RankoBg87 2772 Napisano Avgust 14, 2023 Drug član, 1661 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Vise se sedi od Nc za 30mm, reko bi ovako da se lepse i pravilnije sedi na CB, meni npr treba ono 20mm da ide korman prema meni da bude top. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 14, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, ja sam na NCu bio nagnut napred na korman. Nije bitna stavka ali mi se na NC nije svidela instrument tabla, za 2023 mi nekako zaostaje. Lepa su oba motora nema sta. Nije NC mnogo skuplji 8.300 cini mi se da bese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2772 Napisano Avgust 14, 2023 Drug član, 1661 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa nesto je njima tu u glavi sto mi ne vidimo, nema mi ni logike da Nc ima jedan disk a CB dva, ne mogu sad da se setim al jes malo modernija tabla na CB, ima tu ono, ja ima ti nemas itd al ko zna sto je tako. Sretno pa ce se vozimo nekad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 14, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Manje bitna stavka kao sto rekoh. Upside down viljuske i dva diska, pa lepse izgleda od napred motorin.Al oba motora su mi ok. NCu je najveca prednost 270° parallel twin i tu po meni nema boljeg zvuka niti konkurencije... Promenio Avgust 14, 2023 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 247 Napisano Avgust 14, 2023 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan Egal po gabaritima sa NC znaci da je motor mali za sve preko 180cm visine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2772 Napisano Avgust 14, 2023 Drug član, 1661 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Rider000 je napisao: Manje bitna stavka kao sto rekoh. Upside down viljuske i dva diska, pa lepse izgleda od napred motorin.Al oba motora su mi ok. NCu je najveca prednost 270° parallel twin i tu po meni nema boljeg zvuka niti konkurencije... I to, veci tocak, drugo vesanje i sto kaze Sasa nije za one preko 180, njemu je Nc mali, a meni taman, jednog i drugog zanima cb kakav je uzivo posto je na slikam bas lep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 606 Napisano Avgust 14, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Tezina, posebno ground clearance (145mm vs 181cm) i 19" tocak prave veliku razliku, kome je bitna voznja van puta. CBX je poprilicno sposoban tu. Dosta sam vozio po kamenju, prasini, travi, nije me jos iznenadiio negativno i to sa fabrickim gumama. Promenio Avgust 14, 2023 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 14, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Meni je na slikama delovao lepo ali nista previse posebno, uzivo je druga prica. Ako se budem nekad motao negde oko BGa, zovem na kafu negde na pumpi, pa da bacis pogled. Ja sam tacno 182cm i to je otprilike to. Kazem seo sam i na vece motore izlozene, poput Transalpa, bila i Aprilia Touareg koliko se secam. Golemo brate i tesko za mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2772 Napisano Avgust 14, 2023 Drug član, 1661 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Moras radis razradu tako da ces se vozis svuda, javljaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 14, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Kad pomenu razradu, citao sam razlicita misljenja, neki voze opusteno i normalno, sa zatezanjem gasa u preticanjima, neki saltaju vec na 4/5k rpm i bez ozbiljnog gasiranja... Kako ste se vi ponasali u periodu razrade, tj. prvih 1000km? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1107 Napisano Avgust 14, 2023 Drug član, 382 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga negde između 5 i 6k/rpm šaltao do prvog servisa. Kad sam prilikom preuzimanja pitao za razradu, bukvalno mi ništa nisu rekli, mada i ja pitao prodavca... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1204 Napisano Avgust 14, 2023 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, Rider000 said: Kako ste se vi ponasali u periodu razrade, tj. prvih 1000km? Samo pratis ono sta pise u korisnickom upustvu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 606 Napisano Avgust 14, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Nema ogranicenja sa obrtajima, mozes do blokade od pocetka. Cisto zbog mehanike (kvacilo, menjac) laganiji start i ubrzanje, zbog plocica blaze kocenje. Evo iz knjizice sta pise, za prvih 500km, malo laganije samo da budes miran: i prvi servis je na 1000km, onda dalje ide na 12K/jednom godisnje svaki redovni. Promenio Avgust 14, 2023 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 14, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 16, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanjce. Gde ste zalepili reg. nalepnicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2772 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 1661 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Imas na kp da kupis nosac, stavi se oko viljuške a imas u Luisu slicno nesto samo bolje i ima kao poklopac. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novosadChe 7 Napisano Avgust 16, 2023 U prolazu, 6 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB500X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na crnu plastiku iznad sata. Pre neki dan menjao za novu bez problema. Sav lepak se lepo skine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 16, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, RankoBg87 je napisao: Imas na kp da kupis nosac, stavi se oko viljuške a imas u Luisu slicno nesto samo bolje i ima kao poklopac. Videoo, ne znam hoce mi vezice izguliti viljusku... @novosadChe Hvala! Vrlo moguce da cu i ja tu. Motorin doteran kuci Promenio Avgust 16, 2023 član Rider000 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2772 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 1661 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nece, obicna vezica a viljuška plastificirana. Nek je sa srecom, duge voznje zelim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 16, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala!! Prva voznja kuci, odmah malo kise Morace neki veci vizir ili deflektor onaj, bas tuce vetar u kacigu. Sve u svemu, fenomenalan osecaj @Blackened Na nekoj od slika vidim da si stavio deflektor, je l' umanjio turbulencije? Promenio Avgust 17, 2023 član Rider000 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 606 Napisano Avgust 17, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan https://www.louis.de/artikel/mra-vario-spoiler-aufsatz-vsa-a-klar-oder-leichtgetoent/10012390 Da, uzeo sam MRA preko louis-a. bilo za 80e. Zaboravio sam na buku i turbulencije, mnogo znaci. Jedina mana za offroad, kada idem sporo (20-30kmh), malo smeta da vidim sta je tacno ispred motora (rupe itd.), jer tu gde je gledas kroz dupli vizir, pa je mutno metar ispred. Ali nista strasno, u redovnoj voznji se ne primeti. Kvalitetan je, nema sanse da padne i po najgorem putu ili pri vecim brzinama, mozes u voznji podesavati jednom rukom lako. Imas i neke jeftinije od 30tak E na amazonu (da se kaci po sredini isto), isto rade posao. Promenio Avgust 17, 2023 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 17, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ima kod nas na KP, prodaju te sa alija i taj fazon. Kontao uzeti danas i probati. 4700rsd trazi lik, prodaje nove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 606 Napisano Avgust 17, 2023 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, to su ti kao na Amazonu, 20-30E tamo kostaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1264 Napisano Avgust 17, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to, al mi se ne da cekati 30+ dana, uzecu ovaj pa koliko izdrzi, izdrzi... Smara vetar cim se prebaci 60km/h. Fabricki auspuh lepo zvuci, al od vetra ga ne cujem, planiram neki Storm oval nabaciti ili slicno EDIT(Da ne zatrpavam temu): @Blackened Stavio deflektor sa KP(alija), imao covek i Puig-ov ali manji je dosta. Nema vise turbulencija, razbija vetar lepo, milina voziti, moze i sa otvorenim vizirom na kacigi do 70kmh lagano... Samo da te plasticne rucice izdrze, 3d print je losijeg kvaliteta vidi se... No nema veze sad znam da radi, pa ako bude problema porucicu iz Lousia kvalitetniji... Promenio Avgust 17, 2023 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ctxorka 6 Napisano Avgust 23, 2023 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CB500X 2023. Prijavi odgovor kao problematičan On 8/14/2023 at 3:24 PM, Blackened said: Nema ogranicenja sa obrtajima, mozes do blokade od pocetka. Cisto zbog mehanike (kvacilo, menjac) laganiji start i ubrzanje, zbog plocica blaze kocenje. Evo iz knjizice sta pise, za prvih 500km, malo laganije samo da budes miran: i prvi servis je na 1000km, onda dalje ide na 12K/jednom godisnje svaki redovni. "i prvi servis je na 1000km, onda dalje ide na 12K/jednom godisnje svaki redovni." Pa valjda se radi na 1000km pa na 6000km, tako piše u user manual. Radio sam prvi servis pre dva meseca na 1200km, a evo ja sam sada na 6000km i treba da zakažem ponovo servis. I kada smo kod servisa, meni je prvi naplaćen 13 122din. Klasika, zamenjeno ulje, filter i podloška. Sigurno bi barem 50% bilo jeftinije da sam menjam, ali je motor u garanciji pa ne smem. Sigurno će drugi servis da bude skuplji posto ima dista toga da se proveri. Promenio Avgust 23, 2023 član ctxorka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...