Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Voge ds525x

Pa pazi, ja sam malo teži sam po sebi a fabrički deklarisana nosivost motora mislim da je oko 150 kg. Tako da ne mogu da kažem da se ne oseti razlika pri ubrzanju dok je prisutan suvozač. Ali opet imaš dovoljno prostora za preticanje, nema problema na usponima i motor je neverovatno stabilan. Ne znam sa čime bi mogao da ga uporedim. Ja sam zadovoljan, ali najbolje bi ti bilo da testiraš sve koje razmatraš i prema tome odlučiš. Mislim da je 525 najekonomičniji izbor. Servisi za cf su bezobrazno skupi

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5057 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

525DSX ima par sitnih novina za 2025. godinu. 

Agregat prešao na EURO5+ emisioni standard
Drugačija instrument tabla
Drugačiji tasteri 

BJBIKERS.COM

Voge 525 smo prošle godine testirali i sa razlogom smo ga proglasili najboljim u svojoj klasi, a u 2025. godini Voge 525 ima nekoliko novina

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1721 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Iskreno nikad nisam skapirao taj hejt prema 180° radilici, ko traktor se čuju možda oni 360°, ali opet ni tu ne bih koristio traktor kao poređenje. Oni rade malo sirovije nekako. Mislim, živeo sam na selu i znam kako traktor radi, nema ovo nikakve veze sa zvukom traktora po meni. Severnoamerikanci češto kažu da radi ko kosilica (lawnmower) a ja se samo pitam kakve kosilice oni imaju tamo.

Meni 180° radi ravnomerno i ujednačeno. Lično mislim da je internet prenaduvao celu stvar. A možda to i nije slučajno.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Podržavam 1

• Drug član, 1721 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Servisi za Voge su oko 10-11.000, servisi za cfmoto su 15-16.000. Ne bih na tome prelamao odluku. QJ čini mi se nešto između, 14.000 mislim da mi je rekao prodavac.

• Ne silazi, 5057 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Meni svejedno koji je zvuk, samo da je isporuka snage dobra :D 

Kad smo kod zvukova, najlepši su mi V2 i V4 na motorima koji imaju malo veću radnu zapreminu. Kad slušam RSV4 na stazi, prosto se naježim od dubine zvuka. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1278 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ma taj 180° twin zvuci nekako anemicno. U leru lepo zvuci kad se zavrti a-a. 

Ako govorimo o zvuku V2 i paralel twin 270°, s ovim bih zavrsio: 

😀

Promenio član Rider000
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 1247 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE
Pre 4 sati, Alex989 je napisao:

@cvelei

Za duže relacije moraš praviti pauze na svakih sat vremena jer je sedište malo tvrđe za moj ukus.

Ovo je do sada jedina mana koju sam primetio na 525DSX ali i to se rešava. Ja sam se žalio na neudobno sedište ali ne baš da treba praviti pauze na sat vremena. Ja obično posle 100 km počinjem da malo ustajem da procirkuliše krv pa tek posle dolazi pauza. Motor je dosta lakši od druga dva a u vožnji deluje baš lagano čak i sa suvozačem se lepo vozi, naravno da sa dva putnika se oseti razlika ali opet nije nešto drastično i da smeta.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Voge ds525x

Ništa od ovoga nije baš da kažem "mana". Sve je to rešivo,a za ovu cenu savršeno. Ja sam iskreno zadovoljan motorom a vreme će pokazati sve ostalo. A ne planiram da ga štedim uopšte, ni što se tiče kilometraže ni uslova vožnje.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2779 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 8 sati, Gordak985 je napisao:

To o razlici u globalnom zagrevanju između štetnih gasova i više zagrejane mašine za par stepeni ti je baš onako... Ne znam s čime bih uporedio.

Što se zvuka tiče, 700mt ima neki growl kad se odvrne gas preko jedne trećine, reži negde ispred tebe, pretpostavljam da dolazi od usisa, milina. SVT650 koliko god da ga zavrćem, zvuči jednolično i dosadno. Meni. Lični stav i mišljenje. I pričam o fabričkim izduvima.

Zbog te razlike u zvuku i u vožnji mi je 700MT zabavniji. Imaju test model, uzmi pa probaj, videćeš o čemu pričam. Tebi naravno to ne mora da se svidi. Ali paušalna priča da se jedan čuje bolje od drugog a nisi probao oba ostavi za internet. A ne, ček. Ako jesi, onda ok.

Voge 525 se isto dosadno čuje ali bih ga uzeo u razmatranje ako je težina motora i/ili ekonomija bitan faktor. Inače se lepo vozi i fino ubrzava.

Ne znam sta da kažem...posedovao șam CF650NK, TRK502X, SVT650X i sad 900DSX...dakle Sve NOVI motori su u pitanju, pored toga svaki model tih brendova șam imao prilike da probam i testiram. Konkretno sta da ostavim za internet? 

Druga stvar...voziš li ți motor sa Euro5+ normom? 

• Drug član, 2779 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 6 sati, Jovan Ristic je napisao:

Meni svejedno koji je zvuk, samo da je isporuka snage dobra :D 

Kad smo kod zvukova, najlepši su mi V2 i V4 na motorima koji imaju malo veću radnu zapreminu. Kad slušam RSV4 na stazi, prosto se naježim od dubine zvuka. 

Brate nema ko ovde to da razume 😀 

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X
pre 37 minuta, Interceptor BP je napisao:

U Novom Sadu zamena ulja i filtra ulja na 525DSX 14500 din.

Tako je, Beta ćao, skuter sam vozio u Ostružnicu, sad ću i ovaj. 

Toliko sam platio prvi servis za 625 a rekoše oko 10-11 kad sam se informisao, malo bezveze. 

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: F900GS
1 hour ago, Interceptor BP said:

Isto i meni rekli kao oko deset crvenih a na kraju 14,5.

Sta sve spada u taj servis? Pretpostavljam da je to redovan godisnji... ulje, filter ulja, filter vazduha i nekakav pregled / kontrola osnovnih stvari?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja