Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• -, 1749 postova
  • Motocikl: /

To je bre najsmesnija deonica u celom gradu! Tu i gsp vozi pun gas... Kao svi 100+ preko mosta i onda pred nizbrdicu svi na kocnicu i kao 50. A dole dzedze nabrijani sa radarom i sargarepom...

Cak i onaj sa tramvajom fin, a preko mosta ko brzi voz, prigusi se ulicna rasveta kolko povuce struje kad mu nabije gas :D

• Haha 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Uly
On 22.6.2022. at 8:36, Alexandra995 je napisao:

Ovo nažalost mogu da potvrdim...

Vozim i ja auto iste marke, ali se ne ponašam kao većina. Mnogima je samo statusni simbol, ljubitelja kao što sam ja i još par ljudi koje znam je sve manje (pričam i dalje o autima).

Ја сам зато продао БМВ. Било ме малтене срамота возити Боградско Мангупско Возило по НС...

• Podržavam 1

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Uly
Pre 17 sati, slobasuper9 je napisao:

...Guram dete u kolicima, neka uska stazica, jako strma, mi odozdo idemo... Žena koja nam nailazi u susret ja da nisam pomerio kolica i sebe, ona bi preko nas, zgnječila bi mi bebu sigurno, ostao sam u šoku, nisam imao snage reći ni reč, samo smo žena i ja gledali jedno u drugo u neverici.

А ово ми се све чешће дешава... Ти такви бахати као да имају скривени радар у глави за оне културне који ће да се помере и да направе места па се мени нико, нити мало не склања. Постало ми је јако симптоматично кад сам са дететом, нзнм како да га учим да се понаша на тротоару.

А кад сам са другаром који је огроман и сав истетовиран исти они бахати (комшилук па их препознам) се склањају више него што треба...   :jok:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1178 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07
pre 4 minuta, PremieRacing je napisao:

Ја сам зато продао БМВ. Било ме малтене срамота возити Боградско Мангупско Возило по НС...

I ja bi mog šutnula odavno da mi nije uspomena na pokojnog oca, još smo ga i sredili limarijski, znam da je zdrav.

Pare više ništa ne vrede, šta god da kupim je mačka u džaku. U njega sam uložila još jedan e36.

Da li se u bahate mamlaze računa kolega motoraš koji projuri na metar od tebe (osećala sam se kao da stojim u mestu, a vozila sam 80)?

Toliko se brzo pojavio da nisam stigla ni da ga vidim u retrovizoru, ni čujem, da bi posle 100-200m skrenuo desno. :lud:

Sve što sam stigla da vidim jeste da je plavi Suzuki K1 ili K2 bio.

Ja što znam nekad po putu u mojoj traci da krivudam, odneo bi me ko ništa.

Pre 10-ak godina sam imala sličnu situaciju.

Vozim kevu na skuteru bulevarom kroz centar grada levom trakom, govori mi da držim pravac i da se ne okrećem. Sa naše leve strane preko pune linije i pred raskrsnicom nas je preleteo neki beli R u debelom prekoračenju brzine, malo je reći da sam se zaledila.

• Zainteresovan, 423 postova
  • Motocikl: k9

Meni nekako ovo sa radarom na kraju mosta nije previse strasno. Na mostu cepaj 120, bezbedno je , tri trake, nema ukrstanja, niko te ne meri, ali zato kad se dole spustas u redovan saobracaj uspori na 70 i sve ok. Da nije tog radara vrv bi bilo likova koji bi nastavili sa 120 sve do Bezanijske kose.

Vise me nervira sto me od mosta do Kvantaske pijace hvata svaki semafor ako se krecem nekom normalnom brzinom

Na tom mostu na Adi najvise mrzim primitivce u BMW vozilima koji mi se na 120 km/h moje voznje nabijaju u dupe i time me ugrozavaju I zele da poginem. A onda iste te primitivne cavulje male sa  narodnim njemackim vozilima  uspore pred taj radar dole I ko poslednje pizde ostaju iza mene zbog radara. 

• Drug član, 385 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

Upravo videh izbegnutu nezgodu za dlaku. Čovek na biciklu regularno vozi biciklističkom stazom, vozila stoje kako bi se uključila na glavni put kojim prolaze između ostalog i tramvaji, autobusi itd. i tip u dostavnom vozilu se napravi pametan da obilazi kolonu kako bi se on prvi uključio, kad eto ti ispred njega biciklista. Ukoči ovaj mamlaz nekako, biciklista jedva ostade u sedlu.

Jasno da je i biciklista trebalo da pripazi više dok je išao preko pešačkog, ali bahatost vozača dostavnih vozila ma za koju firmu radili premašuje svake granice. Dostavljači na skuterima i biciklima su uneli veliku netrpeljivost kod drugih vozača, ali mislim da je njima prvima glava u torbi kada tako voze, a ovi u pikapovima i kombijima su smrtonosni, prvenstveno za nas na dva točka...  

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Zlatno pravilo za prvenstvo prolaza.

1. Bela dostavna vozila

2. Druga dostavna vozila (4 tocka)

3. Taxi vozaci

4. Vozila pod rotacijom

Pa tek onda ostali ucesnici gde smo i mi.

Kad vidim prvw dve grupe iznad u gradu odmah se prebacim u defanzivnu voznju i vozim oprezno.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Juče na Slaviji idem spoljnim prstenom i taksista uleće u mene van svih linija i traka iscrtanih - još on mene napušava kao šta hoću, nije me udario... :jee1:

Promenio član QmBGD
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s
Pre 1 sat, vucko23 je napisao:

Upravo videh izbegnutu nezgodu za dlaku. Čovek na biciklu regularno vozi biciklističkom stazom, vozila stoje kako bi se uključila na glavni put kojim prolaze između ostalog i tramvaji, autobusi itd. i tip u dostavnom vozilu se napravi pametan da obilazi kolonu kako bi se on prvi uključio, kad eto ti ispred njega biciklista. Ukoči ovaj mamlaz nekako, biciklista jedva ostade u sedlu.

Jasno da je i biciklista trebalo da pripazi više dok je išao preko pešačkog, ali bahatost vozača dostavnih vozila ma za koju firmu radili premašuje svake granice. Dostavljači na skuterima i biciklima su uneli veliku netrpeljivost kod drugih vozača, ali mislim da je njima prvima glava u torbi kada tako voze, a ovi u pikapovima i kombijima su smrtonosni, prvenstveno za nas na dva točka...  

Koliko me secanje sluzi, ako nisu menjali zakon, po pravilu bi preko pesackog biciklista trebalo da sidje i da pregura bicikl, tako je bar nekada bilo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 5

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s
Pre sat vremena, QmBGD je napisao:

Juče na Slaviji idem spoljnim prstenom i taksista uleće u mene van svih linija i traka iscrtanih - još on mene napušava kao šta hoću, nije me udario... :jee1:

U sredu, takodje na Slaviji, izlazim iz kruznog ka Srpskih vladara, uredno migavac, kad riba iz Makenzijeve pun gas ka Nemanjinoj na mene, dzabe i sto sam seo na sirenu kad glupaca u desnoj ruci drzi telefon i cuka poruku >:( Za taj telefon bih sekao ruke!

• Podržavam 4

• Drug član, 385 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

@Drinkero Bilo je u temi ranije rasprave o biciklistima, pa da ne off-ujem, jer nisam 100% siguran kako je zakonom regulisano kada je u pitanju biciklistička staza i da li biciklista treba da gura bicikl preko prelaza iako je u pitanju biciklistička staza. Svakako bih se pozvao na član 47 stav 2. ZOBS koji kaže: "Vozač koji pri skretanju preseca biciklističku stazu, odnosno traku, dužan je da propusti vozila koja se kreću stazom, odnosno trakom.".

Svakako poenta je bahatost belih dostavnih vozila, u ovom slučaju obilaženje dva automobila koja stoje neposredno ispred pešačkog prelaza.

• Sviđa mi se 1

pre 30 minuta, Drinkero je napisao:

Koliko me secanje sluzi, ako nisu menjali zakon, po pravilu bi preko pesackog biciklista trebalo da sidje i da pregura bicikl, tako je bar nekada bilo.

Tako je.

Ja sam prošle godine na polaganju za A zastala dedici na pešačkom, sedeo je, nije gurao. Skinuli su mi poene jer je pešak sve dok gura, nisam dužna da mu stajem ako sedi na bajsu i čeka priliku da pređe.

Mada ja sam se vodila logikom, bolje da usporim nego da mi izleti pa da nastane cirkus...

• Sviđa mi se 1

pre 5 minuta, cezarpa je napisao:

A da si ga udarila odgovarala bi ko za coveka.

Pa da... Meni je instruktor rekao jednom da više nije bitno ko je kriv kad se desi nezgoda/nesreća, mi smo na motoru slabiji. Čak i kad znam da imam prednost neću da idem glavom kroz zid.

Juče dva tinejdžera ispred mene na biciklama jure desnom trakom, levo-desno, k'o muve bez glave (+ voze bulevarom gde je za bicikle zabranjeno). Ja kolima skrećem desno, setili se da voze uz desnu ivicu, skreću i oni desno i predomisle se, pred pešačkim naglo skrenu ulevo i odu u ulicu pravo... :lud: Kako bi im podelila par vaspitnih da ih vratim na fabrička podešavanja.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
Pre 2 sati, QmBGD je napisao:

Juče na Slaviji 

Ja odrastao na slaviji al ko DANAS ima prvenstvo u onom kruznom toku nemam pojma.

Juce se spustim od pravnog do birčaninove busom da ne bi jurio parking i gledam iz busa kakva je ludnica u kruznom toku, vri ko u kosnici i steknem utisak da vecina ucesnika ne zna pravila nego prolazi na sreću.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3637 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
On 22.6.2022. at 19:15, slobasuper9 je napisao:

.......

Usporim dole gde znam da uvek stoji radar, posle gas patos i to pred njima.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Bravo, pokazao si im ko si.

Ne odustaj od svoje "borbe" . 

• Sviđa mi se 4

• ODUSTO OD DIJETE, 2624 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Što se tiče bajsa, preko pešačkog siđeš i guraš. Nema vožnje.

Ako uz pešački ide biciklistička staza onda tu biciklista ne mora da siđe već normalno vozi stazom ako je na semaforu zeleno.

Primer drugi - ako nema semafor vozilo koje preseca biciklističku stazu mora da propusti bajs.

Recimo na Adi pored pešačkog ide i bajs staza i vozači koji seku stazu imaju pored oznake za pešački i trougao.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Drug član, 900 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR - 2016

Kretenčina iz pravca Stepinog vajata na NBG skreće u Jurija Gagarina, maši traku i ide pravo na mene. Sreća pa je u poslednjoj sekundi cimnuo volan, inače bi me oduvao, čeoni sudar, resetovao bi me na fabrička...

• Tužan 3

• Drug član, 1797 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Sto se tice kurira/dostavljaca, definitivno su najgori ovi sa elektricnim skutercicima i biciklama, brzi su od pesaka i biciklista, a sporiji od ostatka saobracaja.

Cas su u levoj cas u desnoj traci, pa se prebace u suprotno smer, trepnes eto ih na trotoaru pa na pesackom… nikako da im predvidis smer i dalji korak a oni kao skracuju put i izbegavaju guzvu

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 7

pre 34 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Sto se tice kurira/dostavljaca, definitivno su najgori ovi sa elektricnim skutercicima i biciklama, brzi su od pesaka i biciklista, a sporiji od ostatka saobracaja.

Cas su u levoj cas u desnoj traci, pa se prebace u suprotno smer, trepnes eto ih na trotoaru pa na pesackom… nikako da im predvidis smer i dalji korak a oni kao skracuju put i izbegavaju guzvu

Na sve to dodaj decu koja sedaju na iste el skutere bez elementarnog znanja o saobraćaju, bez zaštitne kacige, veselo...

• Podržavam 2

• Drug član, 1797 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Stojim danas na semaforu Starine Novak i Cviceve, levo na trotoaru parkiran isti tricity na centralnom stenderu, jedan prednji tocak nekako mnogo podignut i ispravljen, a drugi na zemlji i okrenut skroz u levo.

Gledam plastike cele, ili je imao udes pa samo tockovima opalio… a sta ako mu se otkacilo nesto u toku voznje, sta ako nije udes, svasta mi prolazi kroz glavu.

Upali se zeleno nastavljam ka slaviji, na raskrsnici sa 27. Marta ja u desnoj traci na sinama, levo autobus, auto koji iz suprotnog pravca skrece njegovo levo, tj sece nase dve trake stao lepo na raskrsnicu i ceka da prodjemo, u trenutku ispred njega izlece magarac sa skuterom (isto iz suprotnog i isto skrece levo) i ulece u moju traku,, na milimetar sam se provukao izmedju njega i autobusa, sve se to desava na tramvajskim sinama jos.

Da nije bilo guzve okrenuo bi se pa za njime da mu glavu odsrafim.

Da je umesto mene naisao auto pokupio bi ga 100% ni kriv ni duzan.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja