Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2682 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '08 ABS, Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport
Pre sat vremena, Juan je napisao:

dodje do 13000 rpm, i pobada se, izgubi snagu

...mislim da nije problem u motoru vec u drugu...zasto pobogu u 13k, na stazi je, juri vreme? :neznam:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2418 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 10/26/2024 at 12:20 AM, živke said:

@admiki evo tek sad sam stigao.

Iskreno, iznenadio sam se, bio si u pravu.

Cfmoto 450mt ima senzor brzine na prednjem točku.

Aha, novi obrt u ovom slučaju !

@miki objasni ovo :D

• Sviđa mi se 2

Slušaj, kad sam ga stavio na zadnji stender ubacio u prvu i dao gas - pokazivao je nulu sve vreme. Ne znam šta je ovo sad :D 

Pu pu daleko bilo, radi kao doksa, jedino se malo buni kojom brzinom ide, ali meni to i nije bitno :D 

• Drug član, 931 postova
  • Motocikl: -

Da nisi rekao da na štenderu pokazuje nulu, ja bih rekao da sam ja pogriješio. Ovako......🤷‍♂️

Plus i ovo

Screenshot(349).thumb.png.1713ba0865d7375949172e3d8fafa853.png

• Integrisan, 6064 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Na rezervoaru i sedistu, prednjem delu, se nalaze velcro trake ili nesto slicno tome koje treba da fiksiraju prednji deo sedista uz rezervoar. Vreme je odradilo svoje pa me interesuje postoji li neki easy fix za to? 

1000015759.jpg

1000015760.jpg

Jak udarac dlanom ponekad upali.

Promenio član Motorcyclist

• Drug član, 1528 postova
  • Motocikl: SMC 300
9 hours ago, Juan said:

Gsxr 600 2005- pun gas, dodje do 13000 rpm, i pobada se, izgubi snagu. Do tad sve normalno. Drug kupio pre mesec dana, i juce ga neprijatno iznenadio.
U cemu je problem?

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

Na mojoj r6 je bilo slicno, samo je gubitak snage pocnjao na 11000rpm. I to se desilo odjedamput, jedan dan sam posao u voznju i to se desavalo. Nikakvog nagovestaja nije bilo pre. 

Nisam mogao da verujem da su nove svecice resile problem.

Stare su takodje izgledale kao nove,ali...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 295 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Dal je normalno da mi se prednje plocice (TRW Sinter) potpuno potrose za 1.5 trackday na navaku? Vozim u sporijoj grupi znaci nije neki nenormalan tempo. Stare su mi bile od proslog vlasnika i trajale su mojih 17000km (nisam isao na stazu) a ko zna koliko kod njega.

Morao sam da odustanem od poslednja 2 izlaska na stazu, a i 2 pre toga sam vozio sa blagim kocenjem da ih postedim kolko mogu. Smorih se ziv, taman sam krenuo da vozim lepo.

Dal je mozda u pitanju neki problem sa klestima?

Promenio član Djeronimo

• Ne silazi, 5221 postova
Dal je normalno da mi se prednje plocice (TRW Sinter) potpuno potrose za 1.5 trackday na navaku? Vozim u sporijoj grupi znaci nije neki nenormalan tempo. Stare su mi bile od proslog vlasnika i trajale su mojih 17000km a ko zna koliko kod njega.

Morao sam da odustanem od poslednja 2 izlaska na stazu, a i 2 pre toga sam vozio sa blagim kocenjem da ih postedim kolko mogu. Smorih se ziv, taman sam krenuo da vozim lepo.

Dal je mozda u pitanju neki problem sa klestima?

Дискови ти нису за синтер.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 10253 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Naravno da na XX ide sinter, i fabricki je u SBS izvedbi. TRW sam kupovao par puta pa eno i u temi o skuteru satelis 400 sam pisao da sam prosto gledao kako nestaju!!! (Sinter takodje).

Moja je preporuka za XX EBC FA261HH, brzo greju diskove, trose ih razumno a trajuuuuuuuu, vozio sam ih vise puta na motorima preko 100ks, zaljubljen sam u snagu kocenja i sigurnost koju ulivaju ( a imaju i karakteristican zvuk).

Cim vidis na motoru "polirane" diskove odmah znas da vlasnik vozi "mekane" plocice koje stede disk, inicijalni ugriz je kod njih obicno jak pa slazu za snagu, to sto stipne odmah, toliko je!

Dobra plocica (citaj sa mnogo frikcije) drzi disk u polu matu.

sbs.jpg

trv skuter.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

Ovaj tenk od Honde sam vozio punih 11 godina, za to vreme sam presao 120000 kilometara, vecinom na ebc sinter plocicama, 270kg mase... Ako sam 3x plocice zamenio i par diskova.

P.S. A i diskove sam zamenio preventivno, u toleranciji su bili, jedan skinuti je otisao ako se secam nasem clanu "SHokla" za sinovljev motor a drugi negde u Vojvodinu.

cbr.jpg

• Sviđa mi se 3

Istina, diskovi su uglacani i izgledaju kao novi, mada sam zadovoljan silom kocenja. Kupicu EBC Sinter da probam pa javljam utiske.

... ja ih (plocice ebc) narucujem iz "Motocrossteam" radnje, Kraljevo.

Nemam zivaca da vozim polako i cekam da se "prokoce", diskove ocistim lepo zelenim "Skoc brajt-om" pa operem cistacem kocnica (sa obe strane).

E, onda se zalecem i kocim jaaaako :D, 5x tako i hvataju kao da su 1000km vec na motoru.

• Sviđa mi se 2

• Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '08 ABS, Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport

Ja vec godinama unazad koristim samo TRW Sinter, dva kocenja ležu, vec na trecem kocenju grizu...prednje mi traju i po dve-tri sezone, zadnje menjam cesce jer vise koristim zadnju kocnicu pa po potrebi dodajem prednju, kada peglam zabadam obe istovremeno ili prvo prednju pa dodam zadnju...a ulje menjam pred svaku sezonu, dot 5.1...sta mi tesko...

Promenio član BokyBoy
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Ljudi, gde u Bgdu ima da se kupi prva pomoć za A kategoriju? Po Vračaru apoteke nemaju (retko koja ima i za B), a auto radnje imaju samo za B. Hvala

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2395 postova
  • Motocikl: Honda NC750x
pre 52 minuta, markommarko je napisao:

Ljudi, gde u Bgdu ima da se kupi prva pomoć za A kategoriju? Po Vračaru apoteke nemaju (retko koja ima i za B), a auto radnje imaju samo za B. Hvala

Moto radnje, mislim da sam moju uzeo u Kit komercu

• Zainteresovan, 540 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
8 hours ago, BokyBoy said:

Ja vec godinama unazad koristim samo TRW Sinter, dva kocenja ležu, vec na trecem kocenju grizu...prednje mi traju i po dve-tri sezone, zadnje menjam cesce jer vise koristim zadnju kocnicu pa po potrebi dodajem prednju, kada peglam zabadam obe istovremeno ili prvo prednju pa dodam zadnju...a ulje menjam pred svaku sezonu, dot 5.1...sta mi tesko...

Hm i ja isto koristim dosta zadnju, i po putu i van puta (za razne tehnike).

Ali za jace kocenje mislim da je pogresno dodavanje zadnje posle prednje, kada je vec masa i sav grip na prednjem tocku?

Kod jaceg kocenja samo malo korsitim zadnju, za pocetak/balans, pa odmah dodavanje prednja sve jace, i pustanje zadnje kada  je masa skroz na prednjem tocku -  Jer kada ode masa napred, dodavanje zadnje kocnice po meni nema smisla, zadnji tocak vec ima bas slab grip, skoro je u vazduhu i lako blokira. Prednja tu odradi sve posle u drugom delu kocenja.

Jedno vreme sam poceo da preterujem sa zadnjom, i to mi je bila cesta greska, da predugo kocim zadnjom i blokiram je nepotrebno kod jakog kocenja,  pa i sporije usporim zbog toga, izgubim balans.

Promenio član Blackened

• Drug član, 2111 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
Pre 2 sati, markommarko je napisao:

Pogledaj na pumpama

• Sviđa mi se 1

Pre 1 sat, Blackened je napisao:

Hm i ja isto koristim dosta zadnju, i po putu i van puta (za razne tehnike).

Ali za jace kocenje mislim da je pogresno dodavanje zadnje posle prednje, kada je vec masa i sav grip na prednjem tocku?

Kod jaceg kocenja samo malo korsitim zadnju, za pocetak/balans, pa odmah dodavanje prednja sve jace, i pustanje zadnje kada  je masa skroz na prednjem tocku -  Jer kada ode masa napred, dodavanje zadnje kocnice po meni nema smisla, zadnji tocak vec ima bas slab grip, skoro je u vazduhu i lako blokira. Prednja tu odradi sve posle u drugom delu kocenja.

Jedno vreme sam poceo da preterujem sa zadnjom, i to mi je bila cesta greska, da predugo kocim zadnjom i blokiram je nepotrebno kod jakog kocenja,  pa i sporije usporim zbog toga, izgubim balans.

Veruj mi, sve sam isprobao i tako mi je motor najstabilniji.

• Sviđa mi se 1

Nasao sam EBC u moto servisu Boban u Pancevu, stavio danas, koce odlicno. Probacu ih u junu na stazi, nadam se da ce potrajati.

Verovatno je problem tezina XXa na 2 pravca na Navaku gde se uspori sa 200-220 na 80-100. To verovatno pregreje plocice pa se nenormalno trose.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja