Jump to content

Moto Zajednica

Timon33

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Motocikl
    Yamaha Majesty 125

Timon33's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Kolege, motor mi je propiskio, nadam se da je samo crevo koje se, opet se nadam, lako menja. Ispod je slika kako to izgleda; jel' mogu da sipam vodu direktno u hladnjak, i mogu li da ga vozim do majstora, ako mu usput dolivam vodu?
  2. Znaci, kao Alfa u svetu motora - kvari se kad ga ne odrzavas ( a ko zna, nekima se kvari i kad se odrzavaju ...)
  3. Pozdrav kolege, skoro sam položio za A2, i sad je vreme za novu lutkicu do sada sam vozio skutere sa A1 kategorijom, a sada želim da se oprobam na "pravom" motoru. Budžet mi nije neki, do maksimalno 3 000 evra, ali zato nisam previše zahtevan: da bude udoban, i da mu nije naprezanje kao mojoj 125-ici da ide 110-120 po putu. Ne planiram da ga vozim off-road. Na našim oglasima, najviše mi iskaču BMW F650, Suzuki Freewind, gs 500 i tome slični. Motori ovog cenovnog ranga su uglavnom stariji od 2000. godišta, pa me zanima vaše iskreno mišljenje, vredi li to da uzimam, tj da li mi neće popiti još 3k evra za menjanje delova obzirom na godine? Naravno, ako znate neki motor pored navedenih da upada u moj cenovni rang, slobodno napišite. U najgorem slučaju, samo ću uzet jači skuter i sačekati tu A kategoriju, jer vidim dosta veći izbor i za manje pare.
  4. Kolege, brzinsko pitanje, da ne otvaram celu temu. Treba da polozim za A2 -nadam se uskoro. Znajuci sebe, vrlo brzo zelim jace, a A2 me ogranicava na 48 konja. Medjutim... neki motori se vode u papirima na 30, 39, 48.. konja, a imaju punu snagu. Sta mislite, koja je sansa da me policija posalje na, ne znam, vanredni tehnicki, valjke.. ako posumnjaju da motor ima 80,100 konja? Da li oni to uopste mogu?
  5. Pozdrav kolege, vozim Yamahu Majesty 125 2007 godiste. Prvi skuter da je moj. Problem je sledeci - kada pustim ruke sa volana, odnosno probam da ga voxim bez ruku, volan krece da se trese - death wobble, mislim da se tako kaze. U voznji, kada normalno drzim ruke na volanu, ne vuce u stranu. Gume su starije, ali napumpane po preporucenom pritisku. Da li postoji nesto sto ja mogu da uradim, negde da zategnem, lupnem, ili mora kod majstora? Vukao sam ga za prednju viljusku, deluje da nema lufta.
  6. Pozdrav, sta cu ja kad on sam povuce na pola gasa da ide 80-90
  7. Ne znam sta je to, da li je opasno, moze li doci do neceg nezeljenog u toku voznje?
  8. Pozdrav kolege, od skoro sam vlasnik Yamahe Majesty 125, 2007 godiste (restajling). Pricu cu ostaviti za temu Predstavljanje, a trenutno me brine to sto se prilikom kretanja brzinom vecom od 70km/h, medju nogama oseca nekakvo grebanje, lupanje, kao da taj jedan klip hoce da pobegne iz cilindra. Skuter ima 8.5kW/11KS, i ide do 100-105 na sat komotno, ali izmedju nogu, u samom motoru, cujem tj osecam pojacane vibracije. Neki savet, sta bi to moglo biti, koliko je ozbiljno? Skuter je presao oko 48 000km.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja