Jump to content

Moto Zajednica

Honda ADV 350

Recommended Posts

• Drug član, 3739 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

ADV 350 ostaje istih karakteristika i u 2024.-oj, ali stiže u novim bojama

3ca6c4e3c39b23cf9835ecc38cf23aa3-xl_2528

Na raspolaganju su: siva (Pearl Falcon Gray), plava (Matt Pearl Pacific Blue), bela (Matt Pearl Cool White) i crna (Matt Coal Black Metallic)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 286 postova

Nema vise svetlo sive, sada bih verovatno isao na belu.

Aj malo da razdrmam temu, voleo bih od kolega da cujem misljenje ili jos bolje iskustvo.

Mislim da je na red dosao i motorom. Jer sam resavao neka vece i meni bitnije stvari, tako da je kuca u finisu...

E sada do skoro sam razmisljao nov iz salona ali sada razmisljam i o mladom polovnjaku koji je jako malo presao. ADV 350 mi je u vrhu zelja ali u poslednje vreme sve vise mi se vrti po glavi X max, pogotovo do 2022 gde ima klasicne cajgere a digitalni displej. 
Znam da tu nema neke greske sta god da se kupi, ali opet taj x max je kralj klase po prodaji u evropi ako se ne varam , mora da ima neka"tajna" takvog uspega svih ovih godina. ADV sam vozio i pisao sam o tome u temi. X max nisam , hteo sam ovih dana da zakazem test ali nikako da nadjem slobodnog vremena.

Zanima me neko iskustvo u poredjenju ova dva modela? Pouzdanost, pogotovo sto planiram da motor ostane dugu u vlasnistvu.

Ne znam što se tiče poređenja, meni je Xmax mali, pa ga ne uzimam u obzir, ali što se tiče prodaje, nije ni blizu Hondi, koja doduše ima 3 modela u klasi, pa čak ni Piaggiu po Evropi. Kod nas možda ima neki kultni status, ali nije to svuda slučaj.

Promenio član boza_kg

Ako te dobro razumem, honda se vise porodaje? Mislim da si bas ti kacio neke statistike prodaje i da je x max bio bas dosta vise prodavan od adv/forza a mozda sam nesto permutovao, moguce .

Sedeo sam par puta na x maxu, smestim se lepo ali nisam vozio da bih znao, adv mi je bas ostavio lep utisak. Da se razumemo meni da honda pokaze na neko go*no i kaze ovo je najbolje na svetu, ja cu njima slepo verovati, ne znam zasto ali hondu volim od kada znam za sebe mada ja svakog japanca za bilo sta mnogo postujem i cenim.

1. zelja je bio X ADV ali mi je bas jaka cena za ono sto meni treba a i ako se uputim na more izgurace mene i 350/300 gde god, nigde ne zurim.

Ovako javno razmisljam (pisem) cisto da cujem misljenja i drugih u vezi ova dva motora. 

Honde se svakako najviše prodaju, samo sam na to reagovao. A uzmi ono šta možeš da priuštiš, i šta ti se sviđa\odgovara. Sve je to isti q na kraju ;). A naravno, svi mi pomislimo da kupujemo nešto da dugo traje, pa se ispostavi da ga menjamo za neku godinicu ili kraće. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Mislim da adv ima primetno bolje ogibljenje ,pogotovo nazad.E sad kolega @QmBGD je imao neke primedbe na zvukove iz motora/prenosa..Ja bih pre adv zbog mojih gabarita i ogibljenja

Mašina,motor,menjač u tom cenovnom rangu i rangu kubika je na strani jamahe čini mi se.U smislu preciznosti i kvaliteta izrade u toj klasi 300 mislim da je jamaha kvalitetnija i kompaktnija.Ma da i za nju kažu da voli da troši ulje.

Moraš da je probaš..

• Drug član, 921 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

I ja sam se dvoumio između Xmax-a i ovog, na kraju prelomilo to "na papiru" bolje ogibljenje, kofer handsfree, starost modela i ukupna cena ovakvog paketa. Iskreno, malo me I iritira ta izvikanost Xmax-a i što ih ima milion po gradu...

Po svemu su skoro isti, ubrzanje isto, kočnice, potrošnja... Možda Xmax ima više mesta za noge i ima svetlo ispod sedišta koje dosta znači:)

ADV mi ne troši ulje iako sam ga maltretirao po autoputu, za Xmax-a kažu da voli da popije...

Iskreno, zadovoljstvo mi je da sednem na ovo motorče. Xmax nisam mnogo vozio, probao samo i nekoliko navrata.

Danas baš na pumpi lepa kilometraža:

20231103_143455.jpg

• Sviđa mi se 5

Kao sto rekoh za mene je honda #1 sta god da napravi, glupa predrasuda ali je tako.

ADV mi ostavio bas lep utisak i svidja mi se kako se vozi, lepo se smestim.

Ali ni sam ne znam kako mi se ubacila u glavu x max, pa rekoh da vidim sta kazu ljudi.

Znam da vole da popuje ulje, ali me bas nervira npr to sto se tebi cuje, poludeo bih kada be zezale tako neke stvari na novom motoru.

Nisam gledao oglase za ADV ali cini mi se da mladi polovnjaci drzs jake cene, onda bolje da se gleda nov motor.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 921 postova

I mene nervira ali me bukvalno mrzi da se bavim time, motor ide kako treba. Uostalom, niko drugi nema takav problem sa ADV ili Forzom, možda sam i ja loše rukovao, ko zna ...

Pre 3 sati, stikis je napisao:

Kao sto rekoh za mene je honda #1 sta god da napravi, glupa predrasuda ali je tako.

Ima gi raznih, meni baš suprotno. Bar što se skutera tiče - Forza, ADV, Xmax... - gledam, pipam, probam - i uvek kažem sebi - ovo bre ne vredi te pare, koga oni zahebavaju!

Al biće vrv samo da nemam dovoljno novca za razbacivanje :)

• Haha 3

• Drug član, 921 postova

Evo, noćas mi se otkačio i desni štitnik za ruke, verovatno ispao šraf kao i na levom pre par meseci, a taj sa navojem gumenim košta 450rsd, ukoliko ga imaju na stanju. Barem da se ponude da ga daju besplatno, motor kupljen u aprilu... I ne, nije do 450rsd, već do ispadanja fabričkih šrafova.

• Tužan 1
  • Podržavam 6

Jeste tugaljiv osećaj. Na mom novom skuteru, nisu bile dotegnute šelne za crevo antifriza, i posle nekog vremena otpali šfafovi za štitnika auspuha, zbog lošeg lepka. Šta da očekujemo posle 10 godina bokte :(

• Zbunjen 1
  • Tužan 2

• BJB Maxi scooter club, 1668 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

@QmBGDma svi oni drze do sebe.. 50 po 50,450 po 450 ,a mi moramo da cutimo i da budemo srecni sto vozimo... 

Za svoje znaju,a nas ko j... Uzmes novo da bude sve bez greske i onda ispadne ovo,cuje se ovo,nije dotegnuto ono ,itd. To me smara. Uradi nulti servis,provozaj,dotegni,utegni i onda prodaj.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Integrisan, 9322 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

0 servis se radi po vadjenju bajka iz kutije. Pored sklapanja (obicno...retrovizori, vizir, prednji točak, baterija) proveravaju se svi srafovi.

Sklopljen, utegnut, proveren (lista cekiranja) i može prvo paljenje.

Proba i ako je sve Ok bajk ide u salon radi isporuke.

Vlasnik ga rabi do prvog servisa.

Na prvom servisu majstor je u obavezi da svaki sraf proveri/dotegne pored redovnog sta ima uraditi.

Nažalost, otpadanje srafova/delova se desava zbog propusta na 0 ili 1 servisu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1805 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Kolegi su Nc proverili i rekli mu da su popucale zabice na bocnim plastikama, meni rekli sve ok sto i jeste, sad na 6k servisu kaze dolio malo antifriza i opet sve na mestu znaci da ipak i bace pogled na motor.

Ne znam brate, ali postala je nova normalnost to, da niko više ne radi svoj posao kako treba. Ako neko i uradi nešto kako valja, to je prosto više da se iznenadiš. Izuzetak :(

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 6

• Drug član, 921 postova

Da li je montirao ko Termoscud? Ja nikako da stignem, a i oni Pontis grejači kolena i potkolenice rade vrhunski posao na ovim temperaturama pa sam opušten previše... 

Pređoh granicu od 9.000km, skočila potrošnja sa zahlađenjem na 4,5l, ali sam aš težak na gasu, nervozan za sve pare i u kašnjenju stalno.

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: Honda ADV350 2022 godište

Ja sam danas išao do servisa, stigao sam do 4100km, počelo je da mi se čuje nešto iz prenosa, kao škripa kaiša i da vibrira solidno pri polasku, uz to od početka se čuje maltene opruga ili tu nešto pozadi, takođe mi se levi štitnik za ruku klati. Dotegli su štitnik, zategli i neki šraf kod te opruge ili čega već i očistili prenos u kom je bilo dosta prljavštine. Kao rekoše da je to kao normalno pre ili kasnije, zavisi i od stila vožnje....Ja rekao da meni to baš i ne pije vodu na 4000km, šta očekivati na 20.000 onda? Bilo kako bilo sve je sređeno i podleže garanciji, nisam ništa platio. Momak na prijemu je bio više nego korektan, sa momcima iz servisa nisam imao kontakt pa ne mogu ništa da kažem ali deluje mi laički da kvalitet izrade nije više na nivou.... 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 921 postova

Javi se da uporedimo zvukove :D Da, takođe su se pojavile vibracije i kod mene. Da li ti je nervozan na laganom gasu, ono kreni-stani u koloni npr?

• Haha 2

Pre 8 sati, acalfc@gmail.com je napisao:

Kao rekoše da je to kao normalno pre ili kasnije

Očigledno da je bofl materijal. Ovo bi verujem pomoglo, samo bi trebalo videti šte se dešava onda sa garancijom.

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: Honda ADV350 2022 godište
Pre 8 sati, QmBGD je napisao:

Javi se da uporedimo zvukove :D Da, takođe su se pojavile vibracije i kod mene. Da li ti je nervozan na laganom gasu, ono kreni-stani u koloni npr?

Čujemo se da odvozamo đir, a zvukova hvala bogu nema, barem trenutno... 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja