Jump to content

Moto Zajednica

Voge 300 Rally

Recommended Posts

• Drug član, 1271 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R
4 hours ago, živke said:

Čekajte ljudi, iz salona čoveku dali motor sa ispumpanim gumama ?! 

@lemy Na kom motoru ? 390 ? 
p.s Nisi ga dodao u potpis 😎

Da, na 390. Posle 800km od prvog servida  i dve voznje u peščari, odem da operem motor i prekontrolišem sve (to radim manje više posle svake vožnje) . Dok sam kontorlisamo pritiska u prednjoj gumi vidim da mi fali žbica, ostao samo nipl. Prvo sam mislio da je pukla, a onda sam video sa vidi sa strane iz glavčine. Odmah proverim sve žbice, više od pola bilo otpušteno totalno, klimale se, a druga polovina nije stegnuta dovoljno. Slična situacija i na zadnjem.

Čovek više ne može ni u šta da se pouzda, nov motor, ovlašćeni servis, prvi servis gde se sve proverava a oni jedino što su uradili to je da naspu ulja u motor peko maximuma. Napušio sam ih sada u servisu, obećali su da će me zvati da doteram motor da sve ponovo provere, ali verijem da će me ispaliti kao i do sada. Sada me brine da točak nije iskrivljen. Odem na TET Bugarska i Grčka za 20 dana, hoću da sve bude tip top koliko može. Ako se na jave skinuću točak pa na balanserku  i komparater da proverim, mada ne mogu i popraviti.

Narvoučenije iz mog primera i kolege. Batalite servise, bitne stvari sami moramo kontrolisati, sve jedno da li je nov i li polovan motor

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5258 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Vidite, pravilo me je naučilo, sve proverite na prvoj pumpi!

Uvoznicima/dilerima je u interesu da mi daju što spremniji motor, a u praksi mi se dešavalo sledeće:

Gume na izuzetno niskom pritisku - najčešće
Nepodešena svetla - najčešće

Pretegnuta sajla kvačila - često

Od ređih stvari:

Prepunjen uljem - čak i za 30% od predviđene zapremine

Visi senzor ABS-a

Raznorazna oštećenja

I još stvari kojeh već ni ne mogu ni da se setim.

Moja preporuka svakom od vas koji uzimate nov motocikl. Proverite nivo ulja, proverite pritiske u gumama i probajte kočnice pri maloj brzini čim krenete iz salona. Proverite da li svi prekidači rade.

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: 2017 Suzuki V-Strom DL1000, 2025 Voge 300 Rally, 2017 Honda CRF1000L Africa Twin

@Pepsi javi kako ide popravka tj zamena unutrasnje gume. Jesi uspeo nesto da dogovoris sa salonom?

Izmena: Vidim da si iz Bg. Ja zivim u stepi i imam alat za zamenu (osim balanserke) pa javi ako sam resavas i ako ti je potrebna pomoc. 

Promenio član YU2DBC
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: VOGE 300Rally (2025), BMNJ F850GS (2021)

Hvala puno za ponudu.

Danas su dosli vozilom s prikolicom i odvezli ga u svoj servis… za sada kontakt sa postprodajom za svaku pohvalu.

Dao sam im svoju unutrašnju gumu koju sam kupio.

Čekam da mi jave danas kad mogu da ga preuzmem… 

p.s. Nadam se da nisam valjda oštetio i spoljašnju u tih 100 m vožnje dok nisam skontao šta se desilo. 🙈

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 61 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S K3, Voge 300 Rally

Mislim da si ok za 100m, ja sam terao par kilometara od pumpe do kuće bez posledica, nagao se pozadi i lagano.

Inače pazario sam ovaj set sa alija da se nađe:20260409_080607.thumb.jpg.65de5d5d5dff074bd028d820b48f633f.jpg

Promenio član Teshko
Typo
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: VOGE 300Rally (2025), BMNJ F850GS (2021)

Samo da javim da sam preuzeo motor danas, oni su zamenili gumu, spoljna je OK, kažu da su još isproveravali srafove.

sve u svemu mnogo bolji utisak su na mene ostavili momci iz servisa u odnosu na ekipu iz prodajnog salona.

danas sam obrnuo prvih 100 km, bas mi je zabavno da se vozikam s njim, došao kući, ručao i rekoh idem još malo da se provozam :)

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Drugari koje prosirenje za bocnu nogaru koristite? Ja sam imao neku ali se rasklimala i na kraju sam uspeo i da je izgubim pa gkedam

drugu da nabavim.

• BJB Maxi Scooter Club, 1254 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ja imam sa Alija otkad sam uzeo motor, nije mrdnulo. Kucao sam baš za Rally, stiglo bez natpisa što mi je još bolje

Screenshot-20260410-132420-Photos.jpg

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja