HogarPG 7 Napisano Maj 17, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sretni i zadovoljni vlasnik Kawasaki KLE 500, 2005. godiste. Od februara kada sam ga kupio (svoj prvi motor), do danas, presao je nesto preko 2000km i dozivio sledece modifikacije: 1. servis (ulje, filteri, svjecice, zadnje disk plocice) 2. nove gume (Continental ContiEscape) 3. aftermarket vizir (Ivan, BG) 4. Bocni nosaci kofera (Guzowski, Vinkovci) 5. Preradjen sic (Vlado, ZG) 6. Uticnica 12V 7. Aftermarket enduro volan sa grijanim ruckama (Louis) 8. Prednje opleteno (pancirno) kociono crijevo U ovom trenutku, KLE je 101% spreman za put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NooN 69 Napisano Maj 18, 2010 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom treba lanac za KLEmentinu nek pogleda u oglasima forumasa moj oglas kao i za off-road volan Mnogo predjenih kilometara zelim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 18, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam ja ove na mog EN i koce malko slabije od TOKICO koji je bio pre toga. Ali zato se ne trose ama bas ni malo, evo vec 7000 su na istom... Meni ce ;D da traju 70.000, trudim se da kocim samo ako baas moram... A i moj motor ima 210 kila "suv" a KLE je ja mislim laksi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi pomoc! Drugar mi nudi KLE 93 na prodaju. Estecki nije nesto za videti ali to mi i nije nesto bitno ( pogotovo sto bi mi to bio prvi veci motor pa nije iskljuceno da bih ga i ja u neiskustvu dodatno naruzio) a mislim da bi za neke relativno normalne pare sve to moglo da se sredi. Medjutim ono sto je veci problem je sto se lanac u motoru baaas cuje nakon cega je odvezen u servis i nakon pregleda majstor je utvrdio da nije samo lanac u pitanju i kao najbezbolniju varijantu predlozio da se zameni citav agregat. Majstor je spominjao neku varijantu uvoza iz Nemacke pa me zanima da li mozda znate nekog ko se time bavi,kolika bi mogla da bude cifra u pitanju i da li uopste da ulazim u celu pricu? Ponuda je prilicno povoljna ( u suprotnom ne bih ni razmatrao varijantu) , motor moze da se upali i vozi ali kao sto kazem mnogo je bucan ( ili je takav bar na leru,pored lanca drugu je majstor spomenuo i cilindre i jos stosta) ,drugu prilicno verujem ali se i on ne razume u mehaniku a majstora nisam ni upoznao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi pomoc! Drugar mi nudi KLE 93 na prodaju. Estecki nije nesto za videti ali to mi i nije nesto bitno ( pogotovo sto bi mi to bio prvi veci motor pa nije iskljuceno da bih ga i ja u neiskustvu dodatno naruzio) a mislim da bi za neke relativno normalne pare sve to moglo da se sredi. Medjutim ono sto je veci problem je sto se lanac u motoru baaas cuje nakon cega je odvezen u servis i nakon pregleda majstor je utvrdio da nije samo lanac u pitanju i kao najbezbolniju varijantu predlozio da se zameni citav agregat. Majstor je spominjao neku varijantu uvoza iz Nemacke pa me zanima da li mozda znate nekog ko se time bavi,kolika bi mogla da bude cifra u pitanju i da li uopste da ulazim u celu pricu? Ponuda je prilicno povoljna ( u suprotnom ne bih ni razmatrao varijantu) , motor moze da se upali i vozi ali kao sto kazem mnogo je bucan ( ili je takav bar na leru,pored lanca drugu je majstor spomenuo i cilindre i jos stosta) ,drugu prilicno verujem ali se i on ne razume u mehaniku a majstora nisam ni upoznao. Ja da sam na tvome mestu zatrazio bih misljenje drugog majstora, ima prevaranata kolko oces. Zamena tog lanca u mashini ne bi trebalo da predje 200e sa sve rukama. Mnogo ti je bate cimanja da uvozis agregat a i to ti nije garancija da je dobar. Pa tehnicki cuda muda. Najbolje ti je da skupis pare pa kupis motor u top stanju nego da kupis za dzabe KRSH pa posle da sredjujes, skoro uvek skuplje ispadne. Za kolko ti nudi drugar tok KLE to nisi rekao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Drugar mi ga nudi za 700e a majstor kod koga je odvezen motor kaze da ima lika koji uvozi iz Nemacke i trazi 500e za agregat sa tim da daje 2 godine garancije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ma ko da ti da 2 godine garanciju kad je na nov 1 godinu!?!? Zajebo to, prevara 100%. Bolje kupi za 700 i popravi bar znash na cemu si. Ako je samo lanac ne bi trebalo da bude skupo :-\ Mada ja bih to zaobisao u globalu. Sacekaj ti da se javi ovde neko mnogo iskusniji a ne ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Maj 19, 2010 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Popravka motora ispadne uvek skuplja nego sto planiramo, ali da probam da nabrojim deo onoga sto moze da te saceka: 1. gume - 150 eur-a 2. kocnice - 20 - 120 eura (paknovi, gumice, klipovi, cilindar) 3. farbanje - 250 - 300 eura 4. servis viljuske - 50 eura 5. zadnji amortizer se ne servisira oko 300 eura 6. lanac i lancanici 110 eura 7. motor sta god da je ne bi trebalo preko 500, a ako si bas baksuz do 700, ali onda stvarno bolje polovan. I plus jos hiljadu sitnica, elektrika, farovi, migavci (da li su celi? ), kakvo je sediste .... Povedi nekoga ko se razume da proveri sve ovo sto sam nabrojao, saberi pa odluci. Cena je stvarno niska, ako volis da se igras mozda se i isplati uzeti ga jer ne mozes nikada da nadjes motor na kome je sve u redu. Na agregatu obrati paznju i na magnet, komplet magnet i popravka namotaja izadje oko 200 eura, a to se kvari na njima. Popravka lanca je jeftinija, a za dalje ne znam cene (karike, klipovi, obrade.....) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ciza-majesty 4 Napisano Maj 21, 2010 U prolazu, 24 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi pomoc! Drugar mi nudi KLE 93 na prodaju. Estecki nije nesto za videti ali to mi i nije nesto bitno ( pogotovo sto bi mi to bio prvi veci motor pa nije iskljuceno da bih ga i ja u neiskustvu dodatno naruzio) a mislim da bi za neke relativno normalne pare sve to moglo da se sredi. Medjutim ono sto je veci problem je sto se lanac u motoru baaas cuje nakon cega je odvezen u servis i nakon pregleda majstor je utvrdio da nije samo lanac u pitanju i kao najbezbolniju varijantu predlozio da se zameni citav agregat. Majstor je spominjao neku varijantu uvoza iz Nemacke pa me zanima da li mozda znate nekog ko se time bavi,kolika bi mogla da bude cifra u pitanju i da li uopste da ulazim u celu pricu? Ponuda je prilicno povoljna ( u suprotnom ne bih ni razmatrao varijantu) , motor moze da se upali i vozi ali kao sto kazem mnogo je bucan ( ili je takav bar na leru,pored lanca drugu je majstor spomenuo i cilindre i jos stosta) ,drugu prilicno verujem ali se i on ne razume u mehaniku a majstora nisam ni upoznao. ako je motor u takvom stanju kakvom jeste, pitaj drugara da li bi prodao bocnu desnu plastiku ispod sedista (naravno ako ga ti nepazaris) :D ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Maj 21, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan ako je motor u takvom stanju kakvom jeste, pitaj drugara da li bi prodao bocnu desnu plastiku ispod sedista (naravno ako ga ti nepazaris) :D ... Pazi kad je to jedina plastika na motoru koja je napukla ! Ako mislimo na istu plastiku,iznad auspuha a ispod sedista. Sve su sanse da cu ga ipak uzeti pa sta bude... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 21, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Javi sta si uradio i sa srecom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
herodikus 3 Napisano Maj 21, 2010 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: beograd Motocikl: fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, samo čekam kada će da se pojavi tema na facebooku- svi mi kojima fali desna plastika za KLEa :D Da li se neko raspitivao koliko košta da se uradi kod plastičara, da mu nadjemo kalup pa da nam uradi. Još ako bi se skupilo nas više... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ciza-majesty 4 Napisano Maj 22, 2010 U prolazu, 24 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, samo čekam kada će da se pojavi tema na facebooku- svi mi kojima fali desna plastika za KLEa :D Da li se neko raspitivao koliko košta da se uradi kod plastičara, da mu nadjemo kalup pa da nam uradi. Još ako bi se skupilo nas više... ;D ;D ;D.... mislim da bi cena bila 50-ak e po komadu i to da se skupi nas dvojca, trojca i naravno da imamo kalup..... prica nije sveza tako da je svakako treba proveriti... pa ako je neko rasplozen da jurimo. Naravno sve ostale predloge primam... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdravq 0 Napisano Maj 22, 2010 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, samo čekam kada će da se pojavi tema na facebooku- svi mi kojima fali desna plastika za KLEa :D Da li se neko raspitivao koliko košta da se uradi kod plastičara, da mu nadjemo kalup pa da nam uradi. Još ako bi se skupilo nas više... ;D ;D ;D.... mislim da bi cena bila 50-ak e po komadu i to da se skupi nas dvojca, trojca i naravno da imamo kalup..... prica nije sveza tako da je svakako treba proveriti... pa ako je neko rasplozen da jurimo. Naravno sve ostale predloge primam... :D + jos jedan za PLASIKU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdravq 0 Napisano Maj 26, 2010 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom treba lanac za KLEmentinu nek pogleda u oglasima forumasa moj oglas kao i za off-road volan Mnogo predjenih kilometara zelim... daji link za taj oglas za lanac ne mogu da ga nadjem pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Maj 27, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom treba lanac za KLEmentinu nek pogleda u oglasima forumasa moj oglas kao i za off-road volan Mnogo predjenih kilometara zelim... daji link za taj oglas za lanac ne mogu da ga nadjem pozz evo da pomognem za link http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=55132.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdravq 0 Napisano Maj 27, 2010 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kolege kako vam se cini ova varijanta Vizira ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Maj 27, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Bas lep KLE. Pretpostavljam da ovi prorezi na viziru imaju jos neku ulogu sem estecke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale 135 Napisano Maj 27, 2010 Choda boy rules!!!, 277 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda Varadero XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imaju naravno: bolje nanišaniš pešake :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale 135 Napisano Maj 27, 2010 Choda boy rules!!!, 277 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda Varadero XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nego imam jedno pitanje za ljude koji se malo doznaju u mehaniku. Čini mi se da mi na manjim obrtajima malo štucka i nekako nelinearno povlači. Ventile sam mu proverio i perfektno su naštelovani, Svećice nove. Jedino što mi ostaje, po meni, je da mu očistim karburatore i možda odem kod nekoga da ih sinhronizuje. Zanima me vaše mišljenje i iskustva. I dali je 25€ normalna cena za vakume, tj sinhronizaciju (bez čišćenja) ? Thanks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BG 0 Napisano Jun 3, 2010 U prolazu, 27 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Ponekad lupa, auspuh brunda, ali uvek ide! hah evo , samo da ti javim (ako si jos uvek uopste na forumu)da je motor dobro , i ponosni sam vlasnik istog od pre nekoliko desetina dana:) ah da, i da se prijavim u klub... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 1033 Napisano Jun 7, 2010 Ol' dirty bastard, 644 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Aj da pratim,mozda naidjem na nesto zanimljivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Jun 9, 2010 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Narode, interesuje me KlEmentina, pronađoh na mobile de neku koja je 2006 a ima oznaku B6F, da li ta oznaka znači nešto? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Jun 9, 2010 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Narode, interesuje me KlEmentina, pronađoh na mobile de neku koja je 2006 a ima oznaku B6F, da li ta oznaka znači nešto? Hvala Oznaka modela, to je onaj zadnji koji se pravio do 2007. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano Jun 9, 2010 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ohai! Evo i mene, ponosni novi KLEmentas, evo i 2 slicice pa kazite kako vam se cini. rodjena 1997me. prede kao mackica.. Nego, imam pitanje koji sprej za lanac preporucujete za podmazivanje? I znate li neki sajt sa modifikacijama koje su ljudi radili KLEu, tipa, pokazivac nivoa goriva i slicno mislim, nije to ni bitno ali cisto me interesuje kako i sta su ljudi radili. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...