Jump to content

Moto Zajednica

zika56

BJB Vitez
 • Broj tema i poruka

  1764
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

5655 Excelent

O članu zika56

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan 03.04.1956.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Niš / Donji Adrovac (Aleksinac)
 • Interests
  Vazduhoplovni sportovi (padobranstvo, paraglajding, .... ), fotografija, motori, pčelarstvo, elektronika, .....
 • Motocikl
  BMW R1100GS (za matorci)

Poslednji posetioci profila

9185 profile views
 1. zika56

  1150 ili 1200 gs

  Na 5.000 ide 150kmh (a najbolji obrtni moment mu je na 5.250), max snaga na 6.750, crveno na 7.500. Prema tome zaista neverovatno da motoru "ne prija" vožnja na obrtajima gde još nije ni dostigao max. obrtni moment.
 2. zika56

  TNG u Silver Wing 600 ili motocikl

  Ja sam na svoj Transalp 600 još odavno ugradio plin (ima tema na forumu o tome) i ije bilo nikakvih gubitaka u performansama, naprotiv, u nižim i u srednjim obrtajima je motor bolje potezao. Potrošnja za oko 15% veća nego sa benzinom. Nikada nikakav problem nisam imao (motor vozim i zimi na debelom minusu). I sadašnji vlasnik ga isto koristi na plin. A inače su performanse bitna stavka uglavnom za one koji voze R motore, dok kod običnih smrtnika (na enduru, skuteru, nejkidu, krstarici, ...) to ne igra neku bitnu ulogu.
 3. zika56

  Kamp oprema i prtljag za visednevno putovanje motorom

  Sreća pa su mi daleko, inače bih prolazio kao ti. Ja bio jednom i potrošio sve do zadnju paru (uzajmio od drugara za gorivo do Niša).
 4. zika56

  1150 ili 1200 gs

  Takođe iz iskustva: GS 1100 autoputem lagodno može da se vozi 150-160km/h (a može bez problema konstantno i 180, ali tada je potrošnja ...). Svoj motor bar jednom nedeljno poteram sa 200 km/h na dužini od par kilometara (na delu autoputa gde sigurno nema policije i gde je saobraćaj redak). Ni pri toj brzini nema vibracija ili bilo kakvih teškoća ili nelagodnosti.
 5. zika56

  Udes Novi Sad

  Već je kasno da sve bude u redu, jer kolega leži a kaciga je podalje od njega. Očigledno da je teža povreda u pitanju i nadam se da će kolega da se izvuče. Po zaustavljenim vozilima izgleda da je prvo vozilo ukočilo iz nekog rzloga, vozilo iza njega je verovatno već naglo kočilo, a kolega nije uspeo da isprati situaciju i ukoči (ili ih obiđe). Ne bih rekao da je brzina bila velika nego je kolega ili bio preblizu, ili je za trenutak pogledao levo ili desno.
 6. zika56

  Obicna H7 Sijalica vs Osram Night Braker,iskustva?

  Mislim da je prošlo vreme klasičnih sijalica (sa vlaknima) i da ih ubrzano istiskuju LED sijalice. Već sada za pristupačnu cenu mogu da se nabave LED sijalice koje daju višestruko više osvetljaja (sa preko 12000 lumena) a sa istom potrošnjom struje. Takođe im je i vek trajanja neuporedivo duži. Jedino treba birati one sa temperaturom boje od 4000 do 5000K, jer one sa višom temperaturom (plave), smataju drugima i lošije su pri magli i kiši, a i saobraćajni znaci pored puta blješte i smetaju.
 7. zika56

  1150 ili 1200 gs

  Ja sam od početka pa do kraja osamdesetih godina vozio Triumph Thunderbird 650 i gde god sam se sa njim zaustavio on je ostavio potpis ispod sebe. A bez obzira na to bio mi drag motor i voleo bih i sad da ga imam.
 8. zika56

  1150 ili 1200 gs

  Sveto, nema potrebe za dodatnom edukaciom, jer oni koji su izabrali BMW su dokazali da su obrazovani.
 9. zika56

  1150 ili 1200 gs

  Kad već spomenu. Meni upravo 1100GS najbolji jer nemam mogućnosti (para) da adekvatno održavam nešto novije i komplikovanje, ovo što imam mogu da krpim i održavam sam.
 10. zika56

  Cizme tcx SMECE KAKVOG NEMA

  Ovo uopšte nije kako valja. Kao sa "gumarabiku" da ga lepili? Ja uvek gledam neke čizme koje su šivene.
 11. zika56

  Honda Varadero 125

  Može, ali Varadero 1000. Četvorotaktni motor od 125 kubika postiže brzo svoj limit i da bi se "ubrzao" bili bi potrebni ozbiljni (i skupi) zahvati, a što bi na kraju uglavnom smanjilo pouzdanost i vek agregata, a ne bi se dobilo ništa značajno. Uvek je isplativije kupiti nešto što već ima veću snagu nego "budžiti" nešto što je tako napravljeno. A ukoliko je u pitanju to što ti godine ne dozvoljavaju jači motor, onda sačekaj da ispuniš uslove za nešto brže.
 12. zika56

  Cizme tcx SMECE KAKVOG NEMA

  A ja se baš napalio da uzmem neke TCX čizme jer ni jednu lošu recenziju (do sada) nisam pročitao za taj brend. Sada sam u situaciji da se razmišljam.
 13. zika56

  BJB logo, stiker...

 14. zika56

  Problem sa izborom obuće za motor

  Gepard već odavno smanjuje obim proizvodnje i prodaje i zatvara poslovnice u drugim gradovima. Zaista su imali izvanredan kvalitet obuće (bilo koje vrste) i greota je da toga više nema.
 15. zika56

  BMW R1100 GS

  Ajde da ne cepidlačimo (i taj Buonaroti je nešto muvario okolo u to doba i nikad se ne zna ....)
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja