cezarpa 10988 Napisano Novembar 27, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Kako ces da ga dovezes?Na prikolici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 27, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Prošli put su mi dovezli na kućnu adresu, ne vidim razlog što ne bi i sad 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4681 Napisano Novembar 29, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 5993 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Da ne grešim dušu, nisam nešto skenirao ovaj Maxi u sitna crevca kad se pojavio ali sinoć naletim na detalj da se njemu kao i Zontesu 350E električno podešava vizir. Lepo, nema šta... Uz sve ostale džidža - bidže koje ima, lep i luksuzan dodatak... Videh takodje da ima keyless sistem ali ima i kontakt bravu sa ključem i čak šta više i bravu za otvaranje sedišta. Pitanje za upućene je, da li bi u slučaju da keyless poblenavi, kao onomad kod Bože, skuter funkcionisao sa redovnim ključem? Cenim da bi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Iz pomenutih razloga, prva na pameti mi je bila ta priča oko ključa. Da, ima opisano u grčkom tekstu koji sam kačio pre par ekrana, radi i klasičan ključ, nezavisno i bez obzira na bežični. A i taj bežični sistem je nova NFC tehnologija, kao na kreditnim karticama, nema bateriju, antene i tako ta čudesa, pa bi trebalo da bude pouzdanije od dosadašnjeg keylessa. Meni je to mnogo bitna prednost u odnosu na Zontes Promenio Novembar 29, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 126 Napisano Novembar 29, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan Ništa dok ne probaš. Čekamo tvoje utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ću da prenesem. A i @alexanto bi možda mogao da svrati kad stigne, da baci oko i da neki sud. Značilo bi nam mišljenje, a bar je njemu blizu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2520 Napisano Novembar 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 1071 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Samo prisloniš kod volana ključ i on ga pali ako pobrljavi kejles,za to ne treba baterija kao tag radi ključ. Meni nije pobrljavio ali znam sa beverlija princip kako funkcioniše. Promenio Novembar 29, 2023 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4681 Napisano Novembar 29, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 5993 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan ja sam bio u Kymco salonu u Ns pre neki dan, gledao SRT 550 i pitah za Fortress-a, rekoše da stiže sledeće nedelje. Čim budem u NS opet - idem da ga pogledam uživo naravno... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Džim Džarmuš je napisao: Samo prisloniš kod volana ključ i on ga pali ako pobrljavi kejles To je za slučaj ako se istroši baterija. Al kad pobrljavi keyless, nema tu pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Novembar 29, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ima ima...dodam čekić manji a imam i veći, šibica pa da vidiš kako pali oma 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Vala da znaš! Mene nešto ne raduju te džidža bidže. Samo komplikuju sklop bzvz. Senzor pristiska guma i temperature ulja? Šta će mi to, nisam ja Markez ili Rosi! I ovaj elektro podizač, fensi stvar, al šta ako zabrljavi kao na BMW C600, pa da mora da se tera u servis da ga resetuju dijagnostičkim uređajem? U tom slučaju, bolji je mehanički 100 puta. Ni šareni ekran, ič mi ne treba. OK, ako može da se poveže tel i navigacija, pa ajde, može da bude korisno... Ali sve je to u redu, u odnosu na iskustvo kad ti brljavi bravica. Odvezeš se negde, a ono neće da otključa, a ne znaš ni šta da mu radiš. I posle 8 sati se samo otključa. Zlo jedno, kad vam kažem, ko to nije doživeo, ni ne veruje. A ove druge pomenute andromolje, i ako crknu, bar ćeš moći da se dovezeš do kuće. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4681 Napisano Novembar 29, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 5993 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan To je i bila suština moga pitanja - ako keyless sistem pobrljavi iz bilo kog razloga, da li mogu motor pokrenuti ključem i izvući ispod sedišta kacigu, rukavice...? Bilo koji otkaz na motoru koji me ne omogućava da se dokotrljam kući mi nije deal-breaker ali ako zbog elektronike moram da zovem nekog da dodje po mene i krntiju e onda sam neuračunljiv... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Alo ženo, evo me kod švalerke, pokvario mi se motorin, el možeš da dođeš po mene? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2520 Napisano Novembar 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 1071 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, alexanto je napisao: To je i bila suština moga pitanja - ako keyless sistem pobrljavi iz bilo kog razloga, da li mogu motor pokrenuti ključem i izvući ispod sedišta kacigu, rukavice...? Bilo koji otkaz na motoru koji me ne omogućava da se dokotrljam kući mi nije deal-breaker ali ako zbog elektronike moram da zovem nekog da dodje po mene i krntiju e onda sam neuračunljiv... Sedište (kod mene)ima i alternativnu,mehaničku bravu takko da nisi uslovljen kvarom kilesa. Boža bi mogao da odigra i loto,pošto to što se njemu desilo (a i po njegovim rečima)dosada nije zabeleženo..tako da su verovatnoće za to jako,jako male..mislim može da ti pukne i klip i cilindar.mašina je to od mnogo sistema i delova. Promenio Novembar 29, 2023 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ebiga, možda je to 0,000001 promil globalno, al meni se desilo 100% Svakako, mislim da je mnogo dobro što su ostavili i varijantu klasičnog ključa, to me čini spokojnijim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kod keyless-a me jedino nervira sto zaboravim kljuceve u bravi kofera. Na tricity-u bio keyless, kljuc od kofera mi bio zajedno sa daljincem. Otvorim kofer spakujem stvari, odem za grad. Stignem, nema kljuceva u dzepu, pogledam oni vise u bravici kofera, dobro nisu ispali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa isto bi ti bilo i da si imao klasičan ključ, samo bi onda on visio umesto daljinca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4681 Napisano Novembar 29, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 5993 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Jeli mi ustisak varira ili SR4 nema takvu kombinaciju? I elektro vizir? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da nema. Podesiv je izgleda u dva položaja, šrafovima. Vidi se na ovom videu kako to izgleda: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2520 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 1071 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nema el.vizir. ima kiles bez bravice mehaničke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, boza_kg je napisao: Pa isto bi ti bilo i da si imao klasičan ključ, samo bi onda on visio umesto daljinca. Da sam imao klasican kljuc ne bi ostao u bravi kofera, ne bi mogao da upalim motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 189 Napisano Novembar 29, 2023 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 179 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, boza_kg said: Iz pomenutih razloga, prva na pameti mi je bila ta priča oko ključa. Da, ima opisano u grčkom tekstu koji sam kačio pre par ekrana, radi i klasičan ključ, nezavisno i bez obzira na bežični. A i taj bežični sistem je nova NFC tehnologija, kao na kreditnim karticama, nema bateriju, antene i tako ta čudesa, pa bi trebalo da bude pouzdanije od dosadašnjeg keylessa. Meni je to mnogo bitna prednost u odnosu na Zontes Kaskaju oni za Zontesom... Pored keyless sistema Zontes ima NFC opciju da ukoliko se isprazni baterija, kljuc se samo fizicki prisloni na gornji deo desne ostave, gde i postoji naznaceno mesto za to i moze se pokrenuti skuter normalno. Kapu skidam za mehanicki kljuc i ja nisam znao za bolje do skoro al sad ga vise nikad ne bih koristio(a da napomenem da su sve brave elekrticne tako ce tesko tu kljuc da pomogne, samo za kontakt)... Kao i grejace rucica i zastitu za ruke, dok nisam imao-nisam cenio a ni znao za bolje, sad ne postoji opcija vise bez toga, i elektricni vizir dok nisam imao mislio sranje-sminka sad klik ono piri, klik ono ni da pirne... znas kad bi ga kurblao rucno ili ne daj boze srafio... auuuu, iskvari se covek i razmazi vremenom ako zna i sazna za bolje... Jedina prednost moze biti taj kljuc(ako paranoisemo) i kombinacija duplih kocnica i boljih guma, sve ostalo je na strani Zontesa REALNO. Sem izgleda, to je vec potpuno individualno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Sharky - Alex A, ti to u obrnutom smeru. OK, može i tako . Ja sam zamislio - gasiš motor, stavljaš kacigu u kofer, i zaboraviš da uzmeš ključ. Promenio Novembar 29, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Novembar 29, 2023 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg skontao sam da sam konfuzno napisao. palim motor i krecem a kljuc celim putem leluja u bravici kofera NFC na daljincu je dobar fazon, na yamahi sam menjao bateriju u daljincu svake sezone i stalno mi bio trip da cu ostati negde cim mi izbaci da je baterija pri kraju. Kada sam kupovao CF obijasnise mi da keyless dize cenu motora za nekih 400-500€ pa ne narucuje sa njime nego sa obicnim kljucem. U tom trenutku sam to podrzao, kasnije sam shvatio da ako imas keyless na cf-u mozes da ga palis preko aplikacije na telefonu pa sam se smorio sto nemam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Novembar 29, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, alexanto je napisao: To je i bila suština moga pitanja - ako keyless sistem pobrljavi iz bilo kog razloga, da li mogu motor pokrenuti ključem i izvući ispod sedišta kacigu, rukavice...? Bilo koji otkaz na motoru koji me ne omogućava da se dokotrljam kući mi nije deal-breaker ali ako zbog elektronike moram da zovem nekog da dodje po mene i krntiju e onda sam neuračunljiv... Kako su rešili ovde paljenje bez smarta ne znam, na Met400 nije ni malo jednostavno upaliti motor. Skine se mala plastika ispod desne stop lampe, tu je brava di se umetne kljuc i otvori zadnji boks. Gurne se ruka ka bravi sedista, sa leve strane pomeri se tapacir di je iza rupa. Kroz rupu gurne se prs i povuče poluga brave, sediste je otvoreno. Kad se otvori sedište tu je alat, sa alatom (ključ torex) skine se poklopac baterije. Na levom kućištu osigurača, izvadi se (ne znam tačno, pišem iz glave) osigurac sa svoje pozicije i premesti se na prazno mesto pored. Ovako ceo sistem paljenja ulazi u drugi mod. U gepeku je nalepnica od nekih 5 ili 6 cifara, to je kod (code) za palenje makine. Taj kod se ubacuje putem tipkanja brave i dva dugmeta za otvaranje sedista i gepeka. Treperenje prstena oko brave označava koji je broj ubačen levim prekidačem, desnim se potvrdjuje. Kad se ubode code kako treba, aktivira se tabla i može se startovati bajk.....useravanje do bola. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...