Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 900 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR - 2016
Pre 3 sati, Sharky - Alex je napisao:

Ako su skuteri do 50ccm po zakonu im je dozvoljeno da voze po trotoaru i bici stazi

Prvi put čujem za ovo, zašto bi skuterima bilo dozvoljeno da se kreću po trotoaru koji je namenjen za prolaz pešaka? Uostalom, sumnjam da su akteri ove priče imali skutere od 50ccm, sve manje ih viđam po gradu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Skuter do 50ccm ćija brzina ne prelazi 45kmh je zakonski moped (nekad beše "bicikl sa pomoćnim motorom"?) i kao takav se regularno vozi po biciklističkoj stazi što se u Vojvodini vidi na svakom koraku...

Ja sam malo iznenađen da (mlađe rekao bih) kolege nisu nikad čuli za to :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 900 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR - 2016

Za biciklističku stazu okej, nego kažem za trotoar. Odrastao sam u malom mestu, mislim da bi tamo vozili skutere uz bandere kad bi to bilo fizički moguće, pa nisam puno razmišljao o tome šta je legalno a šta ne.

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: Honda SH350i

Za registrovano motorno vozilo imaš kolovoz pa se tuda voziš :)

Ono gore je izvod iz zakona čini mi se, a kad sam ja polagao PSP pre 26 godina, ovih današnjih dilema nije bilo. A ni ovoliko gužve…

• Zainteresovan, 423 postova
  • Motocikl: k9
Pre 11 sati, Sharky - Alex je napisao:

Ako su skuteri do 50ccm po zakonu im je dozvoljeno da voze po trotoaru i bici stazi

Veci skuteri su bili a vozaci nisu bili mladi od 30 godina

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx

Član 7.
13) biciklistička traka je saobraćajna traka namenjena isključivo za saobraćaj biciklista, mopeda i lakih tricikala.
26) biciklistička staza je put namenjen isključivo za kretanje bicikala.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9290 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Iiii sunce ti poljubim, teska kategorija debila .... koliko ga samo bole uši.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3016 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija
2 minutes ago, X8 Vračar said:

Nemoguće da mu 100 ljudi koji su tu prošli, većinom sa kolicima, ništa nije reklo...

Ti stvarno misliš da bi vredelo? Da bi govno osetilo stid, nelagodnost, da bi shvatio da je pogrešio? Ako mu nešto kažeš, tuča u najavi.

Pa, pogledaj samo ispred svakog tržnog centra se dešava čudo božije (kaže vic). Kako se parkiraju na mesto za invalide, odmah izlečeni iskaču iz kola, trče, nose cegere :D:D:D 

A to me najviše boli. Kad se samoživi parkiraju na mesta za invalide i trudnice. Posebno za trudice. 

Generalno je pojam stida, sramote, srama potpuno izbrisan. Šta je dolično čoveku, šta nije. Šta je red da se uradi, šta nije. Ja pa ja.

• Tužan 1
  • Podržavam 1

• -, 1747 postova
  • Motocikl: /
Pre 7 sati, Alekre je napisao:

Debil danas čeka ženu da pazari.

20220621-192239.jpg

Verovatno je tako parkirao i u..... Pa su ga....

Pre 6 sati, X8 Vračar je napisao:

Nemoguće da mu 100 ljudi koji su tu prošli, većinom sa kolicima, ništa nije reklo...

Veoma je moguce

• Drug član, 956 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Nema takvim mozgovima pomoći. 

Lik stao sa džipom na mesto za invalide, na Lidlovom parkingu. Ja mu kažem da snima komunalna ko se parkira na ta mesta, a nije invalid. 

Znači somčina savije jednu nogu i počne da skakuće na drugoj do ulaza. Ljudi gledaju i krste se. 

Nema tu pomoći, za psihopate ne postoji lek. 

• Sviđa mi se 3
  • Haha 5
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

Gost
WWW.RTS.RS

"Београдски рулет смрти" незванични је назив за трке појединих бајкера у...

Promenio član Pingvin37

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Kad smo kod bahatosti. Bio sam na moto skupu u B.Topoli. I parkiram motor na nasipu kao i svi što su parkirali, blago zakošen motor ali tako da ne smetam nikom. Rešim da krenem kući kad gle čuda. Parkiran BMW GS 1200 sa sva tri kofera ko da je krenuo na put oko sveta... motorčina parkirana tik do mog 10 cm, zakosio ga baja kao da je ceo svet njegov, da hoću nema teorije da moj motor izvučem. Gledam šta da radim i nekako, uspem uz pomoć ljudi (prolaznika) da izvučem moj motor. Pritom krene mi motor da pada na drugu stranu (pao bi na drugi motor) i u momentu besa i kombinacije straha da ga ne oštetim uspem da ga vratim ka sebi, ali me je nogostop dobro udario u potkolenicu. Nisam slikao motor al znam da su bile NS table. I gledam i ne verujem da li je moguće da je toliki papan lik! Od toliko prostora ne on je morao da se nabije, e došlo mi je da mu srušim motor.... I dalje ne mogu da shvatim takve likove...ok je šta je poenta, imam para mogu da radim šta hoću ili imam BMW GS! Ne volim da klasifikujem ljude po vozilu ali zaista ovo je već jedno treće četvrto iskustvo sa ljudima koji voze ovo čudo (da se neko ne oseti prozvanim). Da ne govorim da se nikad ne javljaju na drumu, čast izuzecima i njima se izvinjavam ako sam ih uvredio. Polako počinjem da stvaram animozitet prema ovim vozilima. 

• Podržavam 4

5 minutes ago, Zarkela said:

Kad smo kod bahatosti. Bio sam na moto skupu u B.Topoli. I parkiram motor na nasipu kao i svi što su parkirali, blago zakošen motor ali tako da ne smetam nikom. Rešim da krenem kući kad gle čuda. Parkiran BMW GS 1200 sa sva tri kofera ko da je krenuo na put oko sveta... motorčina parkirana tik do mog 10 cm, zakosio ga baja kao da je ceo svet njegov, da hoću nema teorije da moj motor izvučem. Gledam šta da radim i nekako, uspem uz pomoć ljudi (prolaznika) da izvučem moj motor. Pritom krene mi motor da pada na drugu stranu (pao bi na drugi motor) i u momentu besa i kombinacije straha da ga ne oštetim uspem da ga vratim ka sebi, ali me je nogostop dobro udario u potkolenicu. Nisam slikao motor al znam da su bile NS table. I gledam i ne verujem da li je moguće da je toliki papan lik! Od toliko prostora ne on je morao da se nabije, e došlo mi je da mu srušim motor.... I dalje ne mogu da shvatim takve likove...ok je šta je poenta, imam para mogu da radim šta hoću ili imam BMW GS! Ne volim da klasifikujem ljude po vozilu ali zaista ovo je već jedno treće četvrto iskustvo sa ljudima koji voze ovo čudo (da se neko ne oseti prozvanim). Da ne govorim da se nikad ne javljaju na drumu, čast izuzecima i njima se izvinjavam ako sam ih uvredio. Polako počinjem da stvaram animozitet prema ovim vozilima. 

Pusti te slucajeve. To se zna da nemaju veze sa bajkerima nikakve (cast izuzetcima). Iz prve ruke znam bar 7 njih koji nikad nisu seli na motor niti znaju sta je motociklizam a voze GS-a sada I tripuju nesto. Bukvalno misle da su kupovinom tog motora preskocili sav onaj tezi put i da su postali cenjeni. Ne da nisu cenjeni, nego ih bar 70 posto scene vise ni ne dozivljava ozbiljno. Da se ne lazemo...

Meni zao tog motora. Dobar motocikl koji je postao simbol za mamine i tatine sinove, neke novopecene materijaliste i slicno. 

To je tip ljudi sutra ako je trend da se jede izmet, oni ce narucivati izmet u restoranu. Idealni primeri kapitalisticko-materijalistickog drustva. 

Zena plasticne sise I dupe, a on novi BMW GS. To je to otprilike. Batali, ne nerviraj se. Nemaju oni veze sa pravim motociklizmom (jos jednom kazem, cast izuzetcima). 

• Drug član, 1178 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07
pre 9 minuta, Zarkela je napisao:

Da ne govorim da se nikad ne javljaju na drumu, čast izuzecima i njima se izvinjavam ako sam ih uvredio.

Ovo nažalost mogu da potvrdim...

Vozim i ja auto iste marke, ali se ne ponašam kao većina. Mnogima je samo statusni simbol, ljubitelja kao što sam ja i još par ljudi koje znam je sve manje (pričam i dalje o autima).

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: Honda SH350i
10 hours ago, Budimir said:

Član 7.
13) biciklistička traka je saobraćajna traka namenjena isključivo za saobraćaj biciklista, mopeda i lakih tricikala.
26) biciklistička staza je put namenjen isključivo za kretanje bicikala.

eto  :) 

A zabrinjava da čak i iskusnije kolege ne znaju da je pogrešno i još podržavaju i ne veruju kolegama s foruma da nisu u pravu...

I nema neke razlike između ovog mamlaza što ga uterao u izlog, tog GS-a što prekriva trotoar ili skutera na bici stazi ili na parking mestu za automobile.

Promenio član Ji 4Tze
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx
Pre 3 sati, Ji 4Tze je napisao:

eto  :) 

A zabrinjava da čak i iskusnije kolege ne znaju da je pogrešno i još podržavaju i ne veruju kolegama s foruma da nisu u pravu...

I nema neke razlike između ovog mamlaza što ga uterao u izlog, tog GS-a što prekriva trotoar ili skutera na bici stazi ili na parking mestu za automobile.

Jbg, zabrinjava odsutvo zdravog razuma... To bi bilo dovoljno

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra
14 hours ago, misa-pei said:

Ti stvarno misliš da bi vredelo? Da bi govno osetilo stid, nelagodnost, da bi shvatio da je pogrešio? Ako mu nešto kažeš, tuča u najavi.

Moguće da si u pravu ali možda može biti efekta. Da mu je njih troje juče nešto reklo, možda danas ne bi bilo ovako ili da mu danas troje kaže, možda bi sutra bilo drugačije...

Promenio član X8 Vračar

• Drug član, 810 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Gde su trojke i dvojke, mora da budu i kečevi :D

20210305-115024.jpg

Ili ovako nešto :na_glavi:

20210428-152853.jpg

Promenio član the_doctor
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 972 postova
  • Motocikl: NEMAM
Ja mislim da ko ceka da ga saobracajna policija edukuje da je taj sa edukacijom mnooogo zakasnio. Edukacija treba da pocne prvo iz kuce, od mame i tate, pa u osnovnoj skoli, pa srednjoj i da se kompletira u auto skoli. U saobracaj, na ulicu izlazis potpuno edukovan a ne poluedukovan, jer onda policija edukuje sankcijom. Najskuplja ali i najbrza skola. Da vidis kako odma sve naucis kad te rebne po dzepu.
Ja sam platio nekoliko kazni do sad. Nema šanse da svarim da preko mosta na Adi vozim 50kmh. Usporim dole gde znam da uvek stoji radar,posle gas patos i to pred njima.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

• Drug član, 972 postova
  • Motocikl: NEMAM

Moguće da si u pravu ali možda može biti efekta. Da mu je njih troje juče nešto reklo, možda danas ne bi bilo ovako ili da mu danas troje kaže, možda bi sutra bilo drugačije...
Ako je i dalje priča o tipu u bmw gore koji samo što nije ušao u Rodu autom, ja sam isto stava da mi je transfer blama bilo šta reći na tako nešto. Realno, ja mislim da toliku količinu bezobzirnosti i bahatosti imaju samo oštećene osobe i ja stvarno nemam snage raspravljati se sa takvima, a posebno se izlagati riziku da uzme šipku koju verovatno drži pored sedišta i sevne me po glavi dok trepnem. Neka hvala.
Edit: Na konto bezobzirnosti.Guram dete u kolicima,neka uska stazica,jako strma,mi odozdo idemo,već smo na vrhu i treba nam 10-20 sekunti da izađemo do vrha.Žena koja nam nailazi u susret i odozgo na nas,ja da nisam pomerio kolica i sebe,ona bi preko nas,zgnječila bi mi bebu sigurno,ostao sam u šoku,nisam imao snage reći ni reč,samo smo žena i ja gledali jedno u drugo u neverici.

• Podržavam 2

• 4_tocka_i_karoserija, 1886 postova
  • Motocikl: -
Pre 15 sati, slobasuper9 je napisao:

Ja sam platio nekoliko kazni do sad. Nema šanse da svarim da preko mosta na Adi vozim 50kmh. Usporim dole gde znam da uvek stoji radar,posle gas patos i to pred njima.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

I dalje stoje na silasku prema Tošinom bunaru?

P.S. to što na tom mostu nije dozvoljeno 80 do silaska je po meni još jedan od debilizama - vrlo moguće da to niko nije smislio unapred, ali kad su shvatili kako su napravili mesto za pecanje, ne pada im na pamet da promene nešto.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja