Jump to content

Moto Zajednica

zika56

Članovi
  • Broj tema i poruka

    3475
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

7 Pratilaca

O članu zika56

  • Rođendan 03.04.1956.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Niš / Donji Adrovac
  • Interests
    Vazduhoplovni sportovi (padobranstvo, paraglajding, .... ), elektronika, motori, fotografija, .....
  • Motocikl
    BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Poslednji posetioci profila

15362 profile views

zika56's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

15,3k

Reputacija u zajednici

  1. Ja koristim na mom motoru sijalice Bevinse V35, LED H7 (jednu za reflektor dugog svetla, jednu za sočivo kratkog svetla). Uglovi i linije pravilni, nema rasipanja, na tehničkom prošao bez problema. Međutim ne verujem da je njihova upotreba legalna svuda. Verujem da je Osram napravio dobru sijalicu, ali nisam imao prilike da je isprobam. Inače je moje iskustvo da LED sijalice u sočivu uglavnom imaju dobru "geometriju", međutim kod reflektora nekontrolisano rasipaju.
  2. Ovaj lepak već godinama koristim svakodnevno (pre svega kod zatvaranja-"hermetizacije" reglera), trošim bar dva-tri kompleta nedeljno i stvarno je dobar. Na višoj temperaturi hoće da popusti i nakon par godina postane krt.
  3. Ja pre par dana imao isti problem na motoru (odlepila se sva četiri magneta na anlaseru). Problem je bio što su se magneti izoomerali u krug, a teško je bilo da se utvrdi njihova prethodna pozicija. Na jednom delu tela statora ostao deo lepka, pa upoređujući sa ostacima lepka na magnetu napravim redosled magneta i zalepi ih tekućim metalom. Sve lepo sklopim, namontiram anlaser, a on se okreće u suprotnom smeru! Ponovno rasklapanje, grejanje tela statora (da bih odlepio magnete), a onda upotrebio kompas radi određivanja redosleda i pozicije magneta. Nemam više tekućeg metala (a nedelja je i nemam gde da kupim), pa upotrebim onaj obični (jedno komponenti) kineski "super lepak". Namontiram i evo već tri dana sve radi kao sat. Juče pričam sa jednim autoelektričarem i kažem mu čime sam lepio i da nameravam da sve dodatno zalijem tečnim metalom, a on mi kaže da nema potrebe i da on već godinama magnete lepi ovim "super lepkom" i da nikada nije bilo problema.
  4. Ja sam se dvoumio između Next2 i Meridian i uzeo Meridian zbog dosta niže cene.
  5. Ja se odlučio da isprobam Dunlop Meridian. Stigle mi pre nekoliko dana, još ih nisam montirao. Do sada uglavnom koristio Metzeler Tourance, par puta Mišelin Anakke, jednom Conti Trail Attack i sada mi na motoru Mitas Terra Force.
  6. Lepo druženje sa pozitivnim ljudima, predivan predeo i odlični snimci.
  7. Ne preslišavam te, nego mi "bode oči" kad neko sažaljeva debila koji je mogao da pobije ljude. Ja sam za to da svako snosi odgovornost za ono što učini (imao on "leđa" ili nemao). A po tvome ispada da ovog treba amnestirati jer nema "leđa".
  8. Vidiš, ako me neki debil (ne dao Bog), ubije na putu, ja neću da budem manje mrtav ukoliko taj nema "leđa" i najebe, u odnosu na to ako me ubije neko ko ima "leđa". Naravno da svi koji predstavljaju opasnost treba podjednako da najebu, ali je greška da tražimo opravdanje za one koji najebu jer nemaju "leđa", nego treba da se trudimo da svako ispašta za ono što je učinio.
  9. Čekaj bre prijatelju: Ovaj umalo nije pobio ljude i tebi smeta što taj nema "leđa" i što će zbog toga da najebe?!
  10. Па јел сматраш да je то што нема "леђа" позитивно, или негативно?
  11. Jel ti ovaj deluje kao jadnik?
  12. Ja sam to radio naftom (nakvasim žice desetak minuta ranije) i mekom žicom za suđe istrljam.
  13. Pa nije samo mitologija. Bilo je uvek kvarova, ali su motori bili prostiji i za održavanje i za popravku, pa je i manje stručan mogao da odradi osnovne stvari i da na terenu otkloni većinu kvarova i da nastavi put (barem do najbližeg naseljenog mesta).
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja