Mali Ika 205 Napisano Septembar 2, 2023 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Ninja 250r '08 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, bdada je napisao: @Mali Ika kako komentarises ovu sliku? Inace slikao sam zbog jednog detalja gde su ispeglali ono o cemu sam pisao, novi l.e.d. Je u pitanju. Nisam neko ko je stručan, ali mislim da to nije ispravno. Koliko se sećam u auto školi se pričalo na tu temu, a to može @jasminko VIR da potvrdi ili porekne. Ono što ste pricali za slaganje snopova, mislim da nije presudna stvar jer bi jedan far morao da bude dovoljan da osvetli put dovoljno dok se to ne popravi, da bi se izbegle nezgode u slučajevima kada do kvara dođe u toku vožnje. U krajnjem slučaju to je propisano zakonom pa se tako može proveriti šta je ispravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6376 Napisano Septembar 2, 2023 Drug član, 1815 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice zadnje maglenke, na nekim kolima je uslov da se upali prvo ona da bi se upalile i prednje maglenke, pa ovi “opasni” zato voze sa zadnjom. Vece budale od tih su oni bez zadnje pozicije nocu na auto putu, gori su od kamilaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14540 Napisano Septembar 2, 2023 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Mali Ika je napisao: Nisam neko ko je stručan, ali mislim da to nije ispravno. Koliko se sećam u auto školi Pre sat vremena, Mali Ika je napisao: mislim da nije presudna stvar Pre sat vremena, Mali Ika je napisao: U krajnjem slučaju to je propisano zakonom pa se tako može proveriti šta je ispravno. Vazi, raspitacu se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1419 Napisano Septembar 3, 2023 I N S T R U K T O R, 1208 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Mali Ika je napisao: Poprilicno sam siguran da je zamisljeno da ovako rade farovi, odnosno bas kako je @travelman objasnio. Nisam ni ja neki stručnjak po pitanju tehničkih karakteristika, ali koliko se sećam, i mi kad učimo kandidate na teorijskoj nastavi, učimo ih da je pravilno osvetljavanje puta ovakvo kao na ovoj gornjoj slici. E sad, ovakvo osvetljenje puta se sigurno ne dobija tako što se farovi različiti šteluju ( levi da baca bliže a desni dalje) oni se šteluju potpuno isto i trebalo bi da čak i kad jedan far ne radi da se dobije skoro ista slika kao ova gore, naravno sa dva fara se dobija veći intenzitet i bolje pounjeni ovi osvetljeni delovi puta. Mislim da je bdada najviše upućen u ovu problematiku jer mu je to posao koji, koliko vidim, dobro zna i radi. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Septembar 3, 2023 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 9. 2023. at 17:40, Zejtin014 je napisao: Zadnje maglenke uzasno oslepljuju, mnogo gore od prednjih. Aj sad da ne preterujemo, kakve maglenke, prednje, zadnje, kome to jos smeta?! Da ne bude da sam jedan od onih koji ih cesto koristi - ne, upalim ih dvaput godisnje. Ali ne secam se da sam ikad u zivotu imao problem sto nekome svetle MAGLENKE! @RankoBg87 jeste neshvatljivo ovo kretanje kamiona u levoj traci, razumem tvoj protest, ali sam odavno oguglao na takve stvari, zato ih samo shibnem desnom stranom. Blicanje i sirenu ne koristim, to mi je ispod casti, zato desnom stranom, pa onaj u levoj nek se zapita (ne znam kako nekome moze da bude prijatno dok ga obilaze sa desne strane). Sve znam, kaznjivo je, nepropisno, nebezbedno, ali to radim tek kad se uverim da me je ovaj video, odnosno jedno vreme vozim u desnoj iza njega... Pa predjem u levu, dam mu sansu da se pomeri. Kad vidim da ne jb zivu silu, obilazim munjevito i vidimo se posle... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosm 67 Napisano Septembar 3, 2023 (promenjeno) U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Kupim ja pre 2 god mazgu cx5, osnovnu verziju sto je tada bila u ponudi, fabricka led kratka/duga, halogena dnevna. Primetio ja da mi cesto blicaju. Odem na tehnicki i zamolim da pogledaju, kazu usmerenost je dobra, intenzitet jeste malo jaci ali nema sanse da smeta. Naravno, blicaju mi i dalje. Prilikom redovnog servisa, kazem za problem, i dobijem odgovor da su upoznati sa fabrickom greskom, ali da tu nema pomoci. Bas me nervira, a ne mogu tu nista... Promenio Septembar 3, 2023 član milosm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14540 Napisano Septembar 3, 2023 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @milosm spominjao sam tu problematiku, konstruktori postave farove visoko (zakonski je to 1,2 m max) nekada zbog samog oblika prednjeg dela vozila to je bilo tesko izvodljivo (max propisan zbog terenaca) a sada pojavom drugih "trendova" tom maksimumu se lako pribliziti, ako bi obratio paznju primetio bi da ti blicaju vozaci nizih vozila od tvog. Drugi problem je halogeno dnevno svetlo, ono konsrukcijski ne moze da zadovolji zadate kriterijume jer koliko god ga oslabili (kod tebe je 13w) osvetljava ispred sebe jer ima ogledalo, bez njega bi se jedva videlo. Po meni dnevno svetlo moze da bude jedino svetlo u l.e.d. tehnologiji i nize postavljeno (npr MB w212 prva generacija) Pre 4 sati, cikamike je napisao: Aj sad da ne preterujemo, kakve maglenke, prednje, zadnje, kome to jos smeta?! Kada je vlazan kolovoz a prednje pravilno podesene do 35m duzine snopa prave odsjaj od asfalta, doduse po "starom" pravilniku, u novom nema duzine snopa sto je glupost koja dovodi do konfuzije i gube smisao ako su vislje podesene jer svi dobro znamo da je po magli nize svetlo efikasnije. Zadnje takodje postoje u dve varijante, halogene i l.e.d. i halogene vise smetaju ako nema magle (gore sam naveo razliku kako se pojacava intezitet) l.e.d. bez magle jedva da su primetne dok je po magli odlicno uocljivo. Jos bih dodao da je sve regulisano ECE R48 pravilnikom, koji bi po mom skromnom misljenju trebalo korigovati jer je tehnologija napredovala ali tu bi se proizvodjaci vozila bacili u trosak a vozacima olaksalo ucestvovanje u saobracaju, vozac/kupac je na prvom mestu, kada mu treba uzeti pare a za posle, videcemo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7951 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 832 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Šta je sa ljudima koji voze suprotnim smerom na autoputu koji ku... SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 1,748 likes, 165 comments - serbialive_beograd on September 3, 2023: "UZNEMIRUJUĆE! "Trenutak... Zna li neko nešto detaljnije o ovome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1322 Napisano Septembar 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 865 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @the_doctor Ovo i ja videh malopre. Odmah osuditi na zatvorsku kaznu, barem 5 godina, a s obzirom da ima poginulih i 5 je malo. Ne moze se uci u suprotan smer, ima rampa. Ili je probio istu ili je napravio polukruzno i vozio u suprotnom smeru... Promenio Septembar 3, 2023 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2931 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 1720 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bas pricam s društvom, sta je u toj glavi da tako nesto uradi, da ne vidi da je greska, proslo je x auta i vidis da pravis gresku, i ako vec pogrešis sta ces u brzoj traci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1322 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 865 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ili je neka klinacka budalastina tipa opklade ili je hteo da izvrsi samoubistvo... Ne znam koliko malouman treba da budes da ne skontas da vozis u pogresnom smeru na autoputu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2014 Napisano Septembar 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 804 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Nema ovde rampe, ovo je na Beogradskom delu autoputa, kod Jakova. Svakako ne znam šta je u tim glavama, ali verovatno nešto slično kao i ovoj gospođi danas - surutka umesto mozga. Edit, sada sam video necenzurisani snimak (valjda će se videti i ovde). Uz ogradu da je sasvim moguće da nisam u pravu, na osnovu izbačenih ruku kroz prozor i vozača i suvozača mi nekako deluje da im je u glavi bilo brdo alkohola ili gudre (ako video nije u skladu sa pravilima, brišite i praštajte) Promenio Septembar 3, 2023 član Mr_Wolf 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7951 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 832 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Moje prvo i lično susretanje sa tim. Situacija pre jedno 10ak plus godina. Keva i ja u kolima, peglam Zastavicu 101, 120-130kmh, "brza" traka. Prestrojim se u desno, račvanje puta posle Banovaca, idem u smeru ka Bg, predveče, pa se prestrojim još jednom, na tom delu zbog račvanja ima 4 trake ja idem ka aerodromu. I samo u jednom trenutku farovi, sekunda, zuuu pored mene. Ćutim ja kao zaliven, noge mi se odsekle. Taj dan smo u selu rmbali ceo dan, ma reko istripovao sam, umor, nema šanse. Pogledam u kevu, ona skamenjena pita: "Sine, jesi li ti video isto što i ja?" Ne nisam se istripovao. Hladan znoj u trenutku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2931 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 1720 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pojavio se i snimak koji nije zamucen, vidi se dvoje u puntu koji drze ruke kroz prozor, nije mi jasno sta su s tim hteli, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Septembar 3, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Mene interesuje da li je već uhapšen majmun koji je ovo snimao jer je sasvim očigledno da je u ekipi sa ovim kretenima?!? 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7951 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 832 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, RankoBg87 je napisao: Pojavio se i snimak koji nije zamucen, vidi se dvoje u puntu koji drze ruke kroz prozor, nije mi jasno sta su s tim hteli, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6376 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 1815 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Vozac punta je poginuo, zena u belom autu na koju su naleteli je u teskom stanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koka!Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2931 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 1720 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Suvozaca su valjda iz punta izvukli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Septembar 3, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Malopre pijani konj u nekom dobrom autu za dlaku promasi banderu ispred moje kuce.Otkinuo retrovizor pa izasao iz kola da skuplja delove,jedva stoji na nogama.A ulica kamion proteras. Udje posle u auto i gas kolko moze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1539 Napisano Septembar 4, 2023 Никад не једи жути снег!, 725 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan @the_doctor e moze se uci u suprotan smer, ima rampa. Ili je probio istu ili je napravio polukruzno i vozio u suprotnom smeru...Може, врло лако заправо... Искључење са аутопута и укључење за тај исти смер деле исти пут, без ограде... само смота у лево уместо да држи десно и ето...Сент фром мај Шајоми... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2931 Napisano Septembar 4, 2023 Drug član, 1720 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A gde to tacno bilo, gde se predpostavlja da je usao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1322 Napisano Septembar 4, 2023 Drug član, 865 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pise Milos Veliki kod Jakova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Septembar 4, 2023 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, RankoBg87 je napisao: A gde to tacno bilo, gde se predpostavlja da je usao? Prosao sam juce popodne bas u smeru ka Beogradu, pored spaljenog auta... Ovo se desilo nekih 6 km od iskljucenja od petlje Surcin (Kada se ide iz pravca Cacka iskljucenje za BG - Aerodorom ili Sajam): Google Maps GOO.GL Meni je neverovatno, ali on se izgleda ukljucio na toj petlji, ili je krenu jos ranije sa NBG (ova najnovija deonica koja se nastavlja na Milos Veliki). Svejedno, ajde mogu da razumem da neko pogresi i udje u suprotan smer, ali kad vidis sta si uradio, valjda stanes i gledas sta ti je ciniti? Ali ovo da vozis tako 5, 6 km pun gas, stvarno ne mogu da pojmim! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6376 Napisano Septembar 4, 2023 Drug član, 1815 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je namerno uradjeno, i ovaj sto snima je verovatno sa njima, cekao ih i krenuo sa njima. Dovoljno je da udjes na autoput kako treba napravis polukruzno i nazad i eto te u kontra smeru, tu je spas jedino da te vidi policija i da reaguje ali koja je sansa da je policija bas tu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...