zaludan 8407 Napisano Octobar 13, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @piki čoveče, ja ne verujem koliki si ti baksuz Znači ovo: Pre sat vremena, piki je napisao: snimio me iz sporedne ulice i krenuo sa svim svetlima u poteru sam viđao samo na televiziji. "Na moje oči" pandur na raskrsnici samo slegne ramenima na lika koji prolazi na crveno (zamalo da ga udarim), a tebe jure iz sporedne... Pre nekoliko dana lik sa pikapom kod Metroa na Ibarskoj pre semafora pretiče kolonu preko pune (nasilnička vožnja po ZOBS-u), bukvalno nekoliko sekundi posle njega saobraćajci u Škodi (ekipa koja redovno stoji sa tronošcem na potezu oko Orlovače), i ja pomislim "evo ga instant karma k'o sa smešnih klipova", a oni ništa - lik skrenu, oni produžiše... Meni je to očekivano od pandura, a ovo što si ti doživeo...samo na TV... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano Octobar 13, 2023 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta je ovo danas. Gde kod sam krenuo, nenormalna guzva. Za 2h voznje me je iseklo xy vozila... Covek se ukljucuje iz sporedne ulice, u levoj ruci telefon, pusi cigaru, gleda samo u desnu stranu i 'ladno izlece ispred mene... Sviram mu, a on se smeje onako odvratno s cigarom u ustima. Doslo mi da se okrenem da mu glavu olupam od volan... Nikad losija voznja... A sta tek reci za kretene koji se pribiju tik uz zadnji tocak i tako voze i to na magistralnom putu... Koliko nam je losa saobracajna kultura, JEZIVO. Previse bahatih ljudi, previse... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 685 Napisano Octobar 13, 2023 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Rider000 je napisao: Ne znam sta je ovo danas Petak trinaesti... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimi94 28 Napisano Octobar 13, 2023 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Rider000 je napisao: Ne znam sta je ovo danas. Gde kod sam krenuo, nenormalna guzva. Za 2h voznje me je iseklo xy vozila... Covek se ukljucuje iz sporedne ulice, u levoj ruci telefon, pusi cigaru, gleda samo u desnu stranu i 'ladno izlece ispred mene... Sviram mu, a on se smeje onako odvratno s cigarom u ustima. Doslo mi da se okrenem da mu glavu olupam od volan... Nikad losija voznja... A sta tek reci za kretene koji se pribiju tik uz zadnji tocak i tako voze i to na magistralnom putu... Koliko nam je losa saobracajna kultura, JEZIVO. Previse bahatih ljudi, previse... Kako rešiti problem bahatih vozača? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Octobar 13, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kupis neki stari defender, ojacas ga i gazi stoku 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimi94 28 Napisano Octobar 13, 2023 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Znači mad max fazon. Sjajno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Octobar 13, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bas pricam s drugarom, danas lik s bmw vozio na Obrenovackom po sred linije i nije nikom dao da prodje i jos isao polako, svi su u fazonu ja bi ovo ili ono, sta znas s kim imas posla, izadje neki drvoseča slomi te i i upropasti i sta si uradio, nece se kultura popraviti sve do onog trenutka dok policija ne kaznajva sve redom bez izuzetka. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano Octobar 13, 2023 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ja policiju ove sezone videh svega 5-6 puta... Cini mi se da ove godine i nisu bili preterano aktivni. Bar ne ovde kod mene... Svaki treci vozac je na telefonu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Octobar 13, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Osim radara na jednom mestu u Bg-u ovako patrole isto ne pamtim kad sam video, cak i uvece ne pamtim kad ih bilo, rekoh u nekoj temi, rade samo sta im se kaze, imam osecaj da taj dan ako im kazu e danas se gleda pojas da taj dan ako vozis 100 gde 50 nece ti nista reci nego gledaju pojas, policija treba da bude na ulici i zavidi red al toga kod nas nece biti i zato je kao na divljem zapadu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Octobar 13, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, Rider000 said: Ja policiju ove sezone videh svega 5-6 puta... Cini mi se da ove godine i nisu bili preterano aktivni. Bar ne ovde kod mene... Svaki treci vozac je na telefonu... Ja regularno na autoputu kroz BG vidjam pandura na motoru. Non stop ide i gleda ko drzi telefon dok vozi automobil. Pozdravljam akciju, samo nek ih riba. A trebalo bi i vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87Isto bukvalno. Radar stoji svaki dan na istom mestu i to je to. Motorista se eventualno provoza, napise koju kaznu i ende... Ovo sam sa uzivanjem gledao pre neki dan. To je profesionalnost. Promenio Octobar 13, 2023 član Rider000 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Octobar 13, 2023 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo bi se opustenije vozilo da se kaznajva sve sto treba, neki dan smo pricali, od auto komandne kod auto komerca stoji znak da je u levoj traci zabranjeno kretanje teretnih vozila i to niko ziv ne postuje, jos nece ni da se sklone nego naprave kolonu, nije mi jasno kako im nije u interesu da se popravi ta kultura i puni budžet na bas lak nacin. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11090 Napisano Octobar 14, 2023 Drug član, 1277 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 10. 2023. at 10:19, zaludan je napisao: @piki čoveče, ja ne verujem koliki si ti baksuz Znači ovo: sam viđao samo na televiziji. "Na moje oči" pandur na raskrsnici samo slegne ramenima na lika koji prolazi na crveno (zamalo da ga udarim), a tebe jure iz sporedne... Pre nekoliko dana lik sa pikapom kod Metroa na Ibarskoj pre semafora pretiče kolonu preko pune (nasilnička vožnja po ZOBS-u), bukvalno nekoliko sekundi posle njega saobraćajci u Škodi (ekipa koja redovno stoji sa tronošcem na potezu oko Orlovače), i ja pomislim "evo ga instant karma k'o sa smešnih klipova", a oni ništa - lik skrenu, oni produžiše... Meni je to očekivano od pandura, a ovo što si ti doživeo...samo na TV... Selo Putinci,stalno je tamo,isti lik sad se i pozdravljamo mahanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ddimic 194 Napisano Octobar 15, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Јуче нас три мускетара од 50 + лета обиђосмо пола Војводине прершли око 200 км и при повратку кући између Перлеза и Ченте на дугачком правцу. Магарац и потенцијални УБИЦА са возилом наранџасте боје , марку нисам ни видео, креће да обилази колону и улази у нашу траку из супротног смера иако му блицамо и машемо ишли смо око 90 км на сат . Ма не јебе живу силу право на мене први сам ишао у колони мотора видим удара ме сигурно бежим скроз уз десну ивицу пута милиметри ме деле од слетања кочим и просто не верујем како сам га избегао и моја браћа иза мене . Мислио сам шах мат или мене а тек ове моје иза мене сигурно баца у ваздух. Од шока сам само успорио и тајац у глави равна црта дал да се окренем и да га јурим и заглавим робију . Јел тај идиот је заслужио такве батине да смо се окренули и стигли.... кући ишао не би сигурно без поломљене главе и аута. Сво троје смо стали у Ченти и само ћутали и махали главама нисмо веровали шта је могао да нам уради и одлучили да га не јуримо неће идиот да нам сад на повратку усере тако лепо дружење и вожњу тог дана .Сво троје возимо моторе и дружимо се од 12 године до сад имамо преко 40 година искуства на та два точка и око 33 год вожње аута и у саобраћају смо свакодневно ово смо избегли пуком срећом и искуством. Пазите се на дугачким правцима људи просто немају перцепцију о брзини и времену дал могу да обилазе ил не а и поједини су толко бахати да просто не хају за то и иду па се ти склањај и спасавај главу како умеш и знаш. Promenio Octobar 15, 2023 član ddimic 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5264 Napisano Octobar 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1872 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 10/13/2023 at 7:08 PM, Rider000 said: A sta tek reci za kretene koji se pribiju tik uz zadnji tocak i tako voze i to na magistralnom putu... Danas mi je jedan takav baš pokvario utisak sa vožnje. Kako reagovati u takvim situacijama? Nisam smeo da usporim, udariće me. Da se pomerim desno uz ivicu - izguraće me . Ne mogu gas - ispred mene kolona ( vozili smo oko 90 gde je ograničenje 80) Promenio Octobar 15, 2023 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Octobar 15, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sudara i pogibija u poslednja 2 dana ajde da budem sebican hvala Bogu bez nas posle motoristi bahati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8461 Napisano Octobar 15, 2023 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, MatorKonj je napisao: Koliko sudara i pogibija u poslednja 2 dana ajde da budem sebican hvala Bogu bez nas posle motoristi bahati Večeras, danas užas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Octobar 15, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, mrle je napisao: Večeras, danas užas Nije dugo padala kisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano Octobar 15, 2023 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, živke je napisao: Danas mi je jedan takav baš pokvario utisak sa vožnje. Kako reagovati u takvim situacijama? Nisam smeo da usporim, udariće me. Da se pomerim desno uz ivicu - izguraće me . Ne mogu gas - ispred mene kolona ( vozili smo oko 90 gde je ograničenje 80) Ja sam impulsivno stisnuo kocnicu... Hteo sam da vidi stop svetlo... I ja sam vozio istom brzinom kao i ti, pritom brze i ne zelim jer je put bio katastrofa, s obe strane kolotrazi i rupe... Cuvajte se ljudi... Usporite... Ostavite uvek prostora za reakciju... Po recima Vlade-Smart moto trening, jedan od saveta kako da nas ljudi lakse uoce na putu nisu cak ni maglenke, ni blicanje, vec da motor zanjisemo s jedne na drugu stranu, jer mozak nekom logikom ignorise 1 far koji mu dolazi u susret... Pogotovo kod onih koji voze u auto pilot rezimu, pa posle ono cuveno "Izvini, nisam te video..." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3528 Napisano Octobar 15, 2023 Malinar u pokusaju, 1692 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam se provozao do Kraljeva i nazad, jedva nekih stotinak kilometara, 3 puta su mi automobili oduzeli prednost, i to na takav način da sam morao ili oštro da kočim, ili da menjam pravac kretanja. Da li je do retrogradnog Merkura ili nečeg drugog, ali ljudi su otišli u aut totalno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano Octobar 15, 2023 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Totalno... Mislim da treba na televiziji redovno pustati snimke saobracajnih nezgoda i posledice istih, da se bar malo osvestimo... Ne znam kako ljudima dopreti do mozga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3354 Napisano Octobar 15, 2023 Drug član, 1361 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Vozac polukruzno preko pune a kolega gas umesto kocnice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Octobar 15, 2023 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, ddimic je napisao: Јуче нас три мускетара од 50 + лета обиђосмо пола Војводине прершли око 200 км и при повратку кући између Перлеза и Ченте на дугачком правцу. Магарац и потенцијални УБИЦА са возилом наранџасте боје , марку нисам ни видео, креће да обилази колону и улази у нашу траку из супротног смера иако му блицамо и машемо ишли смо око 90 км на сат . Ма не јебе живу силу право на мене први сам ишао у колони мотора видим удара ме сигурно бежим скроз уз десну ивицу пута милиметри ме деле од слетања кочим и просто не верујем како сам га избегао и моја браћа иза мене . Мислио сам шах мат или мене а тек ове моје иза мене сигурно баца у ваздух. Од шока сам само успорио и тајац у глави равна црта дал да се окренем и да га јурим и заглавим робију . Јел тај идиот је заслужио такве батине да смо се окренули и стигли.... кући ишао не би сигурно без поломљене главе и аута. Сво троје смо стали у Ченти и само ћутали и махали главама нисмо веровали шта је могао да нам уради и одлучили да га не јуримо неће идиот да нам сад на повратку усере тако лепо дружење и вожњу тог дана .Сво троје возимо моторе и дружимо се од 12 године до сад имамо преко 40 година искуства на та два точка и око 33 год вожње аута и у саобраћају смо свакодневно ово смо избегли пуком срећом и искуством. Пазите се на дугачким правцима људи просто немају перцепцију о брзини и времену дал могу да обилазе ил не а и поједини су толко бахати да просто не хају за то и иду па се ти склањај и спасавај главу како умеш и знаш. Na tom delu, i od cente do padinske je to to nazalost svakodnevnica. Prosle godine sam tu cesto vidjao presretace, ove godine nijednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9558 Napisano Octobar 16, 2023 Ne silazi, 2261 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Vala, ima i nas, motorista svakakvih. Jutros, 06:10 h, kružni tok Bogoslovija, ja u kružnom toku autom, a "naš kolega bajker" maksi skuterom bele boje, mislim da je bio Burgman ili sl, uključuje se iz Mije Kovačevića, vidi me, ma jok, čovek ide, j@be mu se, pravo na haubu, tj. ispred, gleda me u oči i gas... Ja ne žurim, a on žuri u 6 ujutro... I sad, u deliću sekunde, moje razmišljanje: dal da ja budem bahat, da ne kočim, da ga samo malo izbacim iz ravnoteže, da se prospe u kružnom toku, pa da sačekam da li će ga neko drugi stići kolima ili busom, ili da sačekam da ustane pa da ga slatko izlupam i da izbacim sav bes iz sebe, bilo bi mi sigurno lakše. Ne, ja kočim da ga ne udarim, i čekam da me ovaj iza omlati, sreća čovek stao, al zato dođem na posao besan, nervozan, ljut na strašno veliki broj bahatih, što u kolima, što na motorima. A kolega "bajker" ako ovo čita, neka slavi današnji dan, kao drugi rođendan... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7739 Napisano Octobar 16, 2023 Drug član, 805 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Blaza Kad kažeš došao na posao nervozan.... Jutros beli kombi u Ugrinovačkoj iz bočne ulice istrčava pred mene, bez stajanja da pogleda, nabadam kočnicu, sve mi popada sa suvozačevog sedišta. Na sirenu, stao na 30ak cm od njega. Moron spusti prozor i pita me: "Sta je bilo?". Ima sreće da je kažnjivo batinanje, inače mi nastavak bio malo drugačiji... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...