SrdjanRadivojev 902 Napisano Decembar 28, 2025 (promenjeno) Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan @živke poznato je da je vesanje na njemu za vozaca do 70kg bukvalno, sve preko toga ti navrnes oprugu al onda amort ne moze da nadomesti dampingom, i to se ljulja i ljulja. Ustedeli su na adekvatnom vesanju, ne samo na transalpu, i crf300 je isto, pa cak i NT1100 npr.... Navodno je to malo ispravljeno na modelu za 25tu. Ne postoji zvanicni opoziv ali nekad izadju u susret i zamene u garanciji za novu seriju amorta 25. Ovde bih zaista pohvalio Delta Hondu, bar sto se mene tice jako profesionalno rade i zaista uvek mozes da se dogovoris i da se reci ispostuju. Pocevsi od popusta pri kupovini novih vozila do kasnijeg odrzavanja, nabavke i dostupnosti delova. Napravicu jedan osvrt. Ja sam prvi vlasnik, od nule sto se kaze, sad ima 36200. Razradjivao sam ga prvih hiljadu km do nekih 5k rpm, sa dosta ubrzavanja i saltanja. Koristim motor malo grad, malo vise off a najvise otvoren put kojekuda, bez suvozaca. Uvek je garaziran na suvom, vozen je po kisi i po blatu i po cemu god sto put donese ali je vracan cist kuci. Odrzavan na duplo kracim intervalima od preporucenih. -Fabricki lanac izdrzao 28k km, mogao je jos par hiljada glat, da se ne vozi off dohvatio bi 40k sigurno -Zadnje plocice 28k km, mogle jos par hiljada, zamenjene pred dug put uz lanac i lancanike -Prednje originalne na 36k km su na 50% i dalje -Lezajevi svi perfektni, cesto skidam tockove pa uvek ocistim i podmazem semeringe i tu je sve 0 -Lezajevi kormana perfekt, pre neki dan bas sve skidao i proveravao -Potrosnja ulja oko 300ml na 6k km -Gorivo 4-6l na 100km -Vodu ne trosi -Vila preventivno servisirana, semerinzi posle 36k i dalje novi -Nikakvih problema sa strujom, ekranom ili bagovima te vrste -Korpa dobila sitan zvuk vec posle par hiljada km, bas sitan karakteristican za sve honde koje sam imao do sad, bez ikakvih anomalija u radu -Nema fleka na felnama, boji ili nalepnicama -Plastike sve stoje dobro, zabice na mestu -Problematika koju je AcaPn pominjao je i mene brinula, kad se vozis u grupi po makadamu usis bude haos, ovde je ispod filtera ultra cisto, uz standardnu masnocu od uljnih isparenja -Da, muka je iskopati filter vazduha, nije 3min posao Recimo bas me je zacudilo da su se svi hvatali za vesanje (sto je istina) a niko za prenos, sto je po meni cak i najveca boljka. Garantujem da i Lijamu i Outbeku ne bi otislo kvacilo da su imali malo bolje prenosne odnose. Plus sto su oba transalpa sprzila kvacilo a jos nisu ni bili razradjeni u prvih 1000km su snimali epizode gde su ih unistavali. Ja sam solidno skratio prenos i sad mi bas ima smisla. Neko ko ce revijalno da obilazi prirodu, citaj normalno turisticki, apsolutno ce mu raditi i vesanje i prenos. Ostatak motora se podrazumeva. Edit, ubacujem slike korozije koju ima i koju smatram da je do loseg kvaliteta, kako god ga vozio. Srafovi na gornjoj konzoli imaju patinu Svi fitinzi na klestima ABS disk, ali samo zadnji, prednji je kao nov Korozija na gornjim nosacima na rezervoaru Promenio Decembar 28, 2025 član SrdjanRadivojev 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 117 Napisano Decembar 28, 2025 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan @živke poznato je da je vesanje na njemu za vozaca do 70kg bukvalno, sve preko toga ti navrnes oprugu al onda amort ne moze da nadomesti dampingom, i to se ljulja i ljulja. Ustedeli su na adekvatnom vesanju, ne samo na transalpu, i crf300 je isto, pa cak i NT1100 npr.... Navodno je to malo ispravljeno na modelu za 25tu. Ne postoji zvanicni opoziv ali nekad izadju u susret i zamene u garanciji za novu seriju amorta 25. Ovde bih zaista pohvalio Delta Hondu, bar sto se mene tice jako profesionalno rade i zaista uvek mozes da se dogovoris i da se reci ispostuju. Pocevsi od popusta pri kupovini novih vozila do kasnijeg odrzavanja, nabavke i dostupnosti delova. Napravicu jedan osvrt. Ja sam prvi vlasnik, od nule sto se kaze, sad ima 36200. Razradjivao sam ga prvih hiljadu km do nekih 5k rpm, sa dosta ubrzavanja i saltanja. Koristim motor malo grad, malo vise off a najvise otvoren put kojekuda, bez suvozaca. Uvek je garaziran na suvom, vozen je po kisi i po blatu i po cemu god sto put donese ali je vracan cist kuci. Odrzavan na duplo kracim intervalima od preporucenih. -Fabricki lanac izdrzao 28k km, mogao je jos par hiljada glat, da se ne vozi off dohvatio bi 40k sigurno -Zadnje plocice 28k km, mogle jos par hiljada, zamenjene pred dug put uz lanac i lancanike -Prednje originalne na 36k km su na 50% i dalje -Lezajevi svi perfektni, cesto skidam tockove pa uvek ocistim i podmazem semeringe i tu je sve 0 -Lezajevi kormana perfekt, pre neki dan bas sve skidao i proveravao -Potrosnja ulja oko 300ml na 6k km -Gorivo 4-6l na 100km -Vodu ne trosi -Vila preventivno servisirana, semerinzi posle 36k i dalje novi -Nikakvih problema sa strujom, ekranom ili bagovima te vrste -Korpa dobila sitan zvuk vec posle par hiljada km, bas sitan karakteristican za sve honde koje sam imao do sad, bez ikakvih anomalija u radu -Nema fleka na felnama, boji ili nalepnicama -Plastike sve stoje dobro, zabice na mestu -Problematika koju je AcaPn pominjao je i mene brinula, kad se vozis u grupi po makadamu usis bude haos, ovde je ispod filtera ultra cisto, uz standardnu masnocu od uljnih isparenja -Da, muka je iskopati filter vazduha, nije 3min posao Recimo bas me je zacudilo da su se svi hvatali za vesanje (sto je istina) a niko za prenos, sto je po meni cak i najveca boljka. Garantujem da i Lijamu i Outbeku ne bi otislo kvacilo da su imali malo bolje prenosne odnose. Plus sto su oba transalpa sprzila kvacilo a jos nisu ni bili razradjeni u prvih 1000km su snimali epizode gde su ih unistavali. Ja sam solidno skratio prenos i sad mi bas ima smisla. Neko ko ce revijalno da obilazi prirodu, citaj normalno turisticki, apsolutno ce mu raditi i vesanje i prenos. Ostatak motora se podrazumeva.Ako sam te dobro razume vesanje su ti dali u delti kao na opoziv?Ako ne, koje si stavio?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8640 Napisano Decembar 28, 2025 Drug član, 2951 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @SrdjanRadivojev retki su ljudi na forumu, a i uopšte, koji ovako iskreno i transparentno pišu o svom motoru. Hvala! Sa druge strane - mnogima ovakvi postovi baš ruše sneška, ali dobro, praviće se da nisu videli. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 902 Napisano Decembar 28, 2025 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ali nema tu sta da se tu uvija, tako je kako je, jedino lazemo sebe Inace, ja mislim da je Transalp750 ludilo motor, za nekoga mog gabarita i mojih mogucnosti, zaista je kvalitetan i dobro napravljen, odlicno radi posao uz sitne izmene. I da se razumemo, sve ono iznad ne smatram za neke krucijalne probleme ili neki ogroman penal. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 902 Napisano Januar 2 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan Sezona nastavljena 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 702 Napisano Januar 2 Drug član, 1420 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan On 27.12.2025. at 17:10, SrdjanRadivojev je napisao: Budi oprezan sa KN-om ako se voziš dosta po terenu i prašini, on je sklon propuštanju prašine, ja bih nakon par-tisuća-km provjerio stanje, nekoliko puta do sada su prijatelji imali problema velike prašine u airboxu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 902 Napisano Januar 2 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan Hocu, hvala na info. Koristio DNA do sada, oni su dobro zaptivali, transalp700 i transalp600 sam vozio dosta po terenu, nije bilo prasine ispod, panevropa mi je bila cisto putni motor tako da svakako nije bilo teskih kilometara. Sa KN nemam iskustva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21883 Napisano Januar 2 Integrisan, 6856 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, AnteK said: Budi oprezan sa KN-om ako se voziš dosta po terenu i prašini, on je sklon propuštanju prašine, ja bih nakon par-tisuća-km provjerio stanje, nekoliko puta do sada su prijatelji imali problema velike prašine u airboxu. Ovaj covek, koji tvrdi da radi 30 godina posao sa restauracijom i popravkom agregata nikako ne preporucuje K&N filtere. Mislim da su oni za putne motore jos ok ali za offroad i prasinu, je ne bih stavio to zbog neki 1ks dobitka... Ima nekoliko videa u vezi toga ali nije nesto sto nije poznato... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 902 Napisano Januar 2 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan Da budem iskren nisam to znao za kn, mogu da proverim moj uskoro. Namontiran je pre oko 1100km ali zimskih kilometara bez prasine, ne verujem da ce biti merodavno. Inace usis sa snimka iznad izgleda jezivo, to nije fina prasina, to je lopata zemlje izrucena... Drugo, da li je realno da 20/30k milja nije skinuo oprao/nauljio/proverio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1552 Napisano Januar 2 (promenjeno) Zainteresovan, 842 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je fabricki najkvalitetniji, a i nisu previse skuplji od zamenskih tipa Hiflofiltro. Honda ima bas duge intervale (filteri ulja/vazduha na 24K), tako da to osnovno najbolje OEM kupiti onda, i zameniti priblizno kako pise ili cesce. Sigurno je kvalitet i filtracija konzistentnija, pogotovo za teze uslove. Na cb500x moj je ovako izlgedao posle nesto oko 25K (vozen bas svuda, pustinja, prasina, kamenje/sljaka, kroz vodu/blato) Promenio Januar 2 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21883 Napisano Januar 2 Integrisan, 6856 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Stavljam HIFLO, kao i filter ulja citav zivot. On je nalik OEM. Ipak sam za duzi vek motora od tih kao 1-2ks koju moze da da taj performance filter. Davno je test radio i Project Farm sto se tice filtera doduse za automobil. Imas pred kraj test sa propustanjem cestica. Na 13:40 ti je grafikon. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 902 Napisano Januar 2 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze se oem filter vazduha voziti 24k km koliko mu je interval ako vozis off jednostavno se zapusi, ako vozis po putu moze. Filter vazduha na 6-12k max ili ide nov ili perivi da se opere i naulji. Momci koji voze jako off vec na 2/3 hiljade moraju da peru filtere leti. Slazem se sa tobom da su hondini fabricki filteri vazduha dosta kvalitetniji od svega aftermarket sto se nudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1552 Napisano Januar 2 (promenjeno) Zainteresovan, 842 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam mozda 3K km offroad-a od tih 25K, i to dosta pescani krajevi, prasina, suvlje vreme. Nisam stigao ranije da zamenim filter vazduha, inace cesce radim servise. Ali nisam nesto primetio razlika posle promene, mislim da je dobra filtracija i polozaj filtera. Mislim da je najgore ako vozis OFF po suvom vremenu iza nekoga, to je bas haos, to izbegavam. 2-3h takve voznje je gore nego i hiljadu kilometara da sam vozis OFF, prasine udje u sve zivo. Kada si prvi mislim da malo toga dodje do filtera, sve ostaje iza. Promenio Januar 2 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2253 Napisano Januar 2 (promenjeno) Drug član, 1560 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Posle 12k km, motor vozen pretezno na drumu ali i na bas dosta prasnjavim putevima, letnjacima(ona zemljana zuta prasina oblak iza tebe bude). Filter vazduha kao nov bio, 1 pcela i 2 muve na njemu i to je to... Mislim da je mogao komotno jos toliko Promenio Januar 2 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 442 Napisano Januar 2 Zainteresovan, 381 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kada se stavi kn filter da li dolazi do promene rada samog agregata ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2253 Napisano Januar 2 Drug član, 1560 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Dobija vize vazduha, a mapiran je da radi sa fabrickim filterom. Nepotrebna gnjavaza. Koristite originalne filtere ili HiFlo filtro i nema problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 902 Napisano Petak u 22:10 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan Covek mi napisao za KN, ok slazem se, odmah cu i proveriti pa javljam. DNA protocne sam koristio za voznju van puta, bas iz istog razloga da mogu da ih operem, nauljim i cepam. I apsolutno DNA perivi protocni filter nije pustao ni zrno ispod. Naravno nisam cekao 30k milja ko amer iznad, nego se na 5/6 sredi i ides dalje. KN sam uzeo jer je bilo na stanju za odma, ne jer mi znaci par konja razlike ili na sta se aludira, vec iz razloga sto bude puno zapusen raznom strokom i cesto se menja. Voleo bi i ja da posle 12k bude samo komarac i dve bubamare ko tebi, pa da ne moram da svakih par meseci kupujem drugi. Ozbiljnije spremljeni motori imaju i pred filtere ili nekad navlake preko postojecih upravo da rese veci deo te prasincuge sa grupnih voznji. Mozda je neko ovde imao sa time iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7127 Napisano Subota u 06:07 Enduraš, 6642 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 10 god vozio