sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 25, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan kawasaki kaže da treba ispusti nešto malo gume, i staviti ispod gume nešto da guma ne vuče vlagu iz betona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 2988 Napisano Novembar 26, 2022 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaki motor mi je na centralnom štenderu ili slično a prednja guma u zraku na priručnom nosaču. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7074 Napisano Novembar 26, 2022 Drug član, 2971 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, sasa ns 1 said: kawasaki kaže da treba ispusti nešto malo gume, i staviti ispod gume nešto da guma ne vuče vlagu iz betona. ...daj to uputstvo da vidim... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 26, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima u versisovom, koje sam dao kad sam prodao motor, moram videti i da li ima u ovom što imam od novog motora. Što se tiče vlage moguće je jer beton propušta vlagu čak i odole ka gore. To se u garažama vidi posle jakih kiša da se ovlaži beton a nije bilo vode odgore ako je neka tanja ploča Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 213 Napisano Novembar 26, 2022 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Evo čak i na GPZ600 manualu piše da treba da se odvoji od zemlje zbog vlage i ležajeva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 213 Napisano Novembar 26, 2022 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da se vidi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10027 Napisano Novembar 27, 2022 Drug član, 3340 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Sav taj odnos,postupak spremanja motocikla za "spavanje" zavisi od jedne najbitnije stvari,po meni,a to je gde vam zimuje...baš napolju ili unutra,na 'ladnom ili toplom,relativno toplom?!Ako je baš napolju...brrrr...ja vrata od garaže,drvo-Aluminijum,leti teže zatvaram,zimi sama idu...toliko o širenju/skupljanju!Kako je motociklu...?Da l' ga paliti povremeno,kažu hoće se pojaviti rđa u cilindrima(pitanje je posle koliko vremena),kondez neminovan,bla,bla...Ja moj palim na 15-20 dana,ne po mrazu,čekam plus,mada je u toplom ali tako praktikujem,još nisam otkačio kleme,vožen zadnji put 12.Novembra ka Ostrvici,vreme je da se kresne ovih dana 15-ak min. pa da se otkače kleme...rezervoar još nije pun,napunim ga vremenom...ulje je novo,to obavezno praktikujem,voženo ispusta neke kiseline(kažu,nemam dokaze),namazan,čist lanac se podrazumeva,antifriz nov,da ne "grize" stari...plastike namazane,jedino nisam WD-om agregat napskao i to ću...hm...šta još...? Da...pomazim je diskretno,ne bezobrazno,pokrijem... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8227 Napisano Novembar 29, 2022 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Мотор натанкован и од пре недељу дана је у гараге, гаража је ушушкана, у заветрини па иако нема грејања сасвим је лепо унутра и на добром минусу, напоље само ако се треба нешто радити у гаражи, повремено се нешто направи од дрвета, нека полица или слично за радњу или пријатељима или ако време допусти за неки круг око Новог Сада и наравно за Мото Деда Мраз вожњу крајем децембра. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Novembar 30, 2022 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan За оне који не буду складиштили зимус мотор и ухвати их ”неиздрж” па истерају мотор бар на сат времена ево интересантне табеле. 5 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Novembar 30, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Na autoputu na 0C promrzline za 10 minuta, nisam imao takav utisak, par stepeni da ali 13…Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 213 Napisano Decembar 1, 2022 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, stegula je napisao: Na autoputu na 0C promrzline za 10 minuta, nisam imao takav utisak, par stepeni da ali 13… Sent from my iPhone using Tapatalk Najbitnija je oprema U dobroj opremi na -10 možeš da prokuvaš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1381 Napisano Decembar 1, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Tošbo je napisao: Najbitnija je oprema U dobroj opremi na -10 možeš da prokuvaš Ne bih se složio sa tobom jer u kvalitetnoj termo opremi ne sme da ti bude vrućina. Poređenja radi uzeću kao primer jeftini termo veš od sintetike koji sam kupio u Intersportu i termo veš od merino vune koji sam kupio kasnije. Zapravo, se i ne mogu porediti jer ovaj drugi možeš da nosiš i na mnogo višim temperatura, a da se ne oznojiš, dok se u sintetičkom dešava da upravo ovo što si napisao, da prokuvaš. Isto je i sa bilo kojim drugim delom opreme. Promenio Decembar 1, 2022 član Lone rider 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10431 Napisano Decembar 1, 2022 Hronični Motociklopata, 7304 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Vožnja motora na -10 je traženje đavola, grip nikakav, klizavo u pm, i jebeno hladno, kako to nekom može biti uživanje to mi nikad neće biti jasno... Razumem da nas ima svakakvih, ali ono je žešći mazohizam 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1552 Napisano Decembar 1, 2022 Drug član, 1300 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ovde kod mene najavljuju u subotu -1, mislim se dal da ovaj vikend preskočim vožnju endurom. Posle razmišljam pa po blatu je klizavo i na 20c , jedino sto možda umesto kros kacige da uzmem uličnu.. A na asfalt ispod 18c ne izlazim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 213 Napisano Decembar 1, 2022 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Lone rider je napisao: Ne bih se složio sa tobom jer u kvalitetnoj termo opremi ne sme da ti bude vrućina. Poređenja radi uzeću kao primer jeftini termo veš od sintetike koji sam kupio u Intersportu i termo veš od merino vune koji sam kupio kasnije. Zapravo, se i ne mogu porediti jer ovaj drugi možeš da nosiš i na mnogo višim temperatura, a da se ne oznojiš, dok se u sintetičkom dešava da upravo ovo što si napisao, da prokuvaš. Isto je i sa bilo kojim drugim delom opreme. Mislio sam na zimsku opremu, koja služi isključivo za vožnju zimi Kao za duge gaće, niko neće leti da nosi duge gaće koliko god da dobro ventiliraju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 213 Napisano Decembar 1, 2022 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, Disko Nindža je napisao: Vožnja motora na -10 je traženje đavola, grip nikakav, klizavo u pm, i jebeno hladno, kako to nekom može biti uživanje to mi nikad neće biti jasno... Razumem da nas ima svakakvih, ali ono je žešći mazohizam Ni da moram ne bih vozio, skratiš sebi život za 15 minuta "uživanja" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1381 Napisano Decembar 1, 2022 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Tošbo je napisao: Mislio sam na zimsku opremu, koja služi isključivo za vožnju zimi Kao za duge gaće, niko neće leti da nosi duge gaće koliko god da dobro ventiliraju Znam na šta si mislio, ali svejedno u kvalitetnoj zimskoj opremi nećeš da prokuvaš, pod pretpostavkom da je nosiš zimi naravno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1904 Napisano Decembar 1, 2022 (promenjeno) Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Disko Nindža je napisao: Vožnja motora na -10 je traženje đavola, grip nikakav, klizavo u pm, i jebeno hladno, kako to nekom može biti uživanje to mi nikad neće biti jasno... Razumem da nas ima svakakvih, ali ono je žešći mazohizam Ali nema komaraca Promenio Decembar 1, 2022 član Mr_Wolf 2 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 574 Napisano Decembar 1, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trio Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Lone rider je napisao: Znam na šta si mislio, ali svejedno u kvalitetnoj zimskoj opremi nećeš da prokuvaš, pod pretpostavkom da je nosiš zimi naravno Ovo je skroz tacno. Najbolje se vidi na skijanju kvalitet opreme kad su niske temperature i razlika izmedju losije. Tad treba izvesti da ti bude toplo, da se ne znojis kao prase pa hladis na minusu i da para koju otpustas ne natopi jaknu iznutra. U toku obuke vozio sam skuter na 12 stepeni, noc a ja u letnjim mesh pantalonama. Ispod trenerica koju je ne propusta vetar i bez problema terao otvorenim putem 60-70km/h. Kad nemam pantalone ili pod jaknu koja stiti od vetra, hladno mi i na 20 stepeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 213 Napisano Decembar 1, 2022 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Realno vetar je najveći problem, kao žilet da duva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 172 Napisano Decembar 4, 2022 Svrati ponekad, 163 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Za budale nema zime. Evo ja na primer. Do 5 C vozim i hvalim unterciger. Desilo se par puta da me uhvati noc pa bude i oko nule. Onda je prpa od poledice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1381 Napisano Decembar 4, 2022 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto vozim kad god je suvo i u plusu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Decembar 5, 2022 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Kada je ispod 15 stepeni vozim samo krace relacije zbog ruku. Na duzim relacijama mi nije problem sa ostalom opremom vec samo sa rukavicama. Planiram da ugradim grejace rucki pa cu videti. Voleo bih da malo pomerim sezonu do +5 stepeni. Ako nista drugo bar do posla i nazad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5316 Napisano Decembar 5, 2022 Ne silazi, 4772 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Priprema motocikla za zimu - BJBikers.com Priprema motocikla za zimu BJBIKERS.COM Da bi motocikl na početku sledeće sezone bio odmah spreman za upotrebu veoma je važna pravilna priprema motocikla za zimu. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1381 Napisano Decembar 5, 2022 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Drelens je napisao: Kada je ispod 15 stepeni vozim samo krace relacije zbog ruku. Na duzim relacijama mi nije problem sa ostalom opremom vec samo sa rukavicama. Planiram da ugradim grejace rucki pa cu videti. Voleo bih da malo pomerim sezonu do +5 stepeni. Ako nista drugo bar do posla i nazad. Ja sam nedavno kupio zimske rukavice ali nemam baš najbolji osećaj u njima zbog debljine pa sam se u subotu izvezao u letnjim, i bilo je na granici da dobijem promrzline na prstima. Mislim da mi treba samo par sati vožnje u zimskim rukavicama na poligonu ili po kraju i da će biti ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...