Džim Džarmuš 2821 Napisano April 1, 2023 (promenjeno) Drug član, 1202 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Download|Honda Motorcycle Publications WWW.HONDAMOTOPUB.COM Namuči me ..izvoli..@QmBGD Promenio April 1, 2023 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cubra 27 Napisano April 3, 2023 U prolazu, 63 postova Lokacija: N.Bg-Zemun Motocikl: Honda ADV-350 , BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan prelepo..daj mail za user manual..imam..ili ako moze da se okaci ovde da imaju ljudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cubra 27 Napisano April 3, 2023 U prolazu, 63 postova Lokacija: N.Bg-Zemun Motocikl: Honda ADV-350 , BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan user manual adv-350 ADV350.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cubra 27 Napisano April 3, 2023 U prolazu, 63 postova Lokacija: N.Bg-Zemun Motocikl: Honda ADV-350 , BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan On 3/28/2023 at 9:30 AM, QmBGD said: Vlasnici, jel uspeo neko da skine RoadSync aplikaciju za povezivanje sa skuterom? javi sta si i kako uradio za RoadSync..i ako imas app uploaduj je .. u Delti su mi rekli da je za Apple prosto nemoguce a za android komplikovano.. i srecno sa ljubimce,...zelim ti puno bezbednih i srecnih km!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano April 3, 2023 Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kolega i drugar @ljirados, kroz čije priče sam se i okrenuo ka ADV-u, mi je pomogao i oko instalacije aplikacije. Mora da se promeni region u podešavanjima telefona jer Srbija nije podržana, a sa linka sam skinuo app: Download Honda RoadSync(com.honda.ms.dm.sab)23.02.a free APK - Android Games_APKsHub WWW.APKSHUB.COM Download Honda RoadSync(com.honda.ms.dm.sab)23.02.a free APK - Android Games_APKsHub APKShub Juče sam povezao sve, ali nisam isprobao kako i šta radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano April 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Evo, iako me niko ne pita, još nekoliko utisaka o ovom skuteru: - Iako imam 188 (a viši sam od dosta drugara koji tvrde da imaju 190), sedište nije visoko ali je jako široko i ako mi je dupe do kraja povučeno, kada stojim jedva sa oba stopala da se oslanjam na asfalt, tj. ne oslanjam se 100% - Zbog ovog gore, vrhunska preglednost u vožnji - Bezveze je što kofer pri skidanju mora da se otključa posebnim ključem, a ne kao GIVI na odvojeno dugme da se svuče - Svetla su baš ludilo - I dalje su mi debilne komande sa leve strane, premali taster za sirenu. Za dugo svetlo na vrh kormana - čime blicate, kažiprstom ili palcem? Skroz debilno, ali verujem da ću se brzo navići - Na prošlom skuteru sam imao ugrađeno stop svetlo u kofer, ovde nema te opcije i nedostaje mi. Da li je neko lepio nešto reflektujuće na kofer? Neki predlog? - Gume prekjuče po pljusku nisu davale nikakav znak da prelazim preko horizontalne signalizacije dok sam sa MSG 2 na MP3-u osećao neprijatno svaku liniju koju pređem po kiši. Takođe, danas sam ugovorio kasko - pokriven rizik od krađe, šteta i krađa opreme (kofer npr.). Postoji i opcija da se doplati osiguranje za opremu, ali obzirom da nemam vrednu opremu osim kacige to nisam uzeo. Promenio April 3, 2023 član QmBGD 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5040 Napisano April 3, 2023 Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti piši, i ne brigaj, ima ko da čita 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5040 Napisano April 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam odavno nameravao da stavim ovako nešto ispod kofera, odgovaralo bi za moj model ali nikako da se nakanim SHAD STOP SVETLO SH26/29/33/37 WWW.MOTORING.RS Budite uočljiviji u saobraćaju. SHAD offers 3 break lights compatible with different case models. Thus, all cases can incorporate a break light. They are easy to install, as they can... Pogledaj možda ima nešto slično što bi tebi čučnulo. Promenio April 3, 2023 član boza_kg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano April 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Problem je bilo šta da se radi dok je skuter u garanciji. Mada ne znam ni koliko ima mesta ispod kofera, da ne zaklanja originalno stop svetlo. Tražim neke lepe reflektujuće nalepnice. Najverovatnije stavim dva najprostija crvena katadioptera, samo da vidim oblik i veličinu, da izgleda fabrički. Prevezoh u petak drugara od 184 i 95kg par km po gradu, ni jednog trenutka se nije trljao o mene (zahvalan), niti su mi njegove noge ikako smetale u vožnji ili kod spuštanja nogu kada sam stajao. Ima mesta za dvoje Promenio April 3, 2023 član QmBGD 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2821 Napisano April 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 1202 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @QmBGD Koliko su ti dali garanciju na skuter? Promenio April 3, 2023 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5040 Napisano April 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @QmBGD Izgleda da nema mesta pod koferom, ali ima raznih, pa i blesavih, reflektujućih nalepnica da se nađu, smislićeš već nešto REFLEKTUJUĆE NALEPNICE | Auto Dragstor WWW.AUTODRAGSTOR.RS A to što kažeš mi se najviše sviđa kod ovog skutera - nije preveliki, niti pretežak kao tenk, taman je kako treba, a opet ima prostora. Lepo! Samo da mu se turi veći vizir, i spreman je za sve izazove. Promenio April 3, 2023 član boza_kg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano April 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan @Džim Džarmuš,Garancija 2 godine bez mogućnosti doplate za još. Za kilometražu nisam ni pitao, mora da piše negde... Ne prelazim previše pa se nisam ni interesovao. @boza_kg, ima mesta za sve, mogla bi da bude bolja zaštita od vetra ali onda ne bi izgledao ovako. Pored mene u garaži stoji BMW C650, malo je duži ali podosta širi, što ga stavlja u kategoriju motora što se mene tiče i gubi poentu skutera. Edit: Garancija je 24 meseca, nema nigde uslov o kilometraži. Promenio April 3, 2023 član QmBGD 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2821 Napisano April 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 1202 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Da , taj bmw je 650 cc,on je predviđen više za duža putovanja..Razmatrao sam i njega pre kupovine (vozio dva primerka)ali bio mi je glomazan a sedenje isto ako ne i "gore" nego na mom. Ma da baš fino ide ,ali to je skoro,duplo jači motor.. Promenio April 3, 2023 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1461 Napisano April 3, 2023 Drug član, 421 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Nek je sa srećom skuteridža, lep je ko lutka. Taj BMW već ulazi u višu klasu za regu, dosta skuteraša ima a2, pre bi mu konkurent bila integra koja je negde između, ali sa ekonomskog aspekta bliže je motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1245 Napisano April 4, 2023 BJB Maxi scooter club, 1670 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi ja nista lepio na kofer. Uzivaj u ovoj lepotici. Sigurne km ti zelim. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano April 12, 2023 (promenjeno) Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Opet ja - napravih od prekjuče do večeras cca 300km. Danas bio do Vršca, ostalo po gradu. Mnogo je startan po gradu, ne vidim da ikome išta jače od ovoga treba za gradsku vožnju. Vozio sam dva saputnika muška sa po 90-95kg - ima i mesta za njih i nema previše uticaja na ubrzanje i kočenje, samo moraju očekivanja da se svedu na realnost. Gas je jako osetljiv, cinculiranje u gužvi na malim brzinama, kreni-stani, nije baš najsuptilnije. Možda mi treba još vremena da se priviknem posle MP3 od 235kg i 8ks manje. Položaj sedenja je fenomenalan, gledam preko automobila ispred sebe, u gradu i na putu. Definitivno nabavljam ozbiljniji vizir, za sada mi se WRS najviše sviđa, mada i Puig-ov deluje zanimljiv ali mislim da manje štiti - koristi. Svakako neću da menjam zbog izgleda, samo zbog učinka. Uzeo sam opet Oxford Aquatex ciradu - M veličina "sa koferom" kao da je skrojena za ovaj skuter. Nedostaje produžetak zadnjeg blatobrana. Od mokre ulice sav je blatnjav pozadi, prska na sve strane. O vožnji po kiši da ne pričam. Prvi rezervoar, sa većinskom vožnjom magistralom od Niša do Beograda i umerenom vožnjom, malo vožnje po BG - prosek 3,33 za 293km. Drugi rezervoar, većina BG i napunjeno u Uljmi pred Vršac, za 250km prosek je 4,33. Iskreno, nisam baš nežan po gradu. Takođe, duvao je baš jak čeoni vetar prema Vršcu, držao sam 100-110 ceo put. Šteta što nema trenutnu potrošnju na bordu. Ni do Vršca ni nazad mi ništa nije utrnulo, baš mi odgovara sedenje na ovom skuteru. Vraćao sam se po mraku i potvrđeno su dobra svetla. Moja su definitivno previsoko podešena, jer sa dugim sam video razliku samo ako ima drveća pored puta. Kratko osvetljava previsoko, toliko da sam imao cca 50% nadolazećih koji mi blicaju ili pale duga svetla. Kada sam shvatio u čemu je stvar osećao sam se baš nebezbedno do BG obzirom da sam svestan da zaslepljujem nadolazeća vozila. Moram to da rešim na prvom servisu. Štitnici za ruke pomažu da se ne smrznu prsti (bilo 8-10 stepeni u povratku po mraku). RoadSync - prati vožnje preko GPS telefona. Ako telefon stoji u džepu nije uvek precizan. (ide slika). Trenutno mi je kaciga sa BT na servisu pa ne mogu više da pričam, ali kada zvoni telefon na displeju se vidi ikonica da se pima poziv, obaveštenje o prispeloj poruci... Nema ko zove, ko piše. Ništa više ne daje nego sama komunikacija u kacigi, koja brem čita ime pozivaoca ili broj ako nije u kontaktima. Možda može da se menja pesma u aplikaciji. Navigacija isto, samo glasovno, nema strelica na ekranu. Opet isto kao sa komunikacijom u kacigi bez ove aplikacije. Jako bitno- kada je telefon povezan na motor, ne mogu da se menjaju parametri na board kompjuteru, barem ja nisam uspeo. Prikazuje se samo ono što je podešeno da se vidi. Poslednje za večeras, keyless radi besprekorno i jako mi ulepšava korišćenje ovog motorića. Juče i prekjuče po 50-ak km u gradu, sa xx parkiranja, skidanja i odlaganja kacige, rukavica, pojasa, papira, i ostalog. MNOGO vremena ušteđenog jer ne mora ključ da se vadi, kamoli dva različita za sedište i kofer. Evo slika od danas RoadSync, adrese i stopove nisam okačio iz razumljivih razloga. Vidi se kako GPS nije uhvatio u povratku iz Vršca: Edit: Na dugme za žmigavce sam se donekle navikao, mada i dalje svaki osmi put pritisnem sirenu Sirenu kada mi treba ne mogu i dalje da nabodem u momentu što mnogo smeta jer svirnem samo kada je "frka" i odmah treba da se oglasim. Dugme za blicanje i dugo svetlo - sestru i majku onome ko je ovo osmislio. Ja (ne znam za druge) moram da zarotiram šaku unapred da bih palcem to kontrolisao, meni skroz neprirodan položaj, naročito jer po gradu 2 prsta držim na zadnjoj kočnici i nespojivo je da tu i ostanu a da blicam ili pali i gasim dugo. BAŠ loše urađeno. Opet, sirena i žmigavci sa rukavicama ništa osobeno nemaju da znaš da si na pravoj komandi na osnovu osećaja pod prstom... Jbt, klitoris sam znao da nabodem, ali ovo još ne. Promenio April 12, 2023 član QmBGD 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stikis 763 Napisano April 12, 2023 Svrati ponekad, 286 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo samo pisi, lepo je citati utiske vlasnika Bas bih voleo da cujem utiske nekoga ko je vozio malo duze adv vs forza ? Ova nova forza mi se sada svidja, bila bi mrtva trka sta uzeti kada bih birao i na kraju bih uzeo ono trece X adv 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano April 12, 2023 Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Eto, zaboravih - ja sam bio za Forcu i hteo nju, ali mi je fizički premala. Jutros na semaforu sretoh "komšiju" na Forci . jedan pored drugog, osetno više ja sedim, iako na papiru nije ta razlika, kao da je ADV za broj veći, ozbiljniji. Tako izgleda vizuelno. Namerno sam testirao aBS zadnje kočnice - radi, oseča se na ručici nepogrešivo kada se aktivira. ABS na prednjem točku nisam imao hrabrosti da testiram, za sada. TCS sam isto isprobao, na belim linijama, na ležećim kod pešačkog - opet nepogrešivo oduzima gas, ne baš suptilno i ne vraća snagu odmah iako se prešlo na čvrstu podlogu. Odaje utisak da se motor guši, trokira - možda blamantno zvuči, ali spašava u praksi verujem. Naročito kada se vratim na onaj utisak da nije suptilan na gasu pri tim malim brzinama 0-30... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stikis 763 Napisano April 12, 2023 Svrati ponekad, 286 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam da si pisao da si zeleo forzu prvo ali da ti je udara u kolena. Meni ova nova izgleda bas lepo i prosla mi je lepa ali ova je bas pogodak barem sto se tice mene. Meni je x adv dream pa kada se pojavio adv bilo je uauuu jer mislim da bi mi 350 zavrsavalo 99% posla za koje bi mi trebao. A jeftinije i lakse za odrzavanje ali jbg polni organ zeli x adv ipak je jace... Da se mi vratimo na temu. Je l si vozio forzu ili samo sedeo? Slazem se sa tobom da se na adv oseti na kormanu da se sedi vislje kao da je bike dok na forza je klasican skuter korman. Nemam pojma morao bih malo da provozam oba motora isti dan da bih mozda video sta mi se vista svidja. Cini mi se da je taj vizir na adv bas mali i da to slabo stiti od vetra dok na forzi skroz nasuprot + mozes elektro da podesavas kako ti treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano April 13, 2023 Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vozio Forzu, jer me taj korman odmah ohladio od te želje... Taj njen vizir je pre svega već, kakav i treba da bude na skuteru. Elektropomeranje skroz nebitno, i na ADV se premesti za sekund, samo nije na dugme ADV kod filtriranja kroz saobraćaj ručkama prelazi iznad većine retrovizora, ali jesu široke. Tu Forza pretpostavljam pobeđuje. ADV je pomalo nezgodan za penjanje / silaženje sa njega, tunel je visok. Dolazi do izražaja na neravnom terenu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoranBG 371 Napisano April 13, 2023 U prolazu, 54 postova Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, QmBGD je napisao: Namerno sam testirao aBS zadnje kočnice - radi, oseča se na ručici nepogrešivo kada se aktivira. ABS na prednjem točku nisam imao hrabrosti da testiram, za sada. I ja sam svojevremeno prvo to isprobavao na nekom sporednom putu sa prašinom i rizlom, prvo jako sporo, pa malo brže, da steknem neku predstavu šta se dešava Jako lepo opisuješ sve detalje, uživanje za čitati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5040 Napisano April 13, 2023 Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, QmBGD je napisao: keyless radi besprekorno i jako mi ulepšava korišćenje ovog motorića Super je, kad radi. Ako se pokvari, da vidiš kako ti klasičan ključ postane mio&drag Pre 8 sati, QmBGD je napisao: ABS na prednjem točku nisam imao hrabrosti da testiram, za sada. Imam 2 godine skuter sa ABS-om i tek prvi put sam ga aktivirao pre neki dan. Naglo zakočio neki autom ispred mene, a ja skrenuo pogled na sekundu, pa sam nabo prednju kočnicu baš jako. Lepo je odreagovao, pumpao malo ali fino i kulturno zaustavio skuter. Ne znam dal sam se baš spasio od pada, ali ABS mi je nekako ulio dodatno poverenje. Ima smisla! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1461 Napisano April 13, 2023 Drug član, 421 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Jel si razmišljao o Givi rešenju? Jes gadan, ali 17cm duži od fabričkog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano April 13, 2023 Drug član, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj od WRS mi deluje prihvatljivije rešenje, 14cm viš i 4cm širi, ima i providna opcija: https://www.wrs.it/it/prodotti-wrs-cupolini/369291-cupolino-touring-fume-wrs-honda-adv-350-2022-2023-0806881057924.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5040 Napisano April 13, 2023 (promenjeno) Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan I Givi i ovaj WRS su svakako uski, ne štite baš ramena i torso, ali štitiće od udara vetra u kacigu. Ja bih birao providan pošto se gleda kroz vizir kad je podignut. Nađoh i ovaj, nešto je širi, pa valjda bolje i štiti. Meni ovakav i izgleda lepše od gore navedenih. Parabrezza alto Isotta SC4552 Honda ADV 350 2021 WWW.MOTOCICLISTAONLINE.IT Parabrezza alta protezione Isotta SC4552 per scooter Honda ADV 350 dal 2021. Trasparente e alto 74 cm si monta su gli stessi attacchi dell'originale. A ima i malo manji model istog proizvođača: Parabrezza media protezione Isotta SC4551 Honda ADV 350 2021 WWW.MOTOCICLISTAONLINE.IT Parabrezza media protezione Isotta SC4551 per scooter Honda ADV 350 dal 2021. Trasparente e alto 59 cm si monta su gli stessi attacchi dell'originale. Promenio April 13, 2023 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...