drz400 sa kn filterom, mahom offroad, nikad trunku prašine nije propustio. Proveravao sam redovno i imao običaj da iza filtera macnem malo tovatne masti kako bi video ako propusti prašinu, jer se lako hvata na mast. Nikad tačkicu prašine nisam tu našao., tako da su moja iskustva sa kn pozitivna. I tada su me svi ubeđivali da je za offroad dobar samo sundjerasti nauljen filter, da kn pušta itd, u mom slučaju nije bilo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2253 Napisano Subota u 08:28 Drug član, 1560 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @SrdjanRadivojevMislio sam da ciljas na povecanje snage, moja greska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6403 Napisano Subota u 22:21 Drug član, 2919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je za novu temu, rekao bih da nije Ai, Bice da nesto nece da se potrude da odustanu od unutrašnje, sve ima svoje, mozda mi nesto ne razumemo. AS3 Performance | Adventure (@as3performance_adv) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 7,833 likes, 82 comments - as3performance_adv on... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 823 Napisano Nedelja u 09:00 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Snimak je sa ovogodisnjeg (2025) sajma u Milanu, kad je Honda predstavila dosta modela sa tim E-Clutch sistemom i neke nove kolor seme za TA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7356 Napisano Nedelja u 11:54 Ne silazi, 6718 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljanje naglas...o unutrašnjoj i o E kvačilu. Unutrašnja guma, tačnije točak sa gumom koja ima unutrašnju, po mom mišljenju jedini je izbor za nedođije gde nema vulkanizera. Ako se kojim slučajem tubeless guma skine sa bandaša, ako se povredi ventil ili felna, bandaš popije udarac zbog kojeg nema dobrog zaptivanja....u motocikl možeš samo da gledaš i da plačeš. Džaba ti "crvi", sprejevi i šta već...tubeless gumi trebaju skoro pa savršeni uslovi eksploatacije...i vulkanizer. Točak sa unutrašnjom možeš da "popraviš" čekićem, pa i kamenom, unutrašnju za zakrpiš ili zameniš..i naduvaš ako treba i ručno. Tubeless ako se skine sa bandaša, samo dobar kompresor može da je digne nazad. Toga u nedođiji obično nema. E-kvačilo je verovatno super izmišljotina, sem slika nisam video ništa drugo...ali meni, kao starom poštovaocu Marfijevog zakonika, odmah pada na pamet scenario sa padom na desnu stranu. To toliko štrči, da nema šanse da ne najebe prilikom pada. Naravno to je ipak samo gvožđe i važnije je ostati čitav, a to će popraviti...ali sumnjam da će da bude pristupačno..i na kraju, nakon nekog lakšeg oslanjanja, hoće li moći da nastavi, a da nešto ne izbedači. Savršeno mi je jasan progres, elektronike, muda, valceri...ali brate, nekad mi sve to zaista deluje toliko preterano, da je prosto besmisleno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1552 Napisano Nedelja u 12:33 (promenjeno) Zainteresovan, 842 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan E-clutch deluje kao najbolje iz oba sveta uz par tih sitnica: oko 2kg tezine, malo kompleksnost, ali treba probati. Samo bitno da je opciono, isto tako i tockovi, zasto ne ponude obe opcije, pa neka izebere ko sta hoce. Ovako aftermarket je solidan trosak, dobre tubeless felne su oko 1.5K (VMX ima 19/17 cak) Iako e-clutch deluje ok, ja ga ne bih uzeo, standardni menjac je sve sto mi treba. DCT ne bih uzeo da mi plate, pogotovo za motor koji se vozi van puta, daleko manje kontrole bez kvacila. Promenio Nedelja u 12:33 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6403 Napisano Nedelja u 12:34 Drug član, 2919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Za sad me off ne zanima a motor da, meni bi vise odgovaralo da nema unutrašnje zbog pucanja na putu, unutrsnja izduvava momentalno. Slažem se za sve, 50-50 je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1552 Napisano Nedelja u 12:46 (promenjeno) Zainteresovan, 842 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ili da moze da se kupi motor bez tockova pa kupis tubeless felne posle. Sta ces sa fabrickim felnama, tesko da nekom trebaju. Da je 2023. TA izasao sa tubeless felnama, ne bih kupio CB500X. A nekako sve vise mislim da i bolje, pogotovo sa RR2, u nekom momentu cu mozda preci na TA, ali bar te felne da ponude, mada ne vuce me previse. Promenio Nedelja u 12:56 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...