slobasuper9 2150 Napisano Januar 21, 2022 Drug član, 968 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan A meni A2 i B važe tipa 10 godina a za C i E mi datum na 5 godina. Šta onda,svakako je moram menjati za 5 godina ili je mogu koristiti 10 ako drugoj polovini 10 ne koristim za upravljanje vozilima C i E kategorije?Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Januar 21, 2022 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan U rubrici svake kategorije Vam piše do kad važi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Januar 21, 2022 Drug član, 1102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan A meni A2 i B važe tipa 10 godina a za C i E mi datum na 5 godina. Šta onda,svakako je moram menjati za 5 godina ili je mogu koristiti 10 ako drugoj polovini 10 ne koristim za upravljanje vozilima C i E kategorije?Послато са POCOPHONE F1 помоћу ТапатокаTako je.Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 180 Napisano Januar 22, 2022 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan On 1/21/2022 at 6:50 PM, viktor1986 said: Preuzeo sam vozacku dozvolu danas. Sve kategorije su mi produzene, vaze do 2032 . godine. To je to! Jel su tražili lekarsko, sveže? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Januar 22, 2022 (promenjeno) Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan do 65 godine mislim da ne, u slučaju da je sve ok bilo prethodno. Promenio Januar 22, 2022 član nafetS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
viktor1986 173 Napisano Januar 23, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd okolina Motocikl: Tomos 14M, Voge 500DSX Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Vojkan je napisao: Jel su tražili lekarsko, sveže? Ne. Lekarski pregled sam uradio pre 2 godine kada sam upisao moto skolu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3330 Napisano Januar 24, 2022 Drug član, 943 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan On 21.1.2022. at 18:50, viktor1986 je napisao: Preuzeo sam vozacku dozvolu danas. Sve kategorije su mi produzene, vaze do 2032 . godine. To je to! Da li si takse platio za upis nove kategorije, ili za izdavanje dozvole posle probne, jer nisu iste cene i šifre za uplatu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Januar 26, 2022 (promenjeno) Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje: Izvadio sam lekarsko uverenje u julu 2021. i upisao autoškolu, odvozao 10ak časova pa me je prekinula zima. Uverenje je navodno trajalo okvirno do Nove godine. Da li je potrebno da pre polaganja ponovo izvadim lekarsko uverenje? Promenio Januar 26, 2022 član blackmore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Januar 26, 2022 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Proverite u auto školi da se nešto nije menjalo, pre dve godine mu je važnost bila 6 meseci i moralo se vaditi novo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Januar 26, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti još jedne gluposti... Ako lekarski prođe 6 meseci, i dalje možeš da završavaš sa vožnjom / polaganjem, i položiš. Neće ti u Mupu izdati dozvolu dok ne izvadiš novo lekarsko, ne starije od 6 meseci. Deca položila 2021. god, pa znam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 810 Napisano Januar 26, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da, za autoskolu vazi godinu ali za podizanje dozvole ne sme biti starije od 6 meseci. Moja deca su skoro polozila za B, ja skoro polozio za A, jos mnogo njih znam koji su u poslednje dve godine polagali i niko nije uspeo da dobije dozvolu sa prvim lekarskim. Guzve su bile tolike da je od upisa do polaganja prolazilo najmanje 9 meseci. Promenio Januar 26, 2022 član salem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Januar 26, 2022 (promenjeno) Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Pa šta im znači lekarsko uverenje pri podizanju dozvole Takođe, ako se dobro sećam, za podizanje dozvole se nije ni tražilo lekarsko? Koji djavo... Meni ističe vozačka za B kategoriju na leto, tada bih otprilike i vadio novu i dopunio A kategorijom. Kakva je sad ovo nebuloza oko lekarskog... banana država... Promenio Januar 26, 2022 član blackmore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
viktor1986 173 Napisano Februar 3, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd okolina Motocikl: Tomos 14M, Voge 500DSX Prijavi odgovor kao problematičan On 24.1.2022. at 15:49, Atorn je napisao: Da li si takse platio za upis nove kategorije, ili za izdavanje dozvole posle probne, jer nisu iste cene i šifre za uplatu? Isao sam na salter amss i tu sam rekao da mi je probna vozacka istekla i da treba da mi se upise nova kategorija u postojecu vozacku dozvolu koju imam od ranije. Dali su mi otkucanu uplatnicu sa cifrom od oko 1700dinara i utisao na salter banke i tu uplatio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1222 Napisano Februar 3, 2022 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Preuzeo vozacku dozvolu pre neki dan. Sve kategorije produzene i vaze do 2032. godine. Nisu trazili lekarsko uverenje. Placena taksa od 1680 dinara za upis u postojecu dozvolu. Simpaticno mi bilo kad je sluzbenica donela moje papire sa polaganja za B kategoriju od pre 30 godina i kad sam video svoju sliku. Mlad, lud i apsolutno svorc....., a i bilo je vise kose na glavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Februar 3, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Kadezi je napisao: a i bilo je vise kose na glavi Haha, nisi jedini ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Februar 3, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Kadezi je napisao: Preuzeo vozacku dozvolu pre neki dan. Sve kategorije produzene i vaze do 2032. godine. Nisu trazili lekarsko uverenje. Placena taksa od 1680 dinara za upis u postojecu dozvolu. Simpaticno mi bilo kad je sluzbenica donela moje papire sa polaganja za B kategoriju od pre 30 godina i kad sam video svoju sliku. Mlad, lud i apsolutno svorc....., a i bilo je vise kose na glavi. Znaci ispade da si mogao sa prethodnim lekarskim od upisa u autoskolu da zavrsis? Ja isto imam kao @blackmoresituaciju, isteci ce mi lekarsko sa upisa, a necu stici da polozim, jerbo me zima presekla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1222 Napisano Februar 3, 2022 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @djpesic i ja sam se plašio tog scenarija pošto sam pred zimu upisao autoškolu. Čak su mi i rekli da imam na umu da neću stići na polaganje sa važećim lekarskim pošto Milicija pravi pauzu do marta, pa sam se pomirio sa tim. Medjutim, odvozah časove po zimi ekspresno, položih testove i reko', to je to, do proleća. Kad ono super iznenadjenje, zovu me da izadjem na polaganje. Tako da sam i to uspeo da završim. Mada tad nisam imao pojma da postoji probna dozvola za matore drtine, ali kad Nikola Simić može da bude mladji referent onda mogu i ja da nosam probnu dozvolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Februar 3, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Kadezi je napisao: @djpesic i ja sam se plašio tog scenarija pošto sam pred zimu upisao autoškolu. Čak su mi i rekli da imam na umu da neću stići na polaganje sa važećim lekarskim pošto Milicija pravi pauzu do marta, pa sam se pomirio sa tim. Medjutim, odvozah časove po zimi ekspresno, položih testove i reko', to je to, do proleća. Kad ono super iznenadjenje, zovu me da izadjem na polaganje. Tako da sam i to uspeo da završim. Mada tad nisam imao pojma da postoji probna dozvola za matore drtine, ali kad Nikola Simić može da bude mladji referent onda mogu i ja da nosam probnu dozvolu. Znaci, nakon polaganja si predao u MUP to zadnje lekarsko iz autoskole? Da probam i ja tako da ustedim vremena i novca. Sa prvog lekarskog pregleda u medicina rada na nbgd me vratili za dioptriju, ja odem kod opticara, isapde 0.25 razlika. Ja se posle vratim tamo, posle zamene stakala, i opet nisam video nista onu njihovu raspalu retardiranu zutu tablu, koja je sva muljava i pegava, nego malo sam zazmirio ocima da uhvatim fokus i prosao sam ih, daleko im lepa kuca. Vise me nece videti tamo. Ima privatnika koliko hoces, a kosta isto. Promenio Februar 3, 2022 član djpesic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1222 Napisano Februar 3, 2022 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, djpesic je napisao: Znaci, nakon polaganja si predao u MUP to zadnje lekarsko iz autoskole? Upravo tako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4539 Napisano Februar 3, 2022 Drug član, 1164 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad sam bila 02.08.2021. da se upišem u auto školu rekli su mi da hvatam zadnji voz. 18.08.2021. sam položila testove (nisam imala časove) 27.08.2021. prvi čas vožnje 26.09.2021. zadnji čas vožnje 18.10.2021. položila vožnju (nedelju dana pre sam trebala da izađem, ali su odložili zbog kiše) Prošla sve sa jednim lekarskim, donela sam ga u auto školu kad sam išla da polažem testove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Februar 3, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Alexandra995 je napisao: Ja kad sam bila 02.08.2021. da se upišem u auto školu rekli su mi da hvatam zadnji voz. 18.08.2021. sam položila testove (nisam imala časove) 27.08.2021. prvi čas vožnje 26.09.2021. zadnji čas vožnje 18.10.2021. položila vožnju (nedelju dana pre sam trebala da izađem, ali su odložili zbog kiše) Prošla sve sa jednim lekarskim, donela sam ga u auto školu kad sam išla da polažem testove. Ti si imala srece Ja sa stigao 10 casova od 20 da odvozam, i onda je previse zahladilo. Generalno je moglo poneki dan u januaru, bilo je toplih, ali cenim da je bolje da sacekam prolece, pa da imam kontinuitet u voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4539 Napisano Februar 3, 2022 Drug član, 1164 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, djpesic je napisao: Ti si imala srece Ja sa stigao 10 casova od 20 da odvozam, i onda je previse zahladilo. Generalno je moglo poneki dan u januaru, bilo je toplih, ali cenim da je bolje da sacekam prolece, pa da imam kontinuitet u voznji. Pa ja verujem kroz mesec dana da će moći da se vozi. Evo sledeće nedelje kod nas najavljuju 10-13 stepeni, već ganjam supruga da mi vrati akumulator da se provozam neki krug, kriziram.. Nisam sigurna, ali mislim da ti lekarsko važi 6 meseci za auto školu, tako je bilo kad sam ja polagala, sad ne znam kako sup prihvata, mislim da su već pisali o tome ovde u temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 84 Napisano Februar 3, 2022 U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan 6 meseci vazi jos uvek 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SriverFX 22 Napisano Februar 6, 2022 U prolazu, 41 postova Lokacija: Serbia Motocikl: BMW 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze nekako da se izradi ovaj suludi zakon, na primer polozis u Crnoj Gori ili Bosni (ne znam da li i kod njih vazi ista glupost) pa da vozis sa stranom dozvolom? Da vozim probnu dozvolu 2 godine nakon 15 godina iskustva sa B kategorijom je krajnje ponizavajuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2589 Napisano Februar 6, 2022 Drug član, 1289 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Može ako živiš, odnosno privremeno boraviš u Crnoj Gori ili Bosni, što je neophodno prijaviti u MUP-u. Čak i da je to slučaj - upravljanje motornim vozilom koristeći stranu vozačku dozvolu je dozvoljeno samo u toku 12 meseci nakon ulaska u Republiku Srbiju, a u toku tog stalnog ili privremenog boravka u inostranstvu. Ili kraće - neće baš da može. Uostalom, zar i CG i BiH ne izdaju probne dozvole? I šta je to tačno ponižavajuće u vezi probne dozvole? EDIT: Aha, poniženje se odnosi na iskustvo sa B kategorijom. Pa vidi ovako - ako će ti biti lakše, to iskusto ti znači toliko malo, da možeš da smatraš da ti ne znači gotovo ništa u moto svetu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...