Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2538 postova
  • Motocikl: -

Aj što je retardirana, nego još i deli svoje mudrolije.

Takoreći jovana jeremić u stvarnom životu.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6864 postova
  • Motocikl: konzerviran

Jedan krajnje džentmenski potez, da se neko pomeri u preticajnu traku da bi se ovaj drugi uključio na autoput...mnogi su počeli da podrazumevaju..

..jer su tako u mogućnosti.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 1508 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Jedno debilno ponašanje koje sam kod sebe uočio:

U Švabiji na auto putu kad neko da migavac da se prebaci u levu traku a ja u njoj, lagano usporim sekund i covek se ubaci i ne koči na primer iza kamiona i ne čeka jos 30 vozila da prodju.

U Srbiji kad neko da migavac da uradi isto to ja dajem gas da sto pre obidjem i da taj bude iza mene.

Da me ubijes zasto , nemam objasnjenje:lol3:.

Mozda zato sto se kod nas ljudi zbune i ne ubacuju se pa sam odustao, jebem li ga.

Kao sindrom -e sad sam u Srbiji mogu da bacim kesu iz auta, kultura prestaje prelaskom granice.

• Haha 3

• -, 2012 postova
  • Motocikl: /

Ovi iz bmw-a izgleda resili da prevaspitaju svoje vozace, pa onaj line asistent izgleda blokira skroz volan ako ne das migavac.

Juce lik sa ovom novom restajling 7com na autoputu menja trake non stop, levo, desno, levo, al svaka promena migavac :D

• Haha 8

• Ne silazi, 3683 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Tek kupio, nije ugasio, moze to da se gasi, 

Po meni glup sistem, treba da izbegnes nesto ono mucak, zbog toga kazu da bio onaj udes negde u Engleskoj sto su oni navijači ili sportisti izginuli. 

• -, 2012 postova
  • Motocikl: /

U Rumuniji, sa onim kombijem? Nije ono bilo zbog njega, asistent te vraca na sredinu trake cim se priblizis liniji, oni su presli sa pola kombija u drugu pa se trznuli nazad.

Meni se licno bas svidja ta opcija, jeo sam na miru sa dve ruke na autoputu, jedino sto posle nekog vremena svira ko lud da vratim ruke na volan, Skoda Scala bio auto...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 611 postova
  • Motocikl: V2- americki

Juče Golubac, kroz centar 2.5 traka, predvašarski dan. Sa leve strane standardno nepropisno parkirani🥵, al zato lik sa Deutchland tablicama upalio četiri žmigavca ispred fast food-a i debilna familija legla na sendviče ko da su iz gulaga došli. Znači slalom jedna traka, kamioni, avioni.... Pa mamicu vam jebem debilnu , dabogda vam stavili majonez umesto kečapa 🤣

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 1103 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200

Nemoj tako.
Dobar je roštilj prekoputa one zatvorene pumpe, ispred hotela koji isto mislim da ne radi.tj nije radio februar

Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka

• Drug član, 639 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C
pre 17 minuta, vex je napisao:

dabogda vam stavili majonez umesto kečapa 🤣

. . i pekmez od kajsija 🤣 

Pre 2 sati, piki je napisao:

Jedno debilno ponašanje koje sam kod sebe uočio:

U Švabiji na auto putu kad neko da migavac da se prebaci u levu traku a ja u njoj, lagano usporim sekund i covek se ubaci i ne koči na primer iza kamiona i ne čeka jos 30 vozila da prodju.

U Srbiji kad neko da migavac da uradi isto to ja dajem gas da sto pre obidjem i da taj bude iza mene.

Da me ubijes zasto , nemam objasnjenje:lol3:.

Mozda zato sto se kod nas ljudi zbune i ne ubacuju se pa sam odustao, jebem li ga.

Kao sindrom -e sad sam u Srbiji mogu da bacim kesu iz auta, kultura prestaje prelaskom granice.

To je zato što imaš učitan stari operativni sistem. Sve je to ok, on jednostavno prepoznaje sredinu i uključuje opcije...automaCki

• Haha 2
  • Podržavam 1

Ako procenim da ce da ide onda pustim al ako ga vidim iza kamiona ili tako nesto vala neces, znam da ce obilazi dva kilometra.
Gde moze pomerim se u levu da se ukljuce, ne dajem po gasu ako vidim da mogu lagano iza tog auta da se ukljucim a i sad kako je krenulo da voze zaustavnom dosta vise pazim kako izlazim.

• Drug član, 1121 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV
Pre 2 sati, ser je napisao:

U Rumuniji, sa onim kombijem? Nije ono bilo zbog njega, asistent te vraca na sredinu trake cim se priblizis liniji, oni su presli sa pola kombija u drugu pa se trznuli nazad.

Meni se licno bas svidja ta opcija, jeo sam na miru sa dve ruke na autoputu, jedino sto posle nekog vremena svira ko lud da vratim ruke na volan, Skoda Scala bio auto...

Meni na 130kmh na autoputu krenuo da prati žute trake zaostale od radova koje su vodile kroz bankinu... Jedva ga ispravih bezbedno, kombi Ford putnički. Ali da, na autoputu može da pomogne, smanji zamor.

• Sviđa mi se 1

Pre 16 sati, pronto je napisao:

Jedan krajnje džentmenski potez, da se neko pomeri u preticajnu traku da bi se ovaj drugi uključio na autoput...mnogi su počeli da podrazumevaju..

..jer su tako u mogućnosti.

Ovo stalno radim, ali ne toliko kao "džentlmenski potez", već 1. neću da mislim da li onaj drugi gleda šta radi, i 2. neću da me taj drugi uspori ako nastavi sa 90 ili sl.

Inače, drugar kamiondžija u Nemačkoj, mi svojevremeno reče da je to tamo normalno ponašanje.

Ćerka mu sad kao hoće vozački tamo, i obojica baš jedva čekamo da čujemo šta njih sve tamo stvarno uče.

Otprilike u doba kada sam bio preko i krenuo da idem tamo nazad...logično, počeo sam da primećujem silne razlike. Od sitnica, do prilično važnih stvari. Rekao bih, da je ova pojava, kao i mnogo šta drugo došlo upravo sa činjenicom da su naši vozači krenuli da voze po inostranstvu, češće, duže, dalje. Ima tamo da se vidi što šta pametno, ali kako i Piki kaže..mi ovde imamo drugi program. Ne samo vezan za saobraćaj...već onako generalno. Saobraćaj je samo jedna pod disciplina na koju se to naše ponašanje reflektuje. Svaki će vozač uglavnom biti isti za volanom kakav je ii inače u životu. Pošto se ovde živi uz quratz na svakom koraku, biće ga logično poprilično i u saobraćaju....i tu ništa nema čudno.

Takva jedna atmosfera bude strahovito pogibeljna, što pokazuju i brojke. Mi smo jednostavno takvi da svemu probamo da doakamo ne želeći da u suštini išta promenimo...a promena dolazi , neminovno. Ako ne samoinicijativno, a ono pod prisilom..većom ili manjom.

Pre par dana smo došli u Bg i moram da priznam da mi deluje da ovaj novitet sa dronovima daje već prve rezultate. Neka sam ja to samo umislio, ali ovde nema boljeg leka od represije. Niti je volim, niti prizivam, jednostavno sam...rekao bih, realan. Kaže se inače da su pravila za pismene i svesne, a da za budalu ništa ne važi, pa će gluposti svakako biti i u buduće. Onoga dana kada već od nas samih krene promena, ona će se i dogoditi i postati sistem. Kao i tamo odakle gledamo da prepišemo i čudimo se kako može drugačije.

Gledam ovih dana ovo sa kaznama po Makedoniji...bez da mnogo komentarišem išta, već sam se raspisao...samo kratko...svaka čas svakome ko na to nije pomislio, već smisleno, inteligentno, u skladu sa zdravim razumom otišao i vratio se. Svaki put mu takav bio.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8794 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ne vredi drugačije. Ja sam to za pomeranje na autoputu video od ujaka dok sam išao na ture sa njim. Ja na primer praktijum i šlic kad su gužve. Tipa jedan auto prođe, drugi auto pušta ovog da se uključi i tako naizmenično. Mada to vidim da malo ljudi zna. Ovi moji smederevci i dalje krenu ko ovce i ostanu zarobljeni u sred raskrnice i blokiraju je. Još se bune. Mada me bezobrazluk tipa ostavljanja auta gde god me užasava. U Smederevu ne može da se vozi u svojoj traci.

Promenio član Alekre
  • Podržavam 1

Malo i njih zna pravila. 

Svako jutro kod Fransa gde su radovi lepo stoji tabla da je saobraćaj pomera desno, svi voze i levoj traci i niko u desnoj, svaki put samo ja u desnoj i naravno svi se guraju da idu tom levom i zato bude cep tu. 

• Podržavam 1

pre 51 minuta, Alekre je napisao:

Ja na primer praktijum i šlic kad su gužve. Tipa jedan auto prođe, drugi auto pušta ovog da se uključi i tako naizmenično. Mada to vidim da malo ljudi zna.

A ovo je i zakonska obaveza, ali ono...imamo i veće probleme koje ne rešavamo.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 608 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Ljudi ne znaju kada da koriste migavac, to nije novo, ali još mi je gore kada ga koriste tek kada krenu u skretanje. Pa druže, sada više nema svrhe, treba da me obavestiš šta planiraš, a ovo da si skrenuo već vidim. Psujem i jedne i druge 🙂

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: X8
21 hours ago, RankoBg87 said:

Malo i njih zna pravila. 

Svako jutro kod Fransa gde su radovi lepo stoji tabla da je saobraćaj pomera desno, svi voze i levoj traci i niko u desnoj, svaki put samo ja u desnoj i naravno svi se guraju da idu tom levom i zato bude cep tu. 

Putari mogu to da rese pravilnim usmeravanjem voznih traka, ali je lakse staviti samo znak pa nek vozaci gledaju. 

• Sviđa mi se 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3379 postova
  • Motocikl: 4x4
Pre 1 sat, zec je napisao:

Putari mogu to da rese pravilnim usmeravanjem voznih traka, ali je lakse staviti samo znak pa nek vozaci gledaju. 

Putari su kod sajma svako jutro u špicu zatvarali traku da bi prvo skidali žardinjere (ponedeljak) pa sve do četvrtka skiidali ogradu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja