zika56 17433 Napisano Maj 17, 2023 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3709 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Na kraćim vožnjama (do pedesetak kilometara u jednom pravcu), leti uglavnom košulja (ili duks), kožni prsluk, rukavice (bez prstiju), civilne pantalone (uglavnom "Enter), i patike. U vožnji po gradu (i okolini od par kilometara), često vozim u majici, šortsu i sandalama (kaciga i rukavice uvek obavezni). Na dužim vožnjama aktivni veš, kožne pantalone i kožna jakna, čizme, kaciga, rukavice. Sve protektore iz jakni i pantalona sam poskidao (znam da nije ispravno i svestan sam rizika), ali mi je neprijatno da budem u oklopu. Pre nekoliko godina sam imao prilično težak pad, imao kacigu i rukavice, majicu, šorts i sandale, zaradio ukupno 14 preloma (rebra, lopatična kost, prst na nozi, ...), a nije bilo ni jedne jedine ogrebotine. Da sam imao kompletnu opremu sigurno bih prošao mnogo bolje, ali mi bilo glupo a i sada mi glupo) da se kompletiram za desetak kilometara vožnje. A bez obzira na sve, ljudima (posebno mlađima) savetujem da se što bolje osiguraju tokom bilo koje vožnje. A za nas matorce je već kasno da bilo šta čuvamo. Promenio Maj 17, 2023 član zika56 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8657 Napisano Maj 17, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Mesh pantalone merkam i ja, i od LS2 nisam video jeftinije. Nove. Svakako mislim da kada bih se ozbiljnije bavio vožnjom motocikla,mislim na turing pravi i asfalt, investirao bi u kožu, mislim na jakne u kombinaciji koža tekstil, sa nekim perforacijama. Kožne pantalone ne znam dal bi mogao leti da otrpim. Ovako se provlacim i na gladijator, jer sam uglavnom po zemljanom putu, i on ima ozbiljnu zaštitu ramena, laktova, ledja, grudne kosti i rebaraca. Za asfalt ne,ona fetish mrežica je samo da drži protektore na mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 811 Napisano Maj 17, 2023 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da se ovog ljeta baš nećemo mnogo sekirati oko toga šta odjenuti na plus 35 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoleD 424 Napisano Maj 17, 2023 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Ako i dalje pričamo o vožnji na 35+, mislim da je koža jednostavno nepodnošljva, pa i ona sa perforacijama kao što moja ima na rukama. Meni kožna jakna sa protektorima pruža taj osećaj zaštićenosti a to mi onda i daje samopouzdanje i opuštenost u vožnji, pa sam i bolji na motoru u svemu. Zato je volim. Ali, prema dosadašnjem iskustvu, tu jaknu nosim kratak period u proleće i isto tako u jesen. Sa prvim jačim suncem vruće je, sa prvim ozbilnijim jesenjim danima - hladno..Tekstil lakše podešavam prema temperaturama.Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2914 Napisano Maj 17, 2023 Drug član, 1463 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da se ovog ljeta baš nećemo mnogo sekirati oko toga šta odjenuti na plus 35 Danas ogrejalo sunce, upržilo me ko da je avgust. Bojim se da smo samo izgubili proleće a čim se ovi oblaci raziđu eto 35+Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11192 Napisano Jun 6, 2023 Ne silazi, 2588 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Hoće li više tih 35+ °C ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18425 Napisano Jun 6, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2486 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Blaza je napisao: Hoće li više tih 35+ °C ... I ja jedva cekam, da pokazem svoju novu opremu, evo jedna spijunska fotka, sa testiranja iste... 3 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2914 Napisano Jun 7, 2023 Drug član, 1463 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ko da mi ne znamo da ti ne voziš ništa sa tako uskom gumom :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8602 Napisano Jun 7, 2023 Ne silazi, 2212 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Gordak985on je testirao opremu a ne motor.Inače na većem motoru se ne vidi kao mu oprema stoji oko zadnjice. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 4404 Napisano Jun 7, 2023 Drug član, 1089 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Uvatiće mu lanac djokicu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2914 Napisano Jun 7, 2023 Drug član, 1463 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Uvatiće mu lanac djokicuPodseti me na vic o babi na biciklu...Sent from my 2107113SG using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1102 Napisano Jul 9, 2023 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo ovo za voznju na Intruderu po toplijem vremenu: https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/?channable=02097869640031303836353837333239c6&ObjectPath=/Shops/10207048/Products/RST-Lumberjack-Motorcycle-Shirt/SubProducts/RST-Lumberjack-Motorcycle-Shirt-0010&Locale=de_DE&gclid=Cj0KCQjwtamlBhD3ARIsAARoaExSM-1H8dv1YxHWlRBbn73GxuOURl3ZOF_Pa_Ei6TOIx_0PzXFs4tgaAm47EALw_wcBPostava je kevlar i ima sve protektore, tako da je sigurno koliko toliko, ali svejedno prevruce iznad 30. Da li je u mesh jakni ugodnije?Gesendet von iPhone mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 432 Napisano Jul 9, 2023 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Dokle god se kreces barem 80kmh i imas neki protok vazduha (da te vizir ne zaklanja potpuno), mesh jakna je meni super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1102 Napisano Jul 9, 2023 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam vizira na Intruderu, a na Versysu je mali originalni u najnizem polozaju. Ok, probati cu sa mesh jaknom. Hvala Gesendet von iPhone mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 722 Napisano Jul 9, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 439 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Mesh (Dianese hydralux), meni je uvek toplo, pa mi je ova za sve temp. I na 15-16 stepeni mi je ok u Mesh jakni (sa unutrasnjim slojem), druge i ne nosim. Uvek se moze nesto ispod obuci ako je bas hladno jako. A na 35+ ni mesh nije skroz sjajna, jer greje topao vazduh, ali je podnosljivo i nema nista bolje ako hocete neku zastitu. Kratke i sporije voznje, kratki rukavi ili potkosulja najvise prija Promenio Jul 9, 2023 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 432 Napisano Jul 9, 2023 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Preko 36c vazduh vise ne moze da te ohladi, jedino sto meni uspeva je da pokvasim majicu ispod jakne. Meni je jako bitna jakna jer lako izgorim ako su mi ruke otkrivene a voznja malo duza. Skontao sam da ima razlicitih mesh jakni, u smislu da neke imaju vise povrsine pod "meshom" od drugih. Ova moja je PGS (prilicno jeftin brend) i prilicno je "hladna", na 20c je meni u njoj hladno a nisam nesto zimogrozljiv. Sa druge strane smara me sto ima neko platno iza rajfeslusa koje stalno kacim, i protektore svaki put kad obucem jaknu moram da namestim. Razmisljam da kupim ovu u motolandu, drugar je ima i zadovoljan je. SEVENTY JAKNA SD-JC30 crno-bela | Motoland WWW.MOTOLAND.RS Urbana 3/4 dugačka jakna napravljena od poliestera i prozračnog mrežastog materijala. Dizajnirana za uahtevnije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18425 Napisano Jul 9, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2486 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan I moje iskustvo je, da je PGS mesh mnogo hladnija tj provetrenija od IXS-a koji sam nosio pre nje, ujutru na 20C hladno, u podne na +30C taman, u majici nikako, em mi izgore ruke, em projektili od kojekakvih bubetina... Dole vojne pantalone, imam neke legionarske, lud materijal skroz, hladno u njima na +25C, na nogama obavezno duboke patike, preko zgloba. I rukavice obavezno, mesh, letnje, sa protektorima, nikako goloruk. I zbog pada nedajboze a i zbog, ako zatreba, lomljenje retrovizora pesnicom... Sve ovo za po gradu, za dalji put skroz druga priča. Promenio Jul 9, 2023 član BokyBoy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 4404 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 1089 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Svaki mash je propast dok stojiš. Biram i to, pre nego majicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3399 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 1972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Imam Apro evo 4, kad se sve skine ostane pola rukava, napred, cela ledja u onom rupicastom materijalu, vozio sam se ovih dana po Bg-u i nije bilo haos, zato dole mokar, nemam nista tanko, nosim to sto imam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5281 Napisano Jul 9, 2023 Drug član, 3905 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Djeronimo je napisao: Razmisljam da kupim ovu u motolandu, drugar je ima i zadovoljan je. Uzeo je ja nedavno. Lepo luftira, dobra je za vrućinu. Ali obrati pažnju da su im prilično mali brojevi. Ja kupio 2XL, i dođe mi kao neka kratka jakna, a ne 3/4. Skinuo sam i protektore za ramena 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 722 Napisano Jul 9, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 439 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Treba pogledati povrsinu mesh delova- moja je skoro skroz mesh, svuda ide vazduh, samo protektori blokiraju vazduh i par strafti na rukavima, savovima. Jako dobro hladi. Jedino se oznojim na 30+ offroad kada vozim, ili ako bas dugo stojim u mestu. Ali cim se krene, i na 40kmh struji vazduh svuda, uzivanje. Jos lepse ako se ustane, ceo se rashladim. A ima dodatni sloj koji se brzo stavi, blokira vetar i kisu, a i dalje solidno dise (d-dry). Nisam jos duze vozio na nizim temp, samo krace relacije na 16tak C, verovatno nesto ispod dugackih rukava uz taj sloj i bice ok i za hladnije. Jos jedna prednost mesh jakni je velika pokretljivost i udobnost, ne osetim da ista nosim, lagana. Probao sam razne jakne, i mesh sa protektorima mi najvise prija (level 1 protektori su). Tako da mi je to nekako najuniverzalnije, jedna za sve. Promenio Jul 9, 2023 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano Jul 9, 2023 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim Acerbis X-tour, nije losa dok se krecem u njoj. Ima dva ogromna panela na grudima koji se otvore skroz i na ledjima veliki. Uzeo sam je za hladnije vreme ali prezivljavam i ovo toplije. Dole imam moto farke koje nisu mnogo deblje od redovnih. I patike Revit delta H2O. One su skroz ok ako se ne nose neke carape losijeg kvaliteta. Rukavice nosim krace, kozne sa rupicama. Knox proizvodjac. Mada one su ok i do 13-15°. S tim da nemam vizir na motoru pa zna da mi bude i hladno u jutarnjim casovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1102 Napisano Jul 10, 2023 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nasao odmah jucer na XLMoto na nekoj ponudi Course mesh jakne po 59€ i odmah narucio i meni i zeni. Vidjet cemo kakve su kad stignu. https://www.xlmoto.de/product/motorradjacke-course-vento-mesh-olivgrun_pid-PM-4920733 https://www.xlmoto.de/product/motorradjacke-course-vento-mesh-olivgrun-damen_pid-PM-4920736 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 571 Napisano Jul 12, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 626 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan PROBIKER PR-19 Kurtka Motocyklowa WWW.X-MOTO.EU Kurtka motocyklowa PROBIKER PR-19 wyposażone w ochraniacze na łokcie z regulacją wysokości, co daje możliwość dostosowania ich indywidualnie. Posiadają wentylację dzięki... Ja kupio u Louisu pre dve godine... odlična za vrele dane... Vruće bude samo ispod leđnog štinika jer kroz njega ne propušta vazduh (ali ko hoće može i bez njega, pošto se kupuje dodatno). Malte ne možeš da stojiš na suncu u njoj a da ti nije prevruće. p.s. prodaje se samo tako, bez uloška i sl. Promenio Jul 12, 2023 član DonToni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6094 Napisano Jul 12, 2023 Drug član, 4168 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kad san liti u Dalmaciji nosim Scott Dualraid DP jaketu i hlače izvadim membrane i otvorim sve ventilicaije, BMW Endurohelm i Reusch potkapu, Scott rukavice koža/textil, Daytona čizme sa Gorotex membranom, mudante i majicu od merino vune. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...