Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Tricity 300 Vs. Piaggio MP3 300

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300

Transalpina pravac sever jug, deo kroz šumu pa do vrha, bolja varijanta i bez gužve jer je ovaj put bilo pre podne 😃

Opet YT šorts mapa, pa YT GoPro kamera.

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Bigar vodopad u Rumuniji kao cilj postignut, ali mora se na popravni kada bude bilo mnogo više vode, onako kako je to na slikama na internetu 🤣
Tri motora, jedan skuter i jedan Tricity 300 😎

image.thumb.jpeg.06abcceddfe2f8f2af11bb3b97df11a9.jpeg

• Sviđa mi se 5

Novi servis, nakon "velikog" na 20.000km, danas i "redovan" na 25.000km, sto ojra 😃.

image.thumb.jpeg.3346a9c2d6b617c936924b8835e19050.jpeg

Promenio član Гоша

• Drug član, 1055 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Baš dobra stvar. Zimi voziš u patikicama i farmerkama, nema hladno da bude, nema da prska po nogicama od drugih vozila... Termoscud, dobra jakna i rukavice, zatvorena kaciga i nema zime po gradu.

Nisam do sada naišao da neko ovo nije pohvalio, ili takvi ćute. Opet, znam da nikada to neću koristiti, problem sa mozgom, meni je to kao strano telo, po izgledu, plus remetilo bi mi koncentraciju. Volim da vidim stopala (gde su tačno), a za kolena da mogu da raširim ili skupim noge slobodnije.

Razmišljam o onim Pontis "Štitnici grejači kolena" ili čak samo "Štitnici windstoperi kolena kraći", pa ako je neko koristio nešto takvo, ili još bolje baš Pontis, kakvi su tu utisci?

Poenta mi je malo bolja zaštita od "vetra", na inače u startu širokom skuteru. "Prljavo" mi nije problme, opet drugačiji mozak, "operisan sam" od takvih stvari 🤣.

• Svrati ponekad, 462 postova
  • Motocikl: afrika

Imam ja te pontis I lepo drze toplotu, vozio Sam ih cele zime na nejkedu

Jedino sto hoce Malo da se pojede cicak gore kod butina I razvuce lastis

Ali I dalje radi posao

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2191 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
pre 48 minuta, Гоша je napisao:

Nisam do sada naišao da neko ovo nije pohvalio, ili takvi ćute. Opet, znam da nikada to neću koristiti, problem sa mozgom, meni je to kao strano telo, po izgledu, plus remetilo bi mi koncentraciju. Volim da vidim stopala (gde su tačno), a za kolena da mogu da raširim ili skupim noge slobodnije.

Razmišljam o onim Pontis "Štitnici grejači kolena" ili čak samo "Štitnici windstoperi kolena kraći", pa ako je neko koristio nešto takvo, ili još bolje baš Pontis, kakvi su tu utisci?

Poenta mi je malo bolja zaštita od "vetra", na inače u startu širokom skuteru. "Prljavo" mi nije problme, opet drugačiji mozak, "operisan sam" od takvih stvari 🤣.

Imao sam tricity300 i originalnu kecelju, nema bolje stvari za motor, imao sam isti trip kao ti ali sam se odmah navikao, skidao je tek u junu.

Sto se pontisa tice uzeo sam te za kolena, kratki su i duva po cevanici i ulazi u patike hladno.

Kupio sam one malo duze sto padaju preko patike i idu gore do iznad kolena, te su za svaku pohvalu.

Drug koristi one najduze sto stite cele noge i jaja i kaze da je odlicno, to mi je vec malo glomazno za pakovanje i navlacenje svaki put

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1055 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Ja koristim već treću zimi srednje Pontis grejače, vozio i na -5 na posao, stvarno zadovoljan. Razmišljam da uzmem ove duže što idu do obuće skroz...

• Sviđa mi se 1

Ajd kad smo već kod pontisa, da zloupotrebim još malo, pošto bih naručio štitnike (krenuću sa srednjim), da li je neko koristio pojaseve njihove, pa da i to uzmem u istom paketu? Ili neki drugi brend za preporuku?

Vozim svakodnevno, kuća-posao-kuća, znam što kažu svaku rupu.

Međutim ponekad moram, tako sam i pre par dana, vozio Tricity od NBGD, autoput, pa gore na Konjarnik, pa malo levo kod kapije istočne, pa onda desno gore uzbrdo tu neka mislim Zvezdara, uličice... užas za mene sa NBGD 🤣. Asfalti loši, tramvajske šine, kolotrazi po par santimetara, rupčage... nekako sam ubeđen da bih roknuo da sam imao jedan točak napred, ova dva sa hodom amortizera/osovine tako lepo peglaju sva ta sr*nja 👍

Kad god pomislim da položim za A i uzmem nešto jače, ovakve situacije me vrate nazad na Tricity 😀.

... ali postoji i taj Niken 😀 900 kubika, ide preko 200km/h, realno to je Tracer 9 sa duplim točkovima, zato i jeste skup.

• Hvala 1

• Drug član, 580 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Iako nisam ljubitelj trotočkaša kod Tricity mogu da pronađem svrhu, zaštita od vetra, prtljažni prostor, prenos CVT za grad keva, potrošnja, može da se vozi sa B kategorijom itd.

Ali ako neko može da mi objasni poentu Nikena, a da ostane objektivan. Kojoj svrsi ovo služi? Tracer 9 sa pomoćnim točkićima...

• Sviđa mi se 1

Ima mnogo modela, kako motora, tako i automobila, koji ne postoje radi masovne prodaje, ali ipak imaju svoje kupce. Ponešto je tehnički eksperiment kompanija koje to sebi mogu da priušte, ponešto je za kolekcionare, naravno ima i promašaja, tehičkih ili dizajnerskih.

Meni je jedan bajker pričao da je u njegovoj ekipi jedno vreme bio i Niken, stanu sa 5-6 motora na pumpu, svi okolo koji su se zatekli pravo na Niken, niko druge motore ni ne pogleda. Taj je možda baš i samo zato vozio baš Niken 😀.

Ne treba uvek tražiti logiku 😃.

Meni se Niken sviđa, dokazivali su da ima za 80% bolje prijanjanje na prednjoj osovini od Tracera, ali ne bih ga uzeo jer je mala produkcija, pitanje da li će se nastaviti proizvodnja, dakle frka za delove u najavi, ili bar cenu delova.

• Drug član, 1262 postova

Pa ima logike, nije da nema.

Nema dovoljno ljudi koji bi ga kupili ➡️ nema ekonomske opravdanosti fabrike da ga proizvodi ➡️ i oni koji bi ga kupili, neće iz razloga koji si naveo....to bi bila ta logika 🙂

To bi onako, objektivno gledajući mogao da kažem.

A subjektivo, mogu da razumem da nema puno ljudi voljnih da plati Nikena 20.000 (gt). 

P.S. ono što je meni zanimljivo je kako se vozi motocikl sa takvim rasporedom težine (naped-pozadi,).

Promenio član Bojan_Jgd
  • Sviđa mi se 1

To što pišeš važi za velikovećinski deo auto/moto industrije koji postoji zbog ekonomskih razloga, tj te logike.

Samo sam pomenuo da neko nekada pravi i nešto radi unikatnosti, eksperimenta, tehničkih istraživanja, marketinga... E sada, da li se Jamaha sa ovim Nikenom zenula (nadala se velikoj produkciji, pa prslo), ili joj se moglo da se poigra u smislu "vidi šta mi možemo da napravimo", ne možemo znati mi "obični".

Što se tiče vožnje, ima puno klipova, dižu Niken na zadnji bez problema i prave vratolomije, mislim ima snage bez obzira na masu napred. Iz iskustva koje imam sa Tricity 300, nisam bio na Stelviu 😀, još 😀, ali ima serpentina i na mnogim mestima, penjao sam recimo Kotorske, može se bez problema, ali jeste manji ugao naginajnja, razumljivo. Takođe, čitao sam putopise gde ljudi koji putuju, sa saputnikom i prepunim koferima, imaju ponekad problema da im se penje prednji točak, tako da recimo tu Niken može biti u prednosti.

Svakako bi najbolje bilo da možeš negde da ga provozaš 😀.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1262 postova

Jasno je sve to.

Ali nisu poenta mog pisanja prednosti i mane vozila (ima ih svakako) nego pozicioniranje. Voleo bih da vidim portfolio kupca ovog vozila kog su imali konstruktori Jamahe ispred sebe kada su ga projektovali.

Ja iskreno jedino mogu da zamislim nekoga ko neće da polaže za "A" kategoriju pa ide na ovo. Teško će vozači "A" kategorije da zbog prednosti koje Nikken pruža da zamene recimo Tracer 9 za ovo.

• Drug član, 1811 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Mislim da su ciljna grupa Nikken-a oni kupci kojima se sviđa koncept tricikala a smeta im što relativno teške motocikle pokreće agregat iz kosilice za travu...

Yamaha Nikken ipak pruža performanse ozbiljnog motocikla uz prednost tricikla.

Takođe, nije to prvi put da Yamaha pravi motocikl koji odstupa od uobičajenog koncepta konstrukcije šasije. To je pomalo i stvar prestiža. Setimo se GTS 1000.

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 8088 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pre Nikkena, Yamaha je imala koncept Tesseract. Motocikl? - sa četiri točka. To je bila 2007. godina ili tu negde. Po glasinama, vrlo malo je falilo da motocikl sa četiri točka krene u serijsku proizvodnju ali je projekat skrepovan zbog finansijske krize.

82350.jpg?width=750&format=webp

• Zbunjen 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja