cezarpa 11828 Napisano Decembar 2, 2024 Ne silazi, 2712 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan I ona se ukrute posle nekog vremena,ko kamen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20063 Napisano Decembar 2, 2024 Integrisan, 6259 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Alekre said: Kao i za creva kočnica. To je više pravno da se ograde. Inače, na Kawasakiju sam mučio muku sa crevima. Nova ispucaju za jednu sezonu. Dok nisam kupio Wurthova creva i ona su mi se pokazala kao dobra a lakše dostupna. Ima i neke trkačke varijante ko hoće da poručuje tako nešto od van. Fabricka kociona creva traju 30+ godina, bez problema. Mislim na motore iz 90tih. Nikakvih problema, niti jedna crtica nije bila na motorima koje sam imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5852 Napisano Decembar 2, 2024 Ne silazi, 4376 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ama el objasnio čovek? Sad ti je sve ECO fazon, da materijal može da se reciklira, raspadne u prirodi nakon nekog vremena... Nema više da traje beskonačno, ili da se puši duvan na ekranima, pa da deca vide, pu pu daleko bilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12758 Napisano Decembar 2, 2024 Drug član, 1729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Motorcyclist je napisao: Fabricka kociona creva traju 30+ godina, bez problema. Meni su na Bandži sva creva fabrička i ne planiram da ih menjam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1962 Napisano Decembar 4, 2024 Drug član, 1245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 12. 2024. at 17:54, boza_kg je napisao: Ama el objasnio čovek? Sad ti je sve ECO fazon, da materijal može da se reciklira, raspadne u prirodi nakon nekog vremena... Nema više da traje beskonačno, ili da se puši duvan na ekranima, pa da deca vide, pu pu daleko bilo. Niko to ne spori. Ali onda je jedna stvar tu da se covek zapita. Ako fabrika ide ka sto vecoj ustedi onda ne moze proizvod da je sve skuplji i skuplji. A ovde se ipak radi nazalost o drugoj strani medalje. Ekstra profit i ekstra zarada. Ovo nema veze ni sa kinezima, vec generalno. Al da ne trujemo vise temu, zameni se i gas. Da je to najveci problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24895 Napisano Decembar 4, 2024 Integrisan, 10315 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To sto je "epa compliant" ne podrazumeva da ovako ispuca.... Jednostavno je krs kinesko crevo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5852 Napisano Decembar 4, 2024 Ne silazi, 4376 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da bude extra profit u pitanju. Eto Japanci guraju sad tu Durabio, organsku plastiku za motocikle. To sigurno ne pojeftinjuje proizvodnju, naprotiv, al aj da vidimo koliko će to biti trajno i kvalitetno. Hteo sam samo da naglasim da su se vremena promenila, i ne prave se više komponente da traju beskonačno. Ekologija je bitna, a uzgred se tu poneko (ili svako) nađe i da ušićari, naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4333 Napisano Decembar 4, 2024 Drug član, 2777 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, N.F.S. je napisao: To sto je "epa compliant" ne podrazumeva da ovako ispuca.... Jednostavno je krs kinesko crevo. Od čega li su onda oni GS1300 releji koji se samozapaljuju??? Ili oni žičani zadnji točkovi od istog koji u vožnji nekako ''pogubi'' žice i skoro ubije vozača??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14749 Napisano Decembar 4, 2024 Integrisan, 7929 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i oni kineski BMW - Beijing Motoren Werke 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24895 Napisano Decembar 4, 2024 Integrisan, 10315 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sve pobrojano kinesko! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24895 Napisano Decembar 4, 2024 Integrisan, 10315 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... evo moj post (treci odozgore) iz 2009 godine, ima i negde kineski relej rasturen, onaj od 30A (a unutra mini 1A relej). Zato se samozapaljuje (Str. 42 Smesne slike) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24895 Napisano Decembar 4, 2024 Integrisan, 10315 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Cek druze Mick da se ja domognem jednog! Ovi trocilindrasi su mi baaas zanimljivi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4333 Napisano Decembar 4, 2024 Drug član, 2777 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, N.F.S. je napisao: Cek druze Mick da se ja domognem jednog! Ovi trocilindrasi su mi baaas zanimljivi. Ako misliš na Zontes...i meni je onako zanimljiv. Nisam nikad imao prilike da teram te ''trozupce'' Ono što sam video jeste da je najveća zamerka teže kontrolisanje gasa ispod 4k rpm. Mislim da je to klasika vezano za Euro5 standard više nego za izradu. Iskreno čekam sledeću sezonu da se malo poigram sa mapom mog motorina pa da vidim ima li istine pošto i kod mene ima sličnih bubica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24895 Napisano Decembar 4, 2024 Integrisan, 10315 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... evo i releji zasto se pale Izvinjavam se zbog skretanja sa teme svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 291 Napisano Decembar 5, 2024 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT 650x Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slike drugog creva (duzeg na slici). Duze crevo ima neku pletenu zastitu preko sebe, skinuti i pregledati, pogotovo unutrasnost krivina, jako je ispucalo. Ako fabrika kaze 4 godine, a ovako izgleda, ovo po meni treba menjati na 2-3 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Timon33 3 Napisano Jul 4 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 125; Benelli TRK 502 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Da se pohvalim, uponovio sam se Belkom: Imam ga od aprila, presao sam oko 3-4 hiljade km, i mogao bih do sutra da pricam o iskustvu - sto i hocu - ali sad je vreme za neko odrzavanje. Danas bio u Burnout servisu, tamo u Mil. MIilankovica 3V, dosao po zadnje kocione i filter vazduha. Filter sam kupio, zadnje mi bile skupe - 5 hiljada. S tim u vezi, mozete li me posavetovati gde ste kupili zadnje kocione plocice za svog Benellija? Cena od 2500-3500 mi je okej, 5 ono... Ako bas mora. Unapred zahvalan! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4333 Napisano Jul 4 Drug član, 2777 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan https://www.aliexpress.com/item/1005005462375688.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Timon33 3 Napisano Jul 4 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 125; Benelli TRK 502 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se samog iskustva tice - uzmite sa zrncem rezerve, jer sam pre Belke vozio iskljucivo skutere, 50 i 125 kubika. Sa 125 kubika najduza voznja do Smedereva. Belka je komotno motor koji bih mogao preporuciti i osobi koja na motor nije sela - sto sam u sustini bio i ja, Yamaha je imala 130kg, Belka 100kg vise, plus je skuter - jer je uprkos svojoj tezini i velicini, lagana za voznju. Gasa ima kad je potrebno, ali daleko od toga da ce se dici na tocak ili vas oterati u neki kanal na skretanju. Kruziranje autoputem je na 120-125 na sat, kao sto je kolega napisao dve stranice ranije, 6500 obrtaja, tu mislim da mu je najprijatnije. Posto volim da sedim opusteno na autoputu je jedan od glavnih razloga zasto cu ga zameniti za 1250RT ili GS, zavisno od toga sta nadjem; trenutno volim da mi je udobno, a kad zelim da idem brzo, odvrnem gas i idem brzo Udobnost vozaca je na nivou - barem do 500 kilometara za celodnevno putovanje; postoji sansa da za koji mesec odem do Grcke, 1200km u smeru, pa cu javiti kakva je udobnost. I suvozacu je.. okej. 502 ipak oseca rupe, narocito sa suvozacem. Vrlo moguce da je to jer mi je preload na zadnjem amortizeru na najnizem podesavanju - i da, kad vec to spominjem, primetio sam da grebe asfalt kad imam suvozaca i kad skrecem u krivinu, specificno na levo. Citao sam po stranim forumima, ljudi se zale na to... Jako je glupo cuti taj zvuk, narocito jer ja stvarno ne obaram taj motor. Sto se krivina tice - dok sam skutere vozio, dvaput sam u krivini pao zbog losih guma i vlaznog asfalta, i dalje nosim taj strah, tako da krivine resavam smanjivanjem gasa. Ipak, Belka polako to "leci" - pusta me da se sve vise i vise sagnem u krivinu, dokle god se ja osecam da mogu, ona prati. I da, sto se udobnosti motora tice - potpuno uspravno sedim dok se vozim, sto, bar meni, savrseno odgovara - motor je sirok, impozantan, prosto mi je uzivanje dok kruziram. Po gradu je situacija bila, onako, zeznuta dok se nisam navikao - upravo zbog skutera, navikao sam kroz svaku pukotinu da se provlacim; sada, s Belkom i crash barovima, to jeste postalo teze, ali naposletku, i dalje je motor. Sto se potrosnje tice - 4.8-5L/100km na otvorenom, 5.5L sam dobio kad sam ga vozio iskljucivo po gradu. Lampica za rezervu se pali na predjenih oko 300km, najvise sam ga terao do 350km, a kad sam sipao do vrha, stalo je oko 17L goriva - sto u sustini znaci da se, kad zatreba, moze preci i oko 400km s jednim rezervoarom. Mislim da imam povisen vizir, koji stvarno, zbog moje visine, pokriva celog mene, tako da s vetrom nemam problem. Menjac je onako sumnjiva prica. Narocito prva-kvacilo.. na to mi se zalio kolega koji vozi 502X, kaze isto, cesto preskoci iz prve u drugu, koliko god lagano ga pipnuo; ostale brzine salta okej. Mekan je, iako nema quickshifter, moze se upshiftovati bez koriscenja kvacila. Mada, s obzirom da nije trkac, to ne koristim. To su neka dosadasnja iskustva mene kao neiskusnog vozaca; generalno sam zadovoljan, voleo bih da je potrosnja niza i da su uspeli da izvuku malo vise od 46Nm obrtnog momenta, ali s obzirom da sam dobio motor 2021. godiste za 4600€, ne zalim se previse Jos samo da resim muku sa delovima za redovno odrzavanje i na konju sam! Pored starijeg brata 502X 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Timon33 3 Napisano Jul 4 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 125; Benelli TRK 502 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, mick said: https://www.aliexpress.com/item/1005005462375688.html Miki, hvala, ali da li zaista mogu verovati ovome sto kosta 300 dinara po punoj ceni...? Kako ce se to ponasati pri vecim brzinama, kad je mokro..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4333 Napisano Jul 4 Drug član, 2777 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Timon33 je napisao: Miki, hvala, ali da li zaista mogu verovati ovome sto kosta 300 dinara po punoj ceni...? Kako ce se to ponasati pri vecim brzinama, kad je mokro..? Realno za prvu pomoć dok ne nađeš šta želiš je ok priča a i TRK nema neku zavidnu zadnju kočnicu tako da dođeš na isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Timon33 3 Napisano Jul 4 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 125; Benelli TRK 502 Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, mick said: Realno za prvu pomoć dok ne nađeš šta želiš je ok priča a i TRK nema neku zavidnu zadnju kočnicu tako da dođeš na isto. E tu jesi u pravu... Zadnja kocnica jako slaba, ali se i drugi ljudi zale na to, tako da nije samo do mojih plocica .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 291 Napisano Jul 4 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT 650x Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti mogu nabaviti plocice za taj motor, kao sto sam i sam sebi dok sam ga imao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...