vucko23 1915 Napisano Jul 1 Drug član, 540 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Može se na dva točka, isto kao što se može "bezbedno" iseći krivina na četiri 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 10810 Napisano Jul 1 4_tocka_i_karoserija, 2188 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da, da, baš je uporedivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1913 Napisano Jul 1 (promenjeno) Drug član, 1288 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se zadesio na nekom prelazu gde je bas tolika guzva, tacnije u ranim prolecnim i kasnim jesenjim turama i nema guzvi tako da nema potrebe ni za provlacenjem. Stanem iza i pricekam, svakako ne bude vise od 6-7 auta i nije vruce. Kad se zadesi velika vrućina, obidjem 90% vozila i stanem iza 5-6og u koloni. Nema tu puno mudrovanja, jedino da se skinem go i cekam na suncu i guram motor. Ovako se provucem, dodjem na red i za 30sek sam otisao. Ne pretresaju motoriste, niti sta drugo. Prica o losem narodu je onako nadovezana na ovu temu samo. Vise sam mislio na to koliko plitko razmisljanje vecina ljudi ima kada su motoristi u pitanju. Nerviraju se kad stanes ispred njih na semaforu, a dok oni ubacuju u prvu i krecu iz mesta, motorista odmakao 50m vec. Svaka cast svakom ko vozi motor i ceka u kolonama na semaforu u guzvi itd. Promenio Jul 1 član Rider000 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
little_boy 15 Napisano Jul 1 U prolazu, 22 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Svako danas nešto jaše!! Prijavi odgovor kao problematičan Prošle godine vozim kroz grad, u susret mi dolazi gradski autobus koji se uključuje sa stajališta i iza njega kreće baja da ga obulazi preko pune linije i pravo na mene. Srećom bio je nizak trotoar do puta inače bi me ubio na sred puta. Okrenem se i krenem za njim, stignem i pokušam da ga izvučem iz kola ali odmah zaključao vrata i pobeže. Ja u policiju i oni mi kažu "ako nije došlo do kontakta onda mi tu ne možemo ništa".. u prevodu ako te udari, povredi ili ubije onda će oni izaći na teren!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1051 Napisano Jul 1 Zainteresovan, 709 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ili jos bolje, ako padnes sa motorom na ulici, recimo zbog udarne rupe ili neceg drugog, panduri odmah pisu prekrsajnu prijavu! Zemlja cuda... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jul 1 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Rider000 je napisao: Svaka cast svakom ko vozi motor i ceka u kolonama na semaforu u guzvi itd. Ma to se malo na forumu svi pravimo fini.. isto kao one priče, uvek po ograničenju itd.. Ja brate i ako naleti neka gužva, prolazim napred, kad je zastoj na auto putu naravno da cu da se provucem i da prodjem, ne vozim po ograničenju vec po mojoj proceni koliko je na datom mestu i u datom trenutku sigurno. Divljak sam sta cu, priznajem bar. 5 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13067 Napisano Jul 1 Ne silazi, 2982 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Ne prelazim granicu često, ali uvek obiđem kolonu sa desne strane ! Ako ima puno vozila, naravno, i ako je pretoplo. Dođem do rampe (hladovina, nadstrešnica), ugasim motor, skinem kacigu, potkapu i rukavice, spremim dokumenta i čekam. Tu, u hladu, mogu da čekam i pola sata, ne smeta mi. Ako mi neko blicne da priđem šalteru ispred njih, zahvalim se i brzo završim. Meni prija da napravim mini pauzu. A ove temperature mi trenutno nikako ne odgovaraju da vozim do posla i nazad, kako inače radim. Jbga, došlo vreme da moram da tražim klimu (auto, bus, bilo šta) a motor će malo više stajati u garaži. Smeta mi, zdravstveno... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1234 Napisano Jul 1 Zainteresovan, 478 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Da sam hteo da cekam u koloni isao bih autom, sa klimom. Toliko sam bahat da obidjem cak i ako jedan auto stoji na semaforu. Sebe opravdavam da je to iz bezbednosnih razloga, da me ne udari neko od pozadi. Ustvari radim to zato sto mi se moze. radio bih to i autom, al ne moze. I vidim da svi motoristi to isto rade 5 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1056 Napisano Jul 2 (promenjeno) Zainteresovan, 606 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu sta, treba motor da ima prednost i ide prvi gde god ima cekanja, stajanja, zastoja - ja i kada sam kolima, ne smeta mi to uopste i uvek pustam motore, ostavim mesta itd... Na granici ako je preko 4-5 kola, obidjem, ne cekam, poslednjem se zahvalim i to je to. Retko neko nesto kaze, nekada carinik opomene, ali nikada ne vrati. U CG kaze "jesi preteko?", ja mislio pita me jesam li umoran. U EU i nema granica, a semafori u drzavama gde je vise motora, primorski gradovi (u Spaniji recimo ili po Aziji), imaju kvadrat za motore na vecini semafora, gde motori mogu da prodju i budu prvi na kretanju, tako posmatram i semafore gde nema obelezenog dela. Zavisno od grada i kolicine motora, cesto je lepa kultura voznje i vode racuna o motorima, sklanjaju se (Francuzi recimo) Dok u Austiji/Nemackoj nije uvek sjajno, cesce se nerviraju i sviraju kada se provlacim ili prestizem, ali to me ne dotice . Generalno veoma je spor saobracaj u mnogim EU drzava, dosta i matorih ljudi vozi, kao usporen film su mnogi, a cesto preosetljivi. Najcudnije je kada naprave dugu kolonu iza bicikliste i voze 15kmh, jer je puna linija ili neko ide u susret, a mesta da se mimoidje 4 vozila. Dok kod nas je inat problem nekada , ali mislim da je u proseku dosta ok, nego dosta je jedan poseban slucaj da pokvari sliku, a ima ih raznih. Promenio Jul 3 član Blackened 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4779 Napisano Jul 2 Drug član, 2496 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Au juros ludnica, kao da niko tri dana nije spavao i da su samo na ulicama. Stajem na sefamoru kod Ade, izlazim od Ade, znaci samo ja na sefaforu i druga traka slobodna, zena stada iza mene i sve po malo krece, dosla mi fazon za 20cm. Kod Ada mola pustilo zeleno ne znam sto stoje, klinac neki napinje Golfa, isto mi se nabija. Autobus na stanici Sajma mrzi ga da ceka onog ispred i izlazi iz zute, zauzeo obe trake da izadje tj sve tri. Izlazim na auto put tj moto put, voze levom ko da desna ne postoji, neko se i skloni, stizem lika vozi 70 u levoj, telefon u desnoj ruci, malo se pomeri al teorije nema d aode u desnu i ako je slobodna, prodjem i sviram mu gleda me bledoi opet levom i ako je desna slobodna, ma ni sto metara nisam prosao opet auto u levoj desna cista, klinka neka vozi, blizam, sviram i skloni se. Sledeci vozi ok tako da nema problema, vracam se i ja u desnu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3448 Napisano Jul 2 Drug član, 1442 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Možeš da pretičeš desnom trakom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4779 Napisano Jul 2 Drug član, 2496 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Desmo je napisao: Možeš da pretičeš desnom trakom Mogu al sto bi kad oni guse saobraćaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 10810 Napisano Jul 2 4_tocka_i_karoserija, 2188 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo je diskutabilno da li možeš, mislim, da li je zakonom dozvoljeno. Na svim ulazima na taj put, nekadašnji autoput, sada motoput, stoji znak prestanka naselja. Samim tim, da bi prestigao s desne strane u skladu sa zakonom, neophodno je da si u koloni koja se kreće brže od ovih u levoj traci. Pre nego neko skoči - ne, ni ja to ne poštujem. Štaviše, neki dan na ibarskoj, posle groblja, desnom trakom prestigoh kretena u kombiju u levoj traci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4779 Napisano Jul 2 Drug član, 2496 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako, necu da obidjem s desne a ako mi je cisto. Nije da nisam al gledam da to ne radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3448 Napisano Jul 2 Drug član, 1442 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Član 53 “Na putu na kome postoje najmanje dve saobraćajne trake namenjene za saobraćaj vozila u istom smeru, na kome su kolone vozila, brže kretanje vozila u jednoj traci od kretanja vozila u drugoj traci ne smatra se preticanjem.” 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2711 Napisano Jul 2 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Šta kaže u prvom stavu tog člana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1056 Napisano Jul 2 (promenjeno) Zainteresovan, 606 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Desmo said: Član 53 “Na putu na kome postoje najmanje dve saobraćajne trake namenjene za saobraćaj vozila u istom smeru, na kome su kolone vozila, brže kretanje vozila u jednoj traci od kretanja vozila u drugoj traci ne smatra se preticanjem.” To nije clan za auto put. Nego redovan put sa dve trake. Ne sme se desnom trakom na auto putu, leva je samo za preticanje. Promenio Jul 2 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11860 Napisano Jul 2 Ne silazi, 2725 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Na obicnom putu dve trake u jednom smeru ,ja u desnoj traci cesto sam brzi od lika u srednjoj ili skroz levoj traci.Recimo pupinov most prema Pancevu.U desnoj traci retko ko vozi,osim mene. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 541 Napisano Jul 2 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kada govorimo o saobraćajnoj kulturi, juče sam se vratio sa puta. Išao do Berlina preko Mađarske, Slovačke, Poljske, a u povratku Mađarska, pa Hrvatska. Vozio regionalnim i lokalnim putevima, ništa auto-put. Dakle, ljudi u svim zemljama više-manje voze oko ograničenja 90-110, a kada uđu u gradić/selo, obavezno spuštaju na oko 50. Neki se drže baš 50, dok su neki tu do 60-ak. Uđem u Srbiju posle 20 dana vožnje po Evropi i prva slika lik proleće kroz selo, ne usporava čak ni na 60, nego piči i pretiče. Proleću pored biciklista na metar, čak ni ne uspore. Gledaju kako da preteknu kolonu, pa čim se otvori mogućnost, odmah gazi više automobila u nizu. Ludilo kako se ponašamo u saobraćaju 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14818 Napisano Jul 2 Integrisan, 7954 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kroz Rumuniju sam prešao bar 3000km i evo ne sećam se da mi je neko svirao ili da sam čuo negde nekoga. Rumunija ej, podsmevali smo im se. A ovo ovde kod nas... Razumem da čovek pogreši. Tu smo mi ostali učesnici u saobraćaju da percipiramo i da odreagujemo. Vidi se kad čovek pogreši. No ovde je neka sveopšta agresija prema drugima, bezobzirnost i sebičnost. Kako možeš da ostaviš auto ispred ulaza u garažu stambene zgrade i odeš da kupuješ leba? Još kaže: "Ma samo pet minuta da kupim". Buni se kad mu kažeš. Upali sva četiri ispred nadvožnjaka gde se račvaju tri trake. Zapuši raskrnicu, sedi u autu kao volina a oko njega se 30 ljudi maklja da prođe. Mene bi blam pojeo. A ovi što misle da su kolima kupili pravo jačeg, to je tek druga priča. Pogotovo BMW, evo jebeš mi sve ako to kod nas nije dijagnoza. Uvek kažem, vaspitanog čoveka, možeš da prepoznaš po tome koliko je sposoban da u svojoj svakodnevici ne smeta drugima. Zašto je to naopako kod nas, to me je uvek interesovalo. Ako ima neki socijolog, istoričar, psiholog, ja bih voleo da mi objasni. Pošto ja sa stanovišta običnog čoveka koji se bavi nekim drugim stvarima, ne razumem. 7 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11860 Napisano Jul 3 Ne silazi, 2725 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan " Pogotovo BMW, evo jebeš mi sve ako to kod nas nije dijagnoza." Taj auto uglavnom voze mladji agresivci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4679 Napisano Jul 3 Drug član, 1028 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Gleda me u oči i priča mi nešto, možda i psuje... https://youtu.be/5xiCNdpGThA?feature=shared Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4779 Napisano Jul 3 (promenjeno) Drug član, 2496 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ti si na motoru, odmah si manijak i divljak Juce idem Juria Gagarina, jedna od ulica sto idu od keja, lik ide desno prema gradu, bez stajanja se uključuje, znaci uleteo ispred mene, sviram mu i normalno teleci pogled u fazonu sta sam uradio. Koliko napred odsutan dobro i nema svaki dan tolikog haosa. Promenio Jul 3 član RankoBg87 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WebDev 33 Napisano Jul 3 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJ ATR 125, Honda NC700X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Uvek kažem, vaspitanog čoveka, možeš da prepoznaš po tome koliko je sposoban da u svojoj svakodnevici ne smeta drugima. Zašto je to naopako kod nas, to me je uvek interesovalo. Ako ima neki socijolog, istoričar, psiholog, ja bih voleo da mi objasni. Pošto ja sa stanovišta običnog čoveka koji se bavi nekim drugim stvarima, ne razumem. To ti je zato što su ljudi kod nas neostvareni, i uvek se smatralo uspehom ako si u centru pažnje. Tj. kod nas ne postoji "tiho" radovanje u uspehu, nego to mora da bude raskalašno, da svi vide i pocrkaju. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1913 Napisano Jul 3 Drug član, 1288 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Srbija kao drzava je brod koji tone. Zao mi je sto tako moram da kazem ali je ocigledno svakim danom sve vise. Ovakav nivo bezobrazluka i bahatosti nema nigde. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...