Jump to content

Moto Zajednica

zika56

BJB Vitez
 • Broj tema i poruka

  2970
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

10399 Excelent

3 Pratilaca

O članu zika56

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Niš / Donji Adrovac (Aleksinac)
 • Interests
  Vazduhoplovni sportovi (padobranstvo, paraglajding, .... ), elektronika, motori, fotografija, .....
 • Motocikl
  BMW R1100GS (1997.)

Poslednji posetioci profila

12748 profile views
 1. Dobro ulje služi (pored ostalog), da sa delova mašine skida naslage nastale sagorevanjem i da ih održava čistim, a samim tim ulje postaje tamno. To je posebno izraženo kod estarskih ulja. A postoji i mogućnost da nisi baš potpuno ispustio staro ulje.
 2. Kolega, očigledno je da si sa elektro tehnikom prilično "tanak" (recimo ne razlikuješ pojmove "struja" i "napon"), a većina ovoga što si napisao nema blage veze sa stvarnim stanjem.
 3. Video si istu onu belu liniju sa puta u "negativu". Pokušaj da gledaš u neki svetao predmet i onda zatvori oči i videćeš taj predmet kao crn (i suprotno). Ti si gledao u belu liniju, a kada si pogled usmerio naviše (prema mraku) ta linija je ostala u oku memorisana, ali u crnoj boji.
 4. Hajde da pokušam da napišem nešto pametno (iz moje perspektive). Vožnja motora (kao uostalom i bilo koja druga aktivnost) nosi sa sobom određeni rizik koji mi prihvatamo (ukoliko želimo time da se bavimo). Kod svakog pojedinca je prag tolerancije prema riziku različit (što nikako ne znači da je neko u pravu, a neki drugi nije u pravu jer ima drugačiji kriterijum prema riziku). Ja UVEK koristim kacigu i rukavice, uglavnom i jaknu, a povremeno i čizme i pantalone (bez protektora). Sasvim je logično da bi bio najbezbedniji da na sebi uvek imam ful opremu, ali mi ni na kra
 5. Na kraće (do dvadesetak kilometara) rukavice i kacigu. Do stotinak kilometara ide i kožna jakna, za duže ture (naročito van Srbije) idu i čizme i kožne pantalone. U kožnoj odeći se manje znojim nego u tekstilnoj (plastičnoj) opremi.
 6. Sve odrađeno prijateljski (privatno) i preduzete neophodne (alternativne) metode lečenja (bez gipsa).
 7. Tri dan nakon udesa počela da mi otiče desna noga (podkolenica i skočni zglob) i sve je to dobili tamno plavu (skoro crnu) boju. Dan kasnije se otok i modrice pojavile i na levom skočnom zglobu. Danas odem motorom u Niš da "prekontrolišem" stanje kod nekih drugara (dr.) i ispade da je u pitanju distorzija oba skočna zgloba (levi lošije prošao) i da je naprsla desna podkolenica (na petnaestak santimetra iznad skočnog zgloba).
 8. Nasmeja me (zbog ovog upoređenja sa Grunfom). Ovo iz razloga što isto takvo poređenje imaju i mnogi moji drugari (a sa kojima se družim već 30-40-50+ godina).
 9. Kolega, vrlo je moguće da je tvoje zapažanje tačno, ali je isto tako bitno iz koje "perspektive" dolazimo do zaključka o nečemu. Meni je motor osnovno (i jedino) prevozno sredstvo (već duže od decenije nemam auto), vozim svakodnevno i u svim uslovima (noć, kiša, sneg, mraz, oluja, ....). Takođe vozim i po gradskoj gužvi, provezem i duže destinacije, ali najčešće to bude u ruralnim sredinama gde je poznavanje propisa (i njihovo poštovanje) misaona imenica, i gde je sasvim normalna i svakodnevna pojava da vas negde pojuri pas (ili da vam ispred motora izađe krmača, ovca, krava, .....
 10. Nije problem koliko kilometara motor može da izdrži, nego koliko sati dnevno ti možeš na njemu da izdržiš.
 11. Već više puta sam komentarisao kakva opasnost može da bude kada vozilo ispred vas naglo ukoči (a da pri tome ne postoji neki vidljiv razlog), a posebno u situacijama kada smo primorani da istovremeno moramo da obratimo pažnju na druga vozila, na pešake, retrovizor, ... I eto, ja juče potvrdio te svoje komentare na očigledan način. Na nizbrdici na samom ulazu u Donji Adrovac uočavam auto koji se kreće sporednim putem (a koji se sa desne strane pod oštrim uglom uključuje na glavni put kojim ja dolazim). Vidim da vozač uopšte ne gleda ima li koga sa leve strane pa mi bude jasno
 12. zika56

  BMW R1100RT

  Moja je iza mene 41 godinu. Doduše trenutno je na rehabilitaciji nakon povratka iz Trebinja. Prekjuče joj skinuli gips(ovi).
 13. Regler nema nikakve veze sa verglanjem. Za to je zadužen akumulator. Regler služi da tokom vožnje održava akumulator u napunjenom stanju i da obezbedi napajanje potrošača potrebnim naponom.
 14. Šta znači "TF"? Tera Force ili Toring Force?
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja