Jump to content

Moto Zajednica

Avantura - Potraga za idealnim motociklom

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC

Ako nisi gadljiva na Kineze, možda ima smisla uzeti u obzir i ova dva modela. 

Benelli TRK 700x

Koliko vidim, zadovoljava sve postavljene uslove. Cena novog je više nego pristojna (8k EUR), verovatno je best buy u ovoj klasi. Stiže sa centralnim štenderom i dosta opreme. Veliki izbor boja (crni sa zelenim detaljima je baš cool). 

Visina sedišta 835mm. Jedina zamerka je da mu možda fali malo snage (69hp na 218kg, u poređenju npr. sa mojim Tracerom koji ima 74hp i samo 197kg). 

U principu, u poslednje vreme čujem da su ljudi baš zadovoljni ovom markom. Ja sam pre par nedelja imao priliku da probam nov novcat 502x i zaista sam se iznenadio izgledom i kvalitetom izrade. Vreme će pokazati kako se ponaša u praksi. 

CF moto 800MR Explore

Takođe zadovoljava sve tvoje uslove. Nakrcan opremom kao najbolji GS (modovi vožnje, quickshift, podešavanje ogibljenja, ekran sa touchschreenom, RDS radar, tempomat, maglenke, štender, grejači sedišta i ručica, paljenje bez ključa... svašta nešto). Još niže sedište (825mm). Ne fali mu snage (231kg, ali 95hp). 

E sad, ne znam nikoga ko ima CF i nemam pojma kakva su iskustva. Motori izgledaju odlično, nude mnogo opreme, a ova marka je očigledno u uzletu u Evropi. Iskopirali su najbolje od svih moto proizvođača i nude dosta za pare... ali će im sigurno trebati vremena da izgrade reputaciju.  

Nadam se da nisam odmogao :) 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Andragog, 5008 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS
  • Drug član, 1837 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
Pre 12 sati, MrD je napisao:

CF moto 800MR Explore

Takođe zadovoljava sve tvoje uslove. Nakrcan opremom kao najbolji GS (modovi vožnje, quickshift, podešavanje ogibljenja, ekran sa touchschreenom, RDS radar, tempomat, maglenke, štender, grejači sedišta i ručica, paljenje bez ključa... svašta nešto). Još niže sedište (825mm). Ne fali mu snage (231kg, ali 95hp). 

E sad, ne znam nikoga ko ima CF i nemam pojma kakva su iskustva. Motori izgledaju odlično, nude mnogo opreme, a ova marka je očigledno u uzletu u Evropi. Iskopirali su najbolje od svih moto proizvođača i nude dosta za pare... ali će im sigurno trebati vremena da izgrade reputaciju

Zaboravio si najbitnije:

KTM agregat, Bosch elektronika, KYB ogibljenje, j.juan (brembo) kocnice

Htedoh i ja da ga predlozim, malo je manji od v-stroma 650 i trenutno je na popustu.

Ja licno prezadovoljan motorom

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1010 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Gledano ponudu na trzistu iskljucivo kinezi su dostupniji prosecnom dzepu. Da li neko ima podatak koliki je udeo prodaje na balkanu, istocna evropa. Odnos kineskih motora i ostalih. 

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Street Triple RS '24
11 hours ago, Sharky - Alex said:

Zaboravio si najbitnije:

KTM agregat, Bosch elektronika, KYB ogibljenje, j.juan (brembo) kocnice

Htedoh i ja da ga predlozim, malo je manji od v-stroma 650 i trenutno je na popustu.

Ja licno prezadovoljan motorom

Nemojte da to za agregat spomenete nekom od KTM zvaničnika :D

• Svakom po zasluzi, 12426 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

To je kao ona tema : Da li postoji idealna žena?

Ne. Svaka ima svoje pozitivne i negativne strane samo zavisi da li možemo da se prilagodimo i živimo s' tim :)

Ili odemo u drugu krajnost i besomučno menjamo žene (motore) tražeći idealnu... A takva ne postoji. 

• Sviđa mi se 4
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1837 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Treba krenuti od sebe, prst na celo i razmisliti kakav motor/zenu zelimo i za koju namenu.

Koleginica zna kakav motor zeli, samo da joj pomognemo da suzi izbor.

Sto se zena tice ne znam kakav joj je ukus :jee:

• Zainteresovan, 682 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

@srbac  Kakav savet? Na tvoju konstataciju da ima više iskustva od mene, napisah da ima. A čak i kada bih imao koristan savet za koleginicu, nema potrebe da je ja savetujem, jer ste tu vi sveznajući, dežurni savetodavci da je posavetujete.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Drug član, 476 postova
  • Motocikl: V2- americki

Hrckice, evo kolega prodaje gs 800. Jest star 10 leta, al propeler je kao vino:).

Savet- kacigu skidati samo u garazi ili po mraku.

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07

Da ne računam skutere, za svojih 28 godina vozila sam Kawasaki ER6N (školski) Hondu CBR 600 FS i sad CBF 1000, pa dajem sebi za pravo da švrljam ovde svaki dan. :)

Da se držim teme, jednu važnu stvar bih napomenula, a to je da sedište bude negde oko 80cm, poželjno i niže, kažem jer smo koleginica i ja slične visine (jesam kraća za par centimetara). :jee: 

Zato je meni enduro odmah pao u vodu kao izbor, nemam nikakvu sigurnost da prstima pipam podlogu. Da je drugačije, Africa Twin bi bila u garaži. :takoje:

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 871 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Motor birajte shodno svojim prohtevima i potrebama. Idealan motocikl kao i bilo sta drugo u zivotu jednostavno ne postoji. Moramo biti spremni na kompromise. Ako u svojoj glavi razgranicite za sta vam je motor potreban, bice vam skoro pa idealan i brzo ce te se zaljubiti... :) 

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS

Ne znam, citajuci uvodne postove autora teme, nekako se Tuareg namece kao optimalno resenje i resenje koje ‘čekira’ ponajvise kriterijuma. 

Da naglasim da nisam veliki znalac i da nemam mnogo staza u ovom nasem moto svetu, ali zdrava (moja) logika mi namece Tuareg. Za moj ukus je i lep motor. 

Slatke su ovo muke na kojima bih i ja voleo da budem (mid range klasa minimum i novo iz salona uhh). 

Srecno!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja