Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova
  • Motocikl: -

@piki čoveče, ja ne verujem koliki si ti baksuz :D 

Znači ovo: 

Pre sat vremena, piki je napisao:

snimio me iz sporedne ulice i krenuo sa svim svetlima u poteru

sam viđao samo na televiziji. 

"Na moje oči" pandur na raskrsnici samo slegne ramenima na lika koji prolazi na crveno (zamalo da ga udarim), a tebe jure iz sporedne... :grr:

Pre nekoliko dana lik sa pikapom kod Metroa na Ibarskoj pre semafora pretiče kolonu preko pune (nasilnička vožnja po ZOBS-u), bukvalno nekoliko sekundi posle njega saobraćajci u Škodi (ekipa koja redovno stoji sa tronošcem na potezu oko Orlovače), i ja pomislim "evo ga instant karma k'o sa smešnih klipova", a oni ništa - lik skrenu, oni produžiše...

Meni je to očekivano od pandura, a ovo što si ti doživeo...samo na TV...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ne znam sta je ovo danas. Gde kod sam krenuo, nenormalna guzva. Za 2h voznje me je iseklo xy vozila... Covek se ukljucuje iz sporedne ulice, u levoj ruci telefon, pusi cigaru, gleda samo u desnu stranu i 'ladno izlece ispred mene... Sviram mu, a on se smeje onako odvratno s cigarom u ustima. Doslo mi da se okrenem da mu glavu olupam od volan... 

Nikad losija voznja...

A sta tek reci za kretene koji se pribiju tik uz zadnji tocak i tako voze i to na magistralnom putu... Koliko nam je losa saobracajna kultura, JEZIVO. Previse bahatih ljudi, previse...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: FZS 1000
pre 22 minuta, Rider000 je napisao:

Ne znam sta je ovo danas. Gde kod sam krenuo, nenormalna guzva. Za 2h voznje me je iseklo xy vozila... Covek se ukljucuje iz sporedne ulice, u levoj ruci telefon, pusi cigaru, gleda samo u desnu stranu i 'ladno izlece ispred mene... Sviram mu, a on se smeje onako odvratno s cigarom u ustima. Doslo mi da se okrenem da mu glavu olupam od volan... 

Nikad losija voznja...

A sta tek reci za kretene koji se pribiju tik uz zadnji tocak i tako voze i to na magistralnom putu... Koliko nam je losa saobracajna kultura, JEZIVO. Previse bahatih ljudi, previse...

Kako rešiti problem bahatih vozača? 

• Drug član, 1625 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Bas pricam s drugarom, danas lik s bmw vozio na Obrenovackom po sred linije i nije nikom dao da prodje i jos isao polako, svi su u fazonu ja bi ovo ili ono, sta znas s kim imas posla, izadje neki drvoseča slomi te i i upropasti i sta si uradio, nece se kultura popraviti sve do onog trenutka dok policija ne kaznajva sve redom bez izuzetka. 

• Sviđa mi se 2

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ja policiju ove sezone videh svega 5-6 puta... Cini mi se da ove godine i nisu bili preterano aktivni. Bar ne ovde kod mene... Svaki treci vozac je na telefonu... 

Osim radara na jednom mestu u Bg-u ovako patrole isto ne pamtim kad sam video, cak i uvece ne pamtim kad ih bilo, rekoh u nekoj temi, rade samo sta im se kaze, imam osecaj da taj dan ako im kazu e danas se gleda pojas da taj dan ako vozis 100 gde 50 nece ti nista reci nego gledaju pojas, policija treba da bude na ulici i zavidi red al toga kod nas nece biti i zato je kao na divljem zapadu. 

11 minutes ago, Rider000 said:

Ja policiju ove sezone videh svega 5-6 puta... Cini mi se da ove godine i nisu bili preterano aktivni. Bar ne ovde kod mene... Svaki treci vozac je na telefonu... 

Ja regularno na autoputu kroz BG vidjam pandura na motoru. Non stop ide i gleda ko drzi telefon dok vozi automobil. 

Pozdravljam akciju, samo nek ih riba. A trebalo bi i vise...

@RankoBg87Isto bukvalno. Radar stoji svaki dan na istom mestu i to je to.

Motorista se eventualno provoza, napise koju kaznu i ende...

Ovo sam sa uzivanjem gledao pre neki dan. To je profesionalnost.

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 2

Mnogo bi se opustenije vozilo da se kaznajva sve sto treba, neki dan smo pricali, od auto komandne kod auto komerca stoji znak da je u levoj traci zabranjeno kretanje teretnih vozila i to niko ziv ne postuje, jos nece ni da se sklone nego naprave kolonu, nije mi jasno kako im nije u interesu da se popravi ta kultura i puni budžet na bas lak nacin. 

• Podržavam 2

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L
On 13. 10. 2023. at 10:19, zaludan je napisao:

@piki čoveče, ja ne verujem koliki si ti baksuz :D 

Znači ovo: 

sam viđao samo na televiziji. 

"Na moje oči" pandur na raskrsnici samo slegne ramenima na lika koji prolazi na crveno (zamalo da ga udarim), a tebe jure iz sporedne... :grr:

Pre nekoliko dana lik sa pikapom kod Metroa na Ibarskoj pre semafora pretiče kolonu preko pune (nasilnička vožnja po ZOBS-u), bukvalno nekoliko sekundi posle njega saobraćajci u Škodi (ekipa koja redovno stoji sa tronošcem na potezu oko Orlovače), i ja pomislim "evo ga instant karma k'o sa smešnih klipova", a oni ništa - lik skrenu, oni produžiše...

Meni je to očekivano od pandura, a ovo što si ti doživeo...samo na TV...

Selo Putinci,stalno je tamo,isti lik sad se i pozdravljamo mahanjem:lol3:

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600

Јуче нас три мускетара од 50 + лета обиђосмо пола Војводине прершли око 200 км  и при повратку кући између Перлеза и Ченте на дугачком правцу. Магарац и потенцијални УБИЦА  са возилом наранџасте боје , марку нисам ни видео, креће да обилази колону и улази у нашу траку из супротног смера  иако му блицамо и машемо ишли смо  око 90 км на сат . Ма не јебе живу силу право на мене први сам ишао у колони мотора видим удара ме сигурно бежим скроз уз десну ивицу пута милиметри ме деле од слетања кочим и просто не верујем како сам га избегао и моја браћа иза мене . Мислио сам шах мат или мене а тек ове моје иза мене сигурно баца у ваздух. Од шока сам само успорио и тајац у глави равна црта дал да се окренем и да га јурим и  заглавим робију . Јел тај идиот је заслужио такве батине да смо се окренули и стигли.... кући ишао не би сигурно без поломљене главе  и аута. Сво троје смо стали у Ченти и само ћутали и махали главама нисмо веровали шта је могао да нам уради и одлучили да га не јуримо  неће идиот да нам сад на повратку усере тако лепо дружење и вожњу тог дана  .Сво троје возимо моторе и дружимо се од 12 године до сад имамо преко 40 година  искуства на та два точка и око 33 год вожње аута и у саобраћају смо свакодневно ово смо избегли пуком срећом и искуством. Пазите се на дугачким правцима људи просто немају перцепцију о брзини и времену дал могу да обилазе ил не а и поједини су толко бахати да просто не хају за то и иду па се ти склањај и спасавај главу како умеш и знаш.

Promenio član ddimic
  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 2

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 10/13/2023 at 7:08 PM, Rider000 said:

A sta tek reci za kretene koji se pribiju tik uz zadnji tocak i tako voze i to na magistralnom putu...

Danas mi je jedan takav baš pokvario utisak sa vožnje.

Kako reagovati u takvim situacijama?

Nisam smeo da usporim, udariće me. Da se pomerim desno uz ivicu - izguraće me . Ne mogu gas - ispred mene kolona ( vozili smo oko 90 gde je ograničenje 80)

Promenio član živke

• nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova
  • Motocikl: 4x4
pre 11 minuta, MatorKonj je napisao:

Koliko sudara i pogibija u poslednja 2 dana ajde da budem sebican hvala Bogu bez nas posle motoristi bahati 

Večeras, danas užas 

pre 8 minuta, živke je napisao:

Danas mi je jedan takav baš pokvario utisak sa vožnje.

Kako reagovati u takvim situacijama?

Nisam smeo da usporim, udariće me. Da se pomerim desno uz ivicu - izguraće me . Ne mogu gas - ispred mene kolona ( vozili smo oko 90 gde je ograničenje 80)

Ja sam impulsivno stisnuo kocnicu... Hteo sam da vidi stop svetlo... 
I ja sam vozio istom brzinom kao i ti, pritom brze i ne zelim jer je put bio katastrofa, s obe strane kolotrazi i rupe... 

Cuvajte se ljudi... Usporite... Ostavite uvek prostora za reakciju...

Po recima Vlade-Smart moto trening, jedan od saveta kako da nas ljudi lakse uoce na putu nisu cak ni maglenke, ni blicanje, vec da motor zanjisemo s jedne na drugu stranu, jer mozak nekom logikom ignorise 1 far koji mu dolazi u susret... Pogotovo kod onih koji voze u auto pilot rezimu, pa posle ono cuveno "Izvini, nisam te video..." 

• Malinar u pokusaju, 1692 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Danas sam se provozao do Kraljeva i nazad, jedva nekih stotinak kilometara, 3 puta su mi automobili oduzeli prednost, i to na takav način da sam morao ili oštro da kočim, ili da menjam pravac kretanja.

Da li je do retrogradnog Merkura ili nečeg drugog, ali ljudi su otišli u aut totalno...

Totalno... Mislim da treba na televiziji redovno pustati snimke saobracajnih nezgoda i posledice istih, da se bar malo osvestimo... Ne znam kako ljudima dopreti do mozga...

• Drug član, 1764 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
Pre 2 sati, ddimic je napisao:

Јуче нас три мускетара од 50 + лета обиђосмо пола Војводине прершли око 200 км  и при повратку кући између Перлеза и Ченте на дугачком правцу. Магарац и потенцијални УБИЦА  са возилом наранџасте боје , марку нисам ни видео, креће да обилази колону и улази у нашу траку из супротног смера  иако му блицамо и машемо ишли смо  око 90 км на сат . Ма не јебе живу силу право на мене први сам ишао у колони мотора видим удара ме сигурно бежим скроз уз десну ивицу пута милиметри ме деле од слетања кочим и просто не верујем како сам га избегао и моја браћа иза мене . Мислио сам шах мат или мене а тек ове моје иза мене сигурно баца у ваздух. Од шока сам само успорио и тајац у глави равна црта дал да се окренем и да га јурим и  заглавим робију . Јел тај идиот је заслужио такве батине да смо се окренули и стигли.... кући ишао не би сигурно без поломљене главе  и аута. Сво троје смо стали у Ченти и само ћутали и махали главама нисмо веровали шта је могао да нам уради и одлучили да га не јуримо  неће идиот да нам сад на повратку усере тако лепо дружење и вожњу тог дана  .Сво троје возимо моторе и дружимо се од 12 године до сад имамо преко 40 година  искуства на та два точка и око 33 год вожње аута и у саобраћају смо свакодневно ово смо избегли пуком срећом и искуством. Пазите се на дугачким правцима људи просто немају перцепцију о брзини и времену дал могу да обилазе ил не а и поједини су толко бахати да просто не хају за то и иду па се ти склањај и спасавај главу како умеш и знаш.

Na tom delu, i od cente do padinske je to to nazalost svakodnevnica.

Prosle godine sam tu cesto vidjao presretace, ove godine nijednom

• Ne silazi, 2261 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Vala, ima i nas, motorista svakakvih. Jutros, 06:10 h, kružni tok Bogoslovija, ja u kružnom toku autom, a "naš kolega bajker" maksi skuterom bele boje, mislim da je bio Burgman ili sl, uključuje se iz Mije Kovačevića, vidi me, ma jok, čovek ide, j@be mu se, pravo na haubu, tj. ispred, gleda me u oči i gas... Ja ne žurim, a on žuri u 6 ujutro... I sad, u deliću sekunde, moje razmišljanje: dal da ja budem bahat, da ne kočim, da ga samo malo izbacim iz ravnoteže, da se prospe u kružnom toku, pa da sačekam da li će ga neko drugi stići kolima ili busom, ili da sačekam da ustane pa da ga slatko izlupam i da izbacim sav bes iz sebe, bilo bi mi sigurno lakše. Ne, ja kočim da ga ne udarim, i čekam da me ovaj iza omlati, sreća čovek stao, al zato dođem na posao besan, nervozan, ljut na strašno veliki broj bahatih, što u kolima, što na motorima.

A kolega "bajker" ako ovo čita, neka slavi današnji dan, kao drugi rođendan...

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 805 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

@Blaza

Kad kažeš došao na posao nervozan....

Jutros beli kombi u Ugrinovačkoj iz bočne ulice istrčava pred mene, bez stajanja da pogleda, nabadam kočnicu, sve mi popada sa suvozačevog sedišta. Na sirenu, stao na 30ak cm od njega.

Moron spusti prozor i pita me: "Sta je bilo?".

Ima sreće da je kažnjivo batinanje, inače mi nastavak bio malo drugačiji...

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja