VLAD81 1587 Napisano Octobar 12, 2022 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je lepljena možda bi pomoglo da se prvo ugreje pa onda probati da se izbije. Ako je varena onda prvo obrusiti var. Još jedna mogućnost je da se razbuši ali onda mora druga bolcna. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Xnikolax 79 Napisano Octobar 12, 2022 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Jedino kao što kaže kolega , da se obrusi a posle toga eventualno sraf da se dotegne do lima a naneti lepak za navoj ili uzeto onu sigurnosnu maticu koja ima onu plastiku. Druga opcija je da se uzme sraf i izbusi rupa poprecno kako bi se proturio osigurač. Vidi samonda sraf ima oznaku bar 8.8 a jos bolje 10.nesto. ako je oznaka 5.nesto to znaci da je mekan i da ne trpi vece opterecenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Xnikolax 79 Napisano Octobar 12, 2022 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan 53 minutes ago, pilip88 said: Kako da skinem ovu prokletinju od fuzastera. Rasklimao mi se zadnji levi fuzaster, zuji kao blesav na 4-5000 obrtaja, verovatno je oslabila opruga. Probao sam da ga skinem ali nema šanse. Koliko shvatam, trebao bi da bude osigurač sa donje strane koji ne da da bolcna ispadne, međutim kod mene nema osigurača ali ne mogu da izvadim bolcnu. Evo slike: Po internetu vidim da neko lepi, ako je zalepljeno kako da skinem? Jedino mi pada na pamet da udaram čekićem odozdo ali se plašim da ne napravim veće sra.. A ako nemas alat i blizu zvezdare si javi se.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pilip88 216 Napisano Octobar 12, 2022 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @gebee&co imaju dve kuglice a za opruge ne znam, ako su tu onda su baš oslabile pa slabo drže. Gde mogu da se kupe te opruge i kuglice? Mislim da nije vareno, ne vidi se nigde. Verovatno je zalepljeno. @Xnikolax hvala na pozivu, verovatno ću prvo probati sam da izbijem ili ću videti sa momcima u servisu da li to mogu na brzinu da odrade bez zakazivanja, ako ne, dolazim namenski na Zvezdaru. Kad sam motorom onda je sve blizu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9653 Napisano Octobar 12, 2022 Ne silazi, 2268 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan A čemu služi ovaj limčić ? Da nije to neki osigurač, koji se vadi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pilip88 216 Napisano Octobar 12, 2022 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vadi se, na njemu su rupe u koje upadnu ove kuglice da bi zabravile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9653 Napisano Octobar 12, 2022 Ne silazi, 2268 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Jbga, ne znam, samo sam pomislio možda se vadi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pilip88 216 Napisano Octobar 12, 2022 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma i ja sam isto pomislio pa sam pokušavao da izvadim ali ne može Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5972 Napisano Octobar 12, 2022 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nemas osigurac sa donje strane (a treba da bude tu svakako) onda je lepljen ili zapekao. Natopi ga malo nekim WD-om, rostoff-om, naftom... Neka prenoci. Onda probaj da kucnes odozdo preko nekog tvrdog drveta, plastike, mesinga. Nemoj direkt cekicem (sem ako nije plasticni ili drveni). Pa ces da vidis da li ce "da krene" Kuglice cesto samo zapeknu od prljavstine. Neko sredstvo i plago kuckanje znaju da poprave situaciju. A limic, kao sto kolega rece, ima 2 otvora u sebi i koje upadaju kuglice da zabrave polozaj. Opruge se stave kakve god, kuglice iz nekog razbijenog lezaja. Samo mora da je sve cisto. Prilikom sklapanje ne stavljati tovat mast. To napravi problem nakon sezonu/dve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Octobar 18, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Iskustva iskusnijih kolega sa foruma, kad menjate motor, jel obavezno cekate da se proda tekuci, ili u zavisnosti od situacije kupite zeljeni, pa posle prodajete tekuci? Meni je pitanje da li sad uzeti, pa da mi stoje 2, ili cekati da prodam tekuci (moze potrajati, a ne mora), a sledece godine ce gotovo sigurno skociti cene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1048 Napisano Octobar 18, 2022 Zainteresovan, 423 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je naisao motor koji ti odgovara i imas pare da ga kupis, kupi ga. Ko zna kad ce se opet ukazati prilika da naidje bas to sto tebi treba. A onda stari na oglase, pa lagano cekas svog kupca, po ceni koju odredis. Ne moras da se zuris i spustas cenu da bi ga prodao. A i ako ga lako prodas onda mozes da se desi da cekas da se pojavi nesto za tebe i da budes bez motora i da izgubis strpljenje pa kupis nesto sto nije tvoja peva zelja. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 796 Napisano Octobar 18, 2022 Zainteresovan, 492 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bi obavezno cekao da se proda stari, prvi put cujem takvo pitanje. Ako si u finansijskom mogucnosti i imas prostora ne moras ga nikad prodavati. U svakom slucaju potpisujem kolegu "ske", kupis kad ispadne pa stari natenane, nikad nisi bez motora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Octobar 18, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Iskustva iskusnijih kolega sa foruma, kad menjate motor, jel obavezno cekate da se proda tekuci, ili u zavisnosti od situacije kupite zeljeni, pa posle prodajete tekuci? Meni je pitanje da li sad uzeti, pa da mi stoje 2, ili cekati da prodam tekuci (moze potrajati, a ne mora), a sledece godine ce gotovo sigurno skociti cene.Zavisi od novčanika najviše.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11050 Napisano Octobar 18, 2022 Ne silazi, 2205 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Kad kupis zeljeni ,tekuci lakse prodas,jer cena nije naduvana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9653 Napisano Octobar 19, 2022 Ne silazi, 2268 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Sve gore napisano je tačno, ako imaš dovoljno para. Nemoj se zaj*bati kao ja... U martu o.g. izleti mi Honda cbf 600, 3 kofera, 2009.god za 3.250 evra (sa foruma). Pričao sa kolegom, znam da ću do avgusta imati žive pare, mogu da zatvorim kombinaciju sa kreditom/pozajmicom. To veče izbi rat Ru/Ua, ja kažem, j*bo motor, polako... Prvi zajeb ! Stigao avgust, pare na gomili, ja rešio pošto-poto da prvo prodam skuter (Drugi zajeb !), pa i to da stavim na gomilu, već za 5 iljada može lepa mašina da se uzme. Čak sam mislio i nešto novo, uz kredit. Kako ima puno rupa zakrpiti, ode gomila...... Sad gledam oglase svaki dan, do 1.500 evra.. a i te pare nemam. Šta kupiti ? Rebus... Jedina pozitiva, svaki dan se vozim skuterom, i uživam. Ko ga j... nisam se ni prvi, ni zadnji put zeznuo u životu. Ako imaš keš, kupuj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Octobar 19, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja oduvek radim po klasičnom redosledu, prodam motor pa tražim drugi, i eventualno dignem neki kreditić za doplatu, ali to izbegavam maximalno, ali kako godine prolaze, mnoge dobre prilike prolaze, pa skroz razumem tu strategiju da kupim drugi čim naleti nešto dobro, a posle prodajem stari, samo, onda mi ne gine kreda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1580 Napisano Octobar 19, 2022 Drug član, 993 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan E tako sam ja izduvao za Fazera, čekao da prvo prodam motor i prodao se i Fazerica. I posle toga nikad više po toj ceni i u takvom stanju nisam našao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Octobar 19, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja tako već godinama izduvavam za Fazera, F4, RC46... nikako da se slože kockice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5558 Napisano Octobar 19, 2022 Drug član, 1391 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Их, ко да су 3.500е неке паре за Фазера? Чуо сам да има један добар у Уе за ту лову. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 726 Napisano Octobar 19, 2022 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan Kupuj, ko da ti je prvi put da se zagovnas u zivotu onda se malo nerviras dok ne poslozis sve, ali ti bude lepo kad vidis sta si uzeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4251 Napisano Octobar 19, 2022 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam bolju taktiku. Ne menjam motore, ne prodajem. Samo kupujem. Kako sam presao pedesetu vise ne kupujem glavom. Samo srcem. Imam BMW boxera i Gpz900r. I to mi je dosta. Mislim... I pravim Tomosa za trke. To mi je dosta... I kad god listam oglase sve se nadam da mi se ne pojavi neka Kawa z1300, z1, z1000, cbx 1000, katana 1100... Jer novaca se nema, a tesko je odoleti. Žena hoce GL i Vmax... Ja bi mozda jos i jedan Zrx1200. I jedan "grbavi" Suzuki... Kod mene prodaja nije opcija... Sta ću kad volem. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Octobar 19, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, stari roker je napisao: Žena hoce GL i Vmax... A moja bi ni manje ni više nego BMW K1600GT, sviđa joj se sedište, kad sam joj reko kolko košta, složili smo se da je Bandit sasvim na visini zadatka i ako mu manjka 2 cilindra i 1000 ccm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4251 Napisano Octobar 19, 2022 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, Disko Nindža je napisao: A moja bi ni manje ni više nego BMW K1600GT, sviđa joj se sedište, kad sam joj reko kolko košta, složili smo se da je Bandit sasvim na visini zadatka i ako mu manjka 2 cilindra i 1000 ccm Kod mene je sedište i klizanje suvozaca najveći problem. Meni bi prijao povišen upravljac sto će verovatno i biti, ali ja podnosim i ovako. I uradiću novo sedište. A GL mozda nekad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3878 Napisano Octobar 19, 2022 Drug član, 467 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan On 18.10.2022. at 14:20, djpesic je napisao: Iskustva iskusnijih kolega sa foruma, kad menjate motor, jel obavezno cekate da se proda tekuci, ili u zavisnosti od situacije kupite zeljeni, pa posle prodajete tekuci? Meni je pitanje da li sad uzeti, pa da mi stoje 2, ili cekati da prodam tekuci (moze potrajati, a ne mora), a sledece godine ce gotovo sigurno skociti cene. Kupuj kad mozes, posle ce biti kasno. Dolazi danas poznanik, nisam ga vide par godina, prica sa posla sklizne na motore. Pokazujem mu masinu, pitam kako je jel se vozis. Ma pusti ,prodao skoro K1200 LT, obarao me u mestu. Jbg 70 god , secer ucinilo svoje. Vozim kaze jos Viraga, dokle videcu al dusa boli za BMW -om. Zato ako mozes kupuj, jednom kupis a uvek mozes da se kajes. I motor mora da smrdi, tandrce i obavezno da pucketa izduv kad ga parkiras 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Octobar 24, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na misljenjima. Danas se preuzima motor Brzinsko pitanje oko ceradiranja nakon voznje, logika mi kaze da treba cekati da se motor i auspuh ohlade, pa da se onda navuce cerada preko celog? Garaza mi je dosta prasnjava posto jos traju radovi, tako da i par sati bez cerade rezultuje vekovnom prasinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...