Jump to content

Moto Zajednica

viktor1986

Članovi
  • Broj tema i poruka

    115
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu viktor1986

  • Rođendan 13.03.1986.

Contact Methods

  • Website URL
    https://tomosklubsrbija.rs/forum/

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd okolina
  • Motocikl
    Tomos 14M, Voge 500DSX

Poslednji posetioci profila

590 profile views

viktor1986's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

168

Reputacija u zajednici

  1. Imam blic pitanje. Novajlija sam u svetu vecih motocikala pa me zanima jedna stvar. Motocikl je na centralnom stenderu, pritisnem kvacilo i ubacim u prvu brzinu. Jel normalno da se zadnji tocak okrece i da brzinomer pokazuje 8km/h? Potrebna je odredjena sila da bi se tocak zaustavio nogom( ili rukom) ali kada se zaustavi onda treba manja sila da bi se idrzalo da se ne okrece. Inace, kada se motor spusti na tockove, sa pritisnutim kvacilom, i u prvoj brzini, ne krece napred, krece napred tek kada se pusta kvacilo.
  2. Probao sam ovo sto si napisao. Lakat je zasticen, nit je gore niti dole stitnik, bas pokriva lakat kako treba.
  3. Prosle godine sam kupio Voge 500dsx touring motor(pre toga vozio samo Tomos 14-15) a spletom okolnosti prvu moto jaknu kupujem tek sada pa mi zato treba mala povoc i savet. Otisao sam juce do Rume(DD moto) i kupio Richa infinity 2 adventure moto jaknu u L velicini(ja sam oko 185cm i oko 83kg). Ono sto me brine je polozaj stitnika za lakat. Naime, kako biti siguran da stitnici za lakat stoje na pravom mestu? Da li treba saviti lakat i onda probati sa pipanjem da li su na pravom mestu ili se to radi kada je ruka ispruzena? Zasto ovo pitam...Pa zato sto stitnik veoma labavo stoji i seta dosta oko lakta, ne stoji uz njega. Stegao sam maksimalno sa cicak trakom zatezace na dva mesta ali je labavo. Kada su mi ruke ispruzene i spustene skroz dole, naslonim se ledjima na orman, stitnici su na pravom mestu ali kada se sa strane rukom i ramenom prislonim na orman onda osetim da se stitnik pomera oko lakta, nekad mi deo lakta udara u orman skroz a sa drugom rukom opipam da se stitnik zarotirao malo. Takodje, seo sam danas na moj motor da isprobam duzinu jakne i vidim da je mrvicu duza, odokativno jedno 2cm jer hoce dole da se preklopi kod nogu dok pozadi dodiruje sediste a mogu i mrvicu da je ubacim ispod zadnjice. Inace, ovako na meni dobro stoji, blago osetim napred kod stomaka da cvrsce stoji a inace sam samo u majici. Vidim na sajtu da nemaju manji broj da probam. Savet?
  4. Update Predjeno ukupno 4085km bez problema. Potrosnja varira od stila stila voznje ali ne prelazi 4.1L kako god ga vozim . U rasponu je od 3.6L do 4.1L a najcesce bude oko 3.8L. I dalje smatram da su dodatna prednja svetla neophodna. Vracao sam se kuci sa moto skupa u Topoli i ukljucio navigaciju. Na navigaciji vidim krivinu levo a ispred sebe je ne vidim iako je dugo svetlo bilo ukljuceno. Moracu da dignem malo svetlo gore jer sam video da postoji neki srafcic za podesavanje visine snopa pa da probam. Generalno izbegavam da vozim nocu upravo zbog slabog svetla.
  5. Uglavnom gradska i medjugradska voznja. Sprej za podmazivanje mi i dalje traje ali sprej za ciscenje ne. Pokusacu da smanjim prskanje kada budem cistio.
  6. Koristim Ipone set za ciscenje i podmazivanje lanca. Sa jednom bocom od 750ml ja imam samo dva puta da ocistim lanac, probacu da to svedem na tri ciscenja. Sprej za podmazivanje i dalje imam , vec jedno 6 puta sam podmazivao. Nakon voznje bude mrvicu umazana felna. Ako budem prolazio pored MOL-a potrazicu sprejeve za ciscenje, ovaj Ipone je 1700din 750ml.
  7. U subotu uvece sam se vratio sa moto skupa koji se odrzao u mestu Pivnice. Ne svidja mi se kratko svetlo(led), za mene je to preslabo te bi svako ko ima ovaj motor trebao da ugradi dodatna svetla. Naime, vozite se u vasoj traci i po sirini trake on osvetli put ali ne baca puno napred, imate osecaj kao da osvetli samo 1metar i to je to. Dugo svetlo je druga prica, osvetli put ali ne smem sa njim da vozim jer bi me vozaci iz suprotnog smera psovali i ablendovali. Koliko sam primetio ne postoji klasicna sijalica vec samo dioda. Do sada predjeno 3100km.
  8. Da li si kupio kacigu ili ne? Ja sam pre par dana kupio N80-8. Generalno je ok kaciga, mislim da mogu ceo dan da je nosim na glavi. Platio 210evra(neka odvratna siva bez grafike) a ocenio bih je 3/5. Malo se nerviram sa mehanizmom za vracanje suncanog vizira kada mi je kaciga na glavi, da li se nisam jos navikao ili nemam osecaj gde je. Cuje se vetar ali je ok, mozda bi se situacija poboljsala da sam uzeo manji broj( nije bilo nijedne u S velicini). Generalno mislim da je ok kaciga. S'obzirom da ti odgovara Nolan po obliku glave, probaj jos i šark d-skwal, Caberg Avalon X, ls2 chalenger, šubert...
  9. Danas je kupljen kappa kofer i uspesno montiran. Cena je bila 17500din ako se ne varam.Hvala puno prodavcu iz garage moto na montazi. Sa motociklom sam presao 2100km, nemam nikakvih problema. Oseti se malo vibracija kada se stisne gas ali nista strasno. Zadovoljan sam za sada.
  10. U grckoj je koliko vidim 6000e. Nisam pratio oglase, ne znam da li je pojeftinio kod nas.
  11. Ko to donosi iz louis-a? moze ovde javno ili u privatnoj poruci
  12. Ne znam onda kako uopste opstaju ove nase prodavnice sa tom politikom cena. Ne valja im to. Kakva bi bila situacija sa carinom? Recimo da odem kolima do Beca i da kupim kacigu i jos ponesto od odece, da li se trazi povracaj pdv-a u austriji ili madjarskoj? Ako neko ima iskustva neka napise.
  13. Treba da kupim novu kacigu pa gledam cene i uporedjujem. Na louis sajtu shark spartan rs(BLANK SP BLACK/BRONZE) kaciga na popustu je 259evra sa pdv-om a kod nas, u barellu, Shark kaciga Spartan RS crna mat na popustu kosta 42900dinara(363evra).To je razlika od 104evra! Otkud tolika razlika u ceni i zasto i kod nas nije priblizno ista cena??? Razumeo bih da je razlika 10-20evra ali 104evra... Da li se nasi prodavci ugradjuju puno ili...? Ovo sam naveo samo kao primer, kod nekih kaciga je razlika mnogo veca a kod nekih manja.
  14. Probacu to sa ispravljanjem motora sa copavca pa javljam. Korisnicko uputstvo nisam dobio, trazio sam od njih prilikom preuzimanja vozila ali kazu da nemaju, imaju samo fajl koji mogu da mi posalju pa da sam stampam. Nasao sam taj fajl na internetu ali je necuveno da kupac novog motocikla ne dobije odstampano uputvstvo za isto prilikom preuzimanja, bilo to na srpskom ili engleskom. Kad bilje razmislim, moralo bi da bude na srpskom ali im licno ne bih zamerio i da fobijem na engleskom. Verujem da ATV Nautika cita ovo i da ce ovo biti opomena da se uozbilje ako planiraju da pridobiju nove kupce a i da zadrze stare. Pitao sam ih za tablu da li je normalno tako da se mrda, nisam im rekao da to fiksiraju, oni su na kraju da kazem fiksirali. Mislim da se to drzi na 6 srafova i da su ostavili gumice samo na sredisnjim srafovima( po horizontu sredisnji) jer ima tri reda a u girnjem i donjem redu su ako se ne varam skinuli. Za auto cekam oko 2-3 dana, zato mi nije bilo normalno da vekam 7 dana za motor. Nije problem kada znam koliko se ceka, znacu za sledeci put.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja