Jump to content

Moto Zajednica

zika56

BJB Vitez
 • Broj tema i poruka

  2392
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

7575 Excelent

2 Pratilaca

O članu zika56

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Niš / Donji Adrovac (Aleksinac)
 • Interests
  Vazduhoplovni sportovi (padobranstvo, paraglajding, .... ), fotografija, motori, elektronika, .....
 • Motocikl
  BMW R1100GS (1997.)

Poslednji posetioci profila

10827 profile views
 1. Klasične (i to jednobojne) pantalone su 4.400 din (kupio sam jedne pre šest meseci), a moto su i dalje valjda 8.700.
 2. Pozdrav za omladinca (u odnosu na neke).
 3. Šta ti bre smetaju padobranci!?
 4. Kolega, lepa tura! Volim da vozim planinskim putevima i ove godine mi je u planu ovakva jedna vožnja ovim predelima. Jedina zamerka na putopis bi bila što nema detalja o putevima kojima ste prošli da bi ste stigli negde, da bi neko mogao da po novi tu turu. Recimo napisao si da ste išli preko Golije i da ste se na vrhu zadržali, a nigde kojim putem ste prošli preko Golije. Isto tako si naveo da ste se preko Tare vozolo starim (zatvorenim) putem, pa si mogao da navedeš gde se taj put odvaja, ... Ili kojim putem ste išli od Drvengrada do Bajine Bašte
 5. Lepo si rekao da ulje ne treba da pocrni, ali je problem u tome da kod motora koji koriste benzin (ili naftu) ulje mora da pocrni (ukoliko ispravno obavlja svoju funkciju), jer su produkti sagorevanja takvi da ostavljaju "talog" na zidovima cilindara, deo gasova prodre i do ulja, .... Ja sam prthodno vozio Transalp i dok sam ga vozio na benzin, ulje je normalno vrlo brzo menjalo boju (potamnelo), a kada sam ugradio plin, ulje je ostajalo skoro nepromenjeno (po boji). A isti motor i isto ulje.
 6. Koliko sam ja do sada shvatio ulja na bazi Estra su dobri rastvarači i na taj način spiraju naslage sa delova motora i prilikom izlivanja starog ulja odlazi i prljavština. Ja koristim Silkolene i priikom otvaranja poklopaca glava (radi kontrole ventila) unutrašnjost je potpuno čista i nema apsoolutno nikakvih naslaga (motor sada ima 98.800 pređenih kolometara). Meni je jedino malo ružnjikavo što mi ulje ubrzo nakon zamene dobije tamnu boju (kao da je prešlo ko zna koliko kilometara) i nakon izlivanja je skoro potpuno crno.
 7. Čast mi je da poznajem gospodina Svetu, a krivo mi što sa njim nikada nisam imao prilike da putujem.
 8. Ja ću da prodam motor i nigde više neću da idem, jer Sveta mnogo bolje to opiše nego što bih ja video uživo. Pa što da se trošim onda bez veze?
 9. Imam ENTER pantalone (u zelenoj boji) i dobre su to pantalone za svakodnevnu upotrebu (ja ih nosim i na motoru leti), ali to ni po čemu nisu moto pantalone i moraš da budeš svestan da ćeš u slučaju pada verovatno da se oljuštiš propisno. Protektori će da zaštite delimično kolena, ali ostalo (kukovi, dupence, .....) A ta dvojica kolega koji su pali i nisu se odrali verovatno nisu "pali kako treba".
 10. Izvini, znam da je nešto rađeno ali ne znam šta bi na kraju. Teško mogu da zapamtim sve (bude toga dosta tokom sezone).
 11. zika56

  Mišljenje o kacigi

  Iskreno, deluje mi kao igračka (a verovatno to i jeste). Ja nisam baš neko ko stalno koristi ful opremu, pa često provozam motor i u šortsu i majci i u sandalama, ali apsolutno nikada ne sedam na motor bez kvalitetne kacige (koristim SHOEI) i bez rukavica, čak i kada treba da prevezem samo pedesetak metara. Kaciga mi do sada najmenje četiri puta spasila život i poštujem to i ne izazivam sudbinu. Po meni bi trebalo da zaobiđeš ovu kacigu (i slične njoj) i da uzmeš kacigu sa imenom i homologacijom.
 12. Motor je lep i u zdravlje da te dobro služi. A veliki mu je plus što je na njemu i regler koji sam ja napravio.
 13. zika56

  Svi modeli: Akumulator

  Ukolko se vozilo koristi svakodnevno nema nikakvog razloga da se akumulator stalno drži na punjaču i on bi morao normalno da funkcioniše u svim uslovima i pr bilo kojoj temperaturi (pod uslovom da je punjenje na vozilu ispravno). Ja sam se sinoć čuo sa ovlašćenim serviserom i on mi je rekao da napunim akumulator na 14,8V (prethodno punjen na 14,4)i i da ga onda ostavim tokom noći da odstoji. Punjenje od 14,4 do 14,8 volti trajalo svega par sekundi (što nikako nije dobro), a napon je jutros bio 12,5 V (a trebalo bi da bude oko 12,7-12,8V). Najverovatnije je ovde u pitanju da u jednoj osd ćelija dolazi do samopražnjenja iz nekog razloga i da to dovodi do pada napona i nemogućnosti da motor normalno "zavergla". Problem je u tome što ja sada taj akumulator treba da odnesem u Niš (radi jednodnevnog ispitivanja), a da zatim čekam nekoliko dana da nov akumlator stigne iz centralnog skladišta). A meni motor treba svakodnevno.
 14. zika56

  Svi modeli: Akumulator

  Ja sam nakon kupovine akumulatora išao u ovlašćeni servis da pitam za ove kontrole na 6, 12 i 18 meseci i rečeno mi je da se to više ne radi. A što se nepriznavanja garancije tiče, gotovo uvek servis može da nađe neku mogućnost da te otkači. Jedino upornost može da dovede do rezultata.
 15. zika56

  Svi modeli: Akumulator

  Manje od 10 meseci. Izgleda da sam naleteo na letnji model.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja