BokyBoy 20523 Napisano April 14 Vozim motor, nisam BAJKER, 2682 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '08 ABS, Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Juan je napisao: dodje do 13000 rpm, i pobada se, izgubi snagu ...mislim da nije problem u motoru vec u drugu...zasto pobogu u 13k, na stazi je, juri vreme? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7123 Napisano April 14 Drug član, 2418 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 10/26/2024 at 12:20 AM, živke said: @admiki evo tek sad sam stigao. Iskreno, iznenadio sam se, bio si u pravu. Cfmoto 450mt ima senzor brzine na prednjem točku. Aha, novi obrt u ovom slučaju ! @miki objasni ovo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2860 Napisano April 14 Drug član, 931 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Šta Kinez zna šta je prednji točak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7123 Napisano April 14 Drug član, 2418 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Slušaj, kad sam ga stavio na zadnji stender ubacio u prvu i dao gas - pokazivao je nulu sve vreme. Ne znam šta je ovo sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2860 Napisano April 14 Drug član, 931 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ti bi i givikt pokvario! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7123 Napisano April 14 Drug član, 2418 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pu pu daleko bilo, radi kao doksa, jedino se malo buni kojom brzinom ide, ali meni to i nije bitno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2860 Napisano April 14 Drug član, 931 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi rekao da na štenderu pokazuje nulu, ja bih rekao da sam ja pogriješio. Ovako...... Plus i ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19653 Napisano April 14 (promenjeno) Integrisan, 6064 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Na rezervoaru i sedistu, prednjem delu, se nalaze velcro trake ili nesto slicno tome koje treba da fiksiraju prednji deo sedista uz rezervoar. Vreme je odradilo svoje pa me interesuje postoji li neki easy fix za to? Jak udarac dlanom ponekad upali. Promenio April 15 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 6915 Napisano April 14 Drug član, 1528 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Juan said: Gsxr 600 2005- pun gas, dodje do 13000 rpm, i pobada se, izgubi snagu. Do tad sve normalno. Drug kupio pre mesec dana, i juce ga neprijatno iznenadio. U cemu je problem? Sent from my 2201117PG using Tapatalk Na mojoj r6 je bilo slicno, samo je gubitak snage pocnjao na 11000rpm. I to se desilo odjedamput, jedan dan sam posao u voznju i to se desavalo. Nikakvog nagovestaja nije bilo pre. Nisam mogao da verujem da su nove svecice resile problem. Stare su takodje izgledale kao nove,ali... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 501 Napisano April 19 (promenjeno) Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Dal je normalno da mi se prednje plocice (TRW Sinter) potpuno potrose za 1.5 trackday na navaku? Vozim u sporijoj grupi znaci nije neki nenormalan tempo. Stare su mi bile od proslog vlasnika i trajale su mojih 17000km (nisam isao na stazu) a ko zna koliko kod njega. Morao sam da odustanem od poslednja 2 izlaska na stazu, a i 2 pre toga sam vozio sa blagim kocenjem da ih postedim kolko mogu. Smorih se ziv, taman sam krenuo da vozim lepo. Dal je mozda u pitanju neki problem sa klestima? Promenio April 19 član Djeronimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3143 Napisano April 19 Ne silazi, 5221 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dal je normalno da mi se prednje plocice (TRW Sinter) potpuno potrose za 1.5 trackday na navaku? Vozim u sporijoj grupi znaci nije neki nenormalan tempo. Stare su mi bile od proslog vlasnika i trajale su mojih 17000km a ko zna koliko kod njega. Morao sam da odustanem od poslednja 2 izlaska na stazu, a i 2 pre toga sam vozio sa blagim kocenjem da ih postedim kolko mogu. Smorih se ziv, taman sam krenuo da vozim lepo. Dal je mozda u pitanju neki problem sa klestima? Дискови ти нису за синтер.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 501 Napisano April 20 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Kako mogu da utvrdim koji tip plocica je kompatibilan sa diskom? Sta bi ti preporucio za CBR 1100 XX (256kg sa tecnostima)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24659 Napisano April 20 Integrisan, 10253 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da na XX ide sinter, i fabricki je u SBS izvedbi. TRW sam kupovao par puta pa eno i u temi o skuteru satelis 400 sam pisao da sam prosto gledao kako nestaju!!! (Sinter takodje). Moja je preporuka za XX EBC FA261HH, brzo greju diskove, trose ih razumno a trajuuuuuuuu, vozio sam ih vise puta na motorima preko 100ks, zaljubljen sam u snagu kocenja i sigurnost koju ulivaju ( a imaju i karakteristican zvuk). Cim vidis na motoru "polirane" diskove odmah znas da vlasnik vozi "mekane" plocice koje stede disk, inicijalni ugriz je kod njih obicno jak pa slazu za snagu, to sto stipne odmah, toliko je! Dobra plocica (citaj sa mnogo frikcije) drzi disk u polu matu. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24659 Napisano April 20 Integrisan, 10253 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj tenk od Honde sam vozio punih 11 godina, za to vreme sam presao 120000 kilometara, vecinom na ebc sinter plocicama, 270kg mase... Ako sam 3x plocice zamenio i par diskova. P.S. A i diskove sam zamenio preventivno, u toleranciji su bili, jedan skinuti je otisao ako se secam nasem clanu "SHokla" za sinovljev motor a drugi negde u Vojvodinu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 501 Napisano April 20 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Istina, diskovi su uglacani i izgledaju kao novi, mada sam zadovoljan silom kocenja. Kupicu EBC Sinter da probam pa javljam utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24659 Napisano April 20 Integrisan, 10253 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... ja ih (plocice ebc) narucujem iz "Motocrossteam" radnje, Kraljevo. Nemam zivaca da vozim polako i cekam da se "prokoce", diskove ocistim lepo zelenim "Skoc brajt-om" pa operem cistacem kocnica (sa obe strane). E, onda se zalecem i kocim jaaaako :D, 5x tako i hvataju kao da su 1000km vec na motoru. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 20523 Napisano April 21 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2682 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '08 ABS, Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Ja vec godinama unazad koristim samo TRW Sinter, dva kocenja ležu, vec na trecem kocenju grizu...prednje mi traju i po dve-tri sezone, zadnje menjam cesce jer vise koristim zadnju kocnicu pa po potrebi dodajem prednju, kada peglam zabadam obe istovremeno ili prvo prednju pa dodam zadnju...a ulje menjam pred svaku sezonu, dot 5.1...sta mi tesko... Promenio April 21 član BokyBoy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19653 Napisano April 21 Integrisan, 6064 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu vijati brembo, ako ne bude bilo onda EBC. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 396 Napisano April 21 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, gde u Bgdu ima da se kupi prva pomoć za A kategoriju? Po Vračaru apoteke nemaju (retko koja ima i za B), a auto radnje imaju samo za B. Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4475 Napisano April 21 Drug član, 2395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, markommarko je napisao: Ljudi, gde u Bgdu ima da se kupi prva pomoć za A kategoriju? Po Vračaru apoteke nemaju (retko koja ima i za B), a auto radnje imaju samo za B. Hvala Moto radnje, mislim da sam moju uzeo u Kit komercu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 12614 Napisano April 21 Ne silazi, 2908 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Lav auto, Žarkovo - Cerak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 909 Napisano April 21 (promenjeno) Zainteresovan, 540 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, BokyBoy said: Ja vec godinama unazad koristim samo TRW Sinter, dva kocenja ležu, vec na trecem kocenju grizu...prednje mi traju i po dve-tri sezone, zadnje menjam cesce jer vise koristim zadnju kocnicu pa po potrebi dodajem prednju, kada peglam zabadam obe istovremeno ili prvo prednju pa dodam zadnju...a ulje menjam pred svaku sezonu, dot 5.1...sta mi tesko... Hm i ja isto koristim dosta zadnju, i po putu i van puta (za razne tehnike). Ali za jace kocenje mislim da je pogresno dodavanje zadnje posle prednje, kada je vec masa i sav grip na prednjem tocku? Kod jaceg kocenja samo malo korsitim zadnju, za pocetak/balans, pa odmah dodavanje prednja sve jace, i pustanje zadnje kada je masa skroz na prednjem tocku - Jer kada ode masa napred, dodavanje zadnje kocnice po meni nema smisla, zadnji tocak vec ima bas slab grip, skoro je u vazduhu i lako blokira. Prednja tu odradi sve posle u drugom delu kocenja. Jedno vreme sam poceo da preterujem sa zadnjom, i to mi je bila cesta greska, da predugo kocim zadnjom i blokiram je nepotrebno kod jakog kocenja, pa i sporije usporim zbog toga, izgubim balans. Promenio April 21 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7419 Napisano April 21 Drug član, 2111 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, markommarko je napisao: Ljudi, gde u Bgdu ima da se kupi prva pomoć za A kategoriju? Po Vračaru apoteke nemaju (retko koja ima i za B), a auto radnje imaju samo za B. Hvala Pogledaj na pumpama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 20523 Napisano April 21 Vozim motor, nisam BAJKER, 2682 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '08 ABS, Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Blackened je napisao: Hm i ja isto koristim dosta zadnju, i po putu i van puta (za razne tehnike). Ali za jace kocenje mislim da je pogresno dodavanje zadnje posle prednje, kada je vec masa i sav grip na prednjem tocku? Kod jaceg kocenja samo malo korsitim zadnju, za pocetak/balans, pa odmah dodavanje prednja sve jace, i pustanje zadnje kada je masa skroz na prednjem tocku - Jer kada ode masa napred, dodavanje zadnje kocnice po meni nema smisla, zadnji tocak vec ima bas slab grip, skoro je u vazduhu i lako blokira. Prednja tu odradi sve posle u drugom delu kocenja. Jedno vreme sam poceo da preterujem sa zadnjom, i to mi je bila cesta greska, da predugo kocim zadnjom i blokiram je nepotrebno kod jakog kocenja, pa i sporije usporim zbog toga, izgubim balans. Veruj mi, sve sam isprobao i tako mi je motor najstabilniji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 501 Napisano April 21 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam EBC u moto servisu Boban u Pancevu, stavio danas, koce odlicno. Probacu ih u junu na stazi, nadam se da ce potrajati. Verovatno je problem tezina XXa na 2 pravca na Navaku gde se uspori sa 200-220 na 80-100. To verovatno pregreje plocice pa se nenormalno trose. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...