Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Zainteresovan, 524 postova
  • Motocikl: k9

Slazem se, voznja se prilagodjava uslovima u saobracaju, vremenskim uslovima, stanju puta, ostalim ucesnicima... i ne treba rizikovati previse. Ali ako ne mozes da procenis, bolje sacekaj, napravi kolonu, nek sviraju, psuju, niko od njih se nece ni zaustaviti ako te taj neko otrese na toj raskrsnici...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6777 postova
  • Motocikl: konzerviran

Kada vidim naslov, za bilo šta, obavezno pogledam i koji je izvor. Na Kuriru, ne gledam ni tačno vreme. Ako poznajete učesnike, iskreno mi je žao....ali imam jednu nedoumicu. @mrle  kaže "njegova" ulica...pretpostavljam  Ž.V.Pucara..."moja" je Požeška. Gde se to te dve ulice sreću...meni to nije poznato, na Brdu sam od 79te?

• Drug član, 933 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)
4 hours ago, zaludan said:

Naravno, i ako utvrde da je onaj kome je "oduzeta prednost" išao "200 na sat", on je i kriv.

Da nije tako, uvek bi onaj drugi bio kriv, i ne bi ni bilo potrebe za veštakom.

A sta ako je isao samo 10-20kmh vise od ogranicenja, ko je kriv? Ne znam zasto se ne bi sacekalo ako vec neko ne moze da oceni brzinu, nema logike. Zavisno od iskustva/osobe, mnogi ne mogu da procene kretanje objekata dobro, onda bolje da voze defanizvno i cekaju. Kao kada ti se neko ukljuci sa sporednog puta, ubaci ispred tebe, i uspori te da moras da kocis. Cemu to.
Razumevanje, prilagodjena voznja trenutnim uslovima saobracaja i sposobnostima je vaznije od pukih pravila i zakona.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Kao danas,ja prvi ,treba da idem levo,i stvori se rupa da krenem,al eto dve rakete odozdo,na dva točka.E sad,da ne vozim i sam bajk,ver bi i krenuo,al mislim se,de da ih teram da koče na ladnom asfaltu,jbg brinem se,ne bi voleo da se meni desi.Propustim ih...malo strpljena ne škodi.A iza mene dzip,crn,lik već divlja,svira,još kao kreće da me preskoči.

Jedina mana mi je što lako popizdim od takvih,skoči mi nivo besnila na max i onda ne jebem sistem ko je i dal je,mozak mi se ugasi i nema od mene truna pameti onda.Sviram i ja,ko na svadbi,svira on meni,ja u inat sviram njemu:lol:

Kad prodjoše ova dva trkača,skrenem lepo levo,on pokuša u raskrsnici ,jel je jelte ljut ,da me iseče al nisam mu dao,nek se slupamo al nećeš ga majci.

Inače,imam problem i moram da ga regulišem,dok me neko ne ukoka jednom,posle razmišljam da sam ja budala velika,šta mi to bre treba,al to uvek posle svega.

Treba jednostavno mirno,nek se nervira i ne reagovati na idiote,bože pomozi daj mi pameti u glavu malo

• Sviđa mi se 6
  • Haha 3
  • Podržavam 3

• Ne silazi, 2196 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Pre nego pljunete Aleksandru, treba da znate da je ceo Leskovac u takvom asfaltu, da je zaustavi put sigurno bar duplo duži od onog na pravom asfaltu.  Radi se o uglačanom asfaltu koji ne prašta greške, neverovatno je da ono onako bude već godinama i da se ništa ne preduzima.. 

Obzirom na okolnosti nema razloga da se vozi divljački, jer ćeš da izletiš i ubiješ pešaka na trotoaru. Procena može da bude ovakva ili onakva, ali samo ne nalazite uvek opravdanje za kretenska postupke, sve i da je ona napravila grešku, tupson će krenuti da koči za crveno na semaforu, izgubiće kontrolu nad motorom i ubiće nekog, jer opet ponavljam, na onom asfaltu, ne može se kontrolisati motor, niti ubrzanje (naglo), niti kočenje...

Promenio član ProMaster
  • Hvala 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3321 postova
  • Motocikl: 4x4
Pre 6 sati, pronto je napisao:

Kada vidim naslov, za bilo šta, obavezno pogledam i koji je izvor. Na Kuriru, ne gledam ni tačno vreme. Ako poznajete učesnike, iskreno mi je žao....ali imam jednu nedoumicu. @mrle  kaže "njegova" ulica...pretpostavljam  Ž.V.Pucara..."moja" je Požeška. Gde se to te dve ulice sreću...meni to nije poznato, na Brdu sam od 79te?

Kod kafe Parka. 

• Ne silazi, 6777 postova
  • Motocikl: konzerviran

Aha....

Ja sam eto naučio nešto novo..za mene je to uvek bila Orfelinova, ali kako god da se zove, to je jedno jako zajebano mesto. 

Otac jednog mog poznanika je tu izgubio život, jer je na njega naleteo bus 37.

Ja nisam tu već godinama, ali je burazer ostao u starom stanu, na uglu Požeške i Valjevska. Od trenutka kada je uveden tramvaj, pa dok nije postavljen semafor i na tom mestu je bilo X situacija za priču, kojima smo često bili svedoci.

pre 15 minuta, pronto je napisao:

a uglu Požeške i Valjevska. 

Požeška 89? U prizemlju prodavnica, fastfood, farbara? 

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
Pre 10 sati, ProMaster je napisao:

Pre nego pljunete Aleksandru, treba da znate da je ceo Leskovac u takvom asfaltu, da je zaustavi put sigurno bar duplo duži od onog na pravom asfaltu.  Radi se o uglačanom asfaltu koji ne prašta greške, neverovatno je da ono onako bude već godinama i da se ništa ne preduzima.. 

Obzirom na okolnosti nema razloga da se vozi divljački, jer ćeš da izletiš i ubiješ pešaka na trotoaru. Procena može da bude ovakva ili onakva, ali samo ne nalazite uvek opravdanje za kretenska postupke, sve i da je ona napravila grešku, tupson će krenuti da koči za crveno na semaforu, izgubiće kontrolu nad motorom i ubiće nekog, jer opet ponavljam, na onom asfaltu, ne može se kontrolisati motor, niti ubrzanje (naglo), niti kočenje...

Desilo se baš kod Šop Đokića (idem iz pravca Robne kuće, skrećem na Masarikov trg), a kolega je išao od LKC-a, eto sve ti je jasno sad. Da sam ga videla pre skretanja, naravno da bi ga pustila da prođe, pa nisam idiot bilo koga da sečem namerno.

Iz predostrožnosti skoro uvek usporim ispred raskrsnice, ne mogu da znam da li će vozač koji čeka da prođem da se zamisli pa da mi ispred nosa skrene. Uvek ću lakše da ukočim sa 30 nego sa 50, da ne pričamo o većim brzinama.

Promenio član Alexandra995

• Ne silazi, 2952 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Ne pljujemo nikog.Ja kad bolje razmislim vise mi se isplati da mi neko ukaze na gresku,i ja da se naljutim na njega,a da se nista ne dogodi u buducnosti.Kad se dogodi onda je kasno i ume da boli.

• Podržavam 1

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: YZF R1
Pre 6 sati, pronto je napisao:

Prekoputa, dijagonalno...soliterčić, jedan od 3.

U soliteru iznad kafea Park sam tokom studiranja stalno boravio, pošto drug ima stan tu, drugarica živjela dole prema Adi..toliko sam često boravio na Brdu, da sam se osjecao kao kod kuce 😄 Ali Požeška, široka, nizbrdo, navecer sam znao sa terase gledati kako razvuku mašine, ne znam kako zakoče..

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 L7
On 29. 12. 2023. at 8:50, zaludan je napisao:

Vrlo diskutabilno.

Po rečima jednog veštaka vozač koji vozi u skladu sa propisima nije dužan da pretpostavi da će ostali učesnici da krše propise.

Preneseno u vrlo sličnu situaciju kao ova - kad vozač vidi vozilo iz suprotnog pravca na udaljenosti dovoljnoj da bezbedno skrene AKO se kreće u skladu sa ograničenjima, vozač nije dužan da pretpostavi da nadolazeće vozilo ide "200 na sat".

Ubica je onaj ko se kreće 200 na sat, a ne onaj ko se pridržava propisa.

Za oduzimanje prvenstva se (valjda svi) slažemo, ali nije realno da neko divlja i da očekuje da drugi paze na njega.

Dao sam primer samo jer kao sto je neko rekao u jednom od komentara da novine odma pisu i svi pricaju 200 na sat pa sam napisao tako. Slazem se u potpunosti sa tobom, cim neko prekoraci brzinu on je potencijalni ubica i nema opravdanja, isto smatram i za oduzimanje prvenstva prolaza, ne pustanje pesaka i slicne stvari.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1610 postova
  • Motocikl: SMC 300
1 hour ago, zaludan said:

Ja ne mogu ni da zamislim pandura kod nas da ovo kazni 

https://www.instagram.com/reel/C166Y-VIbal/?igsh=NXpvM2F4NjR3OWk0

Ma oce, samo da se poklope kockice. Recimo gladni , zedni , a naleti prekrsaj.🙂

Salu na stranu. Mog druga su kaznili za pojas i mob, tako sto su ga u mimoilazenju videli.

Uradili polukruzno i za njim.

Svega je bio svestan i pratio je u retrovizoru  celu situaciju.

Jedino sto je mogao da uradi, a sebi pomogne je da baci onu krdzu od telefona kroz prozor dok su se pnduri okrenuli. Ionako je pripejd.

• Drug član, 1072 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Isto mene pre par meseci na izlasku iz Zaječara prema Knjaževcu, pričao telefonom, oni na kružnom toku naišli u autu i za mnom i rotacija. Platio pošteno.

• Integrisan, 8352 postova
  • Motocikl: TDM 900

Šta sve vidim da ljudi rade u saobraćaju i ništa. Ja kad bi žvaku uzeo iz prodavnice mene bi interventna odmah uhapsila.

Inače sam uzoran učesnik u saobraćaju ali... Krenem sa posla, 22h uveče upalim svetla i vidim na parkiranom autu ispred kako mi crče jedna sijalica. Posle 700 metra zaustavi me patrola i kazni me.

Kad sam kupio prvi auto, tablice nisam okačio na branik nego stavio na instrument tablu. Otišli kum i ja da probamo jurili nas rotacijom. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 126 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F
pre 50 minuta, Alekre je napisao:

Šta sve vidim da ljudi rade u saobraćaju i ništa. Ja kad bi žvaku uzeo iz prodavnice mene bi interventna odmah uhapsila.

Inače sam uzoran učesnik u saobraćaju ali... Krenem sa posla, 22h uveče upalim svetla i vidim na parkiranom autu ispred kako mi crče jedna sijalica. Posle 700 metra zaustavi me patrola i kazni me.

Kad sam kupio prvi auto, tablice nisam okačio na branik nego stavio na instrument tablu. Otišli kum i ja da probamo jurili nas rotacijom. 

Kako te kazne za sijalicu?! 

Jer nisi imao rezervnu? Dužan si da kvar otkloniš na licu mesta, jedino ako nemaš rezervnu mogu da te kazne (ne ulazim u problematiku onih farova koji moraju u servisu da se popravljaju)

Pre 2 sati, Gruja TS je napisao:

Jer nisi imao rezervnu? Dužan si da kvar otkloniš na licu mesta, jedino ako nemaš rezervnu mogu da te kazne (ne ulazim u problematiku onih farova koji moraju u servisu da se popravljaju)

Zameni levu sijalicu na Fiat Stilu, onako na licu mesta. 

• Podržavam 1

• Drug član, 1610 postova
  • Motocikl: SMC 300
9 hours ago, Gruja TS said:

Stvarno mora na licu mesta?

Meni sve osim sijalice pocrkalo. Crkao balast, pa ubio osigurac, koji nije spasio izlaz na glavnom modulu.

Mislim moze to na licu mesta. Jedno 15 minuta, al treba imati sve to u rezervi, a cesto se uzrok ne moze  resiti tako jednostavno, te je rizik za nove delove.

Uzrok je ili propustanje vode , kondenz u faru, ili ispucala instalacija kablova u samom faru i/ili dolaznom kablu.

• Drug član, 2578 postova
  • Motocikl: Africa RD07

Ni ja ne mogu da verujem da nekog kazne za crknutu sijalicu, pa vi bas ne znate da se izborite za sebe 😀

Da ne pricam na koliko pandurskih kola ne rade sijalice u farovima

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 126 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F
Pre 8 sati, mrle je napisao:

Zameni levu sijalicu na Fiat Stilu, onako na licu mesta. 

Rekoh da ne ulazim u problematiku onih koji ne mogu da se zamene. Ako ćemo tako hajde i ti zameni na Pežou 308 sa LED farovima...

Koliko poznajem zakon kvar svetlosnih grupa si dužan da otkloniš zamenom sijalice na licu mesta. Ne može da te kazni za to osim ako nemaš uza sebe obaveznu opremu tj rezervne sijalice.

Ponavljam, ne znam kako je regulisano za ove koji zahtevaju posetu servisu...

• Drug član, 1251 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S
pre 3 minuta, Gruja TS je napisao:

Koliko poznajem zakon kvar svetlosnih grupa si dužan da otkloniš zamenom sijalice na licu mesta. Ne može da te kazni za to osim ako nemaš uza sebe obaveznu opremu tj rezervne sijalice.

od 2017. (možda i od ranije) sijalice nisu deo obavezne opreme

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja