Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Zainteresovan, 678 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 1 sat, Patriota je napisao:

Govedo,da je srece i zakona nekima treba trajno uzeti dozvolu 

Ma dzabe oduzimanje dozvole. Ljudima u drugim kolima to vise nista ne znaci. 

Problem je u tome sto je jako tesko spreciti takve stvari. 

Kako li je samo uspeo da odrzi pravac dok je prolazio one kamione i autobuse. 

Ja da sam pratio tog vozaca zvao bih policiju i upozorio da ubica ide putem ali pitanje da li bi i oni stigli da sprece udes.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2259 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Gledao sam ovaj snimak pre par dana. Nema se tu vremena za zvanje policije. Da ga obiđeš, izguraće možda tebe, dozvolu možda i nema... Nije za javnost kako bi ga "pohvalio" za učinjeno delo...ma,...uh...:tras2:

pre 7 minuta, Blaza je napisao:

Gledao sam ovaj snimak pre par dana. Nema se tu vremena za zvanje policije. Da ga obiđeš, izguraće možda tebe, dozvolu možda i nema... Nije za javnost kako bi ga "pohvalio" za učinjeno delo...ma,...uh...:tras2:

Za ucinjeno delo je jasno, nije za javnost.

Treba bar pokusati spreciti ali bez ugrozavanja sebe ili bilo koga drugog. Kako sam razumeo snimano je iz kamiona, taj stvarno nista nije mogao da ucini. 

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 434 postova
  • Motocikl: R1150GS
On 3/21/2022 at 9:49 AM, salem said:

Ja da sam pratio tog vozaca zvao bih policiju i upozorio da ubica ide putem ali pitanje da li bi i oni stigli da sprece udes.

I rekli bi ti ok gospodine ali sad nemamo slobodnu patrolu.Nastranu sve ovo, mislim da postovanje zakona krece iz porodice,preko drustva,auto skole pa je tu policija zadnja stavka.Ako nije ispravljen na vreme, nema te kazne koja ce ispraviti

Divan dan sa prijateljima i predjenih nesto blizu 300km pokvari vozac Alfe koji je bez gledanja krenuo iz srednje trake u levu dok sam prolazio pored njega i udara me sa strane. Uspeo sam da se odrzim na motoru ali je zena dobila nagnjecenje noznih prstiju. 

Sve se desilo na autoputu u pravcu bolnice Bez. Kosa pri brzini od oko 80 - 90 km/h. na 2 km od kuce.

Uspeo sam da stabilizujem motor i presao u zaustavnu traku, zamnom isao kum i on stao a Alfe nigde. Lik je nastavio dalje.

Zeni su moto cizme spasile nogu ali trauma ostaje.

Eh a to nam je prva zajednicka voznja van grada. U ovim godinama nije bas sklona avanturi ali sam je ubedio da voznja motorom nije nuzno rizicna.

Ne znam da li je ovo za ovu temu posto verujem (zelim da verujem) da vozac Alfe samo nije gledao, dakle nepaznja a ne bahatost, ali nije stao.

• Tužan 3

• Drug član, 1652 postova

Касно за савете, али и у граду и ван истог, када год се спремам да претичем возило, обавезно свирнем. Наравно, јачу сирену сам ставио, да заварам траг, помисле да је веће возило. 

Није 100% успешно, али видно смањује број исецања или улажења у моју траку док смо упоредо. 

Надам се да ћете и супруга и ти залечити ране на души које оставља такав догађај и да ће се брзо и прсти потпуно опоравити. 

Promenio član Zuba87
  • Sviđa mi se 1

pre 12 minuta, Zuba87 je napisao:

Касно за савете, али и у граду и ван истог, када год се спремам да претичем возило, обавезно свирнем. Наравно, јачу сирену сам ставио, да заварам траг, помисле да је веће возило. 

Није 100% успешно, али видно смањује број исецања или улажења у моју траку док смо упоредо. 

Надам се да ћете и супруга и ти залечити ране на души које оставља такав догађај и да ће се брзо и прсти потпуно опоравити. 

Hvala

a sto se tice saveta o bezbednosti nikada nije kasno niti ih moze biti previse. 

Promenio član salem

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Ovde nije u potanju nikakvo preticanje. Čovek je vozio levom trakom autoputa, koliko sam razumeo i ovaj iz srednje trake samo skrenuo na njega?! Vožnja putem sa više traka u jednim smeru se ne smatra preticanjem kao prvo. Kao drugo, ne može da svira celim putem dok vozi levom trakom, bilo bi kontraproduktivno...

