Jump to content

Moto Zajednica

Moto Morini X-CAPE 650

Recommended Posts

• Drug član, 379 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

Urade ti papire na A2 (35kw), ali snaga suštinski nije ograničena. Barem je kod nas tako. Ti ga registruješ kao A2, ali ne znam da li bi bilo nekih peripetija ako bi ga prodavao preko ili ako bi se selio, pa prevodio.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi scooter club, 1658 postova
pre 40 minuta, DraganBenelli je napisao:

zanima me jel ti u saobracajnoj pise 35kw i jel ti jeftinija registracija zbog toga

Послато са 21061119DG помоћу Тапатока

Ja sam u De. Da,imam papir gde je to uradjeno i stoji u saobracajnoj 35kw i zbog toga je jeftniji porez i osiguranje. 

• MK Obrenovac, 555 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Na cenu registracije motora utice samo kubikaza i godiste . Snaga se ne gleda, za raliku od automobila kod koji utice na cenu.

• Sviđa mi se 1

• XXX, 474 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS
Na cenu registracije motora utice samo kubikaza i godiste . Snaga se ne gleda, za raliku od automobila kod koji utice na cenu.
Ja bih rekao da polisa osiguranja zavisi od kw tako da snaga itekako utiče na iznos registracije...

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

• Ne silazi, 2915 postova

ako je isto ko na versysu  a verovatno jeste blokada je mehanička,šrafić od 3 mm koji se zacvrće na mesto gde se kače sajle gasa.Odvrneš šraf  za 3 sekunde i nema više blokade

• Sviđa mi se 1

• MK Obrenovac, 555 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850
Pre 3 sati, Mr. No je napisao:

Ja bih rekao da polisa osiguranja zavisi od kw tako da snaga itekako utiče na iznos registracije...

Gresis , slobodno se raspitaj kod motora kilovati ne utiču u ceni registracije a ni polise

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• moto merkat °°, 4889 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Pre 3 sati, Mr. No je napisao:

Kod motora se polisa odredjuje iz ccm, putnicki iz kw, teretni iz nosivosti... 

• Svrati ponekad, 88 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650

Skoro sam uzeo x-cape, presao oko 2000km. Mogu reci da sam zadovoljan, ne mogu reci da sam odusevljen. Motor sve radi odlicno, na putu i van puta, a i bas je atrakcija, fin zvuk, lep dizajn, led svetla, ekran, svi su odusevljeni kad vide motor. Dal je to do mene, subjektivni osecaj, ali nesto mi fali, ne mogu da odradim sta... Mozda se nisam samo jos uvozao, i imam zadrsku posto je nov motor. Svakako bi ga svakome preporucio.

Jedino sto pri odredjenim brzinama, prednji tocak kao da poskakuje... Ne znam da li mozda tocak nije izbalansiran dobro, ili je guma deformisana, ili je do podesavanja amortizera, ili se prosto ja tripujem. Malo mi je frka sto nekad to osetim u krivini, pa me malo iscima taj osecaj i poremeti.

Takodje, fino greje po butinama, ali je opet dobra stvar sto ne greje sediste. Kad je hladnije, prija, kad je toplo, malo noge samo odvojiti od motora i sve je kul.

E da, i cuje se cvokocanje neko iz auspuha, ne znam dal je to normalno i da li se cuje i kod ostalih, da je neki polovan motor i da je mene ovako nestrucnog neko pitao sta je to, ja bi mu rekao da se ventili cuju, da ih treba nastelovati... Iskreno nemam pojma, eto ako naletim na jos nekog x-cape-a, bas me zanima da li se isto cuje i na nekom drugom. Motor je bio na prvom servisu, sve ok, verujem da bi oni uocili da nesto nije kako treba, ja sam se suzdrzavao da pitam za svaku glupost (vec sam se izblamirao bio kad sam ih zvao da motor nece da upali, a neko mi kill switch prebacio na off, pa sam se trudio da me ne prepoznaju da sam taj :D)

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 136 postova

Poskakivanje prednjeg tocka nisam apsolutno primetio na mom, tako da bi to trebalo da proveris. Guma, amortizeri, felna...
Takodje, nemam ni taj zvuk iz auspuha, ali sam imao vibraciju negde u prednjem delu, verovatno kod touring vizira. Ona se vise ne cuje/oseca.
Nemoj da ti bude glupo da pitas sve sto ti ne drluje normalno na servisu. Zato su valjda tu.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

• XXX, 474 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS
15 hours ago, bdada said:

Kod motora se polisa odredjuje iz ccm, putnicki iz kw, teretni iz nosivosti... 

Hvala :)

Naučih i ja danas nešto novo. Bio sam ubeđen da je isto kao za putnička vozila. Na kraj pameti mi nije bilo da može da bude drugačije....

@NIKOLA 1 Sorry....

Promenio član Mr. No

• Drug član, 1135 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ja danas probao jedan, nije uopste mali, ja sa 189 imam dovoljno mesta da se smestim… za jednu osobu je odlican ili dve ali da nisu preteske… oseti se da je slabasan ali je dosta elastican… sta znam, dobar je ali po meni mislim da je dobar kao drugi motor 

IMG_6079.jpeg

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Posle Honde Varadero 1000 i ne bi bio slabasan Na izgled me je motor odusevio, sproveo sam mini anketu kod 10 tak poznanika i drugara koji voze motor. Pitanje je bilo sta bi pre uzeli nov Moto Morini ili  polovan Versys 650. Svi su rekli Versys. Eto jedne zanimljivosti. Ja bih se odlucio za nov motor i garanciju, pre nego za polovan i los san. 

• Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ja sam prosle nedelje probao moto guzi v85tt, ima 76 konja ali veruj mi da ide skoro kao varadero, mozda je i elasticniji, jeste na papiru varadero ima prednost ali noviji motor, usavrseniji, laksi i to rezultira da je bolji za voznju… a morini je nesto drugo, ja bih ga uporedio sa yamahom xtz 660

• Ne silazi, 2915 postova

versys prve generacije nije odavao znake temperature na nogama -kao da je ugašen sve do 30 spoljne temperature i to pri gradskoj vožnji 40-50

Usvim ostalim uslovima se uopčte ne oseća temperatura motora

• Drug član, 2990 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
4 hours ago, Zarkela said:

Posle Honde Varadero 1000 i ne bi bio slabasan Na izgled me je motor odusevio, sproveo sam mini anketu kod 10 tak poznanika i drugara koji voze motor. Pitanje je bilo sta bi pre uzeli nov Moto Morini ili  polovan Versys 650. Svi su rekli Versys. Eto jedne zanimljivosti. Ja bih se odlucio za nov motor i garanciju, pre nego za polovan i los san. 

...sve ovo zavisi od toga ko ti garantuje taj miran san. Agonija počinje kad imaš problema, dao si pare a problem ne može da se reši (čeka se deo ili slično)... 

Ponavljam, kupovina novog motora nije kupovina samo motora već i usluge.

Edit: 

Odma da se ogradim, ovo ne govorim o ovom konkretnom slučaju tj. motoru,  niti sam ikada kupio MM niti od EuroSumara. 

A da ja kupujem sebi ulični motor, MM bi mi verovatno sada  bio prvi pik, sudeći po izgledu i ovom na papiru... (jel može da se zakaže probna vožnja?! )

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X

Išao danas pogledati Versys 650 2008. godište. Sa mojih 195, kolena skvrčena. Nakon toga otiđoh do Euro Sumara. Jedva ih našao. Moto Morini je već druga priča. Ne znam koliko bi značilo skinuti gumu sa fuzastera, da li bi se nešto dobilo? U svakom slučaju motor mi se sviđa. Moram pohvaliti i dečka koji radi u salonu. Tih 20 minuta koliko sam proveo razgledajući motor dao je brojne info, upoređivao sa Versysom, TRK i SRT, te novim V Stromom. :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 970 postova
  • Motocikl: NEMAM

Može probna vožnja. Imamo registrovane X Cape i Seieemmezzo SCR za demo vožnje.

Послато са 21091116UG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

3 hours ago, cika miloje said:

Išao danas pogledati Versys 650 2008. godište. Sa mojih 195, kolena skvrčena. Nakon toga otiđoh do Euro Sumara. Jedva ih našao. Moto Morini je već druga priča. Ne znam koliko bi značilo skinuti gumu sa fuzastera, da li bi se nešto dobilo? U svakom slučaju motor mi se sviđa. Moram pohvaliti i dečka koji radi u salonu. Tih 20 minuta koliko sam proveo razgledajući motor dao je brojne info, upoređivao sa Versysom, TRK i SRT, te novim V Stromom. :)

Mislis zbog polozaja nogu da se skinu gume sa fuzastera?

Jedina mana ako se moze nazvati manom je malo slabiji agregat, da je oko 75  ps kao Tenera 700 bio bi top

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X
Pre 1 sat, bobangsxr je napisao:

Mislis zbog polozaja nogu da se skinu gume sa fuzastera?

Jedina mana ako se moze nazvati manom je malo slabiji agregat, da je oko 75  ps kao Tenera 700 bio bi top

Da, zbog nogu.

Ne može baš sve biti idealno. :)

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450MT

Ako je neko zainteresovan, prodaje se po više nego konkurentnoj ceni ...

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Moto Morini X CAPE 650, 2022. godište, Touring, vozilo prešlo 13600 km, Beograd. Cena 5.900 € - Motori - Polovni Automobili

• Drug član, 833 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Daj utiske iz prve ruke. Nisam kupac trenutno, ali me motor odusevljava pojavom. I ono cuveno pitanje - sto ga prodajes? :-p

Promenio član Gile

• Drug član, 833 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Jedino ako bi uzeo Versysa i jos nesto malo evrica preko u zamenu? Versys mi je bombonica. Full oprema.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova
Pre sat vremena, Gile je napisao:

Jedino ako bi uzeo Versysa i jos nesto malo evrica preko u zamenu? Versys mi je bombonica. Full oprema.

Nažalost bez zamene

• U prolazu, 45 postova
Pre sat vremena, Gile je napisao:

Daj utiske iz prve ruke. Nisam kupac trenutno, ali me motor odusevljava pojavom. I ono cuveno pitanje - sto ga prodajes? :-p

Utisci su kao kod vožnje Versysa 650 (er6) s tim da je x-cape 19" napred i ima bolje ogibljenje. 

Prodajem ga zbog para :) i msilim da je cena više nego konkurentna

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja