Ferty_ 570 Napisano Decembar 19, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Svakako.ti si jedan od retkih koji preventivno svasta isprati. Neki ne urade valjano ni ono za sta dodjes. Preventiva pre svega. Obicno kada odem u ovlascen servis za kola (sto izbegavam) nalazim njihov alat, lampe na magnet zakacene negde na motor.. toliko su pedantni da ne znam tek sta sve kolima rade. Promenio Decembar 19, 2021 član Ferty_ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 19, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sto se odrzavanja tice NC nije zahtevan, moje neko vidjanje stvari je sledece: krenuću od prednjeg točka.... - gume nam traju do 20K, na svaku 3-cu zamenu spremiti dampere - ležajeve napred - nazad promeniti na 50 - 60K - svećice zameniti na 50K - antifriz svake 4 godine - kočionu tečnost svake 2 godine - reparacija amorta na 35 - 40K (osnovno), 70 - 80K (osnovno + kliz. ležajevi) - štelovanje ventila na 35 - 40K, sledeća kontrola na 100K - zam. f. vazduha na 25K - čišćenje usisa i dizni na 50K - ulje u motoru zameniti na 8 - 10K - dobar lanac uz negu potrajaće 35-40K Diskovi, pločice, klešta, akumulator, pumpa goriva..... to po potrebi, prati se situacija. Udje se u redosled i briga je svedena na minimum da nešto krene po zlu na putu. evo slike budzene gume nosaca motora na jednoj Apriliji kad propadne guma dobra je i izolir traka 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigibau 44 Napisano Decembar 19, 2021 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC750X 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li je neko stavljao jack up kit na svoj NC? Odnosno stavio kraće koske i podigao motor za par cm. Razmišljam da stavim na svoju s verziju.. Da li bih time poremetio ergonomiju motora? Nagib sa spuštenom ćopavom sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 19, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ima lani napisano, strugar mi je napravio dogove od S verzije koje sam stavio kod mene na X. Ma idi, napravio krug i odmah sam vrnuo moje, napravljeni od S cuce u fioci danas dani. Ajd sto neće na ćopu, to bi resio ali onaj osecaj bezvezni u vožnji nisam mogao sažvakati nikako, nebo i zemlja razlika. Ja da sam na tvom mestu probao bi podići, nije skupo da se naprave dogovi. ili da nesto napravis ovog tipa, stelas po zelji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 19, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je zadnje oslanjanje na max ili predzadnjem podeoku mislim i imam jastuce pod dupetom. Krakat sam i osetna je razlika u odnosu na fabricko podesavanje. Ponekad spustim na soft i kao da sam u niskopodnom autobusu, a posebna je smejurija kada skinem jastuce pa kao da mi je neko ukrao sediste Sta ti je misicna memorija. Licno mi nema neki negativan uticaj na normalnu voznju iako se primeti razlika pri agresivnijoj voznji i kocenju, ali je i mekoca drugacija i polozaj sedenja zavaljen ili nagnut napred uz igranje i oko polozaja kormana..zavisi. Probaj do kraja sve opcije na motoru pa onda prepravke. Promenio Decembar 19, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 20, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan NC SvAsTaRa Obično S verziju prati u glavnom samo gradska vožnja. Do sada nisam video nakićenu verziju ali ima jedna zanimljivog izgleda. jedna gospa na visooku štiklu nekad gospa a bogme nekad i vlasniku treba strikla jedan cika dodao je dodatni rezervoar, nakacio infuziju infuziju udenuo u odušak rezervoara pitanje je kad će krenuti stucanje u najmanju ruku imace problema u voznji, može i pumpa lako da gekne rešenje za one nemarne QL dodatak, možda uzmem jednog dana stiti od vetra a i ako dodje do glupog pada pricuvace plastiku ako se nema stitnik jednog dana kad u pemziju odem ... ne bi se bunio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rakhil 33 Napisano Decembar 20, 2021 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd, Bezanijska kosa Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Info za grupu, bio sam u Delti malopre i kupio stender za 2021. Cena je 9300, ima jos na stanju, i moze da se naruci do nove godine jos. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Decembar 20, 2021 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Info za grupu, bio sam u Delti malopre i kupio stender za 2021. Cena je 9300, ima jos na stanju, i moze da se naruci do nove godine jos. To je stvarno džabe, majke mi, od svih motora do sada što sam čuo, ovo je najjeftiniji štender.Štenderi za motore kao da su od zlata, za TDM 850 ili 900 nema ispod 150-200e.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 20, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sad cu pokupujem sveee aaaaa sveee 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4185 Napisano Decembar 20, 2021 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Matori, pitaj pošto je ručica kvačila i damperi...Kada si već tu Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 20, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam to kako si rekao da se zove..kvacilo? cekam lika da namolim bez saobracajne da pogleda jer obicno nece kao da im krvna zrnca uzimam. Kome treba opruga dct-a na debelom.je popustu od 20%. Sa skoro 500 na 406din 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 20, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Poluga kvacila 3500, damperi 6100. Kaze ne mogu bez saobracajne. Pa posle pita koja je boja? Mislim se gej sarena samo klikaj na dampere 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigibau 44 Napisano Decembar 20, 2021 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC750X 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Znači strugar može da napravi..za koliko cm skratim dogove za toliko ide gore? Ako imaš nekog da preporučiš bio bih ti zahvalan. U Louisu su 100 eur dogovi za podizanje 3,5 cm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4185 Napisano Decembar 20, 2021 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Poluga kvacila 3500, damperi 6100. Kaze ne mogu bez saobracajne. Pa posle pita koja je boja? Mislim se gej sarena samo klikaj na dampere 3:Hvala Sale za info, moram da svratim ove nedelje Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 21, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Rakhil @Kadezi da li ste montirali stendere? Ima li neka fotka polozaja? Lako se podize motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Decembar 21, 2021 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Ferty_nisam jos montirao stender jer ne stizem od posla. Nadam se da cu imati vremena za vikend. A cekam jos i neke sitnice da mi stignu, pa da djuture sve montiram jer mi motor nije bas blizu kuce. U medjuvremenu se edukujem putem Youtub kanala kako uopste sve da to montiram posto sve to radim prvi put i, iskreno, nemam blage veze. U svakom slucaju, cim nesto uradim slikam i javljam utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 22, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Boki i ja imamo stendere SW Motekove u Luisu kupljene po godištu jer je njegov model iz 2014/15. Bokijev podignem laća, moj dosta teze, nebo i zemlja razlika. Slično je i sa fabričkim stenderom. Integre su rešene kako treba, nema muke nikakve. Ako mi prednji točak gleda nizbrdo, cak i ona najmanja nizbrdica.... nema trika da podignem na stender. Konačno sam resio kočnice, ravno 2 nedelje prodje oko 4 creva. Metalproizvod ne mogu preporučiti nikom iz vise razloga. - Prvi razlog je manje bitan, propisalo je donje prednje crevo jer nije dobro odradjen posao. Jbg nema veze, desi se greska. - Drugi razlog me vec nervira jer sam obe postarine platio ja. Nije rec o parama vec o principu, ako nije posao odradjen kako treba valjda je red da se preuzme odgovornost. - Treci razlog me je izbacio iz takta Kada su radili, neko od majstora je uhvatio holender u stegu i tako je obostrano utisnuo oziljak ili ti ulubio. evo o cemu pricam, jedna strana druga strana turpija, pa jedna smirgla, druga smirgla ne bi li doveo u red i montirao Preko lose odradjenog mogu preci, presao bi i preko poštarine slanja o mom trosku i ako je njihov zajeb, al kad sam video ostecenje na holenderu e vala tu sam šiznuo ako mi verujete, jbt dal je ovo moguce?. @Andrej_Hotstepper posto reče da ti tamo radi dobar drug, motoras .... aj molm te pitaj ga kad si u prilici ko je radio na mojim crevima (pokaži slike, nemam nista protiv)? 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4185 Napisano Decembar 22, 2021 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da si poludeo, ni ja ne volim tu nemarnos ili ti kurcobolju. Pa nisi poručio i platio oštećen deo nego da sve bude tip top...Nego, jel si ga probao? Ima li razlike? Vredi li investicija?Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7102 Napisano Decembar 22, 2021 Drug član, 2980 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis poslao sam mu sad link ka ovoj temi, pročitao je, sad me je zvao, rekao da kontaktiraš firmu sutra, da nazoveš ili na viber, pošalješ slike... Poslaću ti sad broj na PP... Da se ogradim, ja nemam veze sa tom firmom, ali su mi ljudi do sad stotinu puta pravili creva, nisam imao problema, zato sam ga i nazvao da to sad rešite nekako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1228 Napisano Decembar 22, 2021 BJB Maxi scooter club, 1656 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Andrej_Hotstepper je napisao: @Satelis poslao sam mu sad link ka ovoj temi, pročitao je, sad me je zvao, rekao da kontaktiraš firmu sutra, da nazoveš ili na viber, pošalješ slike... Poslaću ti sad broj na PP... Da se ogradim, ja nemam veze sa tom firmom, ali su mi ljudi do sad stotinu puta pravili creva, nisam imao problema, zato sam ga i nazvao da to sad rešite nekako. Mislim da je ovde stvar 'resena...' Darko je opisao svoj slucaj + slike... Oni nek se zapitaju kako ce sledeci put postupiti kada nisu upravu. Sto bi se reklo,dali su sami sebi 'autogol' i dobili lepu reklamu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Decembar 22, 2021 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam da uzmem creva za mog Versys-a i bas sam pratio ovo sto je Darko pisao. Meni tu nisu jasne neke stvari. Kako moze neko da posalje crevo koje odma pisa na holenderu, zar je toliko tesko da se napravi prikljicak sa jedne strane da se usrafi crevo i stavi prikljicak za ventil kako bi mogo kompresor da se zakaci a sa druge strane se zastopuje holender i izvrsi se proba. Za tu probu je potrebno vreme oko 2 min po mom proracunu. Dalje znaci da oni creva ne proveravaju i pitanje je kako su ostali holenderi uradjeni i na kom pritisku ce popustiti. A ovo tek za ovakvo stipanje stegom mi nije jasno i ako je taj ko je to uradio pogresio zasto nije ispravio gresku na nacin kao sto je Darko opisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 22, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan MF Nidžo toliko sam poludeo danas da nemam reci posle svega, preselo mi na kraju umesto da razvučem osmeh. Vozio sam niz ustaničku do autokomande i nazad, nebo i zemlja je razlika. Pogotovo se oseti u drugoj polovini stiska da ga tako nazovem, recimo da je nekih 25-30% bolje. Vremenom će se još vise poboljsati kako pločice budu nalegale celom površinom na disk. Andrej Hvala ti za br. drugara koji tamo radi, zvaću ga sutra mada ne znam šta bi mu pametno mogao reci kad on dečko ništa nije kriv. Teško da cu opet skidati crevo i slati kod njih na popravku, nemam zivaca jer je i ovo predugo trajalo. Crevo je pustilo na pola puta izmedju holendera (rupa kud prolazi sraf) i ulaz creva, tacno tamo gde je isao var u krug. Mislio sam da nakon uradjenog posla vrše proveru, kočnica je u pitanju, nečija glava.... jbg očigledno je da sam se zajebao u mislima. Nazvao sam Metalproizvod, javila se zenska osoba, objasnio problem na šta mi je rekla da im pošaljem crevo nazad na popravku, bez reci "izvinite za nelagodnost, pošaljite o našem trosku resicemo"..... tako rade oni koji stave musteriju ispred sebe kad su krivi! Smesni novci al si bar dao do znanja da ti je stalo ispraviti gresku. Probao sam resiti ovde ali bezuspesno, nista ... moram poslati. Rekoh ajd sredice, javice se, izvinuti i poslati o njihovom tj delimo trošak .... jok nista od toga. Danas je samo zazvonio telefon, kur. sluzba rece da ima neki paket za mene. Ondak je usledio pretisak direkt u glavu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 23, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Čuo sam se danas sa dečkom iz Metalproizvoda. Video je, procitao sta je i kako uradjeno.... ne može ni sam verovati. Sve u svemu sutra skidam opet crevo i saljem za NS na popravku, ujedno se nadam da će se saga završiti jednom za svagda. Il sam ja il mi je bajk baksuz..... ko god da je uzeo da radi nesto sjebao je stvar. Ivica je radio sedište, Darko auspuh, Djunta amorte, Metalproizvod creva .... pali na ispitu. Srdjan (popravio sedište) i Seba jedini odradili posao kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14058 Napisano Decembar 23, 2021 moto merkat °°, 4883 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis neko "prokletsvo" moras vuci, dok iz tvoje radionice izlaze bez greske dobro je, za nas. Kada tebi rade, mozda neka meditacija, joga ... sta li vec. Salim se ali ima zera zbilje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Decembar 23, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko iz nase sekte vozi u nedelju sa Deda Mrazevima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...