Sharky - Alex 6660 Napisano Septembar 12, 2021 Drug član, 1911 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Vlast je ogledalo naroda. Nije kriva vlast mi smo postali stoka. 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3067 Napisano Septembar 14, 2021 (promenjeno) 8-bit, 1894 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 12.9.2021. at 2:13, Sharky - Alex je napisao: Vlast je ogledalo naroda. Možda je nekad bilo, ali danas je vlast ozbiljna nauka i biznis. Šta misliš da rade razne savetničke agencije, bacaju pasulj ili imaju model ponašanja našeg društva i na osnovu njega upravljaju. Ozbiljna lova se u uzde ulaže i nećemo ih se lako osloboditi. Jedino ako neko uloži još veću lovu. PS Tek sad sam primetio da smo u temi o tehničkom Promenio Septembar 14, 2021 član mradomir 4 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15074 Napisano Septembar 14, 2021 moto merkat °°, 4948 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako, jedna od vecih zabluda je da izbori nesto resavaju, prvo se sazna rezultat pa se raspisu. I orasi ispod stola su se kotrljali u jedan amper. Mi kao gradjani mozemo da usicarimo samo na nekim sitnicama, tipa "motoristi blokirali naplatne rampe zbog cena putarine" i slicno ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5774 Napisano Septembar 14, 2021 (promenjeno) Drug član, 1423 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Ко ми нађе два Србина да се сложе ја ћу као трећи да одем одмах да им помогнем и да рушимо власт. Писао сам у милион тема о народу, власти, српској слози, не бих и ову да оффујем. Искрено, колико год не волим то да кажем и не прихватам то у себи, нема овом народу помоћи. Погледајте и тему о актуелној актуелној ситуацији, све ће вам бити јасно о српској слози и јединству. Што се тиче цене техничког (и горива) видим да свима одговара, почев од таксиста, аутопревозника (камионџија, фирми који се баве превозом путника), па и самих власника техничких прегледа који су уложили брдо лове у адаптирање постојећих да би испоштовали нова правила... Таксисти, превозници... добили субвенције за нова возила, власници техничких добили прилику да високим ценама прегледа клемпају народ који и даље ћути... сви срећни и задовољни. А народ се дели на партизане/четнике, на вакцинисане/невакцинисане, ( на GS-овце и остале мотористе)... И тако у круг, замлаћујемо се периферним стварима, уз "стару добру", ћути добро је, само да МИ не буде горе... Promenio Septembar 14, 2021 član Marko05 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Septembar 14, 2021 Svrati ponekad, 433 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Vlast je oduvek bila i biće ogledalo naroda. Bez obzira na marketinške agencije, spin doktore i ostalo. Nije slučajno što sada ponovo imamo kralja Aleksandra, pošto smo ranije već imali dvojicu, ali iz drugih dinastija. Dakle, već smo imali predispozicije za ovako nešto. Kao što postoje nasledne bolesti kod čoveka, tako Jednostavno, čak ni u diktaturi ne može vlada apsolutno protiv svog naroda, primer je negraničena carska vlast u Rusiji koju je smenio sam Ruski narod. Uz malu pomoć spolja, ali ipak je narod imao glavnu ulogu. I posle Nikolaja II, nastavlja se tradicija ruskih careva, samo što je jedan bio Crveni car, a drugi i sada trenutno vlada manirom ruskih careva. Poenta posta - dok god narod trpi i guta sve što mu vlast servira, propblem je u samom narodu, jer mnoge stvari taj narod smatra prihvatljivim, što za druge narode ne bi bilo. A to je mešavina duboko ukorenjenih kulturnih stavova, verovanja i tradicije + nivo obrazovanja i svesti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1219 Napisano Septembar 14, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je dozvoljeno da auto ima pozadi nalepljenu oznaku države kojoj ne pripada? Često su vozači ponosni uvozom iz Švajcarske i Austrije pa ne skidaju CH ili A. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13222 Napisano Septembar 14, 2021 Ne silazi, 7489 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Aaa ja sam kupio baš u Swiss 3D nalepnicu CH, zastavicu i grb grada. Sve imam diskretno zalepljeno. Da se zna bre! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Septembar 14, 2021 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ууу, та мора да има и хомологацију!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano Septembar 14, 2021 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, rast said: Da li je dozvoljeno da auto ima pozadi nalepljenu oznaku države kojoj ne pripada? Često su vozači ponosni uvozom iz Švajcarske i Austrije pa ne skidaju CH ili A. Ajd mani se toga. Drz se teme. Jos ce neko sad da pita jel kapice za ventile moraju da budu samo crne plasticne i srebrne metalne. Cita ovo i ko treba i ko ne treba. Stigli smo-dokle smo stigli, prepisujuci i sto treba i ne treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Septembar 15, 2021 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan On 14.9.2021. at 9:19, Marko05 je napisao: Таксисти, превозници... добили субвенције за нова возила Nije u radnji bas kao sto je u izlogu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15074 Napisano Octobar 14, 2021 moto merkat °°, 4948 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Okacio u NC temi pa da i ovde podelim, dopis MUP-a o postupanju prilikom vrsenja teh. pregleda. Stav 16. e sad na cega misle montazno/demontazni, na sam kofer i njegovo kacenje ili i nosace kofera jer se nosaci kace sa par srafova kao i krovni nosac na autu pa mu to dodje isto, sto nije prepravka. Takodje kres bar nije ojacanje karoserije nego zastita koja cak moze da osteti karoseriju/ram. Na pravim kres barovima cevi nisu zavarene za svoje nosace nego upresovane i trpe jednu deformaciju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2673 Napisano Octobar 14, 2021 Drug član, 1524 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje koje se namece je i da li je i kuka za vucu, koja je atestirana i ima plocicu, ili kupimo originalnu skinutu sa nekog vozila, i montiramo je, montazno-demontazni uredjaj za prevoz prtljaga??? Nije prepravka, nije vareno u kucnoj izradi da bi se atestiralo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15074 Napisano Octobar 15, 2021 moto merkat °°, 4948 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kuka je uredjaj za spajanje vucnog i prikljucnog vozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7811 Napisano Octobar 15, 2021 -, 1763 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan A jel, kad padnes na tehnickom i prodje 3 dana, jel si obavezan da ides na isti tehnicki ili moze u neki drugi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 734 Napisano Octobar 15, 2021 Drug član, 1735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Možeš gde god hoćeš, uz da platiš ponovo punu cenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 15, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan nigde u zakonu ne pise da se mora skinuti, to je kao i lanci na tockovima npr, i da je sneg skinuces ih pre teh. jer ometaju rad.Znači može i sa lancima na tehnički jer ja mogu da ih vozim i celog leta, a u zakonu ne piše da ne može. Moramo se boriti nelogičnostima protiv nelogičnosti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2673 Napisano Octobar 15, 2021 Drug član, 1524 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @saxi @ser 3 radna dana ili 72 sata? Sta ako je petak? Vazi do ponedeljka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15074 Napisano Octobar 15, 2021 moto merkat °°, 4948 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @X8 Vračar sa lancima mozes doci DO tehnickog ali neces uci jer nisu ispunjeni uslovi, prljavo vozilo, pun gepek ... @MaxiS ako u petak ne prodjes zadnji rok je sreda, subota se ne racuna kao radni dan iako moze tehnicki da radi ako je subotu prijavio kao radnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6660 Napisano Octobar 15, 2021 Drug član, 1911 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, X8 Vračar je napisao: Znači može i sa lancima na tehnički jer ja mogu da ih vozim i celog leta, a u zakonu ne piše da ne može. Moramo se boriti nelogičnostima protiv nelogičnosti... Vecu ces stetu napraviti svom autu nego njima (drzavi) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15074 Napisano Novembar 14, 2021 moto merkat °°, 4948 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ostadoh duzan da prenesem odgovor nadleznih na pitanje dodatne opreme. Kres bar, maglenke - NE, moze samo ukoliko je vozilo tako izaslo iz salona i stavke navedene na racunu (ukoliko ne spadaju u standardnu opremu kao na GS ADV ...) . Trenutno vazeci pravilnik ne prepoznaje dodatnu opremu u smislu "okaci i prolazis" jasna im je problematika i kako bi trebalo da funkcionise ali je trenutno tako reseno, tacnije ceka da bude reseno. Trenutno MUP priznaje jedino uverenje o ispitivanju (atest) koje radi ABS ali je uslov saglasnost proizvodjaca sto npr Yamaha ne izdaje, ukoliko ABS ukine saglasnost (sto je u najavi) to je trenutno jedino resenje. Sto se tice nosaca bocnih kofera to prolazi zbog dopisa koji sam iznad okacio. Zakljucak: Ako Vas "puste" na teh. mozete se zahvaliti. Ako Vas ne puste nemojte se ljutiti. Na zalost tako je kako je i mi smo malobrojna grupa pa cemo morati cekati da se rese mnogobrojniji problemi, kocnica je usaglasavanje pravilnika sa EU propisima sa jedne strane (na koji se drzava obavezala) i realnog ekonomskog stanja koje sputava sprovodjenje istih. Tako je kako je 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3885 Napisano Februar 4, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 5020 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan NEMA VIŠE VARANJA NA TEHNIČKOM! Srbija odredila najnižu i najvišu cenu pregleda | Najnovije vesti - Srbija danas WWW.SRBIJADANAS.COM Najniža cena sa pdv-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara. . Najnovije vesti iz Srbije - Online vesti, novosti Srbija Danas. Za motocikle i mopede cena tehničkog pregleda sa pdv-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara Promenio Februar 4, 2022 član MOTOM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Februar 4, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan ah, ja pisao u "tehnički pregled - iskustva"... Kao što tamo rekoh, za te pare da tražiš da zapravo urade tehnički Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Februar 11, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan možda je bilo pitano, možda ne. @bdada na malom stromu my2022 su ubacili neku elektroniku pod sedište, nema više mesta kao na prethodnoj generaciji. Gde bih trebao da udenem prvu pomoć na tehničkom? U tank torbu? Da li je, po tvom mišljenju, potrebno skidati kutiju za alat koja je montirana između nosača bočnog kofera i motora? Tu sam mislio da ubacim nešto osnovnog alata i prvu pomoć inače, al ako moram da je skinem za tehnički... hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15074 Napisano Februar 11, 2022 moto merkat °°, 4948 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @nafetS posto su po dopisu dozvoljeni nosaci kofera tj montazno/demontazni sklopovi za prenos prtljaga a kutija za alat se nalazi u sklopu istog - moze. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 742 Napisano Mart 1, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, ja imam sad kad sam sve procitao jos nekih dilema. Naime blizi mi se uskoro kraj projekta sa RS125 pa me interesuje oko tehničkog pregleda par stvari. 1. Radio sam vizir kod Ivana blago zatamljen, jel treba da se brinem da neću proći tehnički ? 2. Planiram da stavim neke aftermarket migavce pa me interesuje da li se gleda homologacija na migavcima sobzirom da su takoreći bitna tehnička oprema vezana za signalizaciju ? Ove što planiram da kupim nemaju homologaciju, a original teško nalazim + da su u dobrom stanju još teže jer je model iz 1996-1997 god. 3. Da li treba na još nešto da obratim pažnju pošto sam bukvalno rasturio sve sem agregata i većinu stvari menjam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...