DjoleLO 1887 Napisano Januar 28 Zainteresovan, 636 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, BokyBoy je napisao: Jel vozio neko Diablo Rosso 2, imam dobru ponudu za njih (280e) set. Mlad dot. Rosso 2 ili Rosso Corsa 2? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17022 Napisano Januar 29 Vozim motor, nisam BAJKER, 2357 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, DjoleLO je napisao: Rosso 2 ili Rosso Corsa 2? Corsa 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1887 Napisano Januar 29 Zainteresovan, 636 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, BokyBoy je napisao: Corsa 2 Vrhunska guma. Ima sam na XR. Nista bolje nisam vozio. Drzi kao blesava. Krajevi su kao preuzeti sa WSBK guma. I po kisi je sasvim dobra. Izgura oko 7-8 000 km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2891 Napisano Januar 29 Drug član, 1703 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Aj da pitam, drugar vozi Trecer 9 GT a ja Nc, gledamo obojica uzeti Miselin road 6 gt, on malo gledao po netu kaze da preporuka na sajtu stoji da za jedan i drugi ne idu gt verzije a kad stavi da je Tracer 9 GT + onda mu izbaci da moze i Road 6 gt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4725 Napisano Januar 29 Drug član, 1484 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Najjaca guma na svetu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 923 Napisano Januar 29 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li smisla pumpati gume azotom ako znamo da je 80% običnog vazduha azot? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Januar 29 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ne. Kazu da azot hladi gumu,a tebi/nama treba zagrevanje. E sad,tu ima razlicitih misljenja... Uglavnom auto gume se duvaju azotom. Promenio Januar 29 član DaliborBP 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17022 Napisano Januar 29 Vozim motor, nisam BAJKER, 2357 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ja koliko znam, gume se pumpaju azotom iz dva razloga, prvi je sto je azot postojaniji na promenu temperature, tojest, ako napumpate gumu azotom na hladno na npr 2,8, ta ista guma i kada se zagreje, ostace pribliznije toj temperaturi, drugi je to sto su molekuli azota veci i prilikom neke male rupice, guma sporije ispusta... 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 923 Napisano Januar 29 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ali ipak mozemo da dogouramo od 80% (koji vec imamo u vazduhu) negde do 93% azota, jer je nemoguce tubeless dovesti u vakum stanje. Ne znam, za mene je sve to samo "marketing" ili bacanje novca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1985 Napisano Januar 29 (promenjeno) Drug član, 804 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam na BMW-u zamenio gume, dizao mi je pritisak neverovatnih 1 - 1,2 bara pri dinamičnijoj vožnji po vrućem asfaltu. Doduvao sam ih azotom i posle toga se bitno smanjilo - tipa 0,5 - 0,6. Ubrzo posle sam ga prodao pa nisam detaljno testirao. Zanimljivo je da je to bilo sa metzelerima, mišelini koji su bili do tada su dizali oko 0,3-0,4 najviše. Promenio Januar 29 član Mr_Wolf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8044 Napisano Januar 29 Drug član, 1701 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan To je kao placebo u farmakologiju: ne može da šteti, a da li pomaže vrlo je subjektivno..... Pročitah negde da pritisak u gumama punjenim vazduhom, prilikom zagrevanja, raste zbog toga što dolazi do širenja vodene pare koja se nalazi u vazduhu, što se ne događa ukoliko se gume napune azotom. U suštini, ukoliko povremeno (ili promptno preko monitora) pratiš pritisak u gumama) ne treba ti azot. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 923 Napisano Januar 29 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja ubacujem silikonske loptice za vlagu ili riža 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8044 Napisano Januar 29 Drug član, 1701 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Preporučujem kočanski oriz! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Januar 29 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovde je neko napomenuo da mišelinke postaju testeraste. Kad su se pojavili ti neki turing mišelini pre valda malo više od 10 godina video sam tu pojavu i to na manje od pola života. Na prednjoj oni sitni utori-iskrive se gore dole.Na zadnjoj se isto tako krive ali opet oko utora levo desno pošto su u dijagonalnom položaju Po meni se krivi karkasa i guma ima kao neke stepenike koji budu čak i 3mm smaknuti a guma ima još 4mm šaru. Za mene je to dovoljno da tu francusku firmu zaobiđem u širokom luku jer mi je to neprihvatljiva greška konstruktora gume. Sa mišelinom sam se oprostio pre 20 godina na autu jer su ljudima pa i meni pucale bočne stranice na bankinama od 3 cm visine na penjanju na parking. Takođe nove iz prve ugradnje u autima su posle 2 leta imale beskonačan broj malih pukotina svugde po gumi pa čak i gazećoj površini. U isto vreme sam kupio siguru i malo sam se brinuo jer je mišelin suvlasnik ali zato sigura sto u glavu za taj neki što su im pucale bočne stranice po 5 cm i još milion sitnih pukotina. Promenio Januar 29 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Januar 30 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @sasa ns 1 imam potpuno suprotno iskustvo sa michelin-om. I na autu i na motoru, uvek su bile pouzdane, predvidive i dugotrajne. Na autu sam nekoliko puta upadao u ove kratere po Beogradu i ništa. Ni pucanje ni krivljenje. Čak je i balans ostao dobar. A to da se šara haba sa jedne strane je tačno, a u mom slučaju i dobrodošlo jer od pilot road 4 se posle 15000 dobije anakee 3 i odlično prolaze po ne asfaltiranim putevima. Nikakvog negativnog uticaja nije bilo. Za razliku od michelina, veoma loše su mi bile bridgestone (i na autu i na motoru) i metzeler (na motoru). Sa metzelerom (z8) sam imao i jedini pad. Proklizala je prednja na blagom kočenju pred kružni tok na skretanju za Srebrno jezero. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 65 Napisano Januar 30 U prolazu, 86 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kakva je situacija sad, Bridgestone je u auto programu ranije imao problem što se brzo "uplastiči". Nova vrhunska, nema bolje, već posle 10k km počinje osetno da stvrdnjava i ubrzo postaje kao ruske BL-85 Sa druge strane na motoru mi stigle Bridgestone S21, 2008mo godište Još su meke i rade (naravno poručio sam druge, čekam Angel ST da mi stigne) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Januar 30 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Isto sa Bridgeston. Mada zavisi i koji je model gume u pitanju. Svi oni znaju da naprave dobre gume ali nekad previše isfušare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2089 Napisano Februar 4 (promenjeno) Mr., 563 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 1. 2024. at 17:09, SkoMy je napisao: Taman sam rešio da probam nešto drugo i sada si me bacio u razmišljanje da opet kupim još jedan set S22. Bolje da se nisi ni javljao kolega Možda zvuči glupo, ali meni je veoma bitno da kada pogledam gumu mi njena šara vizuelno uliva poverenje. Recimo o toj M7RR sam stvarno čuo dosta lepih komentara, ali meni tu šaru koju ona ima nikako ne hvata oko. Izgleda mi kao neka turing guma, što definitivno nije. Ja sam Mitas Sportforce+ EVO ako se tako beše zove, montirao nove na prethodnu R1. Prešao sam 500-600km i nakon toga prodao motor. Da li ona još nije bila lepo "nalegla" ili sam ja nju vozio sa nekim predrasudama ne znam, ali meni ta guma za tih 500-600 pređenih km nikako nije legla i nikako nije ulila poverenje. U poređenju sa recimo sadašnjom S22 (da, znam da je i po ceni i rangu neuporediva) nebo i zemlja. S22 jeste skuplja ali mi je jedno 3-4 klase ozbiljnija guma. Stvarno ne bolujem od nekih kompleksa, niti sam iz priče da mislim za sebe da sam ulični Rossi, da se bilo čime hvalim, slikam falceve itd. Pričam svoja iskustva. Battlax S22 koji mi je trenutno na motoru mi je prešao ne okvirno, okruglo 6000km. Od tih 6000km, 85% je otvoren put-magistrala, 10% grad i 5% auto-put, bez izlazaka na stazu. Ovo je upravo slikano. Motor mi stoji u kući pa su gume oprane zbog parketa, zato šara možda izgleda na slici i plića nego što stvarno jeste. Na prednjoj sam blizu samih markera a na zadnjoj sam sada video da mi je interesantno guma na bokovima blizu graničnika a da po sredini ima još par mm do istih. Generalno gume su stigle za zamenu i biće zamenjene do proleća ali 6000km za sportsku gumu kakva je S22, sa ovim performansama mislim da je za svaku pohvalu. Gotivim Pireli ali nikakva iskustva nemam sa navedenom gumom. Jel si je vozio kolega, neka iskustva sa njom? Inače drugari ako je neko vozio Michelin Power 5 gumu neka podeli iskustva, bio bih zahvalan. I ona mi se zadnjih par dana pojavila kao opcija. Drugar, Mozes li da podijelis opcije za Road 5 sa cijenom. Ja trazim gume za tracera za sina i 5 mi je nekako na vrhu selekcije. trenutno imam DOT 23 za otprilike 360 E set Promenio Februar 4 član Pirotehnicar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 650 Napisano Februar 4 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Pirotehnicar je napisao: Drugar, Mozes li da podijelis opcije za Road 5 sa cijenom. Ja trazim gume za tracera za sina i 5 mi je nekako na vrhu selekcije. trenutno imam DOT 23 za otprilike 360 E set Ne znam kako se kreće kod vas u Bosni cena guma, ali tih 360e za set Road 5 guma je neka realna ponuda, ništa posebno povoljno. Kod nas u Srbiji je trenutna redovna cena seta u dimenziji koju ti tražiš oko 370e. Road 6 nije baš tako skoro izašao, tako da je cena Road 5 normalno malo pala. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2089 Napisano Februar 4 Mr., 563 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, SkoMy je napisao: Ne znam kako se kreće kod vas u Bosni cena guma, ali tih 360e za set Road 5 guma je neka realna ponuda, ništa posebno povoljno. Kod nas u Srbiji je trenutna redovna cena seta u dimenziji koju ti tražiš oko 370e. Road 6 nije baš tako skoro izašao, tako da je cena Road 5 normalno malo pala. Da, tako sam i mislio. Hvala svakako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17027 Napisano Februar 12 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Stekli se uslovi za zamenu guma (mada i ove sadašnje mogu da idu još 4-5.000 km, ali su to najgore gume koje sam ikad imao i jedva čekam da ih bacim u đubre). Bio sam rešio da uzmem Metzeler Torance Next 2 (po recenzijama su dobre i za kišne uslove, što je meni vrlo bitno), ali sam sada naleteo na vrlo dobre recenzije za gume Dunlop Trailmax Meridian, (a uz to je i dosta povoljnija cena u odnosu na Metzeler). Ako neko ima iskustva sa nekim od ovih guma, voleo bih da ih iznese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Februar 12 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan @zika56, evo kratak review. Vlajko, @maxx, vozi dunlopke na malom smoru. Ja vozim metzelerke, isti motorić, s' tim da ja već trošim drugi par. Prvi je potrajao 21k km i promenio sam je samo zbog kilometraže i nekog tripa u glavi, iako je bilo mesa na gumi još. Drugi par mislim da ću još koju hiljadicu preko toga terati, jer stvarno mi traju dugo. Ima razlike u ponašanju: 1) lakoća obaranja (metzeler lakši malo) 2) povratni osećaj koji guma daje(dunlop "priča" mnogo za moj ukus). Zajedničko je da obe drže lepo na mokrom kolovozu. Sad, da li se druga dimenzija isto ponaša, plus jači motorić, to ne mogu komentarisati. Ovo je moje zapažanje sa ličnog i personalnog motora. Vlajko, dopuni ako sam nešto slagao čo'eka 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2891 Napisano Februar 12 Drug član, 1703 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Moj Nc dosao sa danlop trailmax D609, jes da sam pocetnik i da se ucim al po meni je guma za kantu i nisam prvi koji je to rekao, drugar koji vozi motore i drzi servis mi dao predlog za Danlop Mutant kaze odlicna guma za mokro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1209 Napisano Februar 12 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, nafetS said: Vlajko, dopuni ako sam nešto slagao čo'eka Za divno cudo nisi Salu na stranu, i Metzeler i Dunlop Meridian drze bas dobro i po suvom i po mokrom. Kada sam gledao koje gume ce da mi zamene fabricke Bridgestone tw101/152, isto sam trazio gume koje su dobre po mokrom. Licno, meni je razlika u odnosu na Metzeler samo u tome sto Dunlop pruza vise povratnog osecaja, sto meni odgovara (volim). Trenutno sam presao 15k km sa njima i nisu ni blizu zamene. Fabricke Bridgestone su na 16-17k km pocele popustati u krivinama iako sam vozio kao baba te sam izgubio poverenje u njih i uskoro zamenio. Kad dodje vreme za sledeci par, to ce biti ili isto Meridian ili Dunlop Mutant (znatizeljan sam da ih probam). 3 hours ago, RankoBg87 said: danlop trailmax D609 Nemam iskustva sa tim modelom, ali svakako gume iz prve ugradnje obicno nisu nesto. Ni ja svojima nisam bio odusevljen (ni na Stromu ni na CRFu). Oko guma se ne treba zafrkavati. Cim ti zasmeta nesto kod njih, menjaj 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 309 Napisano Februar 13 Svrati ponekad, 388 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 1. 2024. at 11:44, Немања je napisao: Шта би ја дао да могу да га утерам и дневну собу… I ja sam jedan od tih što motor uteraju u dnevnu sobu po zimi i šarafe po njemu. Kupio novu Yamahu MT 07. Gore bile Bridgestone bt023. Solidne, ali za "moju vožnju" ne zadovoljavaju. Kasnije stavio Michelin PR4 i pokazale se kao katastrofa. Nisu baš bile ni malo para. Poludim i pređem na Mitas SF. Sada je gore 6 set. Idu max do 8t km. Ne vozim po auto putu, ne vozim dvoje, ne vozim 200 na sat. Motor je lagan, a ja sam u opremi 80kg. Zanimaju me samo brda, šume, priroda i vožnja po zavojima i onda to izgleda ovako. Napominjem; motor lagan, ja lagan, moj način i vrsta vožnje što ne znači da bi te gume nekome drugom odgovarale. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...