Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Tricity 300 Vs. Piaggio MP3 300

Recommended Posts

• Zainteresovan, 478 postova
  • Motocikl: afrika
On 7/10/2026 at 11:17 PM, raleralkom said:

Pozdrav svima.moze mala pomoc, imam mp3 300 iz 2017 u bas dobrom stanju, ali razmisljam kupiti nov motor zbog njegovih godina a da imam i sta prodati manje para za nov dodati. Da li ima neko iskustva sa oba motora mp3 i tricity, ja o tricity nista neznam,a gledao nov mp3 i nisam odusevljen  a i prodavac mi u poverenju  kaze da su sve nesto utanjili i otanjili u odnosu na starije modele, verovatno su i ostali proizvodjaci to isto uradili takvo je vreme ili sta vec, Mene zanima  vase misljenje zbog  iskustva  koje imate , naravno vise predjenih kilometara jer  i ja sam od skoro poceo da vozim tricikl naravno nemam A kategoriju  a i zena mi kaze  uhvatila me kriza  srednji godina. Pa me interesuje da li kupiti nov tricity ili  opet nov mp3 recimo 400 zato sto su smanjili 300 a mp3 400 je po gabaritu slicni tricity ili ja gresim a imam visinu ok 188 ,mozda je yamaha manje stedela na kvalitetu nego piagio,hvala 

Nisam vozio mp3 ali meni je po dizajnu yamaha bila lepsa I opet nekako japanac

Ovo mi je drugi tricity po redu

Zadovoljan sam servisnom podrskom I to je to

Mislim da u jamahi imas testni model pa probaj

Jos ovaj Novi za 2026 bas lepo izgleda

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 304 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 1100 R, BMW R 1150 R, Suzuki Burgman 650, Yamaha TTR 250. Suzuki DR 350, Honda Silver Wing 400, KTM 390 ADV.
On 2. 11. 2025. at 14:40, boza_kg je napisao:

A vidi tek šta ovaj radi sa Tracer-om. Nešto ne vidim da mu fali stabilnosti i još jedan točak :) 

Rekao bih da je u pitanju Tenera a ne Trejser, ili grijesim...?

• Zainteresovan, 478 postova
  • Motocikl: afrika

Da li je neko podesavao oboreno svetlo na tricity?

Sinoc sam se vracao sa puta kasno I nema ko mi nije blicao, tuce mnogo iznad pa bih ga oborio

Hvala

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
On 7/10/2026 at 11:17 PM, raleralkom said:

Pozdrav svima.moze mala pomoc, imam mp3 300 iz 2017 u bas dobrom stanju, ali razmisljam kupiti nov motor zbog njegovih godina a da imam i sta prodati manje para za nov dodati. Da li ima neko iskustva sa oba motora mp3 i tricity, ja o tricity nista neznam,a gledao nov mp3 i nisam odusevljen  a i prodavac mi u poverenju  kaze da su sve nesto utanjili i otanjili u odnosu na starije modele, verovatno su i ostali proizvodjaci to isto uradili takvo je vreme ili sta vec, Mene zanima  vase misljenje zbog  iskustva  koje imate , naravno vise predjenih kilometara jer  i ja sam od skoro poceo da vozim tricikl naravno nemam A kategoriju  a i zena mi kaze  uhvatila me kriza  srednji godina. Pa me interesuje da li kupiti nov tricity ili  opet nov mp3 recimo 400 zato sto su smanjili 300 a mp3 400 je po gabaritu slicni tricity ili ja gresim a imam visinu ok 188 ,mozda je yamaha manje stedela na kvalitetu nego piagio,hvala 

@raleralkom Pošto sam o tehničkim podacima mogao da se upoznam samo sa papira, odabrao sam Tricity 300 jer mi se mnogo više svideo, pogotovo gledano sa prednje strane, a takođe sam rezonovao da je bolje imati 14" točkove, sva tri. Poslednji razlog je što mi je Barel baš prvi komšiluk i što su davali nov motor na učešče i 84 fiksne dinarske rate. Dakle mnogo subjektivnog i indirektnog. Međuti nisam pogrešio. Evo uskoro mi ističe treća godina, prešao sam blizu 35.000 kilometara, u nekim komentarima i iskusnih servisera, Yamaha Tricity se i drugima pokazala kao mnogo robusnije i pouzdanije vozilo. Nešto sam i snimao, kačio na jutjub, pa eto ako te bude zanimalo: https://www.youtube.com/@MotorcycleRides-nb3kq

P.S. Nekada, sa 18 godina na regrutaciji, bio sam i ja 188cm, sad sam se slegao na ne preko 185cm 🤣

Promenio član Гоша

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja