Jump to content

Moto Zajednica

TAG uređaj za naplatu putarine Grčka

Recommended Posts

• Integrisan, 7954 postova
  • Motocikl: TDM 900

Jesam. Poslao sam upit korisničkoj službi pa ću da objavim ovde.

EDIT:

Najverovatnije sam se sjebao što sam ga kupio na pumpi. Takav je po defoltu na prepaid, tj. mora da se dopunjava. Tek nakon rekonfiguracije mogu da ga povežem sa karticom i za ostale države. 

Promenio član Alekre
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1174 postova

Za upis u toll4all ne treba QR. Neće da prepozna uređaj po serijskim broju ali mislim da treba da se broj upiše bez nekih početnih cifara.

Ali drugar im je slao mail i odradili su mu to bez problema. 

• nekrunisani kralj moto cigana, 3258 postova
  • Motocikl: 4x4
Pre 6 sati, Alekre je napisao:

Iznervirao sam se. Da l je moguće da ništa čovek ne može da uradi iz prve nego za sve mora da se pati.

Kupio TAG danas na NIS pumpi. Na ugovoru treba da stoji veliki QR kod. Kod mene ga nema. Odem da ga registrujem na Tool4All i penis, ne prepoznaje serijski broj. A nema u Smederevu gde da se rekonfiguriše. 

Probaj da ga rekonfigurišeš u MTS poslovnici.

Stigao odgovor. 

Definitivno mora da se odnese na rekonfiguraciju da bi mogao da se poveže sa karticom da se plaća na našim autoputevima i isto za korišćenje van Srbije. Što se mene tiče najbliži mi je Bubanj potok, AMSS. 

Tako da, da se ne zajebete kao ja, ne kupujte TAG na pumpi. Nego direktno u poslovnicama JP Putevi Srbije ili AMSS. 

Što je to tako glupo ne znam i zašto ga uopšte prodaju sa dopunom i konfigurisan samo za naš autoput.

Promenio član Alekre

• Drug član, 474 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Može u poslovnicama MTS/Telekoma, ima ih u svim većim i manjim mestima. Ja kupio u petak, i aktivirao ga za par minuta, nikakav problem. Reče mi baš lik koji tamo radi da se pre-paid tagovi više ne prodaju, svi novi koji se aktiviraju su post-pad tj. vezani za platnu karticu, a stari pre-paid mogu da se prekonfigurišu. Ti si izlgeda naleteo na stari koji se nije prodao ni aktivirao pa sad imaš problem.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 411 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Tagove osim MTS poslovnica kupujte u Pošti i nikakvih problema nećete imati a makar pošta ima bukvalno svuda.

Ja sam kupio u A1. Post paid varijantu. Šljaka super i u Makedoniji (probano više puta). Onaj pre paid stari je zezao dosta.

• Drug član, 1656 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

I u AMSS poslovnicama mozes da kupis,dopunis,konfigurišeš tag.

Ja danas konfigurisao stari tag,kupljen ko zna kad na NIS pumpi i "preneo na"  na novi auto.

Dobijete qr kod na papiru, skenirate i posle vas sve vodi aplikacija...Mora za svaku zemlju posebno da se aktivira i unese kartica,sa koje rezerviše 1 rsd ili 1 eur.

Ja sam recimo povezao internet karticu i prihvata ,prebacio sam neki novac na nju i ne razmišljam da li će neko kreditnu da mi zloupotrebi.

Evo epilog.

Mora da se odnese na re-konfiguraciju. Samo se raspitajte gde vam je najbliže. Ne može svuda. Ja sam to rešio u AMSS kod Bubanj potoka. Ne košta ništa, traje nekoliko minuta.

Dakle, pre kupovine, ne kupujte TAG u PRIPEJD SISTEMU NA DOPUNU. Inače je kulturica stvar, probao sam ga danas na relaciji SD-BG-SD. Gospodska stvar!

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 151 postova
  • Motocikl: FJR 1300SA

Da li ce ikad da im padne na pamet da urade tag i za dvotockase ...ili da mozes da ga konfigurises kako hoces ...nije neka nauka za internet naciju 

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Ne može ako se nešto nije u poslednjih mesec dva nije promenilo

• Hvala 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3258 postova
  • Motocikl: 4x4

Trebalo bi naš da uskoro važi i za Grčku.

A možete da registrujete i različite kartice. Ja stavio kevinu kao backup.

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: /-

Tagove osim MTS poslovnica kupujte u Pošti i nikakvih problema nećete imati a makar pošta ima bukvalno svuda.

I u Tehnomaniji, oni rade po ceo dan

• Drug član, 474 postova

13. juna sam podneo zahtev za dobijanje taga iz Grčke, danas su mi tek poslali na mail dva dokumenta koja je potrebno potpisati i vratiti skenirano. Znači posle tačno dve nedelje. Videćemo koliko će trebati vremena da stigne do mene na adresu.

Pre mesec dana se mnogo manje čekalo, sad je verovanto mnogo veći broj zahteva. 

• Drug član, 2101 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

vrv siih uhvatio u pocetku sezone kad ima milion njih koji traze tag

ja sam zavrsio s njima bukvalno brze nego da sam ga narucio iz srbije 

to papire samo odstampaj , potpisi ih , slikaj telefonom i posalji kao atach , ne treba skener i to.

meni tako proslo

( jesi uzeo i karticu za bajk ?)

Inače su javili da je odložena sinhronizacija našeg i grčkog taga. Tj. neće početi plaćanje putarine kroz Grčku našim tagom od 1. jula kako je najavljeno.

• Drug član, 1656 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Top je stvar tag u Grčkoj,kao i naš u Srbiji i MKD🙂

Jedino sto nervira je to sto ne pise koliko je ostalo(na prolazu kroz rampu) pa moras da stajes i pitaš da ti očita .Druga opcija je da se logujes na svoj nalog i vidis(ja nisam to mogao jer sam pozajmio tag od drugara..)

20250626_110641.jpg

Promenio član Džim Džarmuš

• Drug član, 474 postova
On 27. 6. 2025. at 11:37, Darko Mihajlovic je napisao:

vrv siih uhvatio u pocetku sezone kad ima milion njih koji traze tag

ja sam zavrsio s njima bukvalno brze nego da sam ga narucio iz srbije 

to papire samo odstampaj , potpisi ih , slikaj telefonom i posalji kao atach , ne treba skener i to.

meni tako proslo

( jesi uzeo i karticu za bajk ?)

Promakla mi poruka, ali verovatno si u pravu da je gužva i da imaju milion zahteva

Papire sam sredio i vratio istog trenutka, štampač i skener su mi skoro uvek ispred nosa.

Nisam uzeo karticu za bajk, nemam planove za Gr motorom.

Nego, update daljeg toga događaja. Nakon 6 dana od potpisivanja mi je stigao odgovor da je dokumentacija prihvaćena.

Hello,

We inform you that we received the signed documents and the procedure will be completed. Your package will be delivered by courier at the address you declared.

We remain at your disposal.

Videćemo kada će stići, čisto sumnjam da neće probiti mesec dana od trenutka podnošenja zahteva (13 jun). Ja svakako krećem 7 avgusta.

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM900
On 6/13/2025 at 5:12 PM, Alekre said:

Kupio TAG danas na NIS pumpi. Na ugovoru treba da stoji veliki QR kod. Kod mene ga nema. Odem da ga registrujem na Tool4All i penis, ne prepoznaje serijski broj. A nema u Smederevu gde da se rekonfiguriše. 

srpski TAG imam od 2017

Ok, treaba da se prekofigurise.... Odnesen u AMSS, dali su novi ugovor (jul 2025), postoji i QR za registraciju.... Ali, postoje zackoljice.

skeniram QR, vodi me na stranicu "putevi srbije", ucita se neki obrazac ali bez potrebnih podataka (serijski broj i slicno) a i polja za unos su nedostupna => dakle link ne radi

Probam preko stranice puteva Srbije (njihov je TAG), tu je i link za Tool4All, ne moze, ne prepoznaje serijski broj . A uz to, 30 godina koristim internet sajtove po celom svetu, al na srpskom se ne snalazim 😇

onda uspem preko sajta AMSS, na 

ENP.AMSS.ORG.RS

dakle ne na Putevima, ne Tool4all nego na sajtu provajdera koji mi je konfigurisao TAG (a to moze biti posta, NIS, AMSS....)

posle probam da se ulogujem na Tool4all, kazu mi ne pripadam njihovom sajtu vec mi daju link da se logujem na AMSS

Zakljucak, spojeno je, umrezeno  ali preko razlicitih platformi i provajdera, pa srecno svima zavisno od dobavljaca 😇🫡

Promenio član rast
  • Hvala 1

Da, tako je i kod mene. Sve u svemu, ostadosmo bez obećane Grčke ali to je što je. Više sreće sledeće godine.

• Nemanja Stojanović, 1730 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Ja samo da vam kažem da SR tag mogu da koristim samo za automobil, ali ne i za kamper, jer su različita kategorija.

GR tag mogu da koristim i za kamper, jer samo skida kredit, svejedno mu je dal je auto ili kamper...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja