vucko23 1085 Napisano Jun 3, 2023 Drug član, 379 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Urade ti papire na A2 (35kw), ali snaga suštinski nije ograničena. Barem je kod nas tako. Ti ga registruješ kao A2, ali ne znam da li bi bilo nekih peripetija ako bi ga prodavao preko ili ako bi se selio, pa prevodio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Jun 3, 2023 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, DraganBenelli je napisao: zanima me jel ti u saobracajnoj pise 35kw i jel ti jeftinija registracija zbog toga Послато са 21061119DG помоћу Тапатока Ja sam u De. Da,imam papir gde je to uradjeno i stoji u saobracajnoj 35kw i zbog toga je jeftniji porez i osiguranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 822 Napisano Jun 5, 2023 MK Obrenovac, 555 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Na cenu registracije motora utice samo kubikaza i godiste . Snaga se ne gleda, za raliku od automobila kod koji utice na cenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Jun 5, 2023 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Na cenu registracije motora utice samo kubikaza i godiste . Snaga se ne gleda, za raliku od automobila kod koji utice na cenu.Ja bih rekao da polisa osiguranja zavisi od kw tako da snaga itekako utiče na iznos registracije...Sent from my SM-G991B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 5, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako je isto ko na versysu a verovatno jeste blokada je mehanička,šrafić od 3 mm koji se zacvrće na mesto gde se kače sajle gasa.Odvrneš šraf za 3 sekunde i nema više blokade 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 822 Napisano Jun 5, 2023 MK Obrenovac, 555 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Mr. No je napisao: Ja bih rekao da polisa osiguranja zavisi od kw tako da snaga itekako utiče na iznos registracije... Sent from my SM-G991B using Tapatalk Gresis , slobodno se raspitaj kod motora kilovati ne utiču u ceni registracije a ni polise 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14116 Napisano Jun 5, 2023 moto merkat °°, 4889 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Mr. No je napisao: Ja bih rekao da polisa osiguranja zavisi od kw tako da snaga itekako utiče na iznos registracije... Sent from my SM-G991B using Tapatalk Kod motora se polisa odredjuje iz ccm, putnicki iz kw, teretni iz nosivosti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Jun 5, 2023 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam uzeo x-cape, presao oko 2000km. Mogu reci da sam zadovoljan, ne mogu reci da sam odusevljen. Motor sve radi odlicno, na putu i van puta, a i bas je atrakcija, fin zvuk, lep dizajn, led svetla, ekran, svi su odusevljeni kad vide motor. Dal je to do mene, subjektivni osecaj, ali nesto mi fali, ne mogu da odradim sta... Mozda se nisam samo jos uvozao, i imam zadrsku posto je nov motor. Svakako bi ga svakome preporucio. Jedino sto pri odredjenim brzinama, prednji tocak kao da poskakuje... Ne znam da li mozda tocak nije izbalansiran dobro, ili je guma deformisana, ili je do podesavanja amortizera, ili se prosto ja tripujem. Malo mi je frka sto nekad to osetim u krivini, pa me malo iscima taj osecaj i poremeti. Takodje, fino greje po butinama, ali je opet dobra stvar sto ne greje sediste. Kad je hladnije, prija, kad je toplo, malo noge samo odvojiti od motora i sve je kul. E da, i cuje se cvokocanje neko iz auspuha, ne znam dal je to normalno i da li se cuje i kod ostalih, da je neki polovan motor i da je mene ovako nestrucnog neko pitao sta je to, ja bi mu rekao da se ventili cuju, da ih treba nastelovati... Iskreno nemam pojma, eto ako naletim na jos nekog x-cape-a, bas me zanima da li se isto cuje i na nekom drugom. Motor je bio na prvom servisu, sve ok, verujem da bi oni uocili da nesto nije kako treba, ja sam se suzdrzavao da pitam za svaku glupost (vec sam se izblamirao bio kad sam ih zvao da motor nece da upali, a neko mi kill switch prebacio na off, pa sam se trudio da me ne prepoznaju da sam taj ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasacg 237 Napisano Jun 5, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poskakivanje prednjeg tocka nisam apsolutno primetio na mom, tako da bi to trebalo da proveris. Guma, amortizeri, felna...Takodje, nemam ni taj zvuk iz auspuha, ali sam imao vibraciju negde u prednjem delu, verovatno kod touring vizira. Ona se vise ne cuje/oseca. Nemoj da ti bude glupo da pitas sve sto ti ne drluje normalno na servisu. Zato su valjda tu.Sent from my SM-S908B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Jun 6, 2023 (promenjeno) XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, bdada said: Kod motora se polisa odredjuje iz ccm, putnicki iz kw, teretni iz nosivosti... Hvala Naučih i ja danas nešto novo. Bio sam ubeđen da je isto kao za putnička vozila. Na kraj pameti mi nije bilo da može da bude drugačije.... @NIKOLA 1 Sorry.... Promenio Jun 6, 2023 član Mr. No Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagor-te-nei 35 Napisano Jun 30, 2023 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFMOTO 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je neko već kačio "service (workshop) manual" ... pa evo u prilogu. X-CAPE-service-manual-220719.pdf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1316 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 1135 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas probao jedan, nije uopste mali, ja sa 189 imam dovoljno mesta da se smestim… za jednu osobu je odlican ili dve ali da nisu preteske… oseti se da je slabasan ali je dosta elastican… sta znam, dobar je ali po meni mislim da je dobar kao drugi motor 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Posle Honde Varadero 1000 i ne bi bio slabasan . Na izgled me je motor odusevio, sproveo sam mini anketu kod 10 tak poznanika i drugara koji voze motor. Pitanje je bilo sta bi pre uzeli nov Moto Morini ili polovan Versys 650. Svi su rekli Versys. Eto jedne zanimljivosti. Ja bih se odlucio za nov motor i garanciju, pre nego za polovan i los san. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1316 Napisano Jul 1, 2023 Drug član, 1135 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prosle nedelje probao moto guzi v85tt, ima 76 konja ali veruj mi da ide skoro kao varadero, mozda je i elasticniji, jeste na papiru varadero ima prednost ali noviji motor, usavrseniji, laksi i to rezultira da je bolji za voznju… a morini je nesto drugo, ja bih ga uporedio sa yamahom xtz 660 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jul 1, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan versys prve generacije nije odavao znake temperature na nogama -kao da je ugašen sve do 30 spoljne temperature i to pri gradskoj vožnji 40-50 Usvim ostalim uslovima se uopčte ne oseća temperatura motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7146 Napisano Jul 1, 2023 (promenjeno) Drug član, 2990 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Zarkela said: Posle Honde Varadero 1000 i ne bi bio slabasan . Na izgled me je motor odusevio, sproveo sam mini anketu kod 10 tak poznanika i drugara koji voze motor. Pitanje je bilo sta bi pre uzeli nov Moto Morini ili polovan Versys 650. Svi su rekli Versys. Eto jedne zanimljivosti. Ja bih se odlucio za nov motor i garanciju, pre nego za polovan i los san. ...sve ovo zavisi od toga ko ti garantuje taj miran san. Agonija počinje kad imaš problema, dao si pare a problem ne može da se reši (čeka se deo ili slično)... Ponavljam, kupovina novog motora nije kupovina samo motora već i usluge. Edit: Odma da se ogradim, ovo ne govorim o ovom konkretnom slučaju tj. motoru, niti sam ikada kupio MM niti od EuroSumara. A da ja kupujem sebi ulični motor, MM bi mi verovatno sada bio prvi pik, sudeći po izgledu i ovom na papiru... (jel može da se zakaže probna vožnja?! ) Promenio Jul 1, 2023 član Andrej_Hotstepper 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 71 Napisano Jul 6, 2023 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Išao danas pogledati Versys 650 2008. godište. Sa mojih 195, kolena skvrčena. Nakon toga otiđoh do Euro Sumara. Jedva ih našao. Moto Morini je već druga priča. Ne znam koliko bi značilo skinuti gumu sa fuzastera, da li bi se nešto dobilo? U svakom slučaju motor mi se sviđa. Moram pohvaliti i dečka koji radi u salonu. Tih 20 minuta koliko sam proveo razgledajući motor dao je brojne info, upoređivao sa Versysom, TRK i SRT, te novim V Stromom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2153 Napisano Jul 6, 2023 Drug član, 970 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Može probna vožnja. Imamo registrovane X Cape i Seieemmezzo SCR za demo vožnje.Послато са 21091116UG помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1316 Napisano Jul 6, 2023 Drug član, 1135 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, cika miloje said: Išao danas pogledati Versys 650 2008. godište. Sa mojih 195, kolena skvrčena. Nakon toga otiđoh do Euro Sumara. Jedva ih našao. Moto Morini je već druga priča. Ne znam koliko bi značilo skinuti gumu sa fuzastera, da li bi se nešto dobilo? U svakom slučaju motor mi se sviđa. Moram pohvaliti i dečka koji radi u salonu. Tih 20 minuta koliko sam proveo razgledajući motor dao je brojne info, upoređivao sa Versysom, TRK i SRT, te novim V Stromom. Mislis zbog polozaja nogu da se skinu gume sa fuzastera? Jedina mana ako se moze nazvati manom je malo slabiji agregat, da je oko 75 ps kao Tenera 700 bio bi top 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 71 Napisano Jul 6, 2023 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, bobangsxr je napisao: Mislis zbog polozaja nogu da se skinu gume sa fuzastera? Jedina mana ako se moze nazvati manom je malo slabiji agregat, da je oko 75 ps kao Tenera 700 bio bi top Da, zbog nogu. Ne može baš sve biti idealno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagor-te-nei 35 Napisano Octobar 10, 2023 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFMOTO 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako je neko zainteresovan, prodaje se po više nego konkurentnoj ceni ... Moto Morini X CAPE 650 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Moto Morini X CAPE 650, 2022. godište, Touring, vozilo prešlo 13600 km, Beograd. Cena 5.900 € - Motori - Polovni Automobili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1469 Napisano Octobar 10, 2023 (promenjeno) Drug član, 833 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Daj utiske iz prve ruke. Nisam kupac trenutno, ali me motor odusevljava pojavom. I ono cuveno pitanje - sto ga prodajes? :-p Promenio Octobar 10, 2023 član Gile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1469 Napisano Octobar 10, 2023 Drug član, 833 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Jedino ako bi uzeo Versysa i jos nesto malo evrica preko u zamenu? Versys mi je bombonica. Full oprema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagor-te-nei 35 Napisano Octobar 10, 2023 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFMOTO 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gile je napisao: Jedino ako bi uzeo Versysa i jos nesto malo evrica preko u zamenu? Versys mi je bombonica. Full oprema. Nažalost bez zamene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagor-te-nei 35 Napisano Octobar 10, 2023 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFMOTO 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gile je napisao: Daj utiske iz prve ruke. Nisam kupac trenutno, ali me motor odusevljava pojavom. I ono cuveno pitanje - sto ga prodajes? :-p Utisci su kao kod vožnje Versysa 650 (er6) s tim da je x-cape 19" napred i ima bolje ogibljenje. Prodajem ga zbog para i msilim da je cena više nego konkurentna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...