Mr. No 558 Napisano Octobar 11 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan On 10/7/2024 at 9:53 PM, Stefan-K1200R said: @yogibear Mislim da ne bi trebao da stavljas veci od toga. Ovaj od 65L se i te kako oseti na motor i to prazan. Sam po sebi je tezak, a nalazi se poprilicno visoko i skroz pozadi.... Moje iskustvo sa pređenih 10-tak hiljada sa tim koferom od 65 litara je da nikada nikakvu razliku nisam osetio u odnosu na fabrički (vario) ni po pitanju težine ni otpora vazduha. Jedino što sam osetio je olakšanje u pakovanju stvari pošto je fabrički kofer (meni bar) neupotrebljiv koliko je male zapremine. Ni jednu kacigu nisam uspeo da spakujem u njega. Jedino što je fabrički lepši i ide na isti ključ ali to ću lakše da podnesem u odnosu na nedostatak prostora. PS. Kao i većina GS-ovaca ne skidam bočne kofere pa ne mogu da poredim kako izgleda kada imaš samo jedan kofer - veći ili manji 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan-K1200R 109 Napisano Octobar 11 U prolazu, 47 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1200GS, R1200RT, K1200R,F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Nzm sta bih ti rekao na to... Presao sam daleko vise kilometara sa njim, po kojekakvim terenima... Tvrdnja da se ovolika budza na repu motora ne oseti, je malo reci smesna 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Octobar 12 (promenjeno) XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan On 10/11/2024 at 9:09 PM, Stefan-K1200R said: Nzm sta bih ti rekao na to... Presao sam daleko vise kilometara sa njim, po kojekakvim terenima... Tvrdnja da se ovolika budza na repu motora ne oseti, je malo reci smesna Drago mi je da sam te nasmejao Jbg, izgleda da nismo svi osetljivi kao ti. Bio je jedan na forumu kome je balans motora bio najbitniji pa je morao da traži motor koji ima auspuh sa obe strane da ne bi osetio da "vuče" na jednu stranu Ima nas raznih vozača i različitih utisaka kako o motorima tako i o koferima a to je ono što sam ja napisao - MOJE iskustvo bez ikakve želje da nekoga ubeđujem da li je 65 litara malo ili mnogo, da li se oseća u vožnji ili ne. Nekom je bilo kakav kofer na motoru višak, nekom i 3 malo. PS. Jedino što značajno osetim kada je vožnja motora u pitanju i dodatni teret je kada suvozač(ica) sedne iza mene. Sve ostalo je zanemarljivo bukvalno. Pogotovo na GS-u. Promenio Octobar 12 član Mr. No Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2489 Napisano Octobar 24 Drug član, 1595 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 9. 2024. at 19:33, Rider000 je napisao: Uzeh prvo 55L, delovao mi je glomazno pa sam vratio i uzeo ipak 45L. Lepse mi deluje manji kofer na motoru. Imao sam na proslom motoru Givi Trekker 65L, ko šifonjer. LS2 za te novce, odlican. Videcemo da l ce takav i ostati eksploatacijom... Nadam se da ce 45L top case + 30L rol torba i ranac biti dovoljno za neke ekskurzije od po par dana... Dogodine tek planiram bocne kofere. Postavi neku fotku da vidim kako stoji na stromu taj od 45 litara, sa strane i otpozadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Octobar 24 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Juce bas gledam kutiju i pise 45l, bas je mali, stane kaciga i rukavice oko nje, dosta ovako stvari stane za put ali onda kaciga pod ruku. Sad bi vec uzeo 50 ili 55. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2373 Napisano Octobar 24 Andragog, 4953 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan To su kineske litre, malo su manje nego naše 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1188 Napisano Octobar 24 (promenjeno) Zainteresovan, 761 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Milanezi je napisao: Postavi neku fotku da vidim kako stoji na stromu taj od 45 litara, sa strane i otpozadi. Izvolte Promenio Octobar 24 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1250 Napisano Novembar 4 (promenjeno) Zainteresovan, 925 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam LS2 bočne alu kofere u više navrata. Solidna izrada, kvalitetne brave, obložena unutrašnjost, prihvatljiva cena. Problem je bio u nosačima kofera jer nosača za moj motor (Vstrom 650 2017+) jednostavno nije bilo. Posle godinu dana čekanja da se LS2 dozove pameti i konačno počne da pravi nosače odustao sam i prešao na Kappu. Bočni koferi, nosači i unutrašnje torbe sve dostupno za odma. Cena za Kappu nešto malo veća nego za LS2 ali sam od MotoBikea dobio popust pa je došlo na isto. Promenio Novembar 4 član baneBP 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2489 Napisano Novembar 5 Drug član, 1595 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Koliko su litara ovi Kapini i koliko dodje sve u kompletu koferi, torbe, nosači sa popustom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1250 Napisano Novembar 5 Zainteresovan, 925 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Milanezi said: Koliko su litara ovi Kapini i koliko dodje sve u kompletu koferi, torbe, nosači sa popustom? Bocni koferi su od 36 litara. Imam i centralni Shadov od 46L kao i jednu rol torbu od 50L pa posto ne nosim kampersku opremu ovo sve zajedno (168L) mi je sasvim dovoljno za mesec dana na putu. Cena sve zajedno za bocne kofere, nosace i unutrasnje torbe je malo manja od 100k Nov aluminijum jednostavno ne moze jeftinije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 97 Napisano Novembar 5 U prolazu, 46 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Rider000 Baš lep motor, svaka čast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 122 Napisano Novembar 9 U prolazu, 73 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 11. 2024. at 0:00, baneBP je napisao: Bocni koferi su od 36 litara. Imam i centralni Shadov od 46L kao i jednu rol torbu od 50L pa posto ne nosim kampersku opremu ovo sve zajedno (168L) mi je sasvim dovoljno za mesec dana na putu. Cena sve zajedno za bocne kofere, nosace i unutrasnje torbe je malo manja od 100k Nov aluminijum jednostavno ne moze jeftinije. Zapravo može mnooogo jeftinije ako ne trčimo za brendom i kupimo no name kineske koji vrše posao. Inače slažem se da su Givi i LS2 jako lepi, a znam i da su kvalitetni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1250 Napisano Utorak u 20:17 Zainteresovan, 925 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Pratio sam oglase na KP par meseci aktivno kao i domace prodavnice moto opreme i nisam bas primetio te dosta povoljnije kineske bocne aluminijumske kofere. Sve i da sam ih nasao i dalje ostaje problem nosaca koji bi morali da se prave. LS2 koferi su prosle godine bili povoljniji od konkurencije dok ih sad vec po ceni sustizu. Ja sam odluku doneo na osnovu toga sta je bilo trenutno na stanju da moze odma da se montira na motor jer mi se stvarno nije dalo vise cimati oko ovog pitanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...