Jump to content

Moto Zajednica

Honda NT1100

Recommended Posts

• Drug član, 790 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Sutra puni godinu dana. U to ime (a i u ime pređene kilometraže) sam ga častio redovnim servisom.

A servis je mene častio informacijom o tome da su prednje pločice na izdisaju. Pa sam ja njih častio sa još 18000...

Malo mi je to prerano za pločice? Prešao sam 13000, a kažu da su pločice imale života za još 2-3 hiljade. Pogotovo što dosta kočim motorom, a koristim i zadnju kočnicu.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Na malom Versysy treba zadnje fabricke da menjam ovih dana. Izgurale 22.000km. Prednje su negde na pola zivotnog veka.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 906 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Zar vam je potreban majstor da kaže da su pločice za menjanje - to se barem okom vidi. Uostalom, najviše volim "majstorsku" procenu da ima mesa za još xxxx kilometara - kako to procenjuju? Ni ja ne znam hoću li imati 10.000km autoputa ili grada...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 176 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900 S
On 1/31/2022 at 2:02 PM, PremieRacing said:

и курта и мурта хоће да купе мотор под старе дане... 

I kurta i murta definitivno su kupili motote pod stare dane, to sam ovog leta video na putu do Crne Gore .

• Svrati ponekad, 96 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700
20 hours ago, QmBGD said:

Zar vam je potreban majstor da kaže da su pločice za menjanje - to se barem okom vidi. Uostalom, najviše volim "majstorsku" procenu da ima mesa za još xxxx kilometara - kako to procenjuju? Ni ja ne znam hoću li imati 10.000km autoputa ili grada...

NIje majstor nego drugar sa kojim radim servis zajedno - moj prijatelj koji me uvukao u motore pre 10 godina
To je bila nasa prica izmedju sebe kako nam je neobicno da nista nema pravila
Neko ne koristi zadnju uopste i traju plocice koliko hoces
A zakljucili smo "zajedno" da ne opterecujem prednju kocnicu (dosta pomoci motornim kocenjem i zadnjom) i da moze da potraje jos dosta - 2 sezone je bilo figurativno da ne objasnjavam ovde na forumu ovako detaljno ali kad me vucete za rec......

Tako da - nema pravila

Samo to 
NIsta ne pametujem - ima mnogo iskusnijih i boljih vozaca i odrzavaca motora

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Dl 650/22

Poštovanje,

imam 188cm, da li će mi biti mala? 

Mr_Wolf  nisam uspeo da nađem tvoju visinu i težinu i ako sam iščitao celu temu, kako si zadovoljan komforom?

Promenio član DuleTs

• BJB Maxi scooter club, 1658 postova
Pre 2 sati, DuleTs je napisao:

Poštovanje,

Mr_Wolf  nisam uspeo da nađem tvoju visinu i težinu i ako sam iščitao celu temu, kako si zadovoljan komforom?

A nije svaki covek isti. Mislim na duzinu ruku i nogu. Ja sam 186 i 90kg,pa evo proceni dal je ok. Sto se mene tice,taman. Fali mi A i nesto preko 8-9000e. :takoje:20230625_131555.thumb.jpg.b110d70a1dd6d0a3efe1d34b71f656f1.jpg

• Hvala 1

• Drug član, 790 postova
Pre 4 sati, DuleTs je napisao:

Poštovanje,

Oko 185/120+ (nije pritisak nego visina i težina).

Zadovoljan sam komforom, ali, kao što reče Dalibor, sve je to individualno. Svakako mi je pri izboru bio komforniji od Tracera 9 GT.

• Hvala 1

• Drug član, 790 postova

Rumunija je uzela svoj danak.

ADCreHdjS9ePPLhOGzP1f0jEtfwOhrfMMH9gORWi4Gz1U6P574hxBccqANgfbJrAPDih9lIKAgqv7rfYVdpTbso-S0JVJ7hrh1vlMN6X3AiKFQ881JQXpbe3xkDEV64MtjWsI3kpdn1w8xU_kDnG0WUFxnsLtA=w714-h953-s-no?authuser=0

Dakle idemo redom:

Felne

ADCreHfkf65VPfm8FaEfl0Vci3IrJrDFJma21mpc39b1L82EyMlI-XGg10NxgUS4zyRoZ0NJcYDg3cnYfz13boksVl_MoSDr879JjHBDjMy8U38IhFhRa1Uk4izHYOMM-4do5ZkU8tAaziYBZ7uiORpE9ADCmQ=w1271-h953-s-no?authuser=0

Aktivna pena

ADCreHeuisSqNBllmtv-Teqv7xGb997Nqr779KsUDnvW2JSq6AIFfdtehF7pt6fCMWVOwEDzxIuOV865McMgyPP7_lD-LTTVyJp8M1g_RyqxtT7dZ8rVwQ1a9InAgNL0MEhzbGjSdSiV9ao3yWFUD3kDeuRSAw=w1271-h953-s-no?authuser=0

Ručno pranje

ADCreHeWKstD52K5zE3Ufz28SRxynqd_MLZNm6AZNJbiiBjTpViclsUuPdINw9UOuyrG5iGqNSD_ZaycyK9Y4DdzpXPVn48estrWGfd1TOKM5op1GR0-Pce5ShB4C4LFzD7JczK2DWBiBv4MZLXsDlPF_g7cvg=w714-h953-s-no?authuser=0

Ispiranje

ADCreHdmJU6XoeMw0mcIQCeCe4Jzg8-MAuzgYnhWo3spOTESSq63WaHWOGGjoKkxWe5QVkQlNXYesRWt0DTWpY6X_ZfCwx2HGQVPHt_apBWaXR39jEFy_HEhrYSPZYX1vj_VAcZT54CnP8nrsSULbaE9EcbmGg=w1271-h953-s-no?authuser=0

I na kraju, meni lično omiljeni, lanac

ADCreHdaLem7yTmzEBch3PSdQxOuLxzcL16C_uuz7yzSi8_TdtQWyFWs7mCXGhMz40gX_XzNm5q7s-Ws1iB8YAWXhVUF5Du9D4n3oJJbItRTEbxoQQLqpOiZLDG2pjxOIStHrtSfoef8wEwQbroH2KF-yx5qew=w1271-h953-s-no?authuser=0

Sve u svemu, i dalje se dobro drži :)

ADCreHd-sfDP0vY9eN0-23YC8PNf8oR1HDR9IoB2ZL-fZ4c0aLnFT4xQE4AUwiUjG-69fXobBtbcbLtdRrdWWRvlo6cDymgH3KunmFpnTNKA8rRnHkcsCXzH1IU9qgDqMmmljO75zVR1R2pzzZpeUmK77vcwKw=w1271-h953-s-no?authuser=0

ADCreHc7BCpHovm9TC3eVPkUaHY-OnSt919ZiyxBuEdWxzNnhQejjRct6QVWT0dMeOvOoGETlNnfCWvXg1I8x3LZX9szUqyhHgkvs68kMfX-0-jk5oWjY61aJ8CsEvdXFpnO0Gbd-CR7b_mGik5gcA9sbaBHrQ=w1271-h953-s-no?authuser=0

ADCreHeTg1yx7iDJ6WiadHf9S7mGCrFLqTBCe3seKGYs9370pCoEuDjnz33GRk98BOVxDWwXeQKHf6MxJz2RKP27h0froTXi7T3Av2tdX0kH6OQjfx7PGSP0Du7Yv7TF5y6_Z2tAZ_ntiooQWTYrUrj6L9-WIQ=w714-h953-s-no?authuser=0

• Sviđa mi se 10

• Drug član, 790 postova

Hvala. Zato i koristim u kućnoj radinosti kvalitetnije pene i sve to u strogo kontrolisanim uslovima (perem na mestu gde ne udara sunce i nipošto ne dozvoljavam da se osuši).

A usput i presvučem keramikom svakih 4-5 meseci.

Promenio član Mr_Wolf

• Drug član, 790 postova

Suštinski je NT - Afrika u sport touring pakovanju.

Uglavnom koriste potpuno istu tehnologiju, mada Afrika postoji i sa elektronski kontrolisanim ogibljenjem dok NT nema tu opciju.

Afrika ima veće točkove, uže gume uglavnom orijentisane na silazak sa asfalta, malo veći hod ogibljenja, više sedište...

Sve u svemu - isti a potpuno različiti.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1628 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Neki dan sam probao Transalp pa sam video neku drugu priču voznje i uzivanje, onda nesto razmisljam kako je tek na Africi ako je ovde tako mekano i sad vidim NT pa reko da pitam a gledam cena im pocetna ista. 

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9285 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Ostavi ga tako kako jeste.

Napuni punjač do 14.5V pa isključi i prati napon. Čim pipne 12.7V aktivira punjenje do 14.5V i tako u krug.

Kad nestane struje kliknuti dugme ponovo :)

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 790 postova

Jedina pozitivna posledica toga što nisam vozio motor od početka godine je što sam uspeo da ga presvučem sa nekoliko slojeva keramike i dao mu vremena da se dobro zapeče.

ABLVV86X54n6OfVS_d3uruXt5g1FjwDIwEtWTrg8

ABLVV84MI4iSxlaw95KBJqRLDVdr1dNK8DTmOadH

ABLVV85eVMhQ_GX2KdKE9qsks01bLJi8JZtREbhH

• Sviđa mi se 10

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja