dragan_alumiroi 886 Napisano Mart 24 Zainteresovan, 629 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: CRF 1100 D Prijavi odgovor kao problematičan Meni je Dunlop roadsmart 4 bila mnogo bolja od Michelin road 5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10847 Napisano Mart 24 Ne silazi, 2847 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto je pogresna pretpostavka da road 6 "nije puno bolja od road 5"... Zapravo , bas je puno bolja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2483 Napisano Mart 24 Drug član, 1679 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @MiletaM I Road 4 je bila bolja od 5. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10847 Napisano Mart 24 Ne silazi, 2847 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Istina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MiletaM 5 Napisano Mart 24 U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSR 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bacicu pogled na Road 6, nije problem doplatiti ako su stvarno bolje, a ne neki maketinski trik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 300 Napisano Mart 24 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Jesu... R5 je imala neugodnu osobinu da iznenada "pusti". Zato kažu i da je R4 bila bolja od nje, ova ume da bude nepredvidiva! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8452 Napisano Mart 24 Ne silazi, 3629 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Potvrdjujem da 5 hoce da pusti, znao sam i pre kupovine da je 4 i 6 bolja al opet nije 5 toliko losa, moze da se vozi, zato sam sad uzeo Metzeler da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 1577 Napisano Mart 25 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekoga ne mrzi da objasni, ukratko, nov sam, vozim samo 300cc po asfaltu, forum je ogroman i na dosta mesta se prriča samo o gumama, a negde i u oftopik postovima… te sam svašta pročitao i to me zbunjuje. Negde su ljudi pisali da menjaju gume čak i na 5-6-7k kilometara, koliko shvatam to su valjda offroad gume i to je zasebna priča. Negde je pisalo kao 10-ak hiljada da izdrže i super je… ovde sada pominjete i 18k i to jake mašine koje verovatno više troše gume? Konkretnije, nevezano za mojih sada 300cc, koliko je neki optimum za zamenu guma za asfaltnu “amatersku” vožnju motora, recimo 600-1400cc? Lični rezon mi je da nikakva ušteda za još koju hiljadu više kilometara nije vredna bezbednosti, jer guma je jedino što spaja taj put i naše vozilo (da se ne dese druga “spajanja”). Ne smeta ni više različitih iskustava P.S. Lično sam promenio zadnju na 15k, prednje još vozim "fabričke" i sada sam na 27k, ali vozim skuter i imam dve gume napred, pa još to drži, po gradu, nemam problema. Vrlo brzo, pred pravu sezonu i izlete na otvoreni put, planiram da menjam sve tri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thechoki 46 Napisano Mart 25 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Multristrada V2S MY26 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, MiletaM je napisao: Bacicu pogled na Road 6, nije problem doplatiti ako su stvarno bolje, a ne neki maketinski trik. Vozio sam na novom Tracer 7 Road 6 gt nekih 4000 km.Za neku agresivniju voznju nisu.U toku vrelih dana hladnije vreme jutra i večeri su ok ali a kada baš upekne ne drže kako treba.Zamenio sam ih sa Metzeler Sportec M9 rr.Metzeler je bolji na kocenju i u krivini drži nema pustanja,ali ih treba bolje zagrejati.Nisam vozio neke dugačke ture po različitim vremenskim ulsovima pa tu ne bih mogao izvući zaklučak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7519 Napisano Mart 25 Ne silazi, 5367 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Гоша je napisao: nevezano za mojih sada 300cc, koliko je neki optimum za zamenu guma za asfaltnu “amatersku” vožnju motora, Mnogo ti je opšte pitanje, sve zavisi od x parametara, tipa motora, načina vožnje... Na skuterima obično treba promeniti gume zbog "starosti", isposte se, otvrdnu, pa izgube k-ke, pre nego što se "potroše". Mada i na teškim maxi skuterima trpi zadnja guma više, pa se i haba... Hoćureći, kad dođeš do konkretnog motora i modela, onda razmišljaj konkretno o njegovim gumama 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 1290 Napisano Mart 25 Zainteresovan, 529 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan @Гоша Zavisi od motora, nacina voznje, vrste puta, vrste gume. Npr maxi skuter kao sto je silver wing potrosi gume dosta brzo jer je tezak a ima male tockove (oko 240 kila, pozadi je 13ica). CBF600 je turing motor sa otprilike 230 kila ali ima standardne 17ice. Sad, na njega mozes da stavis neku ''sportsku'' gumu koja je mekana i koja ce relativno brzo da se potrosi, a mozes i neku turing gumu koja je malo tvrdja i koja ce duze da traje. Nisu ni sve turing gume iste, npr taj Road 6 hvale i da dobro drzi i da dugo traje. Nije isto ni ako uglavnom vozis po magistralama manjim brzinama ili przis autoput. Ima tu raznih faktora. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2483 Napisano Mart 25 Drug član, 1679 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Гоша Ne znam da li je pitanje upućeno u svrhu predviđanja trajnosti ili prepoznati vreme zamene? Kao što je već rečeno, sve to zavisi od mnogo faktora. Imaš ispred je Darko postavio Mišelinku sa 18.000 pređenih na GTR-u a pogledaj Mitasa posle 14.000 na malom Versys-u: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 138 Napisano Mart 26 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Kad menjate gume jel obratite pažnju na položaj crvene tačke na gumi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10847 Napisano Mart 26 Ne silazi, 2847 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 3. 2026. at 9:52, Thechoki je napisao: Vozio sam na novom Tracer 7 Road 6 gt nekih 4000 km.Za neku agresivniju voznju nisu.U toku vrelih dana hladnije vreme jutra i večeri su ok ali a kada baš upekne ne drže kako treba.Zamenio sam ih sa Metzeler Sportec M9 rr.Metzeler je bolji na kocenju i u krivini drži nema pustanja,ali ih treba bolje zagrejati. Upravo si imao los izbor gume za odgovarajuci motor - otuda osecaj da je guma losa . Zasto si , pobogu , na tracer 7 stavio GT gumu ?!? Na taj motor ide road 6 a ne GT . Klasican ljudski faktor greske .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thechoki 46 Napisano Mart 26 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Multristrada V2S MY26 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Upravo si imao los izbor gume za odgovarajuci motor - otuda osecaj da je guma losa . Zasto si , pobogu , na tracer 7 stavio GT gumu ?!? Na taj motor ide road 6 a ne GT . Klasican ljudski faktor greske .. Onda to po tebi klasičan kiks inženjera? Taj motor dolazi fabrički sa tim gumama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2483 Napisano Mart 26 (promenjeno) Drug član, 1679 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li greška inžinjera ali to je guma za teške motocikle. Sigurno da može i na lakše ali zato i hoče da "pusti" kada uslovi nisu idealni. Inače meni veći osećaj nelagodnosti uliva to što si rekao za vruć asfalt nego kiša. Promenio Mart 26 član Bojan_Jgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10847 Napisano Mart 26 Ne silazi, 2847 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Thechoki je napisao: Onda to po tebi klasičan kiks inženjera? Eee moj bracko , kad bi znao kako to funkcionise .... Nije to kiks inzinjera , ni najmanje... Samo, ta guma ne ide na taj motor , i to je cinjenica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8452 Napisano Mart 26 Ne silazi, 3629 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je imao road 6 gt na treceru 9gt top mu bila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10847 Napisano Mart 26 Ne silazi, 2847 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Sto je najcrnje, momak je u pravu... Posto sam u totalnom soku da stvarno idu fabricki te gume , okrenem sam barel i pitam ...pitam oko motora koliko se ceka , bla bla , pitam s kojim gumama dolazi ...a brat kaze 6 gt ... Pakao lagani... Neverovatno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 1577 Napisano Mart 26 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/25/2026 at 11:20 AM, Bojan_Jgd said: @Гоша Ne znam da li je pitanje upućeno u svrhu predviđanja trajnosti ili prepoznati vreme zamene? Kao što je već rečeno, sve to zavisi od mnogo faktora. Da shvatio sam da sam postavio pitanje sa previše promenljivih i sa nemogućim konkretnim odgovorom, a pitanje je bilo u svrhu bezbednosti, preponati dokle je bezbedno voziti ih. Vidim da se često promeni guma i ako "ne leži" motoru, pa dakle i vozaču, bez obzira što "nije dotrajala", dakle svodi se na baš konkretne slučajeve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17938 Napisano Mart 26 Integrisan, 8769 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Osobina dobre gume bi trebala da bude ta, da drži i potrošena. Potrošena guma je vizuelno očigledna. Problem je starost. Izgubi fleksibilnost i osetim na prednjem točku da nema otpor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 248 Napisano Jun 9 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: NBG Motocikl: NC 750 X Prijavi odgovor kao problematičan On 3/13/2026 at 10:32 AM, Darko Mihajlovic said: On je i ovde clan , ali zaboravih nick. Marko - +381 63 389260 Radiofar , naselje u BG , iza autokomerca ( karting , aerodrom ). Imas opciju da kad kupis gume saljes na njihovu adresu , pa ti cuvaju dok ne dodjes Decko je car ! Samo citaj recenzije https://maps.app.goo.gl/rtTKzM9ZSPjgH2TN9 Bio sam po preporuci @Darko Mihajlovic I od mene sve preporuke, uredno, pedantno. 10+ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Flesh 45 Napisano Jun 9 U prolazu, 37 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dođi kod nas u Smederevo Ko je u Smederevu za preporuku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MiletaM 5 Napisano Jun 9 U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSR 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro menjao gume, i sad se setih da je vulkanizer stavljao crveni womax lepak za srafove, verovatno za srafove kocionih klesta. Je li to normalno da se stavlja crveni lepak za to a ne plavi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17938 Napisano Jun 9 Integrisan, 8769 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Flesh said: Ko je u Smederevu za preporuku? Milan Kuzmanović, radnjica je na senjaku kod vrtića. Čovek dugo vozi motore, ima osećaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...