Ferty_ 570 Napisano April 26, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Od uvek samo kokpit sprej. Osvezava plastiku i daje sjaj, stvara sloj koji odbija prasinu i vodu, stiti od sunca, ugrubo ima funkciju kao kada poliras kola. Jako jeftino, lako nanosenje i nikako ne preterivati sa kolicinom jer onda bude masno i ima kontra efekat. Tanak sloj, jos malo utrljas i vozi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane V 19 Napisano April 26, 2021 U prolazu, 49 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: NC750D Prijavi odgovor kao problematičan Od uvek samo kokpit sprej. Osvezava plastiku i daje sjaj, stvara sloj koji odbija prasinu i vodu, stiti od sunca, ugrubo ima funkciju kao kada poliras kola. Jako jeftino, lako nanosenje i nikako ne preterivati sa kolicinom jer onda bude masno i ima kontra efekat. Tanak sloj, jos malo utrljas i vozi.Hvala ti ! Pretpostavljam da su svi isti ili slicni..Sent from my SM-G973F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 26, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Bane V je napisao: Drugari pitanje - sta vam se pokazalo ok i sta predlazete da uzmem za mazanje/zastitu plastike i gume na rucicama i na centralnoj konzoli..npr Ima zilion proizvoda,pa me zanima vase misljenje. Thnx ! Crn plastike koje nisu fabrbane mozes macnuti sa zaebalo vek sta radi tj kako vraca boju Rucice gumene nemoj nicim mazati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 482 Napisano April 27, 2021 Zainteresovan, 521 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan MC CARE ™ E5 Shine & Go - Motul WWW.MOTUL.COM MC CARE ™ E5 Shine & Go - Motul Ja koristim ovaj Motul E5 i mogu da preporucim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 27, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da, setih se... Kokpit sprej koristim i za stakla na kolima. Najtanji moguci sloj da ne ostaje mastan trag jer prelama svetlo i na brzinama vecim od 60ak km/h ne trebaju ti brisaci. Kapljice same beze. Ista stvar i sa vizirom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano April 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan @Yanco upisuj me za taj nosac, sad tek videh! Moze, moze!Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano April 27, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa, možda sam ovde već pisao, ne znam, pa da podsetim. Maglenke nikako ne mogu bezbedno montirati na bar, a da ne ugrožavam motor, odnosno plastike kojima su maglenke jako blizu. I kod ne daj Bože bezazlenog prevaljivanja motora, maglenke se naslanjaju na plastiku i oštećuju je. Sećate se da je cena ove ukrasne sive 42k dinara. Zato sam smislio da oko kljuna montiram jednu šipku koja bi se samo naslanjala na bar, ne bi ih spajao varom. Verovatno znate da je ispod kljuna mesto predviđeno direktno na ramu za hvatanje ovih barova koji idu oko kljuna odnosno vila. Nešto slično kao na ovoj slici na modelu za 2021. Kao i ovde, planirao sam na tu šipku montirati maglenke i tako obezbediti i motor i njih same. I tako, javim se Sebi, on ima ideju jednu (on bi samo ravnu šipku da ide levo i desno bez savijanja), ja drugu i nema tu nikakvih problema, moj motor i ja odlučujem. Međutim, Sebi je to mali posao za jedan dan i želi ovo moje spojiti sa još dva manja posla i ne uspeva u tome već skoro mesec dana, a ja sam baš nestrpljiv. Pitanje za sve vas, ima li ko drugi u BG da to može saviti i montirati. Ne bi vario šipku za barove, samo je naslonio, napravio onu poluobujmicu na krajevima da samo legne na bar i kačila bi se ispod kljuna. Tu su predviđena dva šrafa, dovoljno je da nose maglenke. Dakle, ko to još to može napraviti ili da čekam Sebu? Promenio April 27, 2021 član Justicije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano April 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan @Justicije koji su ti to maglenci?Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano April 27, 2021 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Chika Jimi je napisao: @Justicije koji su ti to maglenci? Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Ovi sa alia. Moj rođo ih naručio za svog stroma, ispalo da su odlične i toplo mi ih preporučio. I stvarno su super. Ja kupio pre ovog popusta i pošaljem ih za Hrvatsku kod kolege, bio free shipping. Platio sam i nešto carine jer su otvorili paket pošto je bio teži od 1,5 kg. Stvarno su dobre i masivne. Svaka preporuka. https://www.aliexpress.com/item/4000879663417.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.19fd4c4dI9cqgj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano April 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Lomim se vec neko vreme, stavicu ih u uzi izbor. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 27, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Justicije iz istog razloga sam samo drugacije pozicionirao svetla. Ne treba ti dodatno majstorisanje. Spustis malo nize izmedju hladnjaka i sive plastike gde ima najvise prostora i ako zalegne motor imaju gde da se zavuku. U extremnoj situaciji ako bas zalegne maglenka na neki kamen pa dodatno gure ka unutra...mada ti ne vozis off pa nemas ta strah. Pobaj, postavi nize i labavo, gurni rukom da vidis dokle idu ka unutra i idi do linije ravni sa crash barom kao da je zalegao. Ako ne pipa nista, to ti je to i sve zavrsis za x minuta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 27, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Justicije zaboravio sam da dodam fotke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane V 19 Napisano April 27, 2021 U prolazu, 49 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: NC750D Prijavi odgovor kao problematičan MC CARE E5 Shine & Go - Motul WWW.MOTUL.COM MC CARE E5 Shine & Go - Motul Ja koristim ovaj Motul E5 i mogu da preporucim.Hvala na savetima !!Sent from my SM-G973F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano April 27, 2021 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Ferty_ je napisao: @Justicije iz istog razloga sam samo drugacije pozicionirao svetla. Ne treba ti dodatno majstorisanje. Spustis malo nize izmedju hladnjaka i sive plastike gde ima najvise prostora i ako zalegne motor imaju gde da se zavuku. U extremnoj situaciji ako bas zalegne maglenka na neki kamen pa dodatno gure ka unutra...mada ti ne vozis off pa nemas ta strah. Pobaj, postavi nize i labavo, gurni rukom da vidis dokle idu ka unutra i idi do linije ravni sa crash barom kao da je zalegao. Ako ne pipa nista, to ti je to i sve zavrsis za x minuta. Ne znam koji bar imaš i koje maglenke. Kad smo @Arakis i ja montirali moje, nikako mi se nije uklapalo dole, uvek su nekako prenisko. Ne znam ni zglobovi kakvi su, ali nama nešto nije išlo. Motor ide kod Dareta svakako zbog nekih sitnica, pa neka on vidi jer mi viđenje sa Sebom bas i nine izgledno u skorije vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 27, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj slike koje sam poslao iznad. Isti crash bar imamo i velike LED kocke. Samo ne vidim tvoje nosace tj. zglobove kakvi su, ali to se sve uz pomoc limcica doradi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2524 Napisano April 27, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, onda imamo: @MF @dojcha @.milke. @Ferty_ @Chika Jimi Društvo, već sutra šaljem na sečenje, pa dok se isplastificira... ovih dana očekujte. Samo moram da nadjem neke lepe crne šrafove za šipku, ove što sam stavljao su samo za probu. I da nadjem takne gumene podloške što idu izmedju vizira i nosača, jer kad su debele, teško se montira vizir. To moram da obidjem radnje u KG 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 28, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 27.4.2021. at 11:50, Justicije je napisao: Ekipa, možda sam ovde već pisao, ne znam, pa da podsetim. Maglenke nikako ne mogu bezbedno montirati na bar, a da ne ugrožavam motor, odnosno plastike kojima su maglenke jako blizu. Da si citao temu kao sto nisi.... video bi da je za tu problematiku najbolje resenje je Sebin crash bar koji kad se uradi bude malo siri od Givievog. To malo je taman toliko da se moze upakovati maglenka a da ne smeta plastici u slucaju pada u mestu ili pri bas maloj brzini. Vec je lani pisano da je Sebin bolji tj jaci od Givijevog sto se cvrstine tice... Givi odradi posao pri padu, lako se iskrivi i moz'ga bacis. Ako se radi samo gornji "crash bar" koji zapravo nije crash jer pri padu gotovo sam siguran da nece odraditi posao, cak lako moze pokriviti kljun ispod fara. Krstili su ga kao crash a u stvari je nosac maglenki. Da sam na tvom mestu, nista ne bi nadogradjivao. Prodao bi sadasnji crash bar, dodao novce i otisao kod Sebe da mi napravi nove sa dovoljno prostora za maglenke.... the end po tom pitanju. On 27.4.2021. at 15:48, Yanco je napisao: ............... I da nadjem takne gumene podloške što idu izmedju vizira i nosača.............. Mali savet, lose je resenje u "tankim gumenim podloskama" za tu namenu sto ti treba. Bolje nadji tanke podloske od plastike. Sad odo, mora se strafiti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 28, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Za namenu koju treba da obavlja ne mora podloska vec obican vodovodni dihtung prsten. Sasvim dovoljno da eliminise vibracije i stres sa cvrstih materijala prilikom stezanja. Svuda ga ima i kosta..ne znam..tli dinala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano April 28, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko slucajno ima viska podizace kormana, ili zna gde bi se mogli uzeti kod nas a da pasuju? Nadjoh na Aliju neki sto ga dize 32mm i priblizava 20mm i mislim da su mi to idealne dimenzije, ali mi to nije trenutno opcija zbog roka isporuke. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1111 Napisano April 28, 2021 (promenjeno) Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su Motowolf stigle za 10 dana € 7,43 22%OFF | 7/8" 22mm 28mm Handlebar Riser Mount Clamp handle bar risers Handle bar grip part Universal Motorcycle For Honda BMW YAMAHAhttps://a.aliexpress.com/_mPxqcxn Promenio April 28, 2021 član zlatkojov 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 28, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko montirao na NC-a? Odgovara ovako nesto univerzalno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano April 28, 2021 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Satelis je napisao: Da si citao temu kao sto nisi.... video bi da je za tu problematiku najbolje resenje je Sebin crash bar koji kad se uradi bude malo siri od Givievog. To malo je taman toliko da se moze upakovati maglenka a da ne smeta plastici u slucaju pada u mestu ili pri bas maloj brzini. Vec je lani pisano da je Sebin bolji tj jaci od Givijevog sto se cvrstine tice... Givi odradi posao pri padu, lako se iskrivi i moz'ga bacis. Ako se radi samo gornji "crash bar" koji zapravo nije crash jer pri padu gotovo sam siguran da nece odraditi posao, cak lako moze pokriviti kljun ispod fara. Krstili su ga kao crash a u stvari je nosac maglenki. Da sam na tvom mestu, nista ne bi nadogradjivao. Prodao bi sadasnji crash bar, dodao novce i otisao kod Sebe da mi napravi nove sa dovoljno prostora za maglenke.... the end po tom pitanju. Čoveče, pa ja imam Sebin, a ne Givi crash bar i nisam spakovao maglenke bezbedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 28, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Covece o tome si trebao razmisljati pre nego sto ste pravili i ugradili... covece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano April 28, 2021 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Satelis je napisao: Covece o tome si trebao razmisljati pre nego sto ste pravili i ugradili... covece Izvini, ne razumem. O čemu sam trebao razmišljati pre nego smo, ja i ko još, ugradili šta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 28, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Seba ti je radio i ugradio crash bar, el tako... tako je. Nisi racunao da hoces maglenci, el tako... tako je. Sad kad si sracunao da hoces maglenci imas problem sa montazom po pitanju bezbednosti plastika u slucaju pada, el tako... tako je. Ja sam to tako skontao, ako sam krivo skontao ti me ispravi slobodno. Ako si vec uradio crash, ondak trazi odgovarajuce maglenke kako bi bio zadovoljan nakon ugradnje. Kod mene je bilo kontra, uzeo sam maglenci, znao sam gde ih hocu turiti al nisam znao dal je izvodljivo dok se nisam nasao sa Sebom.... dalje svaka misterija je nestala. Nadam se da me sad razumes. On 27.4.2021. at 11:50, Justicije je napisao: Ekipa, možda sam ovde već pisao, ne znam, pa da podsetim. Maglenke nikako ne mogu bezbedno montirati na bar, a da ne ugrožavam motor, odnosno plastike kojima su maglenke jako blizu. I kod ne daj Bože bezazlenog prevaljivanja motora, maglenke se naslanjaju na plastiku i oštećuju je. Sećate se da je cena ove ukrasne sive 42k dinara. Ovako ako ostane u slucaju pada maglenka ce stici plastiku i osteti. Mozes izmestiti kao si pisao ali to je po mom ukusu previse gvozdjurije. Mozda elegantnije resenje da se napravi nosac koji ce ici na ram ispod fara pa na isti izmestiti maglenci. Recimo u toj zoni gde je sam spic sive bocne plastike pa ka spoljnom cosku. Ima jos jedna varijanta, maglenka bi u tom slucaju bila sa unutrasnje strane i nesto nize postavljena sto bas i nije srecno resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...