zaludan 8437 Napisano Decembar 29, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1873 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Mornar85 je napisao: А то утврђују вештаци накнадно. Naravno, i ako utvrde da je onaj kome je "oduzeta prednost" išao "200 na sat", on je i kriv. Da nije tako, uvek bi onaj drugi bio kriv, i ne bi ni bilo potrebe za veštakom. Pre 1 sat, mrle je napisao: Nije tačno OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7644 Napisano Decembar 29, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo redovna pojava kada se iskljucuje od tempa na autoput prema Zg. Treba da se predje preko 3 trake koje vode od Altine i opreznost maksimum. Onda kada se ukaze prilika i prodje talas vidis nekog idiota koji se zapucao bar stotku da negdje brze stigne, valda do semafora koji je par stotina metara ispred. Anekada i izletim jer stvarno nije moguce ocijeniti brzinu na tolikoj udaljenosti, onda pocinje blicanje s njegove strane dok s moje dobija pozdrave i tatku i majciПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Decembar 29, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, mrle je napisao: Nije tačno Nije tačno da nije tačno. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Decembar 29, 2023 Zainteresovan, 792 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Svaki dan se u saobraćaju nagledam svega i svačega i ne mogu se prestati nervirati jer ne mogu da verujem da su ljudi toliko odsutni u saobracaju... Danas na semaforu zeleno, lik ispred vozi 30 km/h i kuca poruke u telefon, pritom ševrlja levo, desno, sviramo mu svi, čoveka jednostavno nista ne interesuje... Svi pravimo greške i to razumem ali ovo je već bezobrazluk. Nevezano za ovo neki dan na autoputu kod NS, na OMV pumpi pred samu traku za ubrzanje stoje saobracajci sa radarom na isprekidanom delu puta gde se stajati ne sme, plus su okrenuti u kontra smeru i snimaju vozila koja sa pumpe izlaze u traku za ubrzanje, nek mi neko objasni o cemu se radi? Na pumpi je 40km/h, ne mogu sa tom brzinom uci u traku za ubrzanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Decembar 29, 2023 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, zika56 je napisao: Nije tačno da nije tačno. Udario ga sa 97kmh gde je ograničenje 40,sa 1,68 promila. To je moja ulica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Decembar 29, 2023 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto sam skoro imao sudar, baš pričam sa likom iz osiguranja, nema veze sto me udario pijan lik sa prekoracenjem brzine. Da je imao prednost ja bih bio kriv, a on bi za sebe samo platio kaznu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Decembar 29, 2023 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, mrle je napisao: Pošto sam skoro imao sudar, baš pričam sa likom iz osiguranja, nema veze sto me udario pijan lik sa prekoracenjem brzine. Da je imao prednost ja bih bio kriv, a on bi za sebe samo platio kaznu. pre 41 minuta, mrle je napisao: Udario ga sa 97kmh gde je ograničenje 40,sa 1,68 promila. To je moja ulica. Predprošle godine drugar se motorom uključiva na put sa prvenstvom prolaza i opalio ga auto tako da je motor otkinut na pola, a mašina je završila pedesetak metara dalje u Nišavi (nikad nije pronađena). Okrivljen je vozač auta koji se kretao sa 89km/h (ograničenje na tom delu 30km/h). Ispravka: Udes je bio marta 2020., a drugar je kažnjen prekršajno zbog neopreznog uključivanja na put sa prvenstvom prolaza, a kao glavni krivac je oglašen vozač automobila. Nalaz veštaka je bio da (pošto je bila noć) motociklista nije bio u mogućnosti da proceni brzinu kretanja automobila Promenio Decembar 29, 2023 član zika56 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Decembar 29, 2023 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, noc je, izlazim sa sporednog puta na glavni, vidim da ide neki auto, ali ne mogu da procenim kojom se brzinom krece, dal' 30, dal' 50-60, ili mozda i vise od 100km/h... Sta da radim? Dal' da sacekam da auto prodje ili da izadjem pa sta bude, bice? Ma izaci cu... E to mi nije jasno. Ako vec ne mozes da procenis brzinu auta koji moze da te ubije, zasto ga ne propustis da prodje pa onda ti. Ne bih da ulazim sad ko je kriv za sta. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Decembar 29, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, ske je napisao: Znaci, noc je, izlazim sa sporednog puta na glavni, vidim da ide neki auto, ali ne mogu da procenim kojom se brzinom krece, dal' 30, dal' 50-60, ili mozda i vise od 100km/h... Sta da radim? Dal' da sacekam da auto prodje ili da izadjem pa sta bude, bice? Ma izaci cu... E to mi nije jasno. Ako vec ne mozes da procenis brzinu auta koji moze da te ubije, zasto ga ne propustis da prodje pa onda ti. Ne bih da ulazim sad ko je kriv za sta. Mislim da si pogrešno protumačio moj komentar. Uopšte nisam komentarisao o tome šta pametan čovek treba da uradi u takvoj prilici, nego o tome na kog će da se svali krivica ukoliko se desi ovako nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Decembar 29, 2023 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne, nisam ja uopste komentarisao cija je krivica nego brate, gde izlazis ako ne mozes da procenis dal to mozes da uradis bezbedno, po sebe i po ostale. Uopsteno mislim, nema veze sa tobom ili bilo kim, nego onako... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7644 Napisano Decembar 29, 2023 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, noc je, izlazim sa sporednog puta na glavni, vidim da ide neki auto, ali ne mogu da procenim kojom se brzinom krece, dal' 30, dal' 50-60, ili mozda i vise od 100km/h... Sta da radim? Dal' da sacekam da auto prodje ili da izadjem pa sta bude, bice? Ma izaci cu... E to mi nije jasno. Ako vec ne mozes da procenis brzinu auta koji moze da te ubije, zasto ga ne propustis da prodje pa onda ti. Ne bih da ulazim sad ko je kriv za sta. Kada tako postavis situaciju, i zamisli bas na gore vec pomenutu raskrsnicu da evo sad kada je vec vece cekas nekoga da prodje ko se vuce 30, a iza tebe kilometar kolona.Sa saobracajem se treba sazvjeti i voziti u skladu sa njim, ne ometati i izdvajati se iz njega.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Decembar 29, 2023 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, voznja se prilagodjava uslovima u saobracaju, vremenskim uslovima, stanju puta, ostalim ucesnicima... i ne treba rizikovati previse. Ali ako ne mozes da procenis, bolje sacekaj, napravi kolonu, nek sviraju, psuju, niko od njih se nece ni zaustaviti ako te taj neko otrese na toj raskrsnici... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Decembar 29, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Što bi rekli "požuri polako" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano Decembar 29, 2023 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kada vidim naslov, za bilo šta, obavezno pogledam i koji je izvor. Na Kuriru, ne gledam ni tačno vreme. Ako poznajete učesnike, iskreno mi je žao....ali imam jednu nedoumicu. @mrle kaže "njegova" ulica...pretpostavljam Ž.V.Pucara..."moja" je Požeška. Gde se to te dve ulice sreću...meni to nije poznato, na Brdu sam od 79te? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 602 Napisano Decembar 29, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, zaludan said: Naravno, i ako utvrde da je onaj kome je "oduzeta prednost" išao "200 na sat", on je i kriv. Da nije tako, uvek bi onaj drugi bio kriv, i ne bi ni bilo potrebe za veštakom. A sta ako je isao samo 10-20kmh vise od ogranicenja, ko je kriv? Ne znam zasto se ne bi sacekalo ako vec neko ne moze da oceni brzinu, nema logike. Zavisno od iskustva/osobe, mnogi ne mogu da procene kretanje objekata dobro, onda bolje da voze defanizvno i cekaju. Kao kada ti se neko ukljuci sa sporednog puta, ubaci ispred tebe, i uspori te da moras da kocis. Cemu to. Razumevanje, prilagodjena voznja trenutnim uslovima saobracaja i sposobnostima je vaznije od pukih pravila i zakona. Promenio Decembar 29, 2023 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Decembar 29, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Kao danas,ja prvi ,treba da idem levo,i stvori se rupa da krenem,al eto dve rakete odozdo,na dva točka.E sad,da ne vozim i sam bajk,ver bi i krenuo,al mislim se,de da ih teram da koče na ladnom asfaltu,jbg brinem se,ne bi voleo da se meni desi.Propustim ih...malo strpljena ne škodi.A iza mene dzip,crn,lik već divlja,svira,još kao kreće da me preskoči. Jedina mana mi je što lako popizdim od takvih,skoči mi nivo besnila na max i onda ne jebem sistem ko je i dal je,mozak mi se ugasi i nema od mene truna pameti onda.Sviram i ja,ko na svadbi,svira on meni,ja u inat sviram njemu Kad prodjoše ova dva trkača,skrenem lepo levo,on pokuša u raskrsnici ,jel je jelte ljut ,da me iseče al nisam mu dao,nek se slupamo al nećeš ga majci. Inače,imam problem i moram da ga regulišem,dok me neko ne ukoka jednom,posle razmišljam da sam ja budala velika,šta mi to bre treba,al to uvek posle svega. Treba jednostavno mirno,nek se nervira i ne reagovati na idiote,bože pomozi daj mi pameti u glavu malo 6 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8371 Napisano Decembar 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego pljunete Aleksandru, treba da znate da je ceo Leskovac u takvom asfaltu, da je zaustavi put sigurno bar duplo duži od onog na pravom asfaltu. Radi se o uglačanom asfaltu koji ne prašta greške, neverovatno je da ono onako bude već godinama i da se ništa ne preduzima.. Obzirom na okolnosti nema razloga da se vozi divljački, jer ćeš da izletiš i ubiješ pešaka na trotoaru. Procena može da bude ovakva ili onakva, ali samo ne nalazite uvek opravdanje za kretenska postupke, sve i da je ona napravila grešku, tupson će krenuti da koči za crveno na semaforu, izgubiće kontrolu nad motorom i ubiće nekog, jer opet ponavljam, na onom asfaltu, ne može se kontrolisati motor, niti ubrzanje (naglo), niti kočenje... Promenio Decembar 29, 2023 član ProMaster 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Decembar 30, 2023 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, pronto je napisao: Kada vidim naslov, za bilo šta, obavezno pogledam i koji je izvor. Na Kuriru, ne gledam ni tačno vreme. Ako poznajete učesnike, iskreno mi je žao....ali imam jednu nedoumicu. @mrle kaže "njegova" ulica...pretpostavljam Ž.V.Pucara..."moja" je Požeška. Gde se to te dve ulice sreću...meni to nije poznato, na Brdu sam od 79te? Kod kafe Parka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano Decembar 30, 2023 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Aha.... Ja sam eto naučio nešto novo..za mene je to uvek bila Orfelinova, ali kako god da se zove, to je jedno jako zajebano mesto. Otac jednog mog poznanika je tu izgubio život, jer je na njega naleteo bus 37. Ja nisam tu već godinama, ali je burazer ostao u starom stanu, na uglu Požeške i Valjevska. Od trenutka kada je uveden tramvaj, pa dok nije postavljen semafor i na tom mestu je bilo X situacija za priču, kojima smo često bili svedoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Decembar 30, 2023 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, pronto je napisao: a uglu Požeške i Valjevska. Požeška 89? U prizemlju prodavnica, fastfood, farbara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano Decembar 30, 2023 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Prekoputa, dijagonalno...soliterčić, jedan od 3. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4575 Napisano Decembar 30, 2023 (promenjeno) Drug član, 1174 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, ProMaster je napisao: Pre nego pljunete Aleksandru, treba da znate da je ceo Leskovac u takvom asfaltu, da je zaustavi put sigurno bar duplo duži od onog na pravom asfaltu. Radi se o uglačanom asfaltu koji ne prašta greške, neverovatno je da ono onako bude već godinama i da se ništa ne preduzima.. Obzirom na okolnosti nema razloga da se vozi divljački, jer ćeš da izletiš i ubiješ pešaka na trotoaru. Procena može da bude ovakva ili onakva, ali samo ne nalazite uvek opravdanje za kretenska postupke, sve i da je ona napravila grešku, tupson će krenuti da koči za crveno na semaforu, izgubiće kontrolu nad motorom i ubiće nekog, jer opet ponavljam, na onom asfaltu, ne može se kontrolisati motor, niti ubrzanje (naglo), niti kočenje... Desilo se baš kod Šop Đokića (idem iz pravca Robne kuće, skrećem na Masarikov trg), a kolega je išao od LKC-a, eto sve ti je jasno sad. Da sam ga videla pre skretanja, naravno da bi ga pustila da prođe, pa nisam idiot bilo koga da sečem namerno. Iz predostrožnosti skoro uvek usporim ispred raskrsnice, ne mogu da znam da li će vozač koji čeka da prođem da se zamisli pa da mi ispred nosa skrene. Uvek ću lakše da ukočim sa 30 nego sa 50, da ne pričamo o većim brzinama. Promenio Decembar 30, 2023 član Alexandra995 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11023 Napisano Decembar 30, 2023 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ne pljujemo nikog.Ja kad bolje razmislim vise mi se isplati da mi neko ukaze na gresku,i ja da se naljutim na njega,a da se nista ne dogodi u buducnosti.Kad se dogodi onda je kasno i ume da boli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3086 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 1058 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, pronto je napisao: Prekoputa, dijagonalno...soliterčić, jedan od 3. U soliteru iznad kafea Park sam tokom studiranja stalno boravio, pošto drug ima stan tu, drugarica živjela dole prema Adi..toliko sam često boravio na Brdu, da sam se osjecao kao kod kuce Ali Požeška, široka, nizbrdo, navecer sam znao sa terase gledati kako razvuku mašine, ne znam kako zakoče.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeksius 115 Napisano Decembar 30, 2023 U prolazu, 62 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki GSXR 600 L7 Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 12. 2023. at 8:50, zaludan je napisao: Vrlo diskutabilno. Po rečima jednog veštaka vozač koji vozi u skladu sa propisima nije dužan da pretpostavi da će ostali učesnici da krše propise. Preneseno u vrlo sličnu situaciju kao ova - kad vozač vidi vozilo iz suprotnog pravca na udaljenosti dovoljnoj da bezbedno skrene AKO se kreće u skladu sa ograničenjima, vozač nije dužan da pretpostavi da nadolazeće vozilo ide "200 na sat". Ubica je onaj ko se kreće 200 na sat, a ne onaj ko se pridržava propisa. Za oduzimanje prvenstva se (valjda svi) slažemo, ali nije realno da neko divlja i da očekuje da drugi paze na njega. Dao sam primer samo jer kao sto je neko rekao u jednom od komentara da novine odma pisu i svi pricaju 200 na sat pa sam napisao tako. Slazem se u potpunosti sa tobom, cim neko prekoraci brzinu on je potencijalni ubica i nema opravdanja, isto smatram i za oduzimanje prvenstva prolaza, ne pustanje pesaka i slicne stvari. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...