Jump to content

Moto Zajednica

Lani

Članovi
  • Broj tema i poruka

    34
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    NBGD

Lani's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Mozda vam je blatobran samo neznato skracen u odnosu na fabricki. Ako je prehodni vlasnik to uradio da bi dobio na smekerizmu.
  2. Treba mi neki dobar a povoljan majstor za sinhronizaciju karburatora a da je u Beogradu. Dajte predlog, ili kod koga vi odrzvate svoj TA?
  3. na koliko pumpate zadnju i prednju gumu? zvuci banalno ali ja ne mogu da se setim, nego sve pumpan nesto odoka.
  4. Stvarno gde nabaviti taj lezaj i meni to treba? Inace kod mene promena guma (obe), sa balansiranjem istih nista nije resila mada verovatno svaki od pobrojanih delova sam za sebe moze da dovede do ljuljanja.
  5. Prvo pozdrav za Hellenu. A sto se ljuljanja motora tice. Ja sam imao slican problem, tj. najprimetnije ljuljanje je bilo na malim brzinama i kod ubrzanja. problem je resen zamenom ulja u viljuskama. naime kolicina ulja je bila dobra ali je ulje izgubilo viskozitet vremenom. sipao sam i malo gusce ulje i promena je bila drasticna. ja bih naravno voleo da je jos utegnutiji ali boze moj tako je kad covek sa R motora predje na enduro. ps. moguce je i to da su ti valjci otisli jer se svaka guma vremenom haba, kao i lezaj volana tj prednje viljuske. ja takodje razmisljam ovih dana o zameni tog lagera u viljusci i kako da proverim zadnji amortizer. moj motor je star i sve je to verovatno zrelo za zamenu.
  6. Kako isto... pa ja nista ne eksperimentisem i ne budzim!? Porucio sam nove lamele koje su ispod servis limita. Da li je neko imao takva iskustva sa bilo kojim motorom? Sta si uradio sa lamelama na kraju? Da li odgovaraju ili ne?
  7. Nije losa ideja to za alat. Razmislicu, nego brinem da me ne zakoci neka sitnica pa da mi ostane motor van upotrebe danima, a drugo pitanje je sile dotezanja srafova. Nisam pogledao pazljivo jos uvek uputstvo. mozda i nije potreban moment-kljuc ili ti kilo-kljuc, nego moze od oka. Jedan tip iz beceja prodaje set lamela cena 60 e. predpostavljam da uz to ne idu opruge i odstojne ploce ali i dalje je ok cena. eto.
  8. Kog majstora bi ste preporucili za zamenu lamela? Naravno i cena je bitan faktor. Mada ni sam posao nije narocito komplikovan. Verovatno bih se i sam u to upustio da imam dobar alat, ali avaj. dakle vase iskustvo i preporuka je... Hvala.
  9. mozda treba da promenis ulje u viljuskama. meni je motor ljuljao do promene, od onda je miran potpuno.
  10. sve cestitke, sa paznjom sam pratio majstoriju. eto sad mozete da otvorite jedan specijalizovani TA servis.
  11. mene najvise brine ovo obilazenje kolone i stajanje na pocetak semafora. ako je to od sada zabranjeno, ja ne vidim vise svrhu odlaska motorom u grad. ko ce da stoji u koloni i udise gasove ko budala. ili zamislite tek situaciju tri motora jedan iza drugog na brankovom mostu u sred spica, stoje i cekaju na sred trake. van pameti. ludilo. onda bolje ici kolima. barem u beogradu.
  12. samo nek nam je alvirovic srecan sada sa svojim novim zakonom i svojom bezbedonosnom akademijom. ??? izvinjavam se za off ali popiz.... sam malo. stvarno su presli sve granice.
  13. hm zanimljiva ideja. kod mene nema praznog hoda ni malo i sajla je vrlo tvrda, ali ja sam je tako nastelovao jer je pre toga korpa bas lose odvajala, pa je brijao zupcanike kad ulazi u prvu. provericu i to obavezno. a gde ste nabavili nove sajle?
  14. Letos sam sipao motul 5100 mislim 10-40 mada sto se pomenute stvari tice nije se pojavila razlika. dakle nije ulje u pitanju. najverovatnije jesu lamele, nego meni tesko korpa odvaja pa sam mislio da nije mozda samo u njoj problem. generalno meni ovaj motor ne vuce kako bih ja zeleo, mada dostize maksimalnu brzinu, ali mozda je samo stvar percepcije i navike, posto sam presao sa druge masine na ovu. jesi li uzela preko Luisa set lamela i opruga?
  15. jelte ljudi, jel neko imao problem i uspesno ga resio, sa proklizavanjem lamela pri naglom dodavanju gasa na primer kod preticanja. naravno ne mislim proklizavanje prilikom pustanja kvacila, nego motor vec u brzini i prilikom naglog dodavanja gasa na vecem broju obrataja valjda proklizaju lamele. onda mora da se oduzme gas dok ne prihvate pa da se dalje dodaje. ako je neko imao takvu situaciju, pa nakon toga rasklopio kvacilo, sta je ustanovio kao problem? pitam posto nisam trenutno u mogucnosti da rasklopim kvacilo a voleo bih da planiram narucivanje nekih delova pa da cujem iskustva. posto sam citajuci tekstove shvatio da u opste ne mora da bude problem do potrosenih lamela. naravno lanac i lancanici nisu u pitanju. pozz.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja