xl600v 147 Napisano Avgust 9, 2009 U prolazu, 97 postova Lokacija: Gradacac BiH Motocikl: Africa twin 2024. ES DCT Prijavi odgovor kao problematičan Joska hvala puno na brzom odgovoru, pokusacu i to. pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Avgust 9, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo ja mogu da ti uzajmim moj dok se ne snadjesh jer mi motor i onako ne radi na neodredjeno.. krupnije me muke snadjoshe 063/336-500 ivan zahvaljujuci rusicu danas sam opet vozio svog konjica, pozajmio mi jedan svoj dok meni ne stigne drugi hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Avgust 10, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan zbog nepovoljnog vetra na savi ja zakasnih juce pola sata. nadam se da ce biti jos koje okupljanje.pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Avgust 10, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan @dzimika... makar neko nek se vozi @ ostali... okupljanje TA vozacha je bilo ovako: ja na bajsu, dzimika i dva druga na svemu osim TA... proslavismo sektu ja popio pivo dok sam ga chekao i razidjosmo se neslavno... sramota Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 10, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Ja hteo da dodjem medjutim krenuli za Gucu neplanirano dan pre toga i kad sam se vracao pukao mi zadnji levi lezaj. Trajala malo opravka i stigoh tek u 6 u BG. Bzvz Inace sledeci put ja sam sigurica (ako me ne drpe motor do tada). Je li Rusicu kako ide konjic? hahahah Jel vuce? :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcoHonda 75 Napisano Avgust 11, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda Africa Twin , Kawasaki VN 1500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan kako merite kolicinu ulja u talpi kad stoji kao u voznji ili kad stoji copavo ili na centralnom stenderu i koliko treba da bude zavijen saf od kontrole ulja pun navoj ili samo da se spusti i da li je gornja granica na meracu --imaju dve oznake odnosno ispupcenja od min do maksimuma --- optimalna kolicina ulja umotoru pozdrav i dug zivot od aca honde cacak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 11, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Vozis motor, pustis malo da se ohladi, zamolis ortaka da sedne na njega i da ga drzi u uspravnom polozaju, odvrnes cep ulja, obrises, stavis ponovo, zavrnes do kraja ali bez natezanja, odvrnes, pogledas da li je izmedju te dve merice i pogledas koje je boje ulje. Ako je providno zuto znaci da ti je motor ko nov iznutra(naravno ne odmah po sipanju vec posle 1000 km npr). Najbolje je da imas ulja malo vise od pola izmedju dve merice...recimo 3/4 merice i cjeras masinu!!! poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcoHonda 75 Napisano Avgust 11, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda Africa Twin , Kawasaki VN 1500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan ZAHVALJUJEM -STEFGI- ZA SAVET ZA KONTROLU ULJA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 833 Napisano Avgust 11, 2009 Zainteresovan, 555 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vozis motor, pustis malo da se ohladi, zamolis ortaka da sedne na njega i da ga drzi u uspravnom polozaju, odvrnes cep ulja, obrises, stavis ponovo, zavrnes do kraja ali bez natezanja, odvrnes, pogledas da li je izmedju te dve merice i pogledas koje je boje ulje. Ako je providno zuto znaci da ti je motor ko nov iznutra(naravno ne odmah po sipanju vec posle 1000 km npr). Najbolje je da imas ulja malo vise od pola izmedju dve merice...recimo 3/4 merice i cjeras masinu!!! poz Prema Manual-u za TA i AT se ne zavrce cep, samo se pusti do navoja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 11, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Cep se samo spusti na otvor! NE ZAVRCE SE!!! I slobodno nek bude blize gornjoj crti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Avgust 11, 2009 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Cep se samo spusti na otvor! NE ZAVRCE SE!!! I slobodno nek bude blize gornjoj crti. Ovo je po manualu korektno merenje ulja. NE zavrce se cep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 12, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan hahahahaah my bad!!! Pa onda ja vozim na litar ulja sve ukupno i lampica se ne pali nikad sem kod paljenja motora. A da ne pominjem da mi motor trosi debelo ispod 5 litara u bgd na stani-kreni rezimu, pali na pola kljuca sa sve upaljenim farovima i vuce kako dolikuje jednoj hondi. Sad se iskreno i bojim da promenim ulje i sipam punu meru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 12, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Sve to pozitivno sto si naveo nije od manjka ulja. Dolij ulje nemoj da se igras, TA mozes samo unistiti manjkom ulja ili nekim sranjem od ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1951 Napisano Avgust 12, 2009 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Po prilicno sam se zabrinuo kada sam ovo procitao (da se sipka za merenje ne zavrce), ali takodje po manualu, u motor se sipa 2.4l ulja sa promenom foltra. Posto sam to uradio, proveri sam ulje i bilo je na sredini sipke...(sipku sam prethodno zasrafio ?!) Sada ste me bacili u brigu!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 12, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ne zavrce se 100%. Posto citas manual to ti i tamo pise. Da, u motor ide 2,4l sa promenom filtera. Da li si merio nivo ulja kada je motor zagrejan ili kad je hladan? Nivo se meri kada je motor zagrejan(dostigao radnu temperaturu) znaci ne par minuta rada u leru nego recimo 10ak minuta kreni stani voznje po gradu. Kada meris nivo hladnog ulja uvek ces ocitati daleko manji nivo nego sto zapravo jeste. Naravno podrazumeva se i da motor drzis odredjeno vreme u uspravnom polozaju, a ne ne copavoj kako bi se nivo izjednacio na obe strane motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Avgust 12, 2009 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ko hoće da zna koliki je nivo ulja u motoru će uvek meriti na hladnoj mašini, motor na centralnom štenderu ili pridržan da bude uspravan, i bez uvrtanja čepa. Metod sa zagrejanom mašinom kod Transalpa ne pali, budući da nema suv karter, kao što imaju npr. Super Tenere, XT modeli i slično. Drugim rečima, zagrejan Transalp će imati manje ulja na meraču nego kada je hladna mašina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 12, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ko hoće da zna koliki je nivo ulja u motoru će uvek meriti na hladnoj mašini, motor na centralnom štenderu ili pridržan da bude uspravan, i bez uvrtanja čepa. Metod sa zagrejanom mašinom kod Transalpa ne pali, budući da nema suv karter, kao što imaju npr. Super Tenere, XT modeli i slično. Drugim rečima, zagrejan Transalp će imati manje ulja na meraču nego kada je hladna mašina. Ko nema centralni mora da pridrzva motor uspravno. Iz iskustva ti kazem da ima manje hladan, e sad jbg. U manualu pise da se nivo ulja meri u masini kada dostigne radnu temperaturu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 12, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Evo uputstva pa odlucite sami kako cete meriti. Za mene je uputstvo ipak No.1 a ko misli da bolje zna od proizvodjaca neka radi kako misli da je najbolje za njegov motor. Za one koji oce vecu sliku da vide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1951 Napisano Avgust 12, 2009 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za ovo, sve! Nego kad smo kod ulja da pitam jos nesto, kolika je "normalna" potrosnja ulja? Ja sam za 4000 km dolio oko 0,5l ulja, ali po ovome vidim da nije dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 12, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za ovo, sve! Nego kad smo kod ulja da pitam jos nesto, kolika je "normalna" potrosnja ulja? Ja sam za 4000 km dolio oko 0,5l ulja, ali po ovome vidim da nije dovoljno. TA ne bi trebalo da trosi ulje uopste normalno. Ja menjam ulje na 5-6k km i uvek menjam filter, kad god da proverim bilo to na 500km ili 4500km uvek je isti nivo otprilike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 13, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Sve to pozitivno sto si naveo nije od manjka ulja. Dolij ulje nemoj da se igras, TA mozes samo unistiti manjkom ulja ili nekim sranjem od ulja. Ne znam sta je ovaj predhodni stavio od ulja, zato nisam dodao. A nisam nesto imao kesa do skoro da promenim sve komplet. Ovih dana cu. Uzecu onaj motul 5100 sa gradacijom 10w40 i taj filter sto ima u Gevari. Jel znate kako da namestim rucicu prednje kocnice? Hoce da glavi neki put. Kao da je sajla suva ili se ukrutila ili je ulje gusto pa nekad pri kocenju onako na trenutak stoji iako ja pritiskam pa kad prodje taj deo gde je zapela onda naglo prodje taj deo i zobode diskove ko luda. Da li zna neko kako to da resim? Mozda promenom ulja u kocionom sistemu? Kako to ide i koje ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 13, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Hmm... Sajla naravno ne postoji, kao sto si i sam rekao postoji kociono ulje, ali bi ja to ipak nazvao kociona tecnost, jer to nije ulje vec neka vrsta kiseline i zato treba biti obazriv da ne dodje u kontakt za farbanim delovima na motoru jer ce matirati ili cak skinuti boju ako duze stoji. Ako ti rucica "propada" bice da imas vazduha u sistemu. Moze biti i da je kociona tecnost izgubila svoja svojstva jer nikad nije menjana. Moze biti i da nesto sa rucicom nije u redu ako je krivljena ili se nesto zavuklo pa smeta da slobodno klizi ali to je manje verovatno. E sad resenje... Skines rucicu i to lepo ocistis podmazes WDom i vizuelno pregledas da nije negde nesto krivo, pa probas ako je problem jos tu menjas kocionu tecnost. I ako resis problem ciscenjem i podmazivanjem osovine rucuce, ma da za to postoji tipa 1% sanse jer stvarno ne znam da je neko imao problem tog tipa, ipak promeni kocionu tecnost. Imas da kupis Motul DOT4 tecnost svuda pa i Guevari gde ides po ulje i kosta oko 400-500din flasica koja ti je dovoljna da zamenis tecnost i napred i pozadi i da ti ostane jos dosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 13, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Mene je kocnica takodje zezala. Cinilo mi se da je problem bio u pogonskom cilindru, ali se ispostavilo da je istrosen deo rucice koji pritisce klip. Sve to je uvecano jer je umesto osovine rucice bio sraf koji je vremenom pojeo rupu na rucici, pa je rucica pritiskala klip nekako cudno, pa je glavilo na momente. Kad skines rucicu, pritisni klip necim i vidi da li se lepo pomera. Proveri i rucicu u kom je stanju. Bice ti lako da lociras problem, a i da ga resis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5964 Napisano Avgust 13, 2009 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Samo još jedan tinny-winny savet...staro ulje - stare gumice, novo ulje rado hoće da progrize stare i smežurane gumice i gore u cilindru a bogami i dole kod klipova, tako da budi pripravan i na tu eventualiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi na pomoci ali sticajem cudnih okolnosti motor je otisao na servis gde ce mu biti zamenjeno komplet ulje i filteri, staviti nov lanac i lancanici i otkloniti problem oko te prednje kocnice. Cim se to zavrsi (nadam se u ponedeljak) ja vam javljam iskustva. Hvala i poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...