih, totalno nelogicno Sa druge strane sta ce ti kljuc kod motora sa tubeless gumama, ako cepovanje ne pomogne, tesko ce i skidanje tocka nesto da promeni na terenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6255 Napisano Ponedeljak u 19:19 Nemanja Stojanović, 1712 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je i kod mene bilo, a taj nastavak paše na ključ za štelovanje zadnje opruge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 125 Napisano Ponedeljak u 19:26 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Taj nastavak je za ključ zadnje opruge. S tim da ja ni ključ nisam dobio pa sam uzeo preko Uncle Wanga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolerns 97 Napisano Utorak u 09:29 U prolazu, 73 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CRF250L Prijavi odgovor kao problematičan Dobar video, na 12 minutu prica o problemu zadnjeg lezaja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel333 3 Napisano pre 19 sati U prolazu, 8 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CF Moto 450mt Prijavi odgovor kao problematičan Pazite da vam se ne desi ovo Zach (@pnw_adv9) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 18K likes, 453 comments - pnw_adv9 on July 20, 2025: "I have now confirmed that the @cfmoto_usa ibex 450 is bear proof I am okay, the bear was okay, and the bike is fine. Do need to... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16839 Napisano pre 15 sati Integrisan, 9538 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jbt da naleti baš tako na mečku i to jos pod točak.... baš neverovatno ali istinito ocigledno Momci koji voze van asfalta pored sebe valjalo bi da imaju neki sprej za odbranu, eventualno nož (ćuti u tank torbi) lako dostupno pri ruci što bi rekli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 932 Napisano pre 15 sati (promenjeno) Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan na TF-u, sreo sam samo jednog bas velikog medveda. Zivo me interesuje kako je prosao biciklista koji je bio dva/tri kilometara iza. Ako je prosao... Promenio pre 15 sati član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1962 Napisano pre 15 sati Drug član, 1247 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Staaa, bilo danas u Blicu, medved vozi bicikl 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2999 Napisano pre 13 sati Drug član, 968 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Satelis je napisao: eventualno nož Da se sam zakolješ, da te medo ne mrcvari? Biber sprej (i to gel verzija, manje osjetljiva na pravac vjetra). Druga, možda bolja stvar (ali uglavnom nelegalna u Evropi) je pištolj nekog velikog kalibra, sa tupim zrnom za bolji prenos energije. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5109 Napisano pre 10 sati Advanced Member, 2121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da se zapljunem i ja u temu, doduše po službnoj dužnosti. Prošle godine u proleće sam imao priliku da isprobam 450MT na Tari i baš mi se svideo. Danas sam napravio i prve "ozbiljne" kilometre, i moram reći da se utisak apsolutno potvrdio. Moj stav je da ovaj motor svaka domaćinska kuća treba da poseduje. U vožnji me jako podseća na Tuarega, tačnije bebu Tuarega. Ima isti taj trip gde se masa uopšte ne oseti dok se motor kreće i to je jako lepo iskustvo u vožnji. Zašto beba Tuareg? Još je manji, osetno nižeg sedišta, dosta slabiji, lošijih kočnica i lošijeg ogibljenja. Da se razumemo, ništa od ovoga za šta kažem da je lošije ne smatram da nije dovoljno dobro. "Sasvim adekvatno" je recimo dobra definicija. Dakle, svi što vozite 450MT i razmišljate o većem motoru, Tuareg je direktan upgrade. Motor je u razradi, imao 100km na satu kada sam seo da vozim. To znači da je putna brzina nedovoljnih 80-90. Nedovoljnih da bih se usudio na BG_NS autoputem. Ali zato vrlo prijatno po atarskim i lokalnim putevima. Ogibljenje je nekako drvenasto. Nije mekano, gnjecavo, ali radije će da odskoči od džombe (ležeći policajac i slično. Nisam ga vozio po nikakvom terenu za sada) nego što će je upiti. Treba uzeti u obzir da su mi najsvežije reference Kove 450 rally i nova Tenere Rally 2025. Zaštita od vetra mi je odlična (vizir skroz podignut). Položaj za sedenje je ok, mada je upravljač suviše rotiran prema meni. Šrafovi su toliko jako zavrnuti da se uopšte nisam usudio da ih odvrćem, pukao bi ili imbus ili bi oblajznula glava... Pred kraj vožnje sam počeo da osećam umor između lopatica. To pripisujem direktno zakrenutosti kormana, dakle moraće da se sredi. I da, sedište je baš nisko, kolena veoma povijena dok se vozi (185-186cm visine). U mirovanju su oba puna stopala na zemlji, kolena i dalje povijena. Voleo bih isprobati visoko sedište. Položaj za stajanje mi nije legao. Upravljač je suviše nisko. Verovatno bi se i na ovo dalo navići. Rezervoar jeste širok, kao što je i @aca-pn spomenuo. Svetla su dobra sve dok ne krenu ozbiljnije krivine. Pod nagibom put suviše blizu ispred motora ostaje u mraku. Ovo ne bi trebalo predstavljati problem na magistralama i bržim putevima. Ovih dana ide na prvi servis, a sledeće sedmice idem njime na vožnju po Rumuniji. To će biti dosta iscrpniji test. E da, motor je iz salona izašao sa rezervoarom iz kog curi gorivo. Skroz dole-nazad, spoj gornje i donje polovine nije dobro zavaren/zadihtovan. Reklamacija je prihvaćena, čeka se zamenski rezervoar. Do tada će epoksi da radi pos'o. 5 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 667 Napisano pre 22 minuta Drug član, 1400 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Gliga je napisao: Ogibljenje je nekako drvenasto. Nije mekano, gnjecavo, ali radije će da odskoči od džombe (ležeći policajac i slično. Nisam ga vozio po nikakvom terenu za sada) nego što će je upiti. Baš sam se nedavno provozao sa tim motorom, sve stoji što si napisao, ogibljenje je "tvrdo" na kompresiji tj. damping je jako limitiran, čak i kad potpuno smanjim kompresiju još uvijek je pretvrdo. Po terenu gdje ima rupa i ako se vozi malo brže, jako nabija ruke. Ostalo sve je sasvim OK. No generalno, za te pare nema boljeg motora, pogotovo za osobe nižeg rasta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6660 Napisano pre 15 minuta Enduraš, 6508 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Gliga said: Položaj za sedenje je ok, mada je upravljač suviše rotiran prema meni. Isti utisak, to sam prvo promenio, zakrenuo ga od mene, automatski sam dobio na visini kormana, tako da je sada polozaj kad se stoji mnogo bolji. Mislio sam da su mi podizaci kormana obavezni, međutim mozda ce i ovako da bude ok. Za nekih 8 dana vozim TET nedelju dana, pa cu kompletan utisak o motoru napisati posle puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...