Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Poslednjih dana sam svakodnevno na motoru i ono što vidim i doživljavam me je ubedio da nije u pitanju loša obuka, nego loši lekarski pregledi za vozačku dozvolu (pre svega kod psihologa i psihijatra). 

Nažalost, motoristi (tu računam i skuteraše) su postali ubedljivo najgori i najbezobzirniji učesnici u saobraćaju. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7359 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, ser said:

Pa gle, ja kad god vidim auto na SD tablicama samo ga preskocim, cime god bio. 

Mnogo ga bre davite :)

Ma nije problem da pretekne onaj koji vozi brže nego ne shvatam da čovek na par metara ispred mene smota levo na raskrsnici i pri tom stane i blokira me jer ne može dalje zbog auta koji pušta pešake. Još me i suvozačica psuje jer im sviram. 

• Svrati ponekad, 375 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660
Pre 3 sati, salem je napisao:

Desi se i meni da ispadnem bahati mamlaz

Mozda sam i ja po nekad bzzzzz bzzzzz bahati mamlazzzzzz zzzzzzz... :jee5:

Salim se.... Jbg, vozim motor po gradu zato sto hocu da se provucem, ne cekam u kolonama itd...

Pre neki dan nailazim na kolegu bajkera koji je na nekom vecem motoru, sa 3 kofera, zaglavio u guzvi medju automobilima u dve trake... Ja sta cu, prodjem pored njega, klimnem glavom, neki kombi tu, zakacim malo svojim retrovizorom njegov, nista strasno, mahnem, izvinim se... Odoh dalje... Esam li bahat ili to tako po nekad mora...

Ima li neka tema da ispovedimo nasa bahacenja...:lol3:

• Drug član, 1007 postova
1 hour ago, zika56 said:

Poslednjih dana sam svakodnevno na motoru i ono što vidim i doživljavam me je ubedio da nije u pitanju loša obuka, nego loši lekarski pregledi za vozačku dozvolu (pre svega kod psihologa i psihijatra). 

Nažalost, motoristi (tu računam i skuteraše) su postali ubedljivo najgori i najbezobzirniji učesnici u saobraćaju. 

Eh sad... Mi u celokupnoj populaciji vozača imamo jedan značajan broj bezobzirnih i opasnih, a među motoristima je možda taj postotak veći od proseka zbog lakoće prolaza, ali opet... Neverovatan je broj potpuno odsutnih za volanom, valjda usled promene temperature i vazdušnog pritiska. Pre neki dan sam obratio pažnju na one koji upotrebljavaju telefon dok voze, užas koliko ih je. Mislim na ove u automobilima, mada i skuteraši zabodu telefon u kacigu.

• Podržavam 3

• Integrisan, 9293 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Juče krenuo da se uključim na autoput tu dole kod mene (Lasta) smer ka gradu.

Ostrija krivina je za ukljucenje, gledam levi retrovizor, migavac, kad odjednom cujem sa desne strane nesto se cuje.

Okrenem glavu na tu stranu i vidim magarca sa belim Nexus-om tik pored mene. Gledam ga, dizem vizir da ga pitam jel normalan a on pogled drzi samo pravo.

Usao sam u srednju, lik pretece auto ispred zaustavnom trakom.

Odo u levu, stignem debila i gledam ga.... dečko apsolutno bez reakcije, nista, samo pravo gleda i to je to.

Jebeš budalu majkemi.

• Podržavam 1

• moto merkat °°, 4895 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Pre 5 sati, salem je napisao:

ili neki Van Dam mlatio bi po ulicama

Jel bi ti u narodno pozoriste ili na vreli asfalt :D

• Haha 4

• 4_tocka_i_karoserija, 1897 postova
  • Motocikl: -
pre 43 minuta, Jupiter je napisao:

Pre neki dan sam obratio pažnju na one koji upotrebljavaju telefon dok voze, užas koliko ih je. 

Mislim da je ovo trenutno druga najveća pretnja u saobraćaju (i dalje smatram akutnu bahatost za no1).

I što je najgore, policija kao da ni ne pokušava da kažnjava. 

Kad bi neko postavio saobraćajca na bilo koju prometnu raskrsnicu, dao mu dobri stari digitalni aparat, i naredio da snima one koji koriste telefon dok su u pokretu, i da im piše prijave, da bi pandur mogao celu smenu, bez pauze da snima i piše.

O varijanti korišćenja već postavljenih milion kamera bolje da ne počinjemo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• moto merkat °°, 4895 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Nista manje opasne nisu tac skrin komande u autima, za svaku radnju skreces pogled i koncentrises se na istu, po meni.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 3

• Drug član, 1797 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Cini mi se da su u Belgiji skoro uveli zakon da telefon u kolima moze stajati u drzacu predvidjenom za njega, pregradi koja se zatvara ili u dzepu.

Nikako u krilu, sedistu ili tako negde na dohvat ruke.

Shvatili su da nisu samo problem vozaci koji razgovaraju preko telefona nego i oni sto kucaju poruke, igraju igrice, listaju net i drustvene mreze

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1538 postova

U Nemačkoj se policajci nameste na nekom mostu, nadvožnjaku ili prevoju, jedan sa dvogledom a drugi zapisuje i javlja patroli pored puta, jedno kilometar dalje. Čim onaj nekog vidi sa mobilnim u ruci, ovaj zapisuje tablicu i javlja dalje. Realno, malo ih uhvate jer ljudi zaista znaju za ovo a pogotovo jer je skupo. Ono što ja ne razumem je da većina modernih vozila ima povezivanje na blutut i sve radi bez fizičkog kontakta ruka-telefon-glava. Ako toga nema, pa ima valjda nekih slušalica, miša mu poljubim. Ja nemam ni jedno ni drugo, ne zavisi mi posao od telefona i ne javljam se dok vozim. Imam drugi broj u kolima pa me tamo zove kome sam dao taj broj. Korišćenje telefona, ili još gore svih opcija pametnih telefona, je zaista bahaćenje jer se vrlo lako može izbeći.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1960 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

I meni mnogo smeta to bahaćenje telefonima. Pitam se samo koliko se udesa dogodilo i koliko je ljudi poginulo baš zbog telefona, a da to nikada nećemo saznati.

• Svrati ponekad, 315 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Auh Slovenci su po pitanju telefona u vožnji šampioni. Generalno nisam vidio narod toliko ovisan o mobilnom telefonu i na ulici i u autu i uvjek i svuda. Po mojoj procjeni oko 90% ih ne ispušta tel iz ruke dok vozi+ 3-4% koristi fabrički BT uređaj. Ostalih 6-7% koji ne telefoniraju dok voze sam ja :D Šala mala,i ja telefoniram nekad kad baš moram ali preko bluetooth uređaja na radiju.

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Triumph tiger 1050

Ja samo znam da kada sam svraćao kod jednog bivšeg komšije, inače auto limar, da mi je pokazao na parking gde se uvek nalazi 5-10 izlupanih auta da je njih 90% tu upravo zbog telefona.

• Zainteresovan, 683 postova
  • Motocikl: Tdm 900

Ljudi mogu cak razgovor donekle da razumem, ne odobravam nikako ali kao mogu da razumem jer kao mozes da blenes levo- desno dok pricas, mada ti je smanjena koncetracija, ali kucanje poruka, tvitovanje, gledanje klipova... to je ravno pokusaju ubistva.

Takodje mnogo puta vidim kako ljudi krecu sa parkinga kucajuci poruku ili pricajuci telefonom.

ZASTO POBOGU??? Da li je moguce da ne mozes da zavrsis razgovor pa onda krenes?

Sad ce mozda nekoga da uvredi ovo ali najcesce vidjam zene da to rade ( ili vise gledam zene)

• Podržavam 4

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Više gledaš žene.

Provodio sam mnogo vremena u kolima službeno i brzo se navikao na obične pa na Bluetooth slušalice. Sad imam transmiter za radio sa eksternim mikrofonom sa tasterom za javljanje i prekidanje poziva.

Ovo za ljude sa integrisanom bluetooth podrškom u kolima a koji ne koriste me posebno nervira. A nagledao sam se toga.

Imao sam kolegu, lošiji vozač, isti posao radili, apsolutno odbijao da priča dok vozi. Što me užasno nerviralo. Ali što sam uvek poštovao kod njega. Glava na prvom mestu.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

• Zainteresovan, 683 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 22 sati, Gordak985 je napisao:

Ovo za ljude sa integrisanom bluetooth podrškom u kolima a koji ne koriste me posebno nervira. A nagledao sam se toga.

Ali ne moze da kuca poruke i gleda smesne klipove na bluetooth

• Podržavam 1

• Drug član, 974 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Danas na Banjici,iz pravca Jajinca na kružnom toku. 

Ulazim u kružni iz leve trake i idem u unutrašnju, do ostrva, jer hoću prema VMA da se isključim. 

Debilčina iz desne trake ulazi u kružni, meni sa desne strane, na pola metra, seče me jer ga smara da prati svoju traku da bi se isključio prema auto komandi. Ja na sirenu, jbmu se. Braća saobraćajci stoje na izlazu, videli su. Ja pokažem rukom upitno ka debilu koji me iseče, a saobraćajac samo slegnu ramenima, čitam to  kao, jbmi se. Verovatno bi ga zaustavio da me je udario, al onda kasno. 

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 L7
Pre 3 sati, Atorn je napisao:

Danas na Banjici,iz pravca Jajinca na kružnom toku. 

Ulazim u kružni iz leve trake i idem u unutrašnju, do ostrva, jer hoću prema VMA da se isključim. 

Debilčina iz desne trake ulazi u kružni, meni sa desne strane, na pola metra, seče me jer ga smara da prati svoju traku da bi se isključio prema auto komandi. Ja na sirenu, jbmu se. Braća saobraćajci stoje na izlazu, videli su. Ja pokažem rukom upitno ka debilu koji me iseče, a saobraćajac samo slegnu ramenima, čitam to  kao, jbmi se. Verovatno bi ga zaustavio da me je udario, al onda kasno. 

Jos si mogao dobiti kaznu sto gestikuliras policajcu, ometas ga u vrsenju duznosti.. 

• Haha 2
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

• 4_tocka_i_karoserija, 1897 postova
  • Motocikl: -
Pre 6 sati, Atorn je napisao:

Ja pokažem rukom upitno ka debilu koji me iseče, a saobraćajac samo slegnu ramenima, čitam to  kao, jbmi se. 

Mislim da dobro čitaš.

Po internetu se često mogu videti klipovi "instant karma" i obavezno su tu snimci likova koji se bahate u saobraćaju, a u sledećoj sekundi pandur koji se slučajno tu zatekao pali sirenu&rotaciju, ili ako je peške jednostavno iskorači pred mamlaza i zaustavi ga.

Ja nikad nisam video nešto slično kod nas, a mnogo puta sam video čak i saobraćajca u raskrsnici kojeg neko iskulira da ne odreaguje.

Ja imam utisak da kod nas panduri (saobraćajci) rade svoj posao samo kad im se bukvalno kaže šta da rade.

Znači, ako mu je rečeno da reguliše saobraćaj, ne pada mu na pamet da kazni nekog zato što npr. pretiče kolonu preko pune linije, ili vozi trotoarom (vidjao sam obe varijante).

Ako mu je rečeno da stane negde sa radarom i piše prijave za prekoračenja brzine, ne pada mu napamet da zaustavi i isključi iz saobraćaja očigledno  neispravno vozilo, ili, ne daj bože da piše nekom kaznu za korišćenje mobilnog tokom vožnje.

I tako...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 493 postova

Ukoliko si jedan od onih koji stoje u koloni automobila motorom molim te napusti forum. Hvala :)

(sala naravno, morao sam :jee:)

• Haha 6

• Drug član, 818 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Poslom sam po gradu, semafor, crveno, kolega motoraš stade ispred, pogled levo - desno, i ode.

Stignem ga na sledećoj raskrsnici, opet isto. Čemu? :stabre:

Skinuh snimak sa kamere, ali ću ipak preskočiti kačenje ovde.

Druga situacija od Petka, seoski put, dekica ni pet bi šest sa svoje ćuprije na put, lepo je mogao da završi pod točkovima da sam mu malo bliži bio i da mi upropasti život. Njemu njegov očigledno nije vredan.

Isto pitanje, čemu sve to?

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Prošle godine zamalo da provozam kolegu na haubi, pomislio je da mu se otvorilo zeleno jer je drugi motor skrenuo desno na uslovno (moja pretpostavka). Pogledajte koliko dugo mi je zeleno  :grr:. Srećom sam išao samo 35kmh, da sam išao po ograničenju...:

Promenio član QmBGD
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja