Jump to content

Moto Zajednica

Justicije

Članovi
 • Broj tema i poruka

  9
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

10 Neutral

O članu Justicije

 • Rank
  U prolazu

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. Justicije

  NC750X 2016

  HVALA na savetima. Barove sam već uzeo Givieve u Motolandu, montiraću ih sad pa otom potom. Za vizir idem definitivno kod Ivana. Gledao sam noćas blatobrane na aliu, mnogo je povoljnije nego na louisu, pa me interesuje kvalitet te plastike. Ne bi se usudio baš elektronske delove uzimati, ali ovo je samo plastika. Imam varijantu da to pošaljem kod prijatelja u HR, mnogo je jeftinija dostava tamo. Imate li kakva iskustva sa tim plastičnim delovima sa alia. Štenderi su i na aliu preko 100 usd, tako da ću to rešavati na savetovan način.
 2. Justicije

  NC750X 2016

  Ja sam nov u ovome, mislim sređivanju i opremanju. Do sada sam samo sipao gorivo i vozio. Dajte mi Ivanov kontakt da ga pozovem. Koliko kod njega dođe takav vizir?
 3. Justicije

  NC750X 2016

  Pitao sam. Ako se dobro sećam 170 eur. Ali, ja odavno imam Kappa/Givi veliki kofer pa sam išao na njihovu varijantu.
 4. Justicije

  NC750X 2016

  Ekipa, motor je stigao u Deltu. Još samo da se obradi zahtev za u banci za deo koji ide preko banke i nadam se krajem iduće nedelje da smo na putu. U Moto Landu su nabavljeni Givi nosač kofera za 12.500 din i rol barovi za 13.000. U ovom prvom talasu bi još uzeo vizir, blatobrane i centralni štender. Štender nemaju, za blatobrane nisam ni pitao, a Givi vizir jr 7.900 din što mi je prihvatljivo. Molim vas za savete oko ove tri stvari, dajte preporuke gde da se nabavi. Ne sviđa mi se poručivanje online iz inostranstva zbog mogućnosti carine. Posebno vas molim za savet oko ovog vizira, ima li ko iskustvo sa njim i da li je vredan tog novca. VIZIR KD1146ST-D1146ST | Motoland WWW.MOTOLAND.RS Boja vizira: providan Visina: 48,5 cm Širina: 40 cm
 5. Justicije

  NC750X 2016

  Još jednom, hvala svima. Opcija dva motocikla mi nije realna. Prosto, samo bi skuter vozio. Što se tiče polovnog, ni to ne želim. Ja imam neku ludu odluku podstaknutu kvarom nekog punta kojeg smo imali kao drugo vozilo da više nikad neću kupiti polovan automobil, a to sam preneo i na motor. Kupim novo, vozim pet šest godina i menjam. Poslednjih 17 godina nisam kupio polovno vozilo i do sada sam promenio samo jedan kompresor klime i vodenu pumpu na pick up u, a stalno imam minimum šest vozila što privatno što u firmi. Naravno, nov motor ću voziti duže od šest godina, i burgmana sam. Znam i za razliku između maxi skutera i motora, ali jednostavno imam želju pomeriti se malo dalje. Možda grešim, možda me, kako kaže moja sestra, drma kriza srednjih godina, ali imam želju i nemam je nameru ispunjavati sebi sa 60 ili 65 godina. Svako zadovoljstvo i luksuz košta, svestan sam toga, ali sloboda nema cenu. Za glupavi qasqai sam početkom 2018te istresao, naravno preko firme, brdo para i od tada prešao 22000. To se zove bacanje novca jer sam od aprila do oktobra na motoru i kilometražu delim na dva vozila. Ja u grad praktično kolima ne idem. Ali, moraš tako, moraš ponekad i nerezonski potrošiti i smanjiti osnovicu za porez. E, kad mogu to onda mogu i sebi želju ispuniti i kupiti nešto što će me činiti srećnim i služiti narednih 10 godina.
 6. Justicije

  NC750X 2016

  Alekre, hvala na iscrpnom odgovoru. Kako apsolutno nemam fetiše, ostaje mi da biram po mojim/mašim potrebama, a kako je gradska vožnja izrazito dominantna, percipiram da će DCT odneti prevagu. Na izletima vikendom ćemo preživeti. A za nedostatak snage kod ubrzanja ili preticanja ne brinem, nisam u tim godinama. Sada samo lagano, uživanje. Natrčao sam se i najurio u životu.
 7. Justicije

  NC750X 2016

  Hvala, Yanco.
 8. Justicije

  NC750X 2016

  Poštovana ekipa, poručio sam novi NC750 DCT, crveni ako je to bitno. Kažu da će stići u junu. Nemam nikakva iskustva sa takvim motorom iako ih vozim čitav život. Poslednje sam vozio Burgmana 400 i upravo ga prodao. Želim da sad u ovim godinama (52) sedim uspravnije, a želim i veći točak. Opredelio sam se za DTC jer 90% vremena zujim po gradu obavljajući poslove, ali želim i da odem sa suprugom negde u prirodu po Srbiji. Teško da ćemo negde dalje motorom jer su nam klinci veliki i otišli od nas po školama i inostranstvima, pa onda ne možemo ostaviti kuče. I tako, na dalje putujemo kolima, po Srbiji motorom. Imam nekoliko pitanja za vas i molim vas za malo strpljenja i volje da mi pomognete. Najpre me interesuje da li sam napravio dobar izbor (nisam još ništa platio, pa mogu i promeniti) za potrebe koje sam vam opisao. Lomio sam se između V stroma 650 i NCa, ali je presudio automatski menjač koji ide uz moje godine i konfor. Takođe me interesuje da li je motor iz vašeg iskustva dovoljno konforan za nas dvoje za kraća putovanja po Srbiji. Ja sam visok 186 cm i imam 95 kg. Moram reći da nisam debeo, nemam stomak, naprotiv, sportista sam i otud težina. Supruga je visoka 170 cm i ima nešto ispod 70 kg i takođe je mršava, fitnes manijak. Dakle, da li smo OK. Pitam zato jer sam pročitao neka mišljenja o sedištima. Za sada me još interesuje što bi osim kofera (imam ga, treba mi samo nosač) još odmah trebao kupiti od dodatne opreme? kasnije ću vas moliti za info o tome što mi treba i gde se nabavlja. Toliko za prvo javljanje i unapred vam se zahvaljujem.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja