miki 4138 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 1121 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam, Isto kao i kod nas- moraju biti međusobno uslovljeni. Ovi gore navedeni to nisu, samim tim nisu ni kolona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 6196 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 1248 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Aj malo da vozimo motore, nadkurnjavanje ne vodi nigde. Ako vozi sporo, pretećiću ga, pretičem i 5 vozila, a ne 3. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3415 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 1025 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo da onaj peti, odnosno prvi, ne skrene iznenada levo. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 70 Napisano Septembar 1, 2024 U prolazu, 75 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 625DSX Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za kolonu vozila, kad sam polagao za kola pre 5-6 godina na testovima je bio tacan odgovor da ne smes preteci vise od 3 vozila bez obzira sto je isprekidano. Ove godine sam u martu polagao za motor i tacan odgovor je bio da mozes preteci koliko god hoces vozila ako time ne ugrozavas ostale ucesnike u saobracaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 6196 Napisano Septembar 1, 2024 (promenjeno) Drug član, 1248 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pa lepo kaže, da može bez ometanja ući između svih vozila koje pretiče, a to onda nije kolona. Kolona je niz od najmanje tri vozila, , koja su zaustavljena ili se kreću istom trakom u istom smeru, i između kojih ne može bez ometanja ući drugo vozilo. Promenio Septembar 1, 2024 član Atorn Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16288 Napisano Septembar 1, 2024 Integrisan, 8361 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dobra emisija u skladu sa temom. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 17406 Napisano Septembar 1, 2024 Ne silazi, 1470 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, zaludan je napisao: Bivao sam napadnut ovde kad sam pisao da smo najgori od sve dece ajde jos ceš kao neki da kazes da smo organizovali atentat na tebe 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4138 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 1121 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan I to više puta! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7664 Napisano Septembar 1, 2024 Ne silazi, 6778 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ono što nas generalno hebe je već duboko ukorenjen stav, da svako može slobodno da interpretira pravila..koja realno postoje. Evo i ovde se pominje...piše 80, ali svi idu 100. Kada se u takvoj situaciji nađe neko da poštuje propise, on se odmah etiketira kao budala i neko ko smeta. To je prosto tako i na tome ne radi niko. Ni sistemski, ni lično. Preti se kaznama, što je potpuno pogrešno...ali kod nas je to jedino delotvorno. U smislu svega ovoga, već je odavno poznato da je svaka situacija gde se vozač postavi pismeno i odgovorno, poziv za budalu da se iskaže u svom najsjajnijem svetlu. Kada se ostavi dovoljno prostora između vozila ispred sebe ili bilo čega drugog...to je u stvari "tvoja" slabost...jer ako postoji dovoljno mesta, po kriterijumima idiota...oni će sebe tu da ugrade....jer si ti budala koja koči saobraćaj i onemogućavaš mu da bude tamo gde je zamislio...ispred tebe, ispred svih....sad i odma' crknite svi, nestanite, smetate! Nego.....ja sam učen da ispred sebe ostavim prostora, izraženo u vremenu..od 3 sekunde. Kada se to gleda u prostoru, u zavisnosti od brzine u taj prostor može da stane nekada jedan, dva..nekada tri automobila. To što taj prostor postoji, to naravno ne znači da neka budala tu treba da se uglavi...ali kako rekoh, ako se ne vozi na braniku, oštro, prosto agresivno...ti si slaba karika kojoj treba pokazati kako to pravi alfa majmuni rade. Znači samo ošto, bahato, na žilet...u protivnom bacite dozvolu. 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6912 Napisano Septembar 1, 2024 Ne silazi, 3116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kad bi drzali razmak mogao bi jedno po jedno bez problema na kratkim mestima a ako se nabiju onda dva ili tri i vratis se, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7664 Napisano Septembar 1, 2024 Ne silazi, 6778 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako svi drže razmak i voze maksimalno dozvoljenom brzinom...zdravorazumski, tu preticanja ne bi trebalo da bude. Zašto onda? Da se razumemo, nisam ja bezgrešna gromada...nego pitam onako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4138 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 1121 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo, ali meni ne smeta. Ostavim razmak da neko ko je brži može lakše da pretiče. Isto to očekujem i od ostalih. Već sam rekao ranije, razlika od 10 km/h na dugim relacijama donosi veliku uštedu. Na 600 kilometara ja sam uštedio 70 minuta u odnosu na ono što mi je navigacija rekla na početku vozeći 10 preko ograničenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 9918 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 3342 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Svi koji voze sporije od mene su nesposobne budale, a oni koji voze brže su kreteni koji žure u hladnjaču. 3 11 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8960 Napisano Septembar 1, 2024 (promenjeno) Drug član, 3073 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, admiki said: Već sam rekao ranije, razlika od 10 km/h na dugim relacijama donosi veliku uštedu. Na 600 kilometara ja sam uštedio 70 minuta u odnosu na ono što mi je navigacija rekla na početku vozeći 10 preko ograničenja. Ne znam šta je tebi navigacija rekla, ali za 600 km u idealnim uslovima vozeći 140kmh ti treba tačno 20 minuta manje nego vozeći 130kmh (uzeo sam da je autoput u pitanju i ograničenje 130.). Prosta matematika. Promenio Septembar 1, 2024 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4138 Napisano Septembar 1, 2024 (promenjeno) Drug član, 1121 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Jeste ako je samo autoput. Ako su tu i otvorena cesta+ograničenja za raskrsnice, pješačke prelaze itd, 10 kmh je procentualno veća razlika. Promenio Septembar 1, 2024 član admiki 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22834 Napisano Septembar 1, 2024 Integrisan, 7276 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Alekre said: Dobra emisija u skladu sa temom. Teska klosarijada u Srbiji. Danas srecom prazan grad pa je bilo milina voziti i jos bolje otici iz njega. Nemam reci za ove sto idu preko ivicnjaka, kao brate ja negde zurim... Mozes misliti. Isto i one koji se provlace motorima tik uz vrata drugih automobila itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3246 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 1735 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, admiki je napisao: Jeste ako je samo autoput. Ako su tu i otvorena cesta+ograničenja za raskrsnice, pješačke prelaze itd, 10 kmh je procentualno veća razlika. Ti vozis 600km u cugu, bez ikakve pauze? O ovome ne zelim raspravljati, ali eto, moram da iznesem misljenje... Tacno da stanem da kenjam, sipam gorivo, popijem kafu, ili iskuliram (na tu i vecu kilomterazu obicno idem na more), i tacno se opustim na pumpi u cirkanju kafe i zanesem se u tempiranju vremena, i pade tvoja matematika u vodu. Praviti matematiku u voznji je smesno. Kad idem kod rodjaka u "D", nekada mi treba 16h, nekada 24h. Ode tih 10kmh brze u vodu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8663 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Vozim se s burazerom nekih 5 sati,jbt nigde da stane neće,odlepio sam tad. Daj bre stani da popijemo kafu,ma jok,još se nadrka. Šta bre da stanem,sve ove što sam pretekao moram opet posle!!! Taj rad 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3224 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 1038 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Večite traume moje drage supruge. Ona je pušač, u kolima nema pušenja, a stajem uglavnom samo gorivo da sipam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3246 Napisano Septembar 1, 2024 Drug član, 1735 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, Mr_Wolf je napisao: a stajem uglavnom samo gorivo da sipam. I eto... Zakasni tocioc, guzva na kasi zabaguje kasa... Cemu tih 10kmh brze na 7 sati voznje? Dobar deo zivota sam na 4 tocka na autoputu. Nagledao sam se svacega i napatio. I ja ga nagarim gde mogu. Voznja mi preko tregera i ja gledam da ne kilavim, da sto manje vozim, sa sto manje pauza kako bih sto pre stigao na destinaciju, ali se jednostavno ta matematika ne uklapa. Pre par godina odmah posle posla krenem za Tursku na more (nikada vise takvu gresku ne cinim), vec kod Plovdiva na oci nisam vid'o. Stanem na pumpi i odremam sat-dva i nema te matematike od 70 min na 600km Kad smo kod bahatih, jutros, preticem taxi na nekom ravnom delu puta do posla, taxista (ovde u Nisu uglavnom elektricna i vrlo startna vozila), nagari vozilo, bese mu krivo, i poce da se nadmudruje sa mnom. Poce da mi se lepi za rep, ja dodjoh do 70kmh, on uz mene, imam osecaj da ce da me udari od pozadi. Ja blago na kocnicu, samo da upalim štopku i da mu dam do znanja da se ne trkam. Kakav retard... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 6273 Napisano Septembar 2, 2024 Drug član, 2578 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Bojan82 said: Vozim se s burazerom nekih 5 sati,jbt nigde da stane neće,odlepio sam tad. Daj bre stani da popijemo kafu,ma jok,još se nadrka. Šta bre da stanem,sve ove što sam pretekao moram opet posle!!! Taj rad U pravu je covek Juce odradih posao od 09-12 na Banskom, sto podrazumeva voznju auta i krenuh u 12:30 za Suboticu, 720km. Sat vremena na granici i stao kod Jagodine da natocim goriva. U 20:20 sam se igrao sa sinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 2211 Napisano Septembar 2, 2024 Drug član, 649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, tloken je napisao: Vezano za kolonu vozila, kad sam polagao za kola pre 5-6 godina na testovima je bio tacan odgovor da ne smes preteci vise od 3 vozila bez obzira sto je isprekidano. Ove godine sam u martu polagao za motor i tacan odgovor je bio da mozes preteci koliko god hoces vozila ako time ne ugrozavas ostale ucesnike u saobracaju. Ovo ti je trik pitanje, jer žuti ispred sebe ima samo dva vozila i to se ne računa kao kolona... Kakva je obuka takva nam je i saobraćajna kultura, očajna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4138 Napisano Septembar 2, 2024 Drug član, 1121 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, MaxiS je napisao: Ti vozis 600km u cugu, bez ikakve pauze? O ovome ne zelim raspravljati, ali eto, moram da iznesem misljenje... Tacno da stanem da kenjam, sipam gorivo, popijem kafu, ili iskuliram (na tu i vecu kilomterazu obicno idem na more), i tacno se opustim na pumpi u cirkanju kafe i zanesem se u tempiranju vremena, i pade tvoja matematika u vodu. Praviti matematiku u voznji je smesno. Kad idem kod rodjaka u "D", nekada mi treba 16h, nekada 24h. Ode tih 10kmh brze u vodu... Mada ja i onako ne volim da stajem, pauza nema veze sa tim. Ako ja vozim 10 preko, a ti po ograničenju, na 600 km ja ću stići sat ranije ako i ti i ja pravimo iste pauze ili ćemo stići istovremeno ako ja pravim pauze a ti ne. Jel sad jasnije? Naravno da će nekad isti put da traje više ili manje u zavisnosti od uslova na putu. Pre 9 sati, Bojan82 je napisao: Vozim se s burazerom nekih 5 sati,jbt nigde da stane neće,odlepio sam tad. Daj bre stani da popijemo kafu,ma jok,još se nadrka. Šta bre da stanem,sve ove što sam pretekao moram opet posle!!! Taj rad I ja sam nekad bio takav. I gori. Čak nema veze ni sa preticanjem. Stanem da na brzinu popijem sok i onda krenem i razmišljam kako bih, da nisam stao, sad bio xyz dalje. Lažem, i dalje sam takav kad sam sam u autu. Pre 4 sati, drmilan_ je napisao: U pravu je covek Juce odradih posao od 09-12 na Banskom, sto podrazumeva voznju auta i krenuh u 12:30 za Suboticu, 720km. Sat vremena na granici i stao kod Jagodine da natocim goriva. U 20:20 sam se igrao sa sinom Ovo. Dok je klinac još bio mali i išao na spavanje rano, u cugu sam vozio sa ronjenja u CG da stignem da se poigram sa njim. 500+, bez autoputa, pauza samo na trajektu dok pređemo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12466 Napisano Septembar 2, 2024 4_tocka_i_karoserija, 2370 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, admiki je napisao: I to više puta! Uspešno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3246 Napisano Septembar 2, 2024 Drug član, 1735 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, drmilan_ je napisao: U pravu je covek Juce odradih posao od 09-12 na Banskom, sto podrazumeva voznju auta i krenuh u 12:30 za Suboticu, 720km. Sat vremena na granici i stao kod Jagodine da natocim goriva. U 20:20 sam se igrao sa sinom A mogao je da te stigne umor, padne koncentracija, sta god i ne igras se klincem uopste vise. Misli o tome... Pre 3 sati, admiki je napisao: Mada ja i onako ne volim da stajem, pauza nema veze sa tim. Ako ja vozim 10 preko, a ti po ograničenju, na 600 km ja ću stići sat ranije ako i ti i ja pravimo iste pauze ili ćemo stići istovremeno ako ja pravim pauze a ti ne. Jel sad jasnije? Mozda kad vozimo 24h le mana. Pa nam bitna svaka sekunda. Ovako... pauze su individualne. Ne moramo da pravimo iste. Jasnije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...