N.F.S. 23032 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Prelepa! Kako joj lepo cuci candy crvena.... Da je voskiras lepo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano April 6, 2023 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, N.F.S. said: Bolje u rezervoar taj novac pa voznjaaa, Sardinija Kao da znaš...Uz Božju pomoć, odosmo u subotu ujutru. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 6, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Cist put i lep provod zelim Doktore, uzivajte! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 7, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Moderacijo, nema niceg malicioznog u linku koji cu do drugog, stranog foruma postaviti... Zelim da kroz primer pokazem razliku mi-oni Razumecu i ako link "nestane". Uclanio sam se i na CBF1000 forum, uvek sam gladan informacija i stalno nesto kopam, tragam, citam... Nemacki CBF (forum) je lepo organizovan, ima valjanih informacija ali zato englesko/americki?! Sprdnja Kod nas laik izvadi masinu iz rama, prepakuje motor sa jednim kompletom kljuceva iz Lidla i dva cekica, razmatra se ugradnja delova koji konstrukcijski ne pasuju, modifikacija prema situaciji, voznja.. A tamo? Avatar pod nickom "Art" nosi titulu CBF Legend, daje savete kako zakljucati kofer i na 36 strana uputi kako se kontrolise nivo ulja, zategnutost lanca iskljucivo provera u ovlascenom servisu, izbacuje (Art) temu, otkrovenje! Posle 11 godina upotrebe saznao je da se poluga menjaca po visini steluje! Podelio upute koji u manualu nisu, ocekujem kovanje u zvezde u narednom periodu Koji su to likovi, nisu nam ni do kolena Gear lever height adjustment - General Maintenance, Servicing, and Mechanical WWW.CBF1000.COM Finally got a round tuit and adjusted the CBF 1000's gear lever to suit my foot position on the foot rest, not described in the... 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8550 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 2199 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan A šta si očekivao od bahatih i sveznajućih Amera.Čim oni toče gorivo u plastične kese,sve je jasno.Takve su im i legende. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3892 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 5022 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Gear lever height adjustment for the dummies https://www.youtube.com/watch?v=yah9FB-Z7qA 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10583 Napisano April 7, 2023 Drug član, 3418 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, gebee&co je napisao: A šta si očekivao od bahatih i sveznajućih Amera.Čim oni toče gorivo u plastične kese,sve je jasno.Takve su im i legende. Napreduju...ranije su u papirne! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3649 Napisano April 7, 2023 Malinar u pokusaju, 1722 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ameri su specifična nacija. Nekako idu iz krajnosti u krajnost, prave se nesposobnim i kada jesu i kada to nisu. Recimo primer našeg i njihovog kamiondžije. Naš čovek ume da zameni sijalice, često zna i da popravi nešto oko signalizacije na kamionu, razume se dosta i u održavanje istog. Amerikanac zna da vrti volan i to je to, za sve ostalo kaže da to nije njegov posao. Razmažena su nacija jako, valjda im se može. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1102 Napisano April 7, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i svabe su isti. Zna i razumije se iskljucivo u ono za sta je placen. Sve ostalo mu je spansko selo. Da samo vidite kako se cude kad im kazem da ja sam popravljam svoje aute i motore, stavljam rigips, spajam sporet na struju i slicno, a u stvari radim kao informaticar. A kod nas to sasvim normalno. Promenio April 7, 2023 član wragg 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13530 Napisano April 8, 2023 Ne silazi, 7570 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma pustite ta bajke. Nas je muka i nemaština naterala da radimo sve i svašta pa i da se hvatamo onoga što ne znamo. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1102 Napisano April 8, 2023 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, to im tako onda i objasnim: plata 500€, stan i rezije 300€, i onda 200€ ostane mjesecno za hranu i sve ostalo. Htio-ne htio, moras biti majstor za sve da prezivis Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 8, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Aj da menjam ulje, dosta je presao ovaj shell Uvek slikam kilometrazu na satu i bocu... Tako u slikama tacno znam kada sam sta zamenio. Filter dok mi masina ne bude cista iznutra menjam i na 1000km! Prvu zamenu nisam ni slikao, to je cim motor kupih, ipon katana, volim njime da ispiram, 500km presao i prosipaaaaj. -Motul 7100 presao 1665km -Shell presao 2619 km (opa! ovde sam razduzio malo ) -Manol ester + ester aditiv sipan na 45839km, jeftiniju zamenu nikada imao nisam, javljam kako se ponasa Honda. P.S. Lepa mi je ovako i bez ralice! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 8, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdravkoco 30 Napisano April 8, 2023 U prolazu, 25 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda CBF 1000 SC58 Prijavi odgovor kao problematičan Na kojem ulju ti najljepše šalta brzine?Poslano sa mog SM-A307FN koristeći Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 8, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam primetio neku razliku... Svuda dodajem i ovaj ester aditiv pa bas, bas glatko i lepo menjac radi. "U prvu" uz glasni klaank je jedino sa ovim motulom 7100 isao, pisao sam o tome, ubedjen sam da je fals u pitanju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdravkoco 30 Napisano April 8, 2023 U prolazu, 25 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda CBF 1000 SC58 Prijavi odgovor kao problematičan Isto mi se desilo sa Motulom. Prije njega je bilo glatko a čim sam stavio 7100 dosta grublje. Ide van i probam Eneos. (Šaltanje prije motula bilo puter)Poslano sa mog SM-A307FN koristeći Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 8, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Umesto 0.5L ulja uspi ovaj aditiv sa slike, oznaka mannol 9929. Iznenadices se prijatno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdravkoco 30 Napisano April 8, 2023 U prolazu, 25 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda CBF 1000 SC58 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Probaću obavezno.Poslano sa mog SM-A307FN koristeći Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 8, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Provozao se 20ak km sa Mannolom u agregatu... Nisam osetio neku vibraciju pri voznji, saltanje isto.. Ono sto se promenilo je zvuk agregata kada se zagrejao! Postao je bucniji... Ne pripisujem losijem kvalitetu vec manjoj viskoznosti. Shell je bio 15w50, agregat apsolutno bez ikakvih zvukova, samo suska Sada, sa 10w40 koje se zagrevanjem "razredilo" ipak cujem promenu. Jos nesto primecujem, godinama u nazad, nije bitno koji motor vozim! Masina se totalno utisa ako nekim krpama zatvorim izlaze na izduvima, dal" to dodatno zapne ili sta, pa se unutra sve zategne ne bih znao Sa prigusivacima (ili fabrickim auspusima) rad je (meni) lepsi. Sa dominatorima lepse izgleda, pa i zvuci kao hiljadarka ali sam rad je lepsi sa fabrickim izduvima. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1102 Napisano April 8, 2023 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. kad smo vec kod motornog ulja, jedno pitanje, mozda i nevezano za CBF1000: Vidim da si sipao u Hondu i 10W40 i 15W50. Koje je preporuceno za CBF1000 i moze li mu to drugo nastetiti u bilo kom smislu? Zasto pitam: Za mog Intrudera je preporuceno ulje 10W40, ali ovamo na svapskom M1800R forumu preporucuju Motul V300 15W50. Po tablici u service manualu smijem sipati i 15W50, ali me ipak nesto strah da nesto ne zeznem. Inace, ne vozim motor kad je temperatura ispod +5, tako da ne mislim da ce mu nastetiti, ali rekoh ti ces valjda bolje znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 8, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ulje sipas po klimi u kojoj se nalazis... Za vrela leta i lokalnu voznju 15w50 kao da je pravljeno. Probaj tamo naci liqui moly 15w50, iznenadices se radom agregata. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1102 Napisano April 8, 2023 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem naci ovamo Liqui Moly. Jako popularno ulje ovamo, ponajvise jer je Njemacki proizvodjac. Ja nekako tendiram tom Mannolu iskreno. Ne toliko radi cijene koliko sam odusevljan kako mi se 10W40 pokazao u Banditu 1250 prosle godine i evo sada u Versysu. Prije 200km sam u Intrudera usuo Silkolene Comp 4 10W40 i nemam neku zamjerku, ali cu definitivno probati 15W50 do kraja sezone. Zna i ovamo biti dosta vruce, a i zapnem u gradu nekada u guzvi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 9, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Predsezonsko podmazivanje/zastita metalnih delova Pregibe i sastave jednom godisnje premazem mascu za konzerviranje, ne ispira je nikakva sapunica, ne topi se... Drzi se za metal kao neplivac za dasku! Tamo gde kisa moze proci ja zastitim, nema korozije... Jedino je ruzno sto preko sezone na sebe nakupi brdo prljavstine, prvo krpom skinem, operem mesto cistacem kocnica u spreju, pa mazem ponovo. Na spojeve plastika lepim silikonsku traku, time sprecim skripanje i klaparanje. Kada sam tu, uslikao sam i polozaj led sijalica. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8550 Napisano April 9, 2023 Ne silazi, 2199 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Nego,mnogo mi bode oči ova musava plastika iznad fara.Mislim.........ne ide. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23032 Napisano April 9, 2023 Integrisan, 9774 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... al" se sa vidne strane sijaaaa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...