aca-pn 6367 Napisano Avgust 12, 2023 Enduraš, 6377 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Po zakonu mogu bez obrazloženja da oduzmu motor na proveru i zadrže na proveri do 90 dana. Ako te zanima koji je član u pitanju, potraži. Znači imaju zakonsko pokriće za oduzimanje, e sad što ga zloupotrebljavaju i u koje svrhe je druga priča. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7185 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 2997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ... 'esam ja lepo pričao da će novi ZOBS biti još gori. Ko se bunio? Niko. Nikog nije briga dok do njega ne dođu. Kao ovce koje idu na klanje.. Blejimo, nama je lepo.. Ko nas je8e. Ne samo motore, i sve će doći na red.. "zakon" je čudna rabota. 8 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markul988 12 Napisano Avgust 12, 2023 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZR6..R6..GsxF75..Gsxr6..Gsxr10..Sh300.. Prijavi odgovor kao problematičan Zakljucak ...ko nas jebe..mogu da ga uzmu..i ono Nase..pa valjda meni nece.. A ja Vam licno garantujem da su najvise motora uzeli bas mirnim vozacima cak i pocetnicima ..nisu birali i nije bilo nevinih.. al ok glava u pesak i ono ma sigurno se plezio saobracajcu... Kolege iz manjih mesta nemaju predstavu o cemu pricamo..jer imaju jednog ili ni jednog saobracajca na motoru pa je susret sa njim verovatno drugarski i redak..al polako ..i srecno na putu ( tuniram el bike da ide 120 al kao voda bez zvuka) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 467 Napisano Avgust 12, 2023 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce ovo biti jedan "nepopularan" komentar, ali ne vidim preveliku razliku izmedju ljudi koji su dosli u situaciju da im se oduzme motor i onih koje tako cesto opisujemo u temi "bahati mamlazi" 7 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Avgust 12, 2023 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Hah neka evo momku uzeli u Bg Z750 ni krivom ni duznom niti je bahati mamlaz nit ista prošao kroz Bulevar i prošao kako je prošao … I ovde se uopšte ne radi o tome da li je neko bahat ili ne . Radi se iskljucivo o tome da se trenutno menja zakon DA BI IMALI MOGUĆNOST da u slučaju PREKRŠAJA tipa potpuna alkoholisanosti itd ODUZMU VOZILO . A ova tema konkretno obuhvata razlog KOJI ne spada u ZAKON šta više MORA postojati OSNOVNA sumnja ZBOG oduzimanja nečije licne imovine . Naveo sam tačku zakona jer ja lično NISAM našao ništa o istoj . Al gle ljudi se prave pametni jer ovo pokazujemo već na početku sa komentarima koliko smo glupi sa pričom “Nije još uvek rat pokucao na moja vrata , tek je kod komšije” 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9667 Napisano Avgust 12, 2023 Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Liberty 125 sa fabričkim izduvom 2,5 godine, 11.500 km po Beogradu. Prešao na Skarabeo 400, isto fabrika, 4 godine-30 000 km. Na skuteru nema turiranja, preživeo beogradske gužve bez i jednog čukanja. Od ove godine vozim motor sa Leo Vince auspuhom, bez db kilera, nekih 7.000 km do sada. Ni jednom nisam bio u prilici da turiranjem rasklanjam vozila ispred sebe. Vozim kako vozim, nisam svetac, skoro uvek malo iznad ograničenja. Meni prvo smeta dubok, glasan auspuh ( u planu je db kiler), a mogu misliti kako je komšijama u 5, pola 6 ujutro kad krećem na posao. Bukvalno guram motor do ulice, pa palim... Ne vidim drugo rešenje za ovaj problem, osim montiranja db kilera na otvorene topove. 7 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4860 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 1873 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ajde lepo ko je u grupi na Fejsbuku ili ako se nekom sa foruma oduzme motor da pošalje dokument koji je policija izdala. 4 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2163 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne verujem da je oduzimanje. Ne znam termin tačno, ali nešto kao privremena zaplena zbog utvrđivanja tamo nečega bla bla. Oduže proceduru na par meseci dok ne prođe sezona samo da sklone sa ulice ove što se dernjaju i to je to, posle jave da je po proverama sve ok da se dođe po motor... Pretpostavljam.Što se tiče buke, ja imam u Rakovici jednog,nije motorom nego kolima,tačnije bio je,ovog leta ga nema, ali prošle godine, izludeo nas je. Po celu noć gore dole. Moram priznati GTI ima brutalan zvuk,uživanje mi je bilo da slušam kad prolazi, ali kad se to desi u sred noći,još nizbrdo pa kad busti gas ima pucanje iz auspuha,sve nas probudi,pa zna smetati,realno.Ja skuter odguram par metara od zgrade da ne palim odmah pod prozorom komšiji a nemam otvoren auspuh, da imam otvoren,bilo bi mi neprijatno da prolazim između solitera u 10-12h noću.Od kad imam malo dete koje se nekad uplaši od toga u sred noći, malo drugačije gledam na to. Ponavljam,ja se ložim na to,baš volim dobar zvuk, ali zna da iritira kad se utera u blokadu i zuji se tamo vamo bulevarom.Послато са 21091116UG помоћу Тапатока 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7694 Napisano Avgust 12, 2023 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Aleksandar Sh. je napisao: DA BI IMALI MOGUĆNOST da u slučaju PREKRŠAJA tipa potpuna alkoholisanosti itd ODUZMU VOZILO Nece moci ni tad po novim izmenama... Citajte do kraja tekstove ne samo naslove. Pise tamo lepo da je oduzimanje moguce samo ukoliko je u okviru od 2 godine nacinjen vec takav prekrsaj (iz skupa prekrsaja za nasilnicku)... A ako je vozac spreman da tako nesto ponovo uradi onda ces se sloziti da tom treba oduzeti i vozilo i dozvolu i plus ga poslati na psihijatriju zbog dodatnih ispitivanja! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16964 Napisano Avgust 12, 2023 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Motorom po naselju može da se vozi četvrtom brzinom, može i trećom, može i drugom, ali može i prvom. A kada neko smatra da treba prvom ili (eventualno) drugom da prozviždi kroz naselje (da bi bio glavni baja koga će svi da uoče) onda je to bahato ponašanje i treba da snosi sankcije. U poslednjih par godina su motoristi postali ubedljivo najbezobrazniji i najbahatiji učesnici u saobraćaju i dolazimo u situaciju da zbog par procenata takvih svi najebemo. Promenio Avgust 12, 2023 član zika56 11 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7694 Napisano Avgust 12, 2023 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Drugo, panduri su stalno imali ovakve akcije oduzimanja, ulete na neko mesto gde se okupljaju i ajde redom, koga uhvate da pravi sranje ajde vozilo na proveru. Verovatno jeste akcija pokrenuta zbog prijava za buku, al to nije sigurno niko prijavio sa Karaburme, Nbgd, Visnjice, Mirijeva, vec ovi iz H20. Svi "vikend" bajkeri se voze dole kroz one zgrade, a oni sto zive tamo smatraju te ulice svojim vlasnistvom i nemas ti boranijo sta tamo da trazis ni peske, a kamoli sa nekim skuterom koji ima auspuh od kineske konzerve pirinca da im drndas pod prozor koji ne dihtuje kako treba... Pitanje je dana kad ce da dobiju kapiju i naprave hibridni kondominijum kolko su se osilili! Isto smatram da svaki advokat moze da izvuce vozilo za 2-3 dana ako je sve ok jer je verovatno nalog za oduzimanje samo zbog provere. Sto je i najbolje da se uradi (angazuje) jer na onim njihovim parkinzima moze samo da ti propadne motor... Zato kazem da nije moguce da se oduzima vozilo zbog otvorenih auspuha i nosi na vanredni tehnicki vec samo da je akcija pokrenuta zbog njih, a nose ove koje su videli da prave neko sranje ili imaju "dojavu" da taj neko pravi sranje. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1582 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 995 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi onda radili na moto skupo sa ovima sto tururaju? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grunff 42 Napisano Avgust 12, 2023 U prolazu, 36 postova Lokacija: Negde po belom svetu... Motocikl: Jednog lepog dana... Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, zika56 je napisao: Motorom po naselju može da se vozi četvrtom brzinom, može i trećom, može i drugom, ali može i prvom. A kada neko smatra da treba prvom ili (eventualno) drugom da prozviždi kroz naselje (da bi bio glavni baja koga će svi da uoče) onda je to bahato ponašanje i treba da snosi sankcije. U poslednjih par godina su motoristi postali ubedljivo najbezobrazniji i najbahatiji učesnici u saobraćaju i dolazimo u situaciju da zbog par procenata takvih svi najebemo. Upravo tako,slažem se u potpunosti. Uvek su me nervirali likovi koji kroz grad voze prvom pun gas. To su neki tipovi kojima motori služe da bi privukli pažnju okoline. Smatram da pravi ljubitelj motora to neće uraditi. I ja volim dobar zvuk mašine ali ne mora baš da se dere kao magarac... Ako već oduzimaju vozila zbog buke,hoće li oduzimati one Sprintere iz kojih se neki tipovi dernjaju preko razglasa:" Staro gvožđe kupujemo..." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21800 Napisano Avgust 12, 2023 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da vidimo sta ce Skyrunner reci, kako se u tim situacijama ponasati.. Licno volim i vozim fabricki auspuh, volim kada se motor tiho provlaci kroz prirodu, da ne remetim mir u kom uzivam... Ali sta ako naletim na uniformisanog koji se na sve motorase "nasiljio". Pretpostavljam da mi razumno mora obrazloziti razloge postupanja. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16964 Napisano Avgust 12, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, N.F.S. je napisao: Da vidimo sta ce Skyrunner reci, kako se u tim situacijama ponasati.. Licno volim i vozim fabricki auspuh, volim kada se motor tiho provlaci kroz prirodu, da ne remetim mir u kom uzivam... Ali sta ako naletim na uniformisanog koji se na sve motorase "nasiljio". Pretpostavljam da mi razumno mora obrazloziti razloge postupanja. Mislim da nemaš razloga za sikiraciju. Ova akcija je usmerena na određenu kategoriju "bajkera" i ne verujem da će u njoj da bude "kolateralne štete". Već pre mesec dana razgovarao sam sa prijateljem iz Niša (policajac na motoru) i reče da imaju dnevno po više stotina prijava građana zbog divljanja motorista po gradu i da se sprema akcija. A policija uglavnom već od ranije ima u evidenciji takve i samo se čekao nalog nadležnih (i način kako da se to odradi) da se takvi sklone iz saobraćaja (bar na određeno vreme). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Mene su februara prošle godine opomenuli za auspuh, ne čuje se ništa specijalno, ali eto. Pominjali su oduzimanje motora. Ja ne bi da idem mečki na rupu. Imamo u Le grupicu klinaca sa 125cc koji svakodnevno paradiraju gradom sa otvorenim izduvima. Zašto meni da uzmu motor zbog takvih. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Avgust 12, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan treba mnoogo više da brinemo oko novog zobsa koji predviđa oduzimanje zbog obilaženja u raskrsnici kad vozilo stoji i propušta pešaka.Ja sad baš krećem u grad i učiniću bar 2 takva prekršaja .Pre toga ću učiniti prekržaj preticanje preko pune u raskrsnici-tzv provlačenje -Ako ćemo u potpunosti da poštujemo taj novi propis onda moramo da se krećemo u konstantnoj koloni iza automobila ili ćemo u roku par dana svi ostati trajno bez motocila i samo će ova tema ostati na forumu. Ili bez tablice ili prikrivena. Nikako nesmemo dozvoliti da se usvoje ove nove odredbe zobsa ako nam ne dozvole provlačenje na semaforu pa kad vidiš pešaka da možeš po propisu da se zaustaviš a da ti auto pored tebe ne otkine nogu - Dajte neki savet kako to da učinimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16678 Napisano Avgust 12, 2023 Integrisan, 4970 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa vise puca u CH kad sam bio svaki treci auto sa nekim protocnim auspuhom samo gruvaju, motocikli isto. I ja mislio tamo sve po PSu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3470 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci da je svaki 3 auto preko 500ks i fabrika je napravila da se tako cuje,ne verujem da je pravio izduv Mile iz Velike Mostanice 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16678 Napisano Avgust 12, 2023 Integrisan, 4970 postova Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Vampa said: Znaci da je svaki 3 auto preko 500ks i fabrika je napravila da se tako cuje,ne verujem da je pravio izduv Mile iz Velike Mostanice Jeste, samo buka je buka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4007 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Markul988 je napisao: A ja Vam licno garantujem da su najvise motora uzeli bas mirnim vozacima cak i pocetnicima ..nisu birali i nije bilo nevinih.. al ok glava u pesak i ono ma sigurno se plezio saobracajcu... Ova slika sa početka teme, vrti se u više kadrova po mrežama, nisam video nijednu drugu fotografiju. LIČNO sam naišao na ovu scenu gde je na Slanačkom putu bila jedna grupa policije i policajaca na motorima - prošao kroz njih da bih skrenuo ka kući, javio se ja njima i oni meni. Nisu me pitali ni za šta, samo sam prošao. 100m uzbrdo druga grupa i pauk koji podiže ovaj motor, zastao, pitao dečka na motoru jel sve ok, šta se desilo - nije bio raspoložen za priču i otišao sam kući na spavanje... Policija me pitala nije ništa, ja na skuteru, kaciga, jakna, rukavice kasno uveče... Tako da se ne bih složio da diraju sve i "nevine". I što reče kolega Skyrunner, dajte slike i drugih oduzetih motora po gradu, kad ih je "toliko" već... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Avgust 12, 2023 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel vam ta info pouzdana ili je rekla kazala i serovanje jedne slike po netu?Ne verujem da se takvo nesto desilo a ne znam da i postoji pravni osnov za to jos uvek...Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Avgust 12, 2023 Ne silazi, 4779 postova Prijavi odgovor kao problematičan У целом региону је у току Европска контрола поштовање прописа у саобрачају, и код нас у МК је исто. Трајаче негде до краја месеца или почетка следечег. Е сад која је позадина и шта се спрема, то може само да се претпоставља.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarumi 209 Napisano Avgust 12, 2023 Svrati ponekad, 86 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja 400 '20 Prijavi odgovor kao problematičan a sustinski moguce je i da ce kao i za sve akcije [posebno policijskih snaga i truda] oko novih zakona u ovoj drzavi - zalet neposredno posle izdavanje naredbe, i zato sto moraju i zato da nas zaplase, i onda nista. Nadam se. A do tada, u fazonu lepim MyPatrol za vizir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Avgust 12, 2023 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da vise treba da nas brinu cene registracije pa i verujem visokih marzi delova nego razvaljen auspuh ako nije fabrika ili neki zamenski sa propisanim nivoom buke onda ste u prekrsaju...a to nije jos uvek razlog za oduzimanje koliko ja znam a mozda ne znam dovoljnoПослато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...