Mislim da u ovakvoj situaciji mi motoristi jednostavno ne možemo ništa da uradimo. Samo da probamo kontrolu štete koliko je moguće. Srećom da je kolega ostao na oba točka. Dobro ste prošli!

Uzasava me činjenica da lik iz Alfe nije ni stao. Mi mu dodjemo ko muve!

Sent from my iPad using Tapatalk
  • Podržavam 1

• Drug član, 1652 postova

Томо, знам цео ЗОБС, немој да си буквалиста, а свирнеш мало када му прилазиш, не држиш је пола сата.

Наравно, када су колоне неке у питању, на сваких пар возила пецнеш, чисто да схвате да има некога ту. Није тешко, није компликовано, а уме да помогне. 

Тачно приметиш са времена на време како се неко "предомисли" због тога. 

Тог са Алфом, на жалост, не можемо казнити, и да постоји снимак, питање је да ли би одреаговали органи... 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2617 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Juče vozim bajs Prvomajskom ulicom u Zemunu, uz ivičnjak.

Desetak metara ispred mene lik ugleda parking mesto i mota na desno bez gledanja da se uparkira. Srećom sam na bajsu i nisam išao brzo a kočnice dobre.

Uspevam da stanem na metar od vrata jer je uvideo šta radi i stao. Vratim se malo unazad i obiđem ga kad on kroz prozor - kojom stranom voziš.

A taman sam mislio da ga prođem bez komentara. Nabadam kočnicu i silazim sa bajsa a on mi prilazi i govori što vozim desnom stranom kad se motori i bajsevi voze sredinom, između dve trake da vozači mogu da nas vide.

Ne verujem par sekundi šta sam čuo i pada mi roletna. Neću sad ovde napisati šta sam mu rekao a za kraj sam mu rekao da nije kupio vozačku znao bi kojom stranom kolovoza se voze dvotočkaši.

Kad je video da neće dobro proći ako nastavi raspravu pobegao je brže do kola.

Nisam mogao da verujem da ima ovakvih kretena i da mu nisam zalepio šamarčinu, u stvari znam sedeo mu je stariji čovek na suvozačevom sedištu, verovatno ćale.

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 790 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

I današnji gospodin. Vidimo se, jasno mi je da će krenuti u obilazak pa preventivno popuštam gas i stavljam prst na prekidač dugog svetla. Kreće da obilazi, ja krećem da blinkam, kočim, ali je on morao da odradi zacrtano.

I bonus video. Ne znam da li je bahat ili samo lud, ali voziti bicikl po sredini ibarske magistrale na tom delu puta je retardirano

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Malinar u pokusaju, 1690 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
On 3/20/2022 at 11:05 PM, ddimic said:

У врчину класика ја имам предност пошто излазим аутом из своје авлије јер сам велики домаћин , умало ме не омлатише два домаћина . Мој покојни деда такође домаћин врчинац тако једном пре 10 год. трактором с приколицом излетео жени  она полупала ауто о приколицу , а домаћин рече ја имам предност јер излазим из своје авлије . 

Ja danas završio s nekim obavezama do 2 popodne i ajde da se provozam negde malo, krenem do Ćuprije preko Jagodine starim putem. Isto domaćin sa nekim traktorom, ali ne iz Vrčina, već neko selo pre Jagodine, čovek otprilike 55 godina, sed i debeo, može otac da mi bude, izleće iz njive traktorom, iako je prethodno stao i video da nailazim, ali je "procenio da može", a naravno nije moglo i to bi svakom normalnom bilo jasno, jedva sam ukočio, i kada sam mu sirenom i rečima opleo redom, čovek se još i drznu da me "namaže" sa onim što je istovario prethodno u njivi.

U centru Ćuprije klinac laprda mobilnim zaustavljen pored kolovoza i seče me, bez da je pogledao u retrovizor jer je u sekundi krenuo da se uključi. Na vreme sam svirnuo i zaustavio se, ali da je rešio da krene par sekundi kasnije, verovatno bi me pokupio. Hoću reći, tajming je bio dobar, ali tu je bilo sve izvan moje kontrole.

Imam utisak da ljudi koji voze u "pasivnijim krajevima" neke normalne vozačke stvari uopšte nemaju ucrtane kao uslovne reflekse (ako skrećeš u bilo koju stranu, obavezno pre skretanja baci pogled na retrovizor na toj strani i sl.).

Za krug od 100-inak kilometara, 2 opasne situacije. juče preko 300km,  0 rizičnih. Ne treba generalizovati, ali po mojim nekim iskustvima, Jagodinci (tu uključujem i Ćupriju i Paraćin) su operisani od vožnje, kad prolazim kroz Jagodinu, Ćupriju i Paraćin, vozim kao po jajima, šta god da vozim i kad god da vozim.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 488 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer 600

Danas je mnogo motora izaslo na ulicu....dosta vozaca se odviklo od motorista u saobracaju...moramo biti bas oprezni ....mnogo smo ranjiviji od vozaca automobila ...nemamo izbora...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600

Не зна човек дал више да се пази од оних који су регуларно добили дозволу а бахати су   или од оних који су купили па немају појма о правилима. Лично познајем неколико који су на МАЛА  ВРАТА   ДОБИЛИ  Б   или    А категорију .   Има и  овде на форуму неких  који су такође  тако  добили   А  категорију . Само  нек се запитају да ли би својој   деци или најближим члановима породице платили дозволу и тако им  директно  угрозили живот или да неког поврерде па да оду  на робију .  Зато се не треба чудити оваквим ситуацијама на друмовима Србије  кад на жалост и даље има оних који на мала врата добију дозволу  , СВИ   то мање више знају . Нешто је пооштрено код теорије ( тест) али практични део шупаљ ко каријес на зубу . Значи бахати и не обучени  и не стручни  и онда овакве слике и ситуације колко хоћеш .Лично сам се нагледао , због природе посла ,  и био на стотине разних саобраћајки ( неке слике и даље ми стоје ту негде )  и гарантујем да тек кад се ми из корена променимо по питању саобраћајне културе и НЕ БУДЕ МУВАЊА   може нешто да се промени до тад  ОПРЕЗ 100 % . Да поједноставим треба да се оперишеш  бираш хирурга који је на мала врата дипломирао или оног ко се знојио 6 и кусур година студија и поштено добио диплому  ????   .  Или летиш авионом све исто ?????

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

On 26.3.2022. at 22:03, tomamega je napisao:

Ovde nije u potanju nikakvo preticanje. Čovek je vozio levom trakom autoputa, koliko sam razumeo i ovaj iz srednje trake samo skrenuo na njega?! Vožnja putem sa više traka u jednim smeru se ne smatra preticanjem kao prvo. Kao drugo, ne može da svira celim putem dok vozi levom trakom, bilo bi kontraproduktivno...

Mislim da u ovakvoj situaciji mi motoristi jednostavno ne možemo ništa da uradimo. Samo da probamo kontrolu štete koliko je moguće. Srećom da je kolega ostao na oba točka. Dobro ste prošli!

Uzasava me činjenica da lik iz Alfe nije ni stao. Mi mu dodjemo ko muve!

Bilo bi krajnje nekorektno kada ne bih ovo sada podelio sa svima;

Kum koji je vozio iza mene, mozda pedesetak metara iza, u nedelju me pozvao i ispricao kako je to izgledalo iz njegove perspektive.  Ja sam u stvari obisao vozilo koje je islo levom trakom i naglo presao ispred njega u nameri da obidjem vozilo na srednjoj. Moja namera nije bas izvedena vrhunski, usao sam u levu traku blize beloj liniji sto znaci blize vozilu u srednjoj traci i mislim da tip u kolima prosto nije bas s paznjom pratio sta se desava oko njega i krenuo je na mene. u tom trenutku je to meni izgledalo kao namerno jer mi je delovalo da je naglo krenuo u levu traku. Kum mi je potvrdio da jeste malo brze skrenuo ali sam ja bio taj bahati mamlaz koji vozi slalom i mogao tu svoju bahatost da platim glavom.

Ceo dan i celu noc sam bio uzasno besan na sebe ali mi i dalje nije jasno zasto tip nije stao kada je video da sam stao u zaustavnoj.

On je otisao sa slomljenim retrovizorom i verovatno ogrebotinama po levoj strani.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 943 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Možda malo da se pozabavimo kružnim tokovima saobraćaja, sa dve i više traka. Konstantno nailazim na situacije gde iz unutrašnje trake seku vozilo u spoljašnjoj kako bi izašli iz kružnog toka. Kad si na motoru pogotovo moraš otvoriti četvoro očiju. Mislim da 90% vozača ne zna pravila saobraćaja u kružnom toku, pa još ako je po prirodi kreten, eto belaja.

Tako da : Ako na ulazu u kružni tok sa dve ili više traka, ne postoje usmerivači saobraćaja, zapamtite, prednost uvek ima vozilo u kružnom toku u spoljašnjoj traci. Što znači da ako postoje dve trake i vi se vozite spolhašnjom, desnom, možete se vrteti u krug ceo dan, imate prednost u odnosu na gospodu koja iz unutrašnje žele da izađu iz kružnog toka pritom vas presecaju misleći da imaju prednost. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i
Bilo bi krajnje nekorektno kada ne bih ovo sada podelio sa svima;
   Kum koji je vozio iza mene, mozda pedesetak metara iza, u nedelju me pozvao i ispricao kako je to izgledalo iz njegove perspektive.  Ja sam u stvari obisao vozilo koje je islo levom trakom i naglo presao ispred njega u nameri da obidjem vozilo na srednjoj. Moja namera nije bas izvedena vrhunski, usao sam u levu traku blize beloj liniji sto znaci blize vozilu u srednjoj traci i mislim da tip u kolima prosto nije bas s paznjom pratio sta se desava oko njega i krenuo je na mene. u tom trenutku je to meni izgledalo kao namerno jer mi je delovalo da je naglo krenuo u levu traku. Kum mi je potvrdio da jeste malo brze skrenuo ali sam ja bio taj bahati mamlaz koji vozi slalom i mogao tu svoju bahatost da platim glavom.
    Ceo dan i celu noc sam bio uzasno besan na sebe ali mi i dalje nije jasno zasto tip nije stao kada je video da sam stao u zaustavnoj.
    On je otisao sa slomljenim retrovizorom i verovatno ogrebotinama po levoj strani.

Ok, to menja perspektivu i čitavu situaciju. Nije bilo klasicno "nisam te video", već si ti vozio "slalom". Moguće da te vozač Alfe zaista nije video - mortori su manje uočljivi a takva voznja je dodatno rizičnija od ionako rizične vožnje dvotočkaša.

Ali vozač je definitivno kreten što nije stao i barem proverio da li ste vi živi i zdravi

Pa isto kao na bilo kojem putu sa dve ili vise traka samo sto ovaj put ide u krug i ima vise sporednih puteva sa strane

pre 1 minut, tomamega je napisao:

Ok, to menja perspektivu i čitavu situaciju. Nije bilo klasicno "nisam te video", već si ti vozio "slalom". Moguće da te vozač Alfe zaista nije video - mortori su manje uočljivi a takva voznja je dodatno rizičnija od ionako rizične vožnje dvotočkaša.

Ali vozač je definitivno kreten što nije stao i barem proverio da li ste vi živi i zdravi emoji856.png

To je i meni bilo cudno. Zasto nije stao? Ubedjen sam i da nije imao potrebu naglo da predje u levu traku jer posle kontakta meni se motor opasno zaneo i zaljuljao ali sam uspeo da ga smirim i preko srednje trake predjem u zaustavnu i tu se zaustavim, i uopste se ne secam da je bilo vozilo ispred njega koje bi on preticao jer bi to vozilo i meni smetalo da predjem desno. 

Ne smem da tvrdim sa ga nije bilo, mozda sam i njega obisao pa onda presao desno. 

Kum je ranije stalno nosio kameru ali je vise ne nosi a silno bih voleo da vidim sta se stvarno desilo. 

• Zainteresovan, 330 postova
  • Motocikl: Trio Mustang 125cc
Pre sat vremena, Atorn je napisao:

imate prednost u odnosu na gospodu koja iz unutrašnje žele da izađu iz kružnog toka pritom vas presecaju misleći da imaju prednost

Caka je sto kad bi se spoljasnja koristila samo za prvi izlaz, a unutrasnja za 2,3,4 izlaz. Nikada ne bi dolazilo do ukrstanja i ne bi bilo moguce da neko nekog isece.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2259 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Treba ukinuti dve trake u kružnom toku. Mnogo komplikovano...Ovaj u unutrašnjem krugu kad tad će morati da izađe, i odmah je bahat...eno, iseče nekog...bolje klasika.

Ovo ne pričam za Slaviju, već za npr Bogosloviju...